#1226902010-01-05 19:56:07 Válasz a #122645. hsz-ra
Szia Kokszi!
Szerintem a Milos, Folegandros, Santorini lenne a legjobb választás, mivel egy "útvonalon" van, de a másik kombináció sem rossz. A komp árak a következők voltak (még megvannak a jegyek ezért pontos leszek): Pireus-Milos (Zante Ferries társaság Adam. Korais hajója) 30.50 Euró/fő (felnőtt) és 64 Euró az autó (Ford Fócus kombi 4,25m>). (Összesen 2 felnőtt egy autó 125Euró) Ez lassú de a legolcsóbb komp 7,5 óra menetidővel.
Milos-Folegandros szintén Zante Ferries társaság fenti hajója 2 felnőtt és egy autó összesen 49,90 Euró. Ez is lassú komp éjjel indult 00.10-kor és 03.00-kor volt Folegandroson.
Folegandros-Pireus vissza gyorskoppal az Agean Speedline társaság Speedrunner IV. hajójával. Ez 2 felnőtt egy autó 190 Euró összesen. Menetidő 4óra 20 perc.
Sajnálom, hogy mi Folegandrosról nem Santorinire mentünk, pedig nagyon közel volt, de akkor nem láthattuk volna Elafonissost. Most már mindegy. Ezen a nyáron mi Santorini, Ios, Paros, Antiparos úton gondolkodunk, de Amorgos -Koufonissi-Donoussa is befutó lehet. Persze ez még csak terv. Bármi lehet. Ha kérdésed van nyugodtan tedd fel.
Babar
#1226942010-01-05 20:09:17 Válasz a #122645. hsz-ra
Szia Kokszi
Még annyit, hogy minden ár és indulási időpont pontos volt és egyezett azzal, amit az interneten megnéztünk a kompkeresőben. Mi ott Pireusban vettük meg a jegyet és semmi gond nem volt, a jegyárusító üzletek késő estig talán még non-stop is nyitva vannak. Előre jegyet (interneten, postán küldetni) szerintünk nem érdemes megrendelni, de ezt te döntöd el. Főszezonban a "közkedvelt" szigetekre menő hajók lehet hogy nagyon tele vannak, és esetleg nincs hely a kompon a járműnek. Ezt nem tudom biztosan. Milosra mi június 8-n indultunk (Kithnos-Serifos-Sifnos-Kimolos-Milos útvonalon) kb. 40-50 ember volt a hajón, és pár autó. Úgyhogy volt hely bőven.
Babar
Köszönöm szépen a válaszodat . Megnyugtató ,hogy nem volt különbség a neten ,és a valóságban a kompárak között. Egyre inkább hajlok az autós útra. A komp sem kerül többe ,mint az autóbérlés ,és igy nem kell előre eldöntenem a autós túrákat sem . Amelyik nap jólesik akkor tudunk menni. Az Iosi 1 hetet biztosnak érzem,nálam ez a sziget a favorit. Folegandros is biztos, kérdés a napok száma . Santorínin nekem sok az ember, és ez nagy visszatartó erő. de hát Santorini az Santorini . Majd meglátjuk. Szállást ha nem muszáj akkor nem akarok előre foglalni. Ezzel kapcsolatban ,mi volt a tapasztalatod? Írtad ,hogy Folegandroson ,nagy volt a drágaság . Ez az éttermekre is jellemző volt? A szállás árakon látom ,hogy 20-30 euróval drágábbak, mint más hasonló színvonalú szállások, más szigeteken. Miloson menyire voltak sokan a többi szigethez képest? Folegandrosra elég lehet szerinted 3 nap?
Előre is köszönöm. Üdv:kokszi
Szia Kokszi!
Ios nálam is nagyon elől áll a szigetlistán. Valamikor majd szeretném ismét Santorinit útbaejteni, Naxosszal, Parosszal és talán még valami mással is. Kívánom, hogy jussatok el Iosra és majd mesélj nekünk róla. Jól hangzik a tervetek.
Üdv Andi
#1227652010-01-06 17:49:24 Válasz a #122710. hsz-ra
Szia Kokszi!
