Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4486
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140981 Üzenet linkje2010-06-24 10:40:48  Válasz a #140978. hsz-ra

Szia Andra!

Tolo-Nafplion - 1.40, Nafplion-Isthmos - 5.80, a kirándulóhajó 18 euró (összesen: 32.4).
A fakultatívok egybe szokták tenni Mükénével és Epidaurossal, ha mindhárom helyre akarsz menni, a három hely tömegközlekedéssel összesen nem lesz olcsóbb (azt meg nem tudom, a hajókázásra a csoport milyen kedvezményt kap, egyáltalán a magyaroknak szerveznek-e, mert az utazási irodás tájékoztató nekem kimaradt).
De: mi Mükénében nem voltunk, ugyanakkor a csatornát és a színházat nyugalomban, kellemesen, ráérősen nézhettük meg, és nekem ez mindennél többet ért. icon_biggrin.gif (Ráadásul a csatornánál van egy kellemes kis strand is. icon_razz.gif ) A 18 euró egy egyórás hajókázásra soknak tűnhet, de én egy percig sem bánom, hogy áldoztam rá! Nem mindennapi élmény.

# 4487
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141044 Üzenet linkje2010-06-24 18:44:38  Válasz a #140981. hsz-ra Előzmény #140981

Szia!
Az irodank szervez Argolida korut neven egy kirandulast amelyben benne van Mukene ,Epidavrosz es a Korinthoszi csatorna athajozasa.A kirandulas dija 32 Euro +8 Euro a belepojegy Mukeneben ,6 Euro Epidavrosz es 11 Euro a korinthoszi csatorna athajozasa. (57 Euro oszesen).19 ev alatti fiataloknak illetve diakigazolvannyal rendelkezoknek az asatasi teruletekre belepojegyet fizetni nem kell.
Ezt a 11 Euros arat a hajora csak csoportok kapjak elozetes egyeztetes alapjan egyenileg a hajo 18 Euroba kerul es sajnos nem is jar ez a hajo menetrendszeruen .
Ez a kirandulas reggel 8 orakor indul es kb.4-5 korul erkezik vissza Toloba a csatorna athajozasa kb. 1 orat vesz igenybe Mukeneben es Epidavroszban is kb.1.5 orat -2 tolt el a csoport az asatasi teruleteken ahol minden esetben magyar idegenvezetes is van.
Tehat kenyelmesen be lehet jarni a teruleteket es eleg ido jut az idegenvezetes utan fenykepezesre , videozasra is.
persze sokszor van olyan ,hogy valaki peldaul a program bizonyos reszeit kihagyja(pl.nem akarja athajozni a csatornat ,vagy nem megy be pl.Mukenebe mert ott mar volt,)ebben az esetben termeszetesen csak azt fizeti amit kivalaszt.
Ezt meg lehet beszelni itt az irodaban minden gond nelkul.
Ha van valami kerdes meg akkor szivesen valaszolok
Udv
Kriszta

# 4488
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141048 Üzenet linkje2010-06-24 19:06:32  Válasz a #141044. hsz-ra Előzmény #141044

Az epidavrosi miliőben nekem három óra sem tűnt elegendőnek... de legalább voltak olyan percek, amikor csak néhányan ültünk a színházban, és egy-egy ember lement "előadni". Jó volt az a csönd és nyugalom.
Korinthosnál meg isteni végigbandukolni, és kikukkantani az út széléről a csatorna mélyére, majd a hajókázás után még úszni egyet, téblábolni a környéken, és kifogni azt is, amikor a hidat felemelik. icon_smile.gif
Ha viszont valaki azért menne önállóan, mert úgy hátha olcsóbb, az ne tegye! Én a csoport és az idegenvezetés (legyen bármilyen nyelvű) elől menekülök az önállóságba, ha tehetem. icon_redface.gif Ráadásul mindenhol addig maradok, amíg nekem jól esik (vagy az utolsó buszig, hajóig icon_lol.gif ).

És Tolo környékéhez kapcsolódva: Karathonáról indulás előtt azt olvastam, hogy csak autóval elérhető ... gyalog egy óra Nafplionból! icon_lol.gif A google map távolságmérője meglehetősen jól adja meg a dolgokat, ezt most kiderítettem. Az előzetes infokkal ellentétben icon_rolleyes.gif ezért mertem bele vágni ebbe és a korinthosi sétába is. És de jól tettem. icon_biggrin.gif

# 4489
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141049 Üzenet linkje2010-06-24 19:10:48 

Ezt ki írta, hogy csak autóval elérhető?

Szerintem inkább mindig arról volt szó, hogy gyalog vagy biciklivel is elérhető a parti úton.

# 4490
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141054 Üzenet linkje2010-06-24 19:44:10  Válasz a #141049. hsz-ra Előzmény #141049

Már nem tudom, ki írta és hol, de azért Nafplionból elég "izmos" lett volna biciklivel... icon_redface.gif (és mi onnan indultunk).
# 4491
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141059 Üzenet linkje2010-06-24 20:07:22 

Ezt nem teljesen értem mi Toloból elmentünk Nafplio-ba biciklivel majd onnan Karathonara és vissza, szerintem nem olyan vészes csak kicsit izgalmas a merdek part és az apró kövek miatt.
# 4492
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141079 Üzenet linkje2010-06-24 21:22:06  Válasz a #141059. hsz-ra Előzmény #141059

Sajnálom, ha nem érted, véleményem szerint többen vagyunk, akinek a meredek, nagy forgalmú szerpentines út nem kellemes bringázáshoz. De persze lehet, hogy tévedek. Te úgy tűnik, a parti útról beszélsz, én meg nem, mert azt nem ismerem (sőt, csak egyszer voltam Toloban, és még Vivarira sem mentem el, úgyhogy lehet, nem is vagyok kompetens a témában...)
Gyalog nem rossz, hátha más is kedvet kap (akkor is, ha nem teljesítménytúrázó vagy versenykerékpáros) - ennyi lett volna a lényeg. (Korábbi hozzászólásaidban azért te sem könnyed tekerésként emlegetted...)
Sajnálom, ha netán nem volt egyértelmű, már bánom, hogy megemlítettem.

# 4493
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141080 Üzenet linkje2010-06-24 21:39:32 

"biciklivel is elérhető a parti úton"

Igen a parti útról beszéltem szerintem úgy azért egyszerűbb mint a hegyen át.
Vivari nem tudom hogyan kerül ide, gondolom iróna icon_cry.gif

A korábbi hozzászólásban ezt írtam pontosan

"ide már kell kondi, főleg ha valaki hőségben megy esetleg át a hegyen és nem a parti úton) "

# 4494
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Utazás véget ért:
Torremolinos
#141108 Üzenet linkje2010-06-25 08:29:54 

Szia Pontikos!

Kíváncsi vagyok a véleményedre az Elektrával kapcsolatban? Mennyire igazak amiket leírtam Neked?
További jó pihenést.

Üdv: Anita

# 4495
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141110 Üzenet linkje2010-06-25 08:45:17 

ZA07 írta:
Szia Pontikos!

Kíváncsi vagyok a véleményedre az Elektrával kapcsolatban? Mennyire igazak amiket leírtam Neked?
További jó pihenést.

Üdv: Anita

Mi is odamegyünk, úgyh. jöhetnek az infok (amik eddig még nem voltak leírva)icon_smile.gif

# 4496
Niko85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141138 Üzenet linkje2010-06-25 12:54:27 

Sziasztok!

Mi is az Electrába megyünk......

Remélem közepes vagy annál jobb infókat olvashatok majd róla....
Bár eddig csak apartmanokban laktunk, úgyhogy ez elvileg egy kategóriával
feljebb van....

Vagy mi a tapasztalat?????? Inkább egy fullos apartman, mint egy olcsó kategóriás szálloda???

Üdv.: Niko

# 4497
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141141 Üzenet linkje2010-06-25 13:57:53 

Sziasztok!
Lenne egy nagyon ostoba kérdésem, előre is elnézést kérek érte icon_redface.gif
Úgy néz ki, idén mégis be tudnánk vállalni egy lastminutos buszos görögországi utat. Nálam idén két hely maradt fent a rostán: Parga és Tolo. Természetesen ahogy illik már átolvastam a fórumot, mindkettő nagyon tetszik. Olyanok véleményét várnám - s ahogy néztem vagytok páran, akik voltak már mindkét helyen, ha egy zanza összehasonlítást tenne a kedvemért icon_smile.gif Tudom szubjektív, mindenkinek más jön be, de pont ez érdekelne: hangulat, kirándulási lehetőségek (azt olvastam Tolo nagyon jó kiindulópont), tengerpart, helyben lévő pihenési-szórakozási lehetőségek stb. tekintentetében. Igazából mindkettőt megnézném szívem szerint természetesen, de csak egyet választhatok idén icon_smile.gif
Segítetek? Köszönöm előre is!

# 4498
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141150 Üzenet linkje2010-06-25 15:15:02 

niko85 írta:

Bár eddig csak apartmanokban laktunk, úgyhogy ez elvileg egy kategóriával
feljebb van....

Mi is eddig csak apartmanokba voltunk.
A tavalyi tapasztalat alapján - csak reggelikhez kellett a konyha. Ebéd, vacsora gyros volt icon_smile.gif - Döntöttünk úgy,h. kipróbáljuk milyen, reméljük a reggeli is elegendő lesz és végül pozitív irányba fog billenni a mérleg.
Na meg az sem rossz, h. a központban van, mindenhez közel (vagy mindenhez egyformán távol)

# 4499
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141179 Üzenet linkje2010-06-25 20:42:16 

zsokri írta:
Nálam idén két hely maradt fent a rostán: Parga és Tolo. Természetesen ahogy illik már átolvastam a fórumot, mindkettő nagyon tetszik. Olyanok véleményét várnám - s ahogy néztem vagytok páran, akik voltak már mindkét helyen, ha egy zanza összehasonlítást tenne a kedvemért icon_smile.gif Tudom szubjektív, mindenkinek más jön be, de pont ez érdekelne: hangulat, kirándulási lehetőségek (azt olvastam Tolo nagyon jó kiindulópont), tengerpart, helyben lévő pihenési-szórakozási lehetőségek stb. tekintentetében.

Szia!
Hátha segít, de ez csak az én véleményem röviden:
Parga önmagában is gyönyörű, akár egy szigeten is lehetnél (az árak is olyanok icon_cry.gif ), a fekvése csodálatos a várral, öblökkel, olajfaligetekkel. A nagy strandjai (Valtos, Lichnos) nagyon jók, a városi (Krioneri, Piso Krioneri) kevésbé, mert kavicsos, viszont jobb búvárkodni, és vadregényesebb. Érdemes elmenni az Acheron folyó forrásvidékéhez (csodaszép!!!), hajóval Paxos, Antipaxos kirándulás szintén nagyon jó, akár gyalog el lehet menni Anthousaba és onnan Ali Pasa várába ("kisvonat" is jár), onnan is fantasztikus a kilátás! Aztán ott van a szintén gyönyörű Sivota, de mi elmentünk többször Ioanninába is (éjjel a buszról láttam meg a zölden kivilágított kis szigetét, és nem nyugodtam, amíg nem láttam közelről). Viszont Parga fekvése miatt állandó hegymászásra kényszerül szinte mindenki, a képeken láthatod, hogy a város és a Valtos között egy dombocska icon_lol.gif tetején van a vár. Aki a városon belül lakik, az reggel általában elindul a Valtosra megmászva a pargai várat, majd délután ugyanezt fordítva, mi a Valtosnál laktunk, mi este csináltuk ezt - fel a várba, le a városba, aztán vissza (kényelmes cipő kell!). De a látvány mindenért kárpótol, nem hiszem hogy csalódnál benne!
Tolot teljesen másért szeretem, talán nem olyan különleges látvány, mint Parga, a tenger viszont itt is álomszép, és amit itt különösen kedvelek, az a rengeteg kishajó kikötve végig a part mentén, és a kis szigetek, nagyon vidám, igazi tengerparti látvány! A strandja számomra nem különleges, Toloban végül is bárhol lemehetsz valamelyik kis utcán a partra, és a nem túl széles, ámde hosszú partszakaszon akárhol lehet fürödni. Ha Tolot választod, akkor szerintem Görögország szívében jársz! Innen érdemes elmenni Naphlionba, óránként megy busz, gyönyörű velencei stílusú város (szerdán és szombaton nagy piac) egy óriási, jó állapotban lévő várral, és a Bourtzira is érdemes átmenni. A környéken van még Assini, a Drepano öböl, és kevésbé a környéken a többi kihagyhatatlan: a Korinthoszi-csatorna, Korinthosz, Epidauros, Akrokorinthosz, Mistras, Mykéne, Olympia, Spárta, Monemvassia, a Mani-félsziget, Némea a fantasztikus borukkal, Patras az új híddal, a Diakofto-Kalavrita kisvasút, amit végre úja elindítottak, és még sorolhatnám! És ott vannak a környező szigetek, amit nem szoktak kihagyni: Hydra, Spetses, és az én kedvencem, Porosz.
Szintén csak az én véleményem: nem írtad meg, hogy egy vagy két hétre mész, Pargán talán egy hét alatt is kapsz egy komplett kis görög nyaralást, mindez igaz Tolora is, de onnan menni, menni, menni kell, és sosem elég a nyaralás mindenre, de persze egyszer ezt is el kell kezdeni megnézni! icon_biggrin.gif
Szerintem a szórakozási lehetőségek nagyjából egyformán megtalálhatóak minden tengerparti helyen, tavernákból is van mindenhol választási lehetőség, kirándulni is mindenhonnan lehet jó helyekre, úgyhogy akármelyiket is válsztod jó nyaralást!

# 4500
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141180 Üzenet linkje2010-06-25 20:48:21  Válasz a #141108. hsz-ra Előzmény #141108

Sziasztok kedves Electráról érdeklődők! icon_biggrin.gif

Először is: Anita, teljesen okés volt, amit leírtál, köszi még egyszer!
Az elhelyezkedése szerintem remek, központi, sarkon buszmegálló, kb. két háznyira pékség, nagyobb bolt, part közel (erkélyről látható), sarkon utazási iroda (nem a magyaroké). Törölközőt, ágyneműt adnak, pohár, ruhaszárító kötél, csipesz nincs (mi vittünk), hűtő van. Az utcafronti szobákba kb. a nap felétől süt a nap, így elég jó a klíma estére, de túlélhető. icon_razz.gif (Légkondi egyébként kérhető, ha valaki igényli.) Számomra nem tűnt "magasabb" kategóriának, mint egy apartman, ugyanolyan volt, mint amilyen szállásaim eddig voltak - csak ugye itt nincs konyha, viszont a fürdőszoba nem úszik zuhanyozáskor. icon_lol.gif (Számomra ez a két különbség volt.) Akit a hotel elnevezés csábít, lehet, csalódni fog. icon_redface.gif
Reggeli 8-fél 10-ig, ha esetleg korábban indulna valaki, egyszer-egyszer adnak fél órával előbb is enni, csak akkor szólni kell előző este.
Szúnyog van, szúnyogháló nincs, riasztó szükséges, mert sajnos vannak vérszívók. A kukásautó reggel 5 és 7 között jár, elég brutális ébresztő. icon_surprised.gif
A szemközti szálloda medencéje ingyen használható.
Nekünk tökéletesen megfelelt, tetszett, örülünk, hogy ezt választottuk - de azt azért tudni kell, hogy a szállással kapcsolatban nem szoktak különösebb igényeink lenni. icon_redface.gif icon_biggrin.gif Úgyhogy kérdezzetek nyugodtan, mert lehet, valakit érdekel olyan dolog, amit én elfelejtettem megírni, vagy nem találtam fontosnak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 299 300 301 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu