Annyit írtok már erről, én is megnéztem az oep honlapját.
Mivel találtam elektronikusan beküldhetőt (APEH-es nyomtatványkitöltő és ügyfélkapus regisztráció kell hozzá, ami meg van), ezért kipróbálom és így küldöm be.
Szerencsére lehet másnak is a saját nevemben, csak nyilatkozni kell, hogy van meghatalmazás.
Igen Fadri, egyszerre leszünk kint....
Egyre türelmetlenebb vagyok!!! Most hogy beköszöntött a jó idő, még jobban be vagyok sózva.
Gondolkoztunk mi is a buszos megoldáson, de 8 főnél már lényegesen olcsóbbra jön ki, ha kocsival megyünk. (És így elég este 6körül elindulni.)
Nem értem minek kell az eü kártya.
Az utasbiztosítás bőven elég és az orvos is elfogadja.
Kezelés után lefénymásolja a kötvényt és a többit intézi a biztosítóval.
Az E-111-es nyomtatvány meggyorsítja az orvos munkáját. nem kell, de mivel semmibe sem kerül beszerezni (max 10 perc amig letöltöd és kitöltöd) igy szerintem nem árt ha nálad van. ne legyen rá szükségünk, de ha mégis kell, szerintem nem mindegy, hogy el tudja e érni a biztosítótársaságot a doki, vagy csak elkéri a kártyát és kész. természetesen ez nem helyettesíti az utasbiztosítást, csak könnyíti a dolgot.
Tibibaba!
tavaly még 1 évre adták, ugy tudom idén már 2vagy3 évig érvényes!
Tavaly a lányom sartin belázasodott.
Lementünk a dokihoz aki adott antibiotikumot és irt fel gyógyszert.
Nem problémázott semmin lefénymásolta a kötvényt és késsz.
A gyógyszertárban fizettem 10€-t és ezzel elintézve volt.
Én már elfelejtettem az egészet mikor inhon hívott a biztositó, hogy vigyem be a gyógyszertári blokkot mert szeretnék megtériteni a gyógyszer árát.
EÜ kártya nélkül is ilyen egyszerüen ment a dolog.
Szerintem teljesen felesleges de aki akarja az váltsa ki főleg ha ingyen van.
Az 1. cikkben:
"- más tagországok esetében (pl. Görögország) a gyógyszer és egészségügyi szolgáltatás bizonyos százalékát köteles az igénybe vevő megfizetni;"
Tovább olvasva én azt szűrtem le, hogy a biztosítás a jobb.
Mindenesetre én pár perce elküldtem elektronikusan ügyfélkapun keresztül az igényt az egész családnak.
Várom a fejleményeket.
Nagyon nem bízom benne, de legalább most ilyenünk is lesz.
#1317202010-04-21 17:18:48 Válasz a #131719. hsz-ra
Jó ha van mind a kettő!
Orvosa kórháza válogatja.
Ismerősöm kálváriája a Naphlioni kórházban azért tartott hosszabb ideig mert nem volt EU kártyája csak Atlaszos BBP-je.
Így is meg oldódott a probléma csak jóval tovább tartott az adminisztráció.
Tehát akinek van EU kártyája vigye magával. Most már 3 évre adják.
#1317222010-04-21 18:22:04 Válasz a #131704. hsz-ra
Szerintem az uniós kártya azért is jó (amellett, hogy könnyű elintézni, és egy fillérbe sem kerül), mert ha szerencsés az emberfia, alkalomadtán egy-két napokra is ki tud ruccanni külföldre. És én spec. olyan esetben még soha nem kötöttem BBP biztit.
(Egyébként a hazai helyzet: egy röntgennél nem volt nálam a magyar TAJ kártyám, csak az uniós. A röntgenes közölte, hogy azzal nem tud mit kezdeni, hiába mondtam, hogy ugyanazok az adatok vannak rajta ... mákomra benne voltam a gépében, egyébként simán elzavart volna. Felmerült bennem a kérdés, miért nem csak az uniósat használjuk? Sokkal egyszerűbb lenne. Persze lehet, még nem tudták megszülni rá az angol szöveget. )
Köszi a választ, hadiandi
Arra akarok kilyukadni, hogy ha pl. érvényes az eu kártyám 2010. 07.31.-ig, de 08.04.-én akarok utazni, akkor igényelhetem már május végén (hogy megérkezzen mire elutazok) annak ellenére, hogy még érvényes? Vidéki vagyok, postán intézném, és 1 hónapos átfutási időt gondolok...
Az eu kártyáról: Magyarországon a sürgősségi ellátásnál egy külföldinek ha van eu kártyája, akkor megkapja az ellátást a TB-je terhére. Ha csak biztosítása van, és a kötvényt lobogtatja, le...ják: ki kell fizesse és otthon a biztosítója majd visszafizeti neki... nem mindegy.
Görögöknél az üdülőövezet orvosi rendelőit szerintem csak az ambuláns lapok alapján fizeti ki a görög állam, ezért lehet elég nekik a kötvény lefényelve + aláírás. Szerencsére csak ilyen kisebb, helyben orvosolható dolgokkal voltak a fórumtársak dokinál. De ha sürgősségi ellátásra kerülne sor pl. kórházban, ott valószínű, hogy kérnék a TB fizetésének nemzetközi igazolását...
#1317252010-04-21 18:42:24 Válasz a #131724. hsz-ra
Tibibaba !
Mint már írtam a még érvényes Eu. kártyát a nyomtatatvánnyal együtt borítékba kell tenni és feladni . Egyébként nem vagyok sem postás ,sem Tb -és csak a tapasztalataimat osztom meg veletek.
Üdv. Ildi