Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125123 Üzenet linkje2010-02-02 18:43:28 

Szia Szilvi!

Hűtő nincs. Mikor megérkeztünk, azonnal elfoglalhattuk a szobát, nem kellett a két órát megvárni. Ha jó emlékszem 3 T10-es jegyet használtunk el. Ebből ugye minden nap kellett kettő-kettő, hogy bejussunk a városba, illetve onnan a szállásra. Már akartam korábban is írni, ha érdekel valakit, hogy az automata elfogad papírpénzt is, és pontosan ad vissza, illetve lehet bankkártyát us használni.
A Casa Battlo az egyik szívfájdalmam. Csak kívülről láthattam. Két nap is be volt tervezve, de nem értünk oda csak zárásra, pedig este nyolcig nyitva van. Na, de majd legközelebb icon_wink.gif

Maya

# 212
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125125 Üzenet linkje2010-02-02 18:46:00 

Szerintem meg lehet kevesebb jegyből is úszni, csak mi a harmadik nap gyorsan "végigszaladtunk" a második nap fontosabb helyein, hogy pótoljuk az elveszett képek egy részét. Ha nem kellett volna ezt végigcsinálni, lehet kevesebb jegy is elég lett volna.
# 213
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125153 Üzenet linkje2010-02-02 22:04:29 

Még csak annyit, hogy a Güell Parkba és a Ramblára, és a gótikus negyedbe vasárnap menjetek. Akkor van igazán magával ragadó hangulata, főként az utcazenészeknek köszönhetően.
Szilvi!
Remélem már vágod a centit, már nincs sok hátra icon_wink.gif

# 214
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125173 Üzenet linkje2010-02-03 08:28:00  Válasz a #125153. hsz-ra Előzmény #125153

Szia Maya!

Nagyon köszönök minden információt. icon_smile.gif
Összeállítottam már egy tervet főként a nyitvatartások figyelembevételével. Persze rugalmasan alakítható.
Azt hittem teljesen elvesztek a fotóitok, de ezek szerint pótoltátok őket.
Szívesen látnánk néhányat ezen az oldalon. icon_wink.gif

# 215
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125183 Üzenet linkje2010-02-03 12:35:21 

Szia!

tennék én fel képet, de sajnos ehhez analfabéta vagyok.

# 216
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125190 Üzenet linkje2010-02-03 13:13:38  Válasz a #125183. hsz-ra Előzmény #125183

Utolsó alkalommal, amikor próbáltam, nekem sem jött össze, de talán valaki segít majd. icon_smile.gif
# 217
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125193 Üzenet linkje2010-02-03 13:51:40 

Kedves Csz75-Szilvi!
Nagyon sokat segitettél nekem,kivánom,hogy csodás utad legyen!

# 218
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125194 Üzenet linkje2010-02-03 13:58:20  Válasz a #125193. hsz-ra Előzmény #125193

Szia Zsebkuty!
Nagyon köszönöm. icon_smile.gif
Majd írd meg privát üzenetben, hogy melyik úticél mellett döntöttetek végül.

# 219
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125346 Üzenet linkje2010-02-05 20:32:29 

Szia Szilvi!

Jó utat és sok szép élményt kívánok nektek!
Aztán majd várjuk a beszámolót!
Maya

# 220
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125648 Üzenet linkje2010-02-10 16:12:08 

Sziasztok!

Tegnap szerencsésen megérkeztünk Barcelonából.
Hát azt kell mondanom, hogy ez a 3 nap arra volt elég, hogy ízelítőt kapjunk a városból. Sajnos ennyi idő ott nagyon kevés, a töredékét láttuk a látnivalóknak.
Minden esetre az biztos, hogy Barcelonába el kell menni és vissza kell menni újra. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

Az utazás problémamentes volt a Wizzairrel. Barcelonába utazva érdemes a gép jobb oldalán ülni, úgy látható a város, illetve a spanyol partok a repülőgépből.

Az első 2 napon ragyogó tavaszi idő volt, volt ahol az utcai hőmérő 21 fokot mutatott. icon_smile.gif A 3. napon déltől szakadt az eső, még a 4. napon is zuhogott. Sajnos a 3. napon az időjárás miatt nem tudtunk a tervem szerint haladni, bár amúgy is elég szabadon kezeltük.

Az alábbi helyeken jártunk a 3 nap alatt: Güell park (a legnagyobb élmény, feltétlenül látni kell, ingyenes + ingyenes WC), Museu Güell (Güell parkban, van belépő, annyira nem látványos belülről), Rambla sátálóutca (itt van a piac + egy nagy élelmiszerüzlet is), Joan Miro járdamozaik, Palau Güell kivülről (felújítják, csak részben látogatható, nagyon szépek a kéményei), Kolumbusz emlékmű (voltunk a kilátójában is), La Boqueria (piac, fantasztikus látvány), Mare Magnum bevásárlóközpont (ingeyenes WC), Tibidabo Tramvia Blau villamossal (nagy élmény) és Funicularral (nélküle kilógna az ember nyelve mire felérne), Sagrada Familia (ledöbbentünk, hogy a belseje komplett építési terület), La Pedrera (kivülről), Casa Terrades (kivülről), Casa Batlló (belülről is), Katedrális, Picasso múzeum (kívülről, ingyenes vasárnap lévén, nagyon nagy volt a sor), Santa Maria del Pi templom, Akvárium (szerintem fantasztikus volt).
Röviden ennyit láttunk. Több esetben éreztem, hogy a belépők indokoltlanul magasak, ahhoz képest, amit belül láttunk, több európai nagy várossal összehasonlítva itt a legdrágábbak.

