Babar, nagyon szépek a képek. Melyik "dombra" másztatok fel? Arra, amelyik azon az oldalon van, ahonnan jön az út az öblökhöz, vagy ami "kifelé" van? Mert én is fel akrok mászni a jó fotóért, de nem tudom, melyik hely a legalkalmasabb. mennyi idő felmenni egészen a tetejéig?
A homokfigurás kép nagyon jópofa. Vajon kinek volt türelme ennyi kúpot építeni?
#1272882010-02-27 20:16:34 Válasz a #127276. hsz-ra
Szia Andi!
A képen látható homokdomb tetejéről készült a kép, ezen látszik együtt a 3 öböl találkozása. Ahol a homoksáv elvékonyodik, szinte összeér a két beach, ott van ez a homokdomb, erre kell felmászni. Tiszta homok, rendesen el lehet süllyedni, a felmászás kicsit nehézkes, mert mindig visszacsúszik a lábad, de ha nem adod fel, néhány perc alatt fenn vagy.
A homokvárakat gyerekek csinálták. Megvártam míg elmennek, aztán lefényképeztem. Érdemes felmászni arra a dombra is, amiről a most belinkelt fotót készítettem. Onnan fogod megismerni a dombot, hogy tavaly kezdtek el ott építeni egy óriási telken egy házat, csak az van a dombon.
Ez nem homokos domb, itt a felmászást nagyon szúrós növények nehezítik meg. Nadrágban, sportcipőben ajánlom a megmászását. Én össze-vissza szúrtam magam.
#1278392010-03-05 11:27:11 Válasz a #126997. hsz-ra
Szia Babar!Én még csak most regiztem az oldalon,de ez is csak véletlenül történt,mert éppen képeket nézegettem Elafonissosról,és akkor találtam rá erre a fórumra:)Eszméletlenül gyönyörű hely!Idén nyáron a párommal mi is Krétán szeretnénk nyaralni,és Elafonissos nagyon megfogott!Esetleg tudnál nekem segíteni,hogy ott milyen szállást találhatok,vagy hol kezdjem el a keresést?Nagyon szépen megköszönném!
Puszi,Bogyi:)
#1278412010-03-05 11:30:51 Válasz a #127839. hsz-ra
Kedves Bogyi24!
EZ az Elafonissi nem a krétai,hanem a Peloponnészoszi félszigetről levált Elafonisos,bár kétség kivül nagyon hasonlitanak/bocs,kedves rajongók,hogy beledumáltam/
Nézzél át a Kréta-topicra!