Az elő és utó szezonról megoszlanak a vélemények. Én eddig csak fő szezonban voltam, de véleményem szerint az utószezonban melegebb van. Bár volt olyan kollégám, aki májusban volt Nei Poriban és állítólag nagyon jó idő volt. Hát nem tudom. Én is tervezem, hogy esetleg szeptemberben visszamegyek Göröghonba valahova, de akkor sem túl későn. Az is igaz, hogy tavaj áprilisban rövid gatyában és pólóban voltam a Balatonon és voltak akik bemerészkedtek a vízbe. Én úgy vagyok vele, hogy ne kelljen sokat lábujjhegyen menni a vízben és az sem mindegy mi lesz velem, amikor kijövök Tehát én csak főszezonban és melegben, persze nagyon sokan vannak, akik csak elő vagy az utó szezonban tudnak utazni. Én az ő helyükben is inkább nyár végén mennék. Addigra már van ideje a víznek is jól felmelegedni. Sőt én úgy láttam, hogy néhány utazási irodánál augusztus vége is már utószezon. Viszont azt nem tudom mi igaz abból, hogy addigra már elveszítik a kedvességüket az eladók és vendéglősök, köszönhetően a sok elmeroggyant nyaralónak...
Az utószezon valóban igen jó áron van, viszont benne van a pakliban a rossz idő is. Tavaly szeptember első két hetében voltunk Sartiban, az első héten szombaton amikor megérkeztünk sütött a nap, és nagyon jó idő volt, a tenger pedig szuper volt.
Hétfőtöl viszont egészen csütörtökig szakadt az eső, és hideg is volt. Csütörtök délelőtt igaz, hogy nem esett, viszont délutántól ismét szakadt az eső.
Rendkívül sajnáltam azokat, akik egy hétig voltak, mert az valóban nem az a nyaralás volt amire egész évben vártak.
Sajnos a busz visszafelé csak délután indult a szállást pedig 9-kor el kellett hagyniuk.
A következő hét sem volt sokkal jobb, akkor hét elején esett egész nap, majd csütörtöktől volt szép idő, ami viszont még két és fél hétig tartott.
Voltam már úgy is itt szeptemberben amikor pont fordított volt a helyzet, és az első két hétben szuper jó idő volt, viszont a másik két hétben majdnem minden nap esett az eső.
Augusztusban , és júliusban valóban rengetegen vannak de csodálatos az idő, és a tenger. Mi biztosan nem megyünk szeptemberben még egyszer .
Az előző témához: szerintem mindig benne van a pakliban a rossz idő, de ha lehet választani elő és utószezon között, mindenképpen az utószezon a jobb!!!
Volt már valaki a Stavros apartmanban Sartin?
Vagy esetleg hallottatok róla valamit?
Minden választ köszönök!
#1256992010-02-11 15:19:50 Válasz a #125640. hsz-ra
Szia! Atz Iliász apartman közel a parthoz a faluhoz,csendes környezetben található.Szépen rendbe tartott.Alap dolgokkal felszerelt konyha és berendezéssel.Voltam már ott,szerintem nem rossz,jól jársz vele.Szió4
#1257342010-02-11 22:22:57 Válasz a #125663. hsz-ra
Minden szezonnak meg vannak az előnyei és hátrányai.
Előszezonban még nincs olyan forgatag, annyi program, még ilyenkor készülnek fel és rendezkednek be a helyiek a dömpingre. De készségesek az első fecskékkel. Több idő jut a vendégre. Az idő már szuper, és ilyenkor is 10 nap nyaralás után haza lehet jönni csokibarnán, csak mint említettem a víz még nem az igazi. Este pedig még nagyon le tud hűlni az idő.
Főszezonban nagyon sokan vannak, zajlik az élet, több a szórakozási lehetőség, a helyek tele vannak helyiekkel, turistákkal, kevesebb a hely a tavernákban, a parton, stb...és gyönyörű idő van, sőt, néha nagyon meleg. Vannak olyan napok amikor csak a parton a vízben illetve a klímás hűvös szobában bírod ki. Nem hogy még nekivágj egy túrának, Meteoráknak...
Utószezonban ismét kicsit lecsendesül, nyugisabb a város/falu. Igaz a helyiek (vendéglátók) már fáradtabbak és lehet agyukra ment a sok turista, de nem gondolom hogy rosszabb "elbánásban" részesülnének az utószezonosok. Talán nincs olyan választék, de olcsóbban az árak, és még az is elképzelhető hogy kedvesebbek mert már ők is érzik hogy túl vannak a nehezén, megnyugodtak, megvan a bevétel, és lassan eljön az ő pihenő idejük.
Mindenkinek megvan a vérmérsékletének megfelelő szezon, amibe sajnos a szabadideje és a pénztárcája szólhat bele.
Sziasztok!
Nem tudna valaki Sartiról kicsit bővebb információkat adni?, mert az apartmanról már kaptunk(ezt köszi), de magáról a helyről, még nem írt senki.
Előre is köszi!
#1257602010-02-12 12:02:25 Válasz a #125759. hsz-ra
Szia MZ!
Menj vissza az 1. oldalra, az 1. hsz-t olvasd el, ott részletes leírás, tapasztalat van Sartiról.
Egyebet én is csak hallomásból tudok mondani, mert még nem voltam.
Szia MZ!
Maga Sarti nagyon szép helyen fekszik. Már az oda vezető út is egy élmény. Csodás hegyek között kanyargó út és a látvány!!!! Hosszan elnyúló partszakasz. Széles homokos strand. Itt mindent megtalálsz, ami a nyaraláshoz kell. Természetesen vannak napozóágyak. Rengeteg taverna, ahol kedvedre ehetsz, ihatsz. A nyüzsgő főutcán egymást érik az üzletek, kávézók, ajándékboltok. Találsz itt nagyon klassz sziklás öblöket, ha éppen erre vágysz. Közel a Narancspart, ami gyönyörü. Ott a Sarti-beach, ami kimondottan nyaraló-övezet. Személy szerint nekem inkább az ófalu-rész a kedvencem. Szerintem nagyon jó választás. Tetszeni fog neked. Én biztos vagyok benne, hogy jól fogod magad érezni
Ugy döntöttünk május 29-től jun 5-ig megyünk... Szerintetek rossz ötlet akkor kb hány fokos lehet a tenger ki tudja? Ugy vettem észre,hogy a szeptember arra felé túl esős.....
Neten láttam egy statisztikai táblázatot Görögország időjárásáról.
Júniusban a viharok esélye 6,3 % míg szeptemberben 2,9%.
Egy családot ismerek, ők május első turnusában járnak gyerekkel
ők fürdenek is. Régen 18-19 fokos Balcsiban is fürödtünk.
Ötször voltam szeptember különböző időpontjaiban legjobb időnk
október 1-10-ig volt.
Szerencse dolga.
Ennyi hó után maradt ami essen?!
Szelike, ha már eldöntöttétek, hogy május végén mentek akkor nincs több kérdés !!!
Rossz döntést hoztatok !!!
Azzal, hogy Görögországot és Sartit választottátok már most kezdhettek a jövő évi nyaralásra spórolni, mert úgy is megfertőződtök ti is, akár a többiek itt a hellasz fórumon.
Mi is Sartival kezdtük 2007.-ben és idén a negyedik utunkra készülünk.
Szóval semmi para, jól fogjátok magatokat érezni, ha ti is úgy akarjátok!
Azokat az illatokat és levegőt, amit a május vége június eleje kínál nem tudod átélni júliusban és augusztusban.
Sarti kifejezetten az a hely ahol biztos a Görögország vírussal való megfertőződés, fürdésre meg keresetek egy sekélyebb szakaszt egy kis öblöt ahol gyorsabban felmelegszik a víz.
Sziasztok!
Mi 2005-ben voltunk Sartin. Ha holnap azt mondaná valaki, hogy másnap indulhatunk, már mennénk is! Előtte és utána sem találkoztunk oly szép partszakasszal, homokos tengerparttal, mint ott!!! Mi már 7-szer voltunk Görögországban, Sarti a TOP 3-ban van!
Egyébként messze a legolcsóbb nyaralóhely! 10 euro-ért komplett vacsi! Máshol ennyiért.....
Igaza van Bofefének, aki egyszer elmegy Sartiban, az biztos egy életre megfertőződik és minduntalan visszavágyik Görögországba!
Szép napot Mindenkinek, üdv:Adri
Az ebéd topikban megjegyezték, hogy már kevés a tavalyról betárolt Mytos sör.Egyetértek,hogy a Mytos nagyon gyorsan fogy - nálunk is-- Még van egy nyolcdarabos állományom. Tavaly vettük még júliusban 3 x 8 db + ami belefért a táskámba. Sajnos már csak 1 rekesznyi maradt. Ugy kell vigyázni rá , mintha arany
lenne:))))))
Már várjuk az idei újabb júliusi indulást . Idén Sartira megyünk és még nem voltunk Göröghon ezen részén. Nagyon várjuk már))) Addig csak a Googlon nézegetem a helyet.
Remélem homokos és hosszú , lassan mélyülő a tenger part. 11 éjszakát fogunk ott tölteni
és gyönyörködünk a tenger szépségeiben. No meg "esszük a gyrost és iszuk a Mytost" napestig:))))))
Úgy látom ez a Görögmánia nevű betegség sokakat megfertőzött Én sem voltam beoltva ellene, így hosszú évek óta hordozom magamban. De én ezt kimondottan élvezem Az első utam óta, amely Stavrosba vezetett, nem tudom elfelejteni ezt a csodálatos országot. Valahogy még a levegője is más Azóta minden alkalommal ide megyek és ide vágyom vissza. Sokfelé jártam más országokban, de valahogy Görögország az, amelyet sosem tudnék kihagyni. Sokszor megkaptam már mindenkitől, hogy miért nem megyek valami más helyre, miért mindig Göröghonba? Nos, csak annyit válaszolok ilyenkor, hogy semmi más, csak menj ki egyszer és megtudod Valóban... ha valaki egyszer is kijutott, azt megfogja és örökké húzza vissza valami, amit csak az tud, aki már egyszer is átélte amit mi...