A kompról még annyit, hogy ezek az árak a DECK-re azaz a fedélzetre szóltak. A lassú kompnál ez nyitott fedélzetet jelent, a drágább gyors kompnál a légkondicionált fedett Tv-vel büfével, kényelmes fotel és kanapéval ellátott DECK-re vonatkoztak. Ha több pénzünk van akkor is a nyitott fedélzeten lettünk volna, mert úgy be voltunk sózva hogy nézelődtünk fényképeztünk végig. Folegandroson az árak kicsit brutálisak, ez a kajára is vonatkozik. Pl.: ittunk 2 frappét a Horában 11 euróért, Musakát 12 euróért is láttunk, fagyi 3 euró volt egy nagyobb gömb. Az ajándékboltok is drágábbak, mint Miloson, de több a kézzel készített ajándéktárgy. Úgyhogy óvatosan duhajkodj. Szerintem Folegandroson elég 3 egész nap, de akkor pörögni kell, ha mindent látni akarsz, de pihenni így nem lesz időd. A legszebb strandok egy része csak gyalogosan közelíthető meg és ez is sok időt vesz igénybe. Milosról csak az előszezonról tudok nyilatkozni. Mi Június 8-20-ig voltunk. Nem voltak sokan és aki volt az is elveszett a szigeten. A jó kis nehezen megközelíthető strandokon szinte egyedül voltunk.Adamasban este azért sűrűbb volt a tömeg. Láttuk jönni a kompokat és egyre több ember szállt le róla. Folegandros lesz a Te szigeted, ahogy nekünk is, mert tényleg kevesen voltak, sokszor találkoztunk ugyanazokkal az emberekkel egy nap többször is különböző helyeken. Santoriniről ugyanaz a véleményünk mint neked. Kötelező látnivaló, látni is akarjuk a csodát, de a tömeget nem szeretjük. Folegandroszon szamár van csönd és nyugalom, nem az ajándékboltokról és a diszkókról szól a sziget, kevés a turista, egyszerűek az emberek, gyenge az infrastruktúra.Az igazi görög hangulatot itt átéreztük.Hogy mi lesz a szigettel később, mennyire lepik el a turisták az a jövő zenéje. Szép utat Kokszi előre is! Egyébként mikor tervezed az utazást?
Babar
Július 2.-a bebetonozott indulási időpontunk minden évben. Szállást előre nem foglalnék. Kivéve Folegandros szigete ,ahol kinéztük a Folegandros Apartmants nevű szállást. Ilyen színvonalú apartmanban még nem voltunk,ebből nem szeretnék engedni. Miloson mennyire várják a kikötőben a szállást kínálók a beérkező hajó utasait? Miloson tudsz olyan apartmant, vagy stúdiót ami szép nyugis helyen, van és van medencéje is? Milos egyre jobban tetszik a páromnak, így egyre előrébb kerül . Ha Milos lesz a harmadik ,akkor Santorinire még egy nap így is átmehetünk Íosról.
Folegandroson nagyon izgatja a fantáziámat az a pékség amiről írtál. A fotódon lévő kenyerek sorából próbálom kitalálni ,hogy mekkora kemencéje lehet. Sok kemencét építek, de ekkorákat már nem építünk itthon. Ez a pékség útba esett valamelyik szép part felé menet ? Előre is köszönöm a válaszodat . kokszi
#1228212010-01-07 18:52:04 Válasz a #122779. hsz-ra
Szia Kokszi!
Nagyon szép a folegandrosi szállás amit választottatok, megnéztük a neten.
Egyébként Folegandroson a szállások is sokkal drágábbak és sokkal több a magasabb színvonalú mint Miloson. Hogy miért, azt nem tudom. De sokat sétáltunk és láttunk nagyon-nagyon szépeket, mint amit Ti is választottatok.
Folegandroson tulajdonképpen egy aszfalt út van keresztben a szigeten. Ezen az úton Angali (Agkali) és Ano Meria között van a pékség.Az út mellett egy kőből kirakott falra vagy a falon egy kis koszos táblára van alig olvashatóan kiírva hogy "Bakery". A kocsit ott kell hagyni az út szélén, mert behajtani nem tudsz. Onnan 50-100 méter gyalog és ott a pékség. Egyébként Ano Meriában van egy kis bolt, ott egy öreg néni mondta meg nekünk is hol a pékség. Lényeg, hogy a főúton van, abból meg csak egy van.
Hogy Miloson voltak-e a kikötőben szállásadók, nem emlékszem, mi legördültünk a kompról és elhajtottunk. Folegandroson láttam a szállásadókat, akik kijöttek a fix szállást foglalok elé kisbuszokkal,azokhoz az utasokhoz, akik bőröndöt húzva jöttek le a hajóról. Hogy voltak-e alkudozások és szállást hirdetők azt nem tudom.
Erről mi is itthon értesültünk.Azt hiszem Melynda írta, hogy Paroson nem kell foglalni szállást, mert amikor ők voltak, ott tolongtak a szállásadók a kikötőben és ajánlgatták a apartmanjaikat potom áron. Lehet hogy ezen a nyáron kipróbáljuk, ha merjük. Milosi szállásokat esetleg itt nézhetsz :http://www.milos-island.gr/ . Olyan sok medencésre nem emlékszem. Szerintem Folegandroson szebb és drágább szállások voltak. Ha autóval mentek, csak bátorítani tudlak, egy nagy kaland lesz.
Üdv.: babar
Szia Babar ! Köszönöm a segítségedet. Nagyon sokat segítettél. Az már biztos ,hogy autóval szeretnénk menni .Nincs lényeges különbség a repülős és az autós út árai között. Ezt,biztos te is végig zongoráztad egy évvel ezelőtt. Gondolom ,hogy ti is autóval akartok nekivágni a következő kombinációnak is. Szállás ügyben sajnos Milos elég gyenge. Nincsenek nagy igényeink ,csak tiszta legyen,és a lányom miatt legyen egy akármekkora medencéje. Majd figyelem évközben az eseményeket,és ha ugyanúgy alakul minden mint az előző évben, akkor nem aggódom . Tele lesz minden kiadó szállásokkal40-50 euróért. Láttam olyan Apartmant ahol 30 euró az egész év ,jul.-aug. kivételével. És nem volt gyenge szinvonalú. Majd meglátom. Az első köröket lefutottam .Mégegyszer köszönöm :kokszi
A utolsó tervezetekben (kb. 100-ik) végül már csak Santorini volt amihez ragaszkodtam.
Voltak olyan napok, amikor a saját autó+komp, vagy a repülővel Athénig+komp történet, de a repülővel végig (athéni átszállással) verzió is elég sokáig volt aktuális.
A szabadságunk kötöttségei miatt nem tudtam összehozni kedvező áron a Malév+fapados verziót, mert egyes verziókban a két hétből végül csak 8-9 nap maradt volna vagy másik esetekben olyan áron lett volna az út, mint amennyibe most is belekerül.
Nagyon úgy néz ki, hogy idén sem tudjuk kihagyni az utazási irodát a terveinkből, mert lefoglaltam egy utat (egy hét szállással és repülőjegyekkel), de úgy, hogy csak a következő héten jövünk haza. Tehát első hét Santorini (Perissa), majd komppal irány Naxos (3 éj) és onnan szintén komppal Paros (3 éj). A szállásokat a szigeteken lefoglaltam, csak az utolsó nappal vagyok egy kicsit gondban. Iost végül kihagytam, mert így is sűrűnek tűnik a másidik hét.
#1323712010-04-28 17:15:43 Válasz a #132370. hsz-ra
Köszi, hogy leírtad, szép nyaralás lesz ez is! Már régebben is úgy éreztem, hogy ez a változat tetszik Neked a legjobban, ezért örülök, hogy összejött! Santorinire jó megoldás az iroda, a repjegy miatt nem lehet kihozni magánban olcsóbban. (Anno én is gondolkodtam rajta, csak mi nem akartunk 1 hétig maradni semmiképpen.)
Az utolsó nap elég rizikós, ahogy írtuk a másik topikban is, nem tudom, talán ha a komp reggel érkezik (??), a repülő meg csak este indul(??), akkor merném egyedül megkockáztatni, hogy ugyanaznap érkezzünk komppal, mint amikor a repülőnk indul...
A mai Malév akció hatására a legújabb verzióm: Syros-Paros-Naxos-Mykonos és mindegyik szigeten 3 éjszakát töltenénk. Persze így Santorini kimaradna, ezért még én is bizonytalan vagyok.
A páromnak nem tudom hogyan fogom ezt a változatot elővezetni , de szerintem lassan megszokja...
Köszi az érdeklődést.
A most fent lévő komp menetrendek alapján, júni 26.-án reggel mennénk Pireusból Iosra. Itt a tervezetnél 2 nappal kevesebbet 5 napot töltenénk mert csak így tudnánk napközben átérni Folegandrosra. Itt a tervezethez képest 1 nappal többet 4 napot lennénk. Mert a szokásos történet,megint így van egyáltalán komp Milosra. Az is csak este 10 után érne oda. Este 11 -kor a gyerekkel a kocsiban nem sok kedvem van szállást keresni. Találtam Miloson nekünk tetsző szállást ,amit látatlanba is lemernék foglalni. Miloson 5 napot lennénk. Innen mennénk 1 nap Kimolosra,míg Iosról 1 nap autó nélkül áthajóznánk Santorinire . Milosról gyors komp vissza Pireuszba.
Várom a májusban felkerülő nyári komp menetrendet.
Babartól sok segítséget kapok priviben.Most itt tartok.
Még bízom abban ,hogy az új menetrend majd nekünk kedvez .Ios 7, Folen 3, Milos 4 nap lenne amit szeretnénk. Ezt te is tudod ,hogy nehéz ügy, ha a komp menetrendekről van szó. Ember tervez, hajótársaság végez . Nálam most ez az áprilisi hónap mottója. Meglátjuk mit ,hoz a május.
Szia :kokszi