Barcelona nagyon fiatalos, dinamukus város rengeteg turistával, nagyon jó közlekedéssel, tiszta utcákkal. A metrohálózata nagyon hasonlít a párizsihoz, mi szinte csak azzal közlekedtünk (4 napos bérletet vettünk végül, térképet is adnak hozzá, jó a reptérre is). Nagyon jól ki van táblázva minden.

A szállás - BCN Agora - egy modern kollégium, kb. 10 perce a metrotól (könnyen megtalálható), nagyon gyorsan be lehet érni a városba, kb. 1 óra a reptér. A szobák egyszerűek, szerintem egy kicsit alaposabban is ki lehetett volna takarítani, bár az is igaz, hogy gyorsan porosodott, míg ott voltunk is, lehet, hogy előtte rendesen kitakarították, csak nem közvetlenül utána lett kiadva. Esténként viszonlyag csendes volt, lehett aludni. A szobában hűtő-fűtő klíma van; nem volt hideg, de mi egy kicsit fűtöttünk. A reggeli nagyon bőséges, nagyon jól lehet lakni. Az internet ingyenes. Ár-érték arányban verhetetlen a szállás, mi bármikor újra választanánk.

A lényeg, hogy vissza kell menni újra. icon_smile.gif Mindenkinek ajánlom!
Egyelőre tervezem, hogy részletes élménybeszámolót írok, remélem, most meg is valósul.
A belépőjegyek árait hamarosan megírom.

# 221
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125657 Üzenet linkje2010-02-10 19:26:48 

Szia Szilvi!

Üdv újra itthon. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Látom, sok helyre eljutottatok. Hát, igen! Mi is azzal tértünk haza, hogy oda vissza kell menni. icon_biggrin.gif

# 222
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

24
Utazás 24 nap múlva:
Torremolinos
#125670 Üzenet linkje2010-02-11 08:08:58 

Szia Szilvi!

Én is üdvözöllek újra itthon. Sajnálom, hogy az idő nem volt túl kegyes hozzátok, de azért így is jól éreztétek magatokat.

Anita

# 223
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125672 Üzenet linkje2010-02-11 08:39:46 

Szia Szilvi!
Örülök, hogy az időjárástól eltekintve szép emlékekkel tértél vissza legkedvesebb városomból. Aki még nem volt Barcelonában, az el sem tudja képzelni, hogy milyen kellemes és vidám hangulatú, szinekben és illatokban gazdag az a város. Nekem sokkal jobban tetszik Párizsnál.
Nem írtad, hogy voltál e a gótikus negyedben, láttad e gyönyörű Barra Goticát. Olvastam, hogy az öreg kék villamossal és a siklóval felmentetek a Tibidabora. Onnan van a legszebb kilátás a városra, a székesegyház tetejéről, a Krisztus lábától. Végül is egyszer nagyon kevés látni a várost. Én már vagy tízszer voltam ott és mindig találtam olyan részt, ahol még nem jártam és amit érdemes megnézni. Így a Citadella parkot a természettudományi múzeummal és a Katalán parlamenttel, mellette a via Picasson a diadalívet, a Via Espanat a szökőkútrendszerrel és királyi palotával, a Montjuitst a via Catalunja teret, hogy csak néhányat említsek.
Egyszer odamenni, az arra elég, hogy az embert megfertőzze a város. Innentől viszont nincs megállás mindig vissza fog hívni...
Üdv: Josza

# 224
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125678 Üzenet linkje2010-02-11 09:51:38 

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat. icon_smile.gif
Barcelonába tényleg vissza kell menni újra, nagyon szép élményeket gyűjtöttünk ott.
Egyébként nem keseregtünk az időjárás miatt, nagyon örültünk, hogy az első két nap sütött a nap, úgy éreztük igazán kegyes volt hozzánk az időjárás lévén, hogy február volt, itthon pedig hó és mínuszok voltak.

Josza, a Bara Gotica negyedben sétálgattunk mi is.
Tibidabon nem mentünk föl a templom kilátójába, nem is tudtam, hogy fel lehetett volna.
A helyek közül, amiket említtél (pl.: Parc de Citudella, Arc de Triumph, stb.) több a 3. nap délutáni programunk lett volna, sajnos el kellett halasztanunk az eső miatt.
Montjuic környéke már a végleges tervemben nem szerepelt. Sajnos rá kellett döbbennem, hogy 3 napba nem fér bele minden, ha nem akarjuk végigrohanni, ezért kivettem belőle.
Barcelona nagyon más, mint Párizs. Én azt is nagyon szeretem a sok látnivaló, múzeumok miatt.
Barcelonában nagyon érezhető, hogy a fiatalos, vidám, színes, élénk, nyüzsgő, jó hangulatú, barátságos város.
Mindegyiket látni kell. icon_smile.gif Többször...

# 225
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125680 Üzenet linkje2010-02-11 10:10:49 

Szia Szilvi!
Nem tudom a templomban láttad e a Monseraton lévő Fekete Madonna másolatát. Az mögött lehet eljutni egy lépcsőházhoz és felmenni egészen a templom tetejére. Jó sok lépcső. Több szint van és egyre szebb lesz a kilátás. A legfölsőn meg lehet fogni ott az Isten lábát. Igaz csak a fiáét icon_lol.gif . Csodás körpanoráma van. Ott a legszebb a kilátás Barcelonára.
Nem baj, hogy még maradt látnivaló, mert van miért visszamenni. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu