Jónéhányszor utaztunk a fenti útvonalon...általában "haladósan", a lehetőségekhez képest. Volt amikor megbüntettek, volt amikor nem. Volt olyan is, amikor a radarpisztoly 20 km/h-val többet mutatott, mint ahogy mentünk...alkudtunk, fizettünk. Ez mind benne van a pakliban, szerintem kár ezen előre parázni és eleve úgy nekiindulni az útnak...aki kocsival megy úgy is kénytelen némi eurót tartalékolni...
Sziasztok! Ma értem haza Paráliáról,bővebb infókat közlöm majd, csak a kipakolásnál elveszett a papír amire írtam,de írok ,ha megtaláltam.
Amire emlékszem, így hirtelen,hogy szerbiában a benzin ár max. 119.2 volt és legkevesebb 117.2 amit láttam. LPG-s árakat is felírtam és,hogy hol lehet tankolni és dieselt árát is. A határ átkelés viszonylag zökkenőmentes volt,bár kilépésnél a magyar oldalon belefutottunk egy 4 órás várakozásba,mentek haza a törökök,a többi határon simán ment minden. Visszafele mindenhol simán ment minden,a magyar oldalon kelett 10 percet várni egyedül. Maciknál 1-1-1 et fizettünk és az 1. kapunkál visszakaptunk 10 dinárt! Nagyon meglepődtünk! Görögben a benzin 1.4-1.5 euró körül mozog általában. Tehát a mai árfolyamon kb. 380-400 FT körül mozog. A többit majd egy kis pihenés után!
Talán kicsit "off" a kérdés, de nem találtam rá fórumot, ho tegyem fel. Hazafelé jövet kb. mennyi oúzót lehet áthozni a határon? Eddig busszal voltunk, táska alja tele, raktérbe be, szóval nem volt gond. Most viszont nem szeretnék a macedón vagy szerb határon emiatt bajba kerülni. Előre is köszi minden infót
Üdv. Katonalány Era
Szia Era
A macedón és a szerb határokon meg sem kérdezik, hogy mi van nálad őket ez nem igazán érdekli.
Legalább is eddig így volt. A magyar határon meg szarakodnak állandóan de ha ügyes vagy akkor eltudod rakni mert nem kutatják át a kocsidat.Hivatalosan személyenként 1 liter égetett szeszt lehet behozni vámmentesen.
Talán kicsit "off" a kérdés, de nem találtam rá fórumot, ho tegyem fel. Hazafelé jövet kb. mennyi oúzót lehet áthozni a határon? Eddig busszal voltunk, táska alja tele, raktérbe be, szóval nem volt gond. Most viszont nem szeretnék a macedón vagy szerb határon emiatt bajba kerülni. Előre is köszi minden infót
Üdv. Katonalány Era
Era !
Szerintem Metaxat is tegyél a néhány üveg ouzó mellé!
Velünk az történt amit Imre írt,a magyar határon kérdezősködtek,kinyíttatta a tetőboxot is, beletúrt és odasúgta a férjemnek, hogy :-bocs de muszáj kutakodnom.Ennyi.
Aztán itthon jókat iszogattunk néhányszor, amikor görög filingre vágytunk Mert ,amit a Tescoban veszel az ugye nem ugyanaz .
#1360552010-05-28 21:17:59 Válasz a #136019. hsz-ra
Tényleg kicsit off, de muszáj mondanom, hogy tudjátok: vámmentesen semennyit se lehet behozni, mert unióból unióba nincs vámmentesség. Tehát amit a vámmentes boltban veszel a határon, azt kiviheted Macedóniába persze, meg Szerbiába is, de elvileg Mo-ra már nem hozhatod be. Semennyi piát, és egyetlen doboz bontott cigit lehet hivatalosan hozni - ezt mi is tavaly tudtuk meg egy vámos nőtől, aki egyébként nagyon rendes volt.
...Hazafelé jövet kb. mennyi oúzót lehet áthozni a határon?...
Kábé egy lityit meg pontosan is annyit, ezt Triznyak nagyon precízen megírta tavaly.
De nincs protekciód? Vagy az egyenruhások egymással nincsenek jóban?
#1360702010-05-29 00:38:09 Válasz a #136061. hsz-ra
"és menni bulgária felé "
"A személyazonossági igazolvánnyal történő utazásra, beleértve az átutazást is, az EGT-n és Svájcon kívüli harmadik államokba csak abban az esetben van mód, ha azt uniós jogszabályok, illetve az EU jogrendjébe illeszkedő, EU által kötött vagy jóváhagyott nemzetközi szerződés kifejezetten lehetővé teszi. Kétoldalú nemzetközi szerződés alapján személyi igazolvánnyal jelenleg Horvátországba, 2009. június 28-ától pedig Bosznia-Hercegovinába és Macedóniába lehet még utazni."
Ezek szerint jó, hogy még nem csináltattam útlevelet a családnak?
Megspóroltam 20e forintot!
A gyerekek személyi igazolványa illetékmentes.
Pontosan mikortól lép életbe? Erre vonatkozóan nem találtam infot.
És még Bulgária felé sem kell kerülni!
Azért én még nem indulnék útlevél nélkül Szerbiába!
A határon lehet hogy átengednek a nyartól kezdve, de kiváncsi leszek arra, hogy ha mondjuk NIS környékén a rendőr megállít és kéri az útlevelet akkor mit mondana ha a személyit dugnám a kezébe. Szinte sejtem a választ.
10 esetleg 20 Euró?!
Tehát amig a legutolsó hatósági közeg "agyában" tudatosul az a tény hogy el kell fogadnia a személyit, addig még sok víz fog lefolyni a Dunán!!!