Mint mindig, most is csak azt mondhatom, a képek szépek ,öröm volt nézegetni, a véleményem továbbra is fenntartom, igazi ÉLETMŰVÉSZ ,nem túléled, megéled!
Toloban sokszor emlegettünk Janával , nagyon jó volt ott lenni .
#1509162010-09-01 11:18:46 Válasz a #150881. hsz-ra
Tényleg nagyszerűek a képek. Jövőre, ha miden sikerül elindulunk mi is egy ilyen útra.
Igen, tényleg beszéltünk Rólad. Meg is mutattam Timbáéknak, hogy hol laktál. Bocs az "off"-ért!
El tudom képzelni… Sajnálom, hogy jobb témátok nem akadt.
WhiteFrost írta:
H.Apci
Gyönyörűek a képeid és csodás helyen jártál, köszi, hogy megosztottad velünk...
Én köszönöm az érdeklődést; nem a dicséretért tettem, bár az is jól esik; a hozzászólás tárgya az volt: „Kedvcsináló”.
Még egy-két „apróság”, ami talán nem tűnik fel a képeken első ránézésre…
Autópálya feletti híd távol mindentől, s mégis igényesen formatervezett; így is lehet:
Tell szobrocska a róla elnevezett utca sarkán:
Tűzfal Mulhouse belvárosában (minden, ami látszik rajta, az festmény, még a létra és a festő is!):
Néha szerettem volna sokkal többet tudni a látottakról. Nem találtam pl. semmi ésszerű magyarázatot magamban ennek a kis kétszintes (!) „toldalék”-nak a megépítésére (de számtalan hasonlóra sem), hacsak nem a szinte korlátlan szabadság érzete szülte játékos kedvében „követte el” építője. Látszólag semmi nem stimmel semmivel; nagyon kíváncsi lettem volna rá belülről is, de nem volt bátorságom bemenni. Annak a kornak a városépítészetére (úgy tűnik sokfelé járva) jellemző volt egyfajta „költői rendetlenség”, de talán éppen ennek köszönheti báját számos kisváros. (A szakmabeliek nézzék el nekem ezt a szakszerűtlen és kissé pongyolán sommás megállapítást!)
Kétszer is jártunk már régebben Strasbourgban, de az Európai Unió épületkomplexumát még nem láttuk. Most volt idő oda is kimenni; egy rövid sétát megért a borús idő ellenére is. Körbejárva a komplexum egy jelentős részét ismerős témát megörökítő modern szoborral találkozunk, Europé és a bika alakját öltő Zeus szobrával. Görög mitológiai alakok itt? Hát persze; hol, ha éppen itt nem?
„Ha Európa elnevezésének eredetét próbáljuk felkutatni, akkor nem kell sokat keresgélnünk, hiszen a görög mitológia – az egyik legértékesebb kulturális örökségünk – nyitott könyvként adja a választ. A kontinens, amin élünk Európé-rõl, a szépséges föníciai királyleányról kapta a nevét és története a görög mitológia egyik legkorábbi meséje.” – írtam még nagyon régen itt a fórumban a „Görög mitológia” topikban.
Megmagyarázhatatlan érzés futott át rajtam, „…s jutott eszembe számtalan szebbnél-szebb gondolat…” (azaz a „Füstbement terv” és nem csak Petőfié…).
sziasztok!
elkezdtem feltölteni a képeket a fotóalbum.hura,az idei Ausztria már fenn van,irom az élménybeszámolót is,de idő még begépelem....akit érdekel...
#1515422010-09-09 16:58:58 Válasz a #151516. hsz-ra
Szia,
engem pl. nagyon érdekel! Idén mi is voltunk arrafelé, most látom a Grossglocknert a nicked alatt, nálunk is az volt az egyik napi program! A fotókhoz van link?
Nem tudok linket csinálni,a segitségem pedig már megkezdte a hosszú hétvégéjét...majd már megkérdezem tőle azt is,de sokszor kényelmesebb megkérni,igy sok mindent nem tudok...de:ha rámégy a fotoalbum.hu-ra,és a keresésbe a felhasználók szerint beirod a Miskolciutast,akkor előjönnek az albumok.4 van fenn eddig,most csinálom a többit.Szerintem klassz képek,én imádom az idei nyarat,bár nem volt benne a görög tenger-amit nagyon szeretek-de uj élmény volt a hegyvidék,és nem csalódtam...ugy látszik valóban változik az ember az évek alatt és az utazások során...98 óta minden nyáron voltunk tengerparton,az idén nem.És második utazásra is várost választottam,amin az egész család meglepődött,de azt sem bántam meg.Nagy talány,hogy mi lesz jövőre...
Most szeptemberben Hellasz földje helyett Szlovénia szépségeit fedeztük fel.
Szlovénia gyönyörű, sokszínű ország. Egyszerűen lenyűgözőek a természeti kincseik, és az, ahogy ezeket kezelik, rendben tartják, vagy épp fejlesztik, de ugyanígy az autópályáik, az úthálózatuk is szuper; az egész összkép nagyszerű.
Az 5 nap sajnos hamar eltelt, de a lehetőségekhez képest sok helyre eljutottunk, összesen 1600 km-t autóztunk. Sajnos az idő sem volt túl jó, de azért voltak napos pillanatok is.
A szállásunk a Bohinj tónál volt, a tengerszint felett kb. 500 méteres magasságban. A környék meseszép, nyugodt, szinte érintetlen. A környező hegyi utak és falvak pedig egészen meseszerűek.
A Vogel (sí)felvonóval 1500 méter magasra is „fellebegtünk”, félelmetes volt. A kilátás lenyűgöző volt a kabinból, de sajnos egy felhőbe érkeztünk, így nem csodálhattuk meg a tájat a magasból.
A Slap Savica egy meseszép vízesés - szintén a környéken.
A bledi tónál is jártunk. A hely egy kicsit felkapottabb a Bohinj tónál, ezért örültünk, hogy utóbbit választottuk.
A Vintgar szurdokról is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Meseszép.
Jártunk egy cseppkőbarlangban, ami méreteivel és szebbnél szebb „termeivel” kápráztatott el minket. Fotót készíteni nem lehetett: egyrészt a fényviszonyok, másrészt a „tiltótáblák” miatt.
Jártunk Piranban, egy tengerparti városkában is. Hangulatos, látványos, de a szívünket nem dobogtatta meg annyira sem a tenger, sem az összkép, mint Görögországban.
De nem is érdemes összehasonlítani, mindkettő más!
Ljubljanát hazafelé kerestük fel. Körbejártuk, de annyira nem fogott meg minket.
Összességében szuper út volt, mindketten elégedetten és szép élményekkel tértünk haza. Nem unatkoztunk. Persze lehetett volna még további látványosságokat találni, de így is szinte végig úton voltunk. Néha pihentünk is, vagy csak élveztük Szlovénia szépségeit.
Előbb írtam egy nagyon hosszút, de mire el akartam küldeni elszállt a net.
Most kezdhetek valami körülbelül olyat előlről.
Szóval, nagyon szépek a képek, igazán megfogott a hely, de hát semmit sem tudok róla.
Jövőre mi is szívesen csinálnánk egy félig kultúrális, félig szép tájas körutazást valahol, ami nekünk még merőben új, így szóba jöttek régen vágyott helyek, mint pl. Svájc, Portugália, vagy éppen az itt bemutatott Elsaß, de ugyanúgy az észak-olasz tóvidék vagy éppen a Cinque Terre, vagy Provence is...
A baj, hogy egyikről sem tudok semmit, és így igen nehéz lenne a döntés. Általában előbb informálódok és utána utazom, de ehhez most akkor 6-8 helyről kellene útikönyveket vennem, és olvasnom, szállásokat keresnem stb..? Annyira azért nem egyszerű ez. Totálisan döntésképtelen vagyok. Ráadásul május végén tudnánk utazni és ki tudja, vajon ezeken a helyeken milyen időt fogunkki, mégiscsak hegyes vidékeke és nem tengerpart, eshet végig az eső is...szóval nagyon nehéz.
Szia Miskolciutas!
Engem is érdekelnek a képeid, megkeresem őket! Mi is most úgy érezzük, hogy jövpre kibírjuk tenger nélkül is és kellenek nekünk nagyon a hegyek, Görögország meg végképp pihenőbe megy pár évre, ideje végre viláot is látni és nem minden évben ugyanazt!
Hát persze, Geot, máris kihagytam valami fontosat az előző levelemből...
Pirant nekem mindeképp látnom kell. Egész életemben minden nap órákig láttam ezt a várost a szobánk falán, egy 1 négyzetméteres olajfestményen, amit apám festett. Csak pár éve tudtam meg, hogy egyáltalán mi ez a hely és amikor megtudtam, azt éreztem, hogy muszáj oda eljutnom, ami apámra ekkora hatással volt.