sziasztok
mi ugy néz ki juli 30-án indulunk busszal,apartmanba akartunk de sajnos már csak drága és rossz fekvésü apartmanokban van hely,inkább azt a 40ezret kajára piára költjük,marad az ingyen szállás a sátrazás,mint tavaly.
remélem jo idö lesz,augusztusba szokott egyáltalán ott esni az esö?tavaly megáztunk de a sátrak jol birták igaz augusztusban voltunk.
Tudja valaki, hogy estére vajon kikapcsolják a kamerát ?mert tegnap próbáltam megnyitni de nem sikerült, vagy lehet h gép és/vagy böngésző függő ?Más gépen meg megy, és most is tom nézni !Nem értem, van amikor csak ilyen zöld csíkokat látok fekete alapon Azaz
Minden bepakolva, minden elrendezve, úgyhogy lassan indulunk is kb 1 óra múlva SARTIRA. Már csak le kell hordani a táskákat a kocsiba és aztán... ELŐRE )))
Majd jelentkezem Sartiról, sziasztok!
#1360102010-05-28 15:45:16 Válasz a #135976. hsz-ra
Szia Ginaaa!
Igen át lehet állítani. Fenn baloldalon a Sarti, Greece felirat mellet ott van, hogy válasszon más helyet, méterrendszer és angol. Nos ott a méterrendszert kell választani és akkor celsiusban adja meg a hőmérsékletet. Remélem segítettem
Időnként valóban elmegy a kamera, de például most is, 15.51-kor működik. Próbálgasd és biztos sikerül majd meglesned. Néha állítgatják a helyzetét is, lehet hogy akkor nem lehet kapcsolódni hozzá.
Sancho! Köszi. Próbáltam a méterrendszerre kattintanim, de nem működött és rájöttem, hogy az itthoni gépemen celsiusban van alapban:) (Melóhelyen volt a fahrenheit.
Tudja valaki, hogy estére vajon kikapcsolják a kamerát ?mert tegnap próbáltam megnyitni de nem sikerült, vagy lehet h gép és/vagy böngésző függő ?Más gépen meg megy, és most is tom nézni !Nem értem, van amikor csak ilyen zöld csíkokat látok fekete alapon Azaz
flash plugint töltöttél le? Nekem megoldotta a problémámat
Kb 3-4 óránként biztos megáll, de ha valakinek fontos hogy megálljon, akkor a sofőröknek lehet szólni és megállnak. Általában megkérnek mindenkit, hogy a buszos wc-t ne használják, inkább szóljanak, mert ezeket nem lehet ott üríteni és ha nagyon meleg van, azt a szagot élvezik az utasok végig az úton. Persze ezt eddig egyetlen úton sem tartották be!!!! Mindig volt valaki, aki a többiek figyelmeztetése és kérése ellenére odament menet közben...
Az első megállók általában Kecskeméten, aztán Kiskunfélegyházán és ha van felszálló, akkor Szegeden van. Persze inkább Szegeden szoktak annyit várni, mondjuk a Tesco parkolóban, hogy le lehessen szállni. Általában csak kevesen szállnak fel és akkor a buszon marad mindenki, illetve van aki nem bírja ki, hogy ne gyújtson rá és gyorsan leszalad, aztán az utolsó slukkot a buszon fújja ki... Ez persze lehet hogy csak engem zavar, mert én nem dohányzom, de akkor is fura.
Utána a határon állunk meg. Ha nagyon sokan vannak, akkor előfordul, hogy a sofőr kinyitja az ajtókat és aki akar lassan sétálgathat a busz mellett, de ha szólnak, vagy az útlevél ellenőrzés alkalmával természetesen vissza kell menni a buszra. Azután közvetlenül a határ után Szerbiában állnak meg egy Mol kútnál, itt tankolnak, addig el lehet menni wc-re, cigire, be lehet menni a shop-ba vásárolgatni, elfogadják az Eurót is. A hölgyeknek ajánlom, hogy kérjék meg a párjukat, hogy vigyék be őket a férfi wc-be, mert ha sok busz gyűlik össze, akkor a női wc előtt akkora sor áll, hogy az utcára ér a vége. Ez vonatkozik az összes megállóra. A fiúk általában nem lázadoznak a hölgyek ellen Megértik. Persze birka emberek mindenhol lehetnek Én eddig ilyennel nem találkoztam. Utána Szerbiában többször is megállunk, de este általában már dvd nézés van és utána alvás. Az idő alatt folyamatosan mennek a buszok és csak kivételes esetben állnak meg. A következő megálló a szerb-macedón határon van. Ekkor felébresztik az utasokat és mikor átérünk Macedóniába, ott is van egy kút ahol megállunk. Ekkor már hajnal van, érdemes megnézni azokat a fejeket
Itt is van wc- de itt már az a tipikus balkáni guggolós wc. Olyan szaga van, hogy orrba vágja az embert. A legtöbben inkább a kút mellett található kukoricásba megy. Ennek is megvan a hangulata
Utána egy picit lehet még szunnyadni, bár nem túl sokat, mert Macedóniában kb 180 km-t tesz meg a busz, majd következik Evzoni a görög határ. Itt is megállunk egy picit, de itt nem engedik leszállni az embereket és figyelmeztetnek, hogy ha valaki mégis leszáll, ne menjen be a Duty Free Shopba, mert a görögök zokon veszik és szétszedik a buszt. Utána Görögországban állunk meg egy nagy benzinkúton, ahol egy nagyon komoly étterem és shop is van. Itt is lehet pisi, stb. A következő megálló, ha csak útközben nem tesznek le valakiket valmelyik üdülőhelyen, akkor Sarti
Remélem nem lettem nagyon off, de aztért itt írtam, mert itt tették fel a kérdést és nem mindki olvassa a többi fórumot.
Ja és majdnem mindig előfordul, hogy valamelyik utas sörrel tompítja az úttal járó stresszt Na ők aztán szaladnak ha itt az idő
Mindennel együtt szerintem a buszos utazás egy élmény. Ismerettségek szövődhetnek, baráti társaságok alakulhatnak és új érdekes embereket ismerhetünk meg. Én eddig minden alkalommal busszal voltam és hiába volt hosszú az út, akkor is azt tartom, hogy ki lehet bírni és nem olyan borzalmas, mint ahogy néhányan leírják.