Szia. A gyros arak 1.80- 2 Euro korul vannak, az en kedvencem az Ilias taverna, de jo a Tsirosnal, es a Kristina hotel mellett levo tavernaban is. Fagyizobol is van 4-5, ugyhogy van mibol valogatni, az ar attol is fugg hol mekkora adagot adnak, az atlagos ar 1.50-1.60 egy gomboc (ami sokkal nagyobb adag mint Magyarorszagon)
Biciklit lehet berelni, az ara 7 Euro/nap.
Az Ilias tavernában mi is ettünk gyrost és ott tényleg nagyon finom volt.
Gondolom idén is olyan jól készítik majd.
A fagyi az Athene fagyizóban nagyon finom. Meg fogjátok találni, mert a főutcán van központi helyen.
Az adagok kb. 2-szer akkorák, mint itthon és sokkal finomabb,krémesebb is.
Rengeteg fajtából lehet választani. Elsősorban a gyümölcsfagyik isteniek.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! Megfogadjuk az ajánlatokat és az Ilias tavernát biztosan fel fogjuk keresni, na és persze a fagyikat is kipróbáljuk.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy Tolóból Nafplionba busszal hogyan lehet eljutni, milyen sűrűk a járatok és mennyibe kerül a buszjegy?
Fakultatív programokhoz tudtok ajánlani Tolóban lévő jó utazási irodát?
Fakultatívokhoz ajánlom Neked a Culture Travel irodát, ahol Ági (AgniTolo)az egyik idegenvezető.
Nauphlionba főszezonban óránként járnak a buszok.
Ha jól emlékszem a jegy 1,5 Euro (egy útra). A vár tövében áll meg a busz és visszafelé is onnan indul.
A második kép, mikor odaérkeztünk,akkor mondtam azt hogy ez Görögország ezt kerestem ez kell nekem. Ennyi év után is emlékszem a zenére ami éppen akkor szólt, az orditó kabócákra, arra a finom fűszeres illatra, és a vendéglősre aki azt kiabálta "szia Budapest"! Hát itt kezdődött az én szerelmem ezért az országért, és tart azóta is. Nem is mentünk be Toloba hanem a narancs liget mellett találtuk meg Marinát és Piroszt, igazi vendégszeretetet kaptunk,azota sem feledem pedig ennek már 16-éve. Nagyon örülök hogy három hét múlva ilyenkor újra ott leszek, szeretném őket meglátogatni, találtam egy régi képet Marináról, és Pirosznak is viszek egy finom bort, remélem még megtalálom őket! Most kezdek izgulni, jaaj mindjárt indulunk és nem csalódok benne!
Már nagyon be vagyunk mi is sózva Ez már a célegyenes...
Mi meg csak itt csendben vágyakozunk. De már annak is örülök, hogy lassan Ti elindultok, mert azért az is jelzi az idő múlását és így nekünk is kevesebb nap marad hátra... aztán majd a képeiteket nézegetve és a beszámolókat olvasva már szinte észrevétlenül el fog telni a maradék idő.
Szeretném tőled megkérdezni, hogy úgy néz ki szeptember 18-án érkezünk Tolóra és 1 hetet töltünk majd ott. Mik a lehetőségek ilyenkor? Van még ilyenkor fakultatív pl.: Hydra - Spetses hajókirándulás, Athén városnézés? Úgy hallottam, hogy utószezonban már nincs nyitva minden ez tényleg így van?
Már csak 32 nap és mi is indulunk. Kezdő fórumozó vagyok itt, Tolóra most megyünk először. Nagyon sok helyen jártunk már Görögországban, soha nem volt még olyan hely, ahonnan hazaakartunk volna jönni:)
Ahogy Ági képeit, a beszámolókat és egyebeket nézem, innen sem akarunk majd!!
Szerelmes vagyok Görögországba:) Úgy ahogy van. Talán ennek köszönhető, hogy 5 hónapja tanulok görögül, alig várom, hogy végre néhány mondatot élesben is kimondjak és görögül kérjek gyrost, (vagy ahogy ők mondják "jiros" me "dzadziki").
Ági, végül is hozzád lenne egy kérdésem: lehet Tolóban motorcsónakot bérelni? Kb. mennyibe kerül?
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok
Üdv. Katonalány
Új vagyok itt a fórumon. Eldöntöttük, hogy idén Görögben nyaralunk.. és most már azt is tudom, hogy Toloba szeretnénk menni. Ez a fórum nagyon jó, már most rengeteg info-t gyűjtöttem. Viszont ahogy olvasom, szinte mindenki autóval vagy busszal megy. Az érdekelne, hogy ha repülővel megyünk Athénig, onnan mivel lehet és célszerű eljutni Tolo-ba? Érdemes-e esetleg autót bérelni és azzal bejárni a környéket? Mennyibe kerül az autóbérlés?
Előre is köszi,
Borso
-törölt nick 12762 | #132793 | 2010-05-03 12:11:34 | Válasz a #132788. hsz-ra
Athén-Tolo 150 km körül van. Ha azt vesszük alapul, hogy Thesszaloniki-Paralia (70 km) tranzit 100€ körül mozog, akkor esetedben ez oda-vissza 400€. Ennyiből kijönne kocsival az egész út, busszal meg a feléből... Elképzelhető egyébként, hogy megy vonat is arra, de a buszos és az autós út a legkevésbé körülményes.