Az autóbusz megállóhelyeit felírtuk: Kalavryta, Skentzaika, Moni Megalou Spilaiou, Zachlorou, Kernitsa, Katholiko, Trapeza és vissza Diakoftóba a vasútállomáshoz
Josza, köszönöm!
Minden reményemet felülmúlóan fantasztikus informátor vagy! Ez a busz remek, a megállói között ott van a kolostor (Moni Megalou Spilaiou). Köszi a részletes leírást, minden infót feljegyeztem!
Még egy kérdésem lenne: Diakoftóról mi a benyomásotok? Azt tervezzük, hogy az első két éjszakán ott szállunk meg - de nem foglalnánk előre. Szerinted betoppanva este 8 körül csak úgy találunk majd szállást, láttatok szoba kiadó kiírásokat?
#1382862010-06-09 15:28:14 Válasz a #138229. hsz-ra
Húúú, ezek a képek annyira hiányoztak már...! Köszi Josza az első idei Görögországos képeket! Már nagyon vártam! Még nem volt időm mindet egyesével megnézni, de egy-két albumot már átfutottam.
Látom, hogy Elafonissoson sajnos nem kényeztetett el Titeket az idő, még rosszabb volt, mint amikor mi jártunk ott. A kisvasútnál az összes képet a vonatból készítetted?
A kisvasútnál az összes képet a vonatból készítetted?
Szia Verka!
Igen nagyrészt a vonatból fotóztam, de Cilla végigvideózta az egész vonatozást. (ez még vágatlan állapotban van) Videózott a busztból is lefelé, de csak egy keveset, mert lemerült az akku. Ha adsz priviben emil címet elküldöm még ma.
Üdv: Josza
Szia Josza!
Most nézem a képeket. Az hol van, ahol olyan mánis toronyház berendezett belseje van fotózva? Múzeum, hol?
Mik azok a nyálkás valamik egy asztalon, sárga "csőrökkel"?
Őrület, hogy ott a Vouraikos-szurdokban mennyi nagy leander bokor virágzik vadon. Szép képek, örülök, hogy még az utazásom előtt láthattam őket!!
#1383052010-06-09 17:17:11 Válasz a #138298. hsz-ra
Szia Andi!
Az egy lesifotó. Az épület Gerolomenasban van, nyitva volt az ajtó és én befényképeztem.
A trutymót Cilla halászta Toloban meduza ivadékok. Egyébként őt meg is csípte két medúza is. Engem egy sem, de én kevesebbet voltam a vízben.
Egyébként mindenhol minden csupa virágözön.
Jó utat, vigyázzatok Magatokra és egymásra!
Jó utat: Josza
#1383102010-06-09 17:51:31 Válasz a #138153. hsz-ra
Köszi Andi, tudom,hogy rád is számíthatok. Bár nem érzem, hogy magamra haragítottam volna Zeuszt vagy bármelyik görög istent, azért nem árt velük jóban lenni, tudom. Úgyhogy légy szives....csak pár szót..... hogy talán mi is, még az idén....
De az se baj, ha csak jövőre viszont akkor legalább három hétre!!!
Szia Andi!
Nagyon szép utat kívánok nektek. Josza képei azt hiszem meg adják az alaphangot.
Nagyon várom majd a képeket és a beszámolót.
Szia Josza!
Kivárom a Hellaszos fotóalbumod, ellen állok a csábításnak. Tök jó, hogy újra bejártátok a félszigetet. jön majd a sok kép és infó tőletek és majd másoktól is. Így nem lesz olyan nagy hiányérzetem, hogy idén kimarad a Pelopsz.
A Gerolinemas-ban készült képen nagyon ott van a lényeg.
Sziasztok:kokszi
Szia Kokszi!
Köszi neked is, képek lesznek ezerrel. Ami most még izgat ebben, hogy akkor 2005-ben még filmes gépünk volt, most digi, több, másabb kép lesz.
Nektek is nagyon jó nyaralást, és ne sajnálj semmit, ahova ti mentek, azok is szuper helyek (különben nem mennétek??!! ).
#1383462010-06-09 20:56:28 Válasz a #138293. hsz-ra
Szia Josza!
Most végignéztem nyugodtan az összes képet, amit eddig feltöltöttél. A leírt programból úgy látom, hogy ez még mindig nem minden! Nagyon nagy Görögország-vágyat csináltál nekem! A "honvágytól" az ismeretlen után való vágyakozásig mindenféle érzések előjöttek bennem, amíg néztem a képeket, mert a fele olyan volt, ahol mi is voltunk már, a fele pedig olyan, ahová idén készülünk!
Örömmel fedeztem fel a képek között azt a házat Elafonissoson, ahol mi megszálltunk tavaly! Még az erkélyünk is éppen látszik rajta! Annak nagyon-nagyon örülök, mert én nem csináltam fotót róla, lehet, hogy majd el is kérem Tőled...
A tolói ébredések gyönyörűek lehetettek, nagyon szépek azok a reggeli erkélyes képek... nekem amúgyis nagy gyengém a reggeli fényben az erkélyről való tengerbámulás... hát azt hiszem, ebben volt részetek bőven!
Tűkön ülve várom a beszámolódat, mert bár a képek is sok mindent elmondanak, de nekem fontos az írás is, pláne, hogy Te olyan jól mesélsz! Addig is gyűjtöm a kérdéseket...
Kedves Josza! megnéztem a képeket, nagyon jók, ügyesek vagytok! és el nem tudom mondani, mennyire klassz érzés volt végignézni a tavalyi kedves helyeket! Andinak valamelyik nap épp ajánlottam egy monemvassiai éttermet, ott is van a képeid között, egész jól látszik a bejárat, végülis befotóztatok klasszul! nekem ilyenem nem volt, csak benti képek.
Elafonissoson bementetek a kertes, sikátoros részbe is? van egy kis piros sarki ház, valami bezárt bolt épületecskéje, na, ott kellett bemenni a házikónkhoz nem sétáltatok véletlenül arra? A tengerben azért tudtatok fürdeni? A képek a parton milyen napszakban készültek, megkérdezhetem?
(Kérdeztem tőled valamelyik nap, hogy nem vonz benneteket a vándorlós nyaralás a helyhez kötött szállás helyett, most, hogy ilyen jól sikerültek a túrák? Biztos nem láttad a kérdést, de nagyon érdekel a válasz )
Még valamit akartam, igen, hogy a nyugati oldalon, amikor Olympiánál voltatok, kimentetek a tengerig?
Andi, nektek minden jót az útra, érezzétek nagyon jól magatokat! Várjuk majd azt a beszámolót azért
Szia Szirom!
Köszi neked a Tyros ötletét és a tapasztalatok megosztását nem csak nyaralás, hanem keresztszalagügyben is.
Mégegyszer benézek Josza képeihez most...
#1383512010-06-09 21:08:31 Válasz a #138349. hsz-ra
Andi, remélem, tetszeni fog Tirosz! Nekünk hangulatos volt, és azóta volt ott még valaki a fórumról (szégyellem, hogy most nem tudom hirtelen felidézni, hogy ki, de nagy társasággal voltak és végig ott laktak), és nekik is bejött.
(Monemvassia: a kép, amit mondok, az első könyvtárban van, ahol 11 kép található)
(Még eszembe jutott valami M. lábával kapcsolatban is, ha a sok mászkálástól dagadna a lába, a jegelés jó gyorssegély lehet!)
Szirom, Tyros nekem a képek alapján tetszik, és nagyon egy thassosi tájra emlékeztet, szerintem jó lesz ott nekünk.
(Sajnos nagyon kevés menéstől is már iszonyúan dagad, pakoltam gumikesztyűket, abba lehet vizet fagyasztani jegeléshez, a zselés jeget nem merem bepakolni a bőröndbe, nehogy valami robbanószernek nézzék az átvilágításkor és mindent kipakoltassanak velünk.)
#1383622010-06-09 21:54:47 Válasz a #138357. hsz-ra
Andi, Tiroszban le is foglaltátok a helyet? Néztem a szállásaitokat, nagyon klasszak, de a tiroszi nincs kicsit messze a tengertől M-nek? (képek alapján). Tiroszban az első helyen, ahol érdeklődtem, 30 euróért akartak adni a tengerparti sorban panorámás szobát (hűtővel), tényleg pár méterre a víztől, egyszerű volt, de tiszta, szép, nem volt vele baj. Nekünk négyünknek sajnos kicsi volt, de két embernek tökéletes. Esetleg benézhettek a városba is, ha úgy éreznétek, jobb lenne közel lenni a parthoz. Tudom, hogy szeretitek a szépe kerteket, de a parti házaknak (ha jól sejtem) van befelé kertjük, a miénknek legalábbis volt, sőt, mi egy sorral hátrébb voltunk, viszont egy parti ház udvarán át is meg lehetett közelíteni, valszeg az udvarba épült gyakorlatilag, naszóval akkora gránátalmafák és citromfák voltak, hogy felértek az emeletig, a teraszunkig. Ha messzebb laknátok, akkor azért mondom, hogy a parti úton végig lehet szépen parkolni, lemehettek a strandra vagy kajálni kocsival is.
(Nagyon jó a kesztyű is, meg nagyon jó a jégkockatartó/fagyasztó zacskó is, tudod, a kis pöttyökkel. Kint is lehet kapni mindenhol. Vagy esetleg a zselés zacsit vihetnéd kézipoggyászban, nincs azon valami egyértelmű eü.-jelzés?)