Könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154134 Üzenet linkje2010-12-09 16:00:07 

Sziasztok!

Én is a munkahelyemen vagyok, és én is épp most kaptam a kezembe Tőzsér János új könyvét.
Hát, nem leszek népszerű, de az első átlapozás után kicsit csalódott vagyok. A betűtípus, a tördelés nem győzött meg túlságosan...
Persze a helyek csodaszépek, arra nincs panasz, a képek minősége a legtöbb esetben szuper (sajnos némelyik kicsit homályos, "pixeles"), a tartalomra pedig nem is mondanék semmi rosszat, hiszen még nem olvastam.

Este majd én is tüzetesebben átnézem, és természetesen elolvasom, mert kíváncsi vagyok. Szeretném, ha meggyőzne. icon_smile.gif

# 197
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154143 Üzenet linkje2010-12-09 21:46:03  Válasz a #154134. hsz-ra Előzmény #154134

Sziasztok, én tegnap rendeltem meg, sajnos nem jeleztek vissza, de remélem hamarosan megkapom a könyvet!!! Nagyon várom.
Geot, remélem tényleg nem csalódsz majd benne!?

Én a napokban vettem egy másik görög témájú könyvet is, igaz még nem olvastam, de remélem tetszeni fog az is!?

Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Véletlenül olvastam bele, hogy hol játszódik, nem tudtam otthagyni!

# 198
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154144 Üzenet linkje2010-12-09 23:28:39  Re:

Szia Anikó!
Örülök, hogy látlak!

Lehet, hogy én vagyok túl válogatós, nem tudom, de az itteni pozitív hozzászólások miatt mást vártam.
Elkezdtem olvasni, kellemes, élményszerű útinapló, a hangulata is jó, én is visszarévedtem... csak nem értem, hogy mondatvégi írásjelként miért szerepel sokszor (indokolatlanul) felkiáltójel - pont helyett.
(Jó-jó, tudom, szőrszálhasogató vagyok... De engem a túl rövid mondatok is idegesítenek, ezt már kifejtettem Heltai Péter könyvénél.)

Egyébként miután elolvastam az angoltanárom 3 könyvét, most Virginia Woolftól az Orlando került sorra. Kemény dió.

# 199
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154145 Üzenet linkje2010-12-09 23:47:40 

Azt elfelejtettem mondani (na, nem mintha