#1311222010-04-13 20:51:43 Válasz a #131033. hsz-ra
Szia Isti26!
Ne kösd még meg mert szerintem még be sem indultak a biztosítók a nyaralási szezonra.
Szerintem várjál még vele lesznek akciók meg kedvezmények és akkor kössél.
Az Uniqa nem rossz választás, jókat hallottam róluk. Viszont ne kötsd meg ilyen korán, várj addig, mielőtt utazol, az akciók miatt, mert nyáron elég sok szokott lenni.
Rendben!! Megfogadom a tanácsotokat és köszönöm szépen a segítségeteket.. Elég a sima utazásbiztosítás vagy szerezzek be ez mellé EU-s egészségbiztosítási kártyát is?
#1311332010-04-14 07:22:08 Válasz a #131125. hsz-ra
Ha van egy jó utasbiztosításod akkor szerintem felesleges az EU-s kártya.
Az utasbiztosítást mindenhol elfogadják, és többet is nyújt.
Az EU-s kártya csak akkor kell ha meg akarod spórolni az utasbiztosítást.
#1311662010-04-14 10:37:56 Válasz a #131162. hsz-ra
Sziasztok!
Nem az utasbiztosítás ellen beszélek, ne értsétek félre, mindkettő kell.
Az EU kártya sürgősségi ellátásnál az alap, a beszerzését mindenhol javasolni szokták. Tudtommal még pénzbe sem kerül, csak egy kis sorbanállásba.
Az OEP tájékoztatója az EU biztosítási kártyáról: http://www.oep.hu/pls/portal/d.....091021.PDF
Szerintem érdemes kiváltani az EU kártyát.Így sok esetben, egyszerűbben igénybe lehet venni az orvosi ellátást,külföldön,mindenféle külön adminisztráció nélkül.
A sorbanállás is elkerülhető, mert a honlapról letöltött igénylőlapot levélben is el lehet küldeni,ill. postán megküldik a kártyát. ( 80 Ft-os bélyeg a költsége )
Az EU kártyát csak ott fogadják el ahol a helyi egészségbiztosítással szerződésben állnak. A nyaraló telepeken található időszakos "maszek" orvosoknak nem mindíg van ilyen szerződésük! Akkor pedig irány a legközelebbi ügyeletes kórház/orvos.
Mindenki döntse el saját maga, hogy kell e neki az EU-s egészségbiztosítási kártya. Szilvinek igaza van, hogy csak sorbanállást igényel a dolog pénzbe nem kerül.
Mi mindig kötünk biztosítást, de kiváltjuk ezt is. Szerintem senki nem veszít vele, ha van neki mindkettő
#1311762010-04-14 12:39:33 Válasz a #131172. hsz-ra
Két teljesen különböző dologról beszélünk és egyik sem pótolja a másikat.
Az utazási biztosítás egy baleset és podgyász biztosítás, mely egy esetleges balesetnél bekövetkező kár megtérítésére vonatkozik. Nem vonatkozik azonban az utazás alatti nem baleseti eredetű betegség, orvosi ellátása esetére. Az EU-s kártya gyakorlatilag az itthoni TAJ kártyának felel meg és azt biztosítja, hogy az itthoni egészségbiztosítás terhére meggyógyítsanak az kinti egészségbiztosítási törvénynek megfelelően saját állampolgárjuknak juttatott szabályoknak megfelelően.
Ez annyit jelent, hogy minden olyan orvosi ellátás ingyenes, ami az adott országban is ingyenes. Fizetni csak azért kell, ami az adott országban is térítés köteles. Nagyon fontos tudni, hogy hiába van EU-s kártyád, ha a hazai egészsébiztosítónál nem fizetsz, érvénytelen a TAJ kártyád, akkor itthon behajtják rajtad a pénzt.
Tehát, ha biztonságban akarod magad érezni, mindkettőt ki kell váltani. Az EU-s kártya egy életre szól, mint a TAJ kártya is.
#1311802010-04-14 12:51:05 Válasz a #131176. hsz-ra
Kedves Josza !
Két dologban sántít amit írtál.
1 .Az aki nem fizeti a TB-t eleve nem is kap Eu. Kártyát.
2. Meghatározott ieig érvényes 18 éves kor felett 1 év az érvényessége,gyerekeknél változó ,életkorfüggő .