Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 826
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131181 Üzenet linkje2010-04-14 12:53:24 

Sziasztok!

Tavaly még 1 évig volt érvényes, most már 3 évig. Ma csináltattam meg, 3 évre adták.

# 827
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131183 Üzenet linkje2010-04-14 12:57:30  Válasz a #131180. hsz-ra Előzmény #131180

Ha csak kettőben sántítana... icon_rolleyes.gif

Boldog születésnapot, s kevesebb téves infót! icon_lol.gif

# 828
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131184 Üzenet linkje2010-04-14 12:59:25 

ferrari írta:
Sziasztok!

Tavaly még 1 évig volt érvényes, most már 3 évig. Ma csináltattam meg, 3 évre adták.

Ez jó hír !!! (Nekünk most van foyamatban. )

# 829
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131185 Üzenet linkje2010-04-14 13:07:19  Válasz a #131180. hsz-ra Előzmény #131180

Sziasztok!
Most néztem meg, tényleg három évre szól. Bocs tévedtem. icon_cry.gif icon_rolleyes.gif icon_redface.gif
Van aki, mikor kiváltja a kártyát még van érvényes betegbiztosítása, de nem fizetés miatt egy hónap mulva megszűnik. Akkor még a kezében van az érvényes EU kártya, de ha felhasználja, a magyar egészségbiztosítás ugyan kifizeti, de a delklikvensen kíméletlenül behajtják, amit kifizettek kamatostul. Ez olyan esetben is érvényes például, ha valaki kimegy hosszabb időre dolgozni és előtte kiváltja az EU-s kártyát, de miután nem dolgozik itthon nem is fizet egészségbiztosítást.
Köszönöm a szülinapi jókívánságot. icon_lol.gif
Üdv: Josza

# 830
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131195 Üzenet linkje2010-04-14 13:46:31 

Az OEP oldaláról az EU kártyával kapcsolatos pontos információk:

"Igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások
Egy másik tagállamban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak.A szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el, ennek megfelelően a Kártyával közvetlenül az adott tagállam társadalombiztosítási/egészségbiztosítási szervével szerződéses kapcsolatban álló egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulni. Az egészségügyi szolgáltatónak úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne biztosított.
Ez egyben azt is jelenti, hogy:
- a Kártyát csak az adott állam társadalombiztosítási szervével szerződött szolgáltató fogadja el,
- az adott állam társadalombiztosítása/egészségügyi szolgáltató által nyújtható ellátások igénybevétele esetén, és
- az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre/kötelező hozzájárulásokra a Kártya nem nyújt fedezetet.
Az ellátási csomag, így az orvosilag szükséges ellátások köre tagállamonként eltérő, és emiatt előfordulhat, hogy bizonyos típusú ellátások – pl. mentés – esetén a Kártyát nem fogadják el.*
* Tapasztalataink szerint számos EGT-tagállamban elterjedt, hogy a mobil-telefonokban szükséghelyzetben felhívandó kontaktszemélyeket neveznek meg a polgárok, akiket pl. mentés esetén az egészségügyi személyzet megkeres. Javasoljuk ilyen kontaktszemélyek megnevezését I.C.E. (in case of emergency – szükséghelyzetben) címszó alatt elmenteni, ezáltal esetleg elkerülhető, hogy pl. öntudatlan beteg esetén a költségviseléssel kapcsolatban probléma merüljön fel.
2
Az Európai Bizottság határozatai alapján orvosilag szükséges ellátásnak minősül pl. a dialízis-kezelés, az oxigénterápia és a szüléssel kapcsolatos ellátások. Ezekben az esetekben javasolt a külföldi szolgáltatóval való előzetes kapcsolatfelvétel.
A Kártya nem használható fel továbbá akkor, ha a biztosított valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybe vételének céljából utazott másik tagállamba!
Fontos kiemelni, hogy Belgiumban, Franciaországban és Luxemburgban és bizonyos típusú egészségügyi szolgáltatók esetében Finnországban ún. visszatérítéses rendszer működik. Ezekben az országokban az egészségügyi ellátások, gyógyszerek költségeit az ellátásban részesülő személy köteles megelőlegezni. Az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján visszatéríthető összeget utólag megtéríti. Az önrész visszatérítésére itt sincs lehetőség.
A Kártya az alábbi országokban használható fel
A magyar biztosítottak az alábbi országokban való átmeneti tartózkodás során részesülhetnek ellátásban a társadalombiztosítással szerződött szolgáltatóktól:
Ausztria
Horvátország**
Norvégia
Bulgária
Hollandia
Olaszország
Belgium
Írország
Portugália
Ciprus (görög rész)
Izland
Románia
Csehország
Lengyelország
Spanyolország
Dánia
Lettország
Svájc***
Egyesült Királyság
Liechtenstein
Svédország
Észtország
Litvánia
Szlovákia
Finnország
Luxemburg
Szlovénia
Franciaország
Málta
Görögország
Németország"

# 831
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131196 Üzenet linkje2010-04-14 13:50:53 

EUB Biztosítási feltételek: https://www.eub.hu/dokumentumok/EUB2009-09U2.pdf

3. oldal alján lévő táblázatból:
Orvosi és mentési költségek térítése baleset vagy betegség esetén:
Ezen belül:
– betegség esetén legfeljebb
– mentőhelikopteres mentés
– hegyimentés
– mentőautóval történő szállítás
– hiperbár-kamrás kezelés (Tengerpart és Air Holiday termékek, Sport Extra)
– sürgősségi fogászati ellátás
– kórházi napi térítés a biztosított részére, amennyiben a kórházi költségek megtérítése EE EE K vagy más biztosítás alapján történik (max. 30 napra)

stb. stb.

# 832
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131202 Üzenet linkje2010-04-14 15:20:54  Válasz a #131167. hsz-ra Előzmény #131167

Letöltöttem.....majd kitöltöm és beküldöm nekik.
De a kérdésem az, ha postai úton kérem a kézbesítést, ....hisz ha már postán is küldöm be, nem fogok sorban állni azért sem, hogy megkapjam....akkor mellékelni kell az adatokat igazoló okmányok másolatát, vagy sem?!

Köszi a választ.

# 833
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131204 Üzenet linkje2010-04-14 15:41:26  EU kártya.

EU kártya jó ha van, és nem kerül semmibe a kiváltása. A rajta levő telefonszámot külföldről felhivtam, nagyon kedvesen utbaigazitottak. Nekem is kell váltanom, de ugy emlékszem mintha csak személyesen lehetne.
# 834
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131206 Üzenet linkje2010-04-14 15:47:35  Re:

Casmir írta:
Letöltöttem.....majd kitöltöm és beküldöm nekik.
De a kérdésem az, ha postai úton kérem a kézbesítést, ....hisz ha már postán is küldöm be, nem fogok sorban állni azért sem, hogy megkapjam....akkor mellékelni kell az adatokat igazoló okmányok másolatát, vagy sem?!

Köszi a választ.

Postai út esetén csak az igénylőlapot kell beküldeni ill. ha még nem járt le az előző eu kártya,akkor azt is. Ez tuti, mert mi tavaly is így intéztük és már most is elküldtem kb 1 hete.

# 835
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131207 Üzenet linkje2010-04-14 15:52:13  Válasz a #131206. hsz-ra Előzmény #131206

Lehet vak vagyok, de nem látom a címet, hogy hova is kell beküldeni!? icon_redface.gif
# 836
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131209 Üzenet linkje2010-04-14 15:53:41  Válasz a #131207. hsz-ra Előzmény #131207

A területileg illetékes Egészségpénztárhoz . (MEP)
# 837
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131211 Üzenet linkje2010-04-14 15:57:33  Válasz a #131207. hsz-ra Előzmény #131207

Hm....szerintem meg van....az OEP oldalán megtaláltam a nekem valót:
Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár (Budapest)
Postacím: 1387 Budapest, Pf. 27

icon_smile.gif
Remélem ez az!?

# 838
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131212 Üzenet linkje2010-04-14 16:01:20  Válasz a #131211. hsz-ra Előzmény #131211

Hát ,ha Közép-magyarországi lakos vagy akkor igen. icon_biggrin.gif
# 839
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131213 Üzenet linkje2010-04-14 16:03:10  Válasz a #131212. hsz-ra Előzmény #131212

Ügyfélszolgálati Irodáknál ezt találtam....Budapest, ide tartozik. icon_lol.gif

Na megyek, köszönöm......icon_smile.gif

# 840
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131530 Üzenet linkje2010-04-19 15:26:02 

Két hét alatt megküldték postán az EU. kártyát és valóban 3 évre adják most már.
icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 55 56 57 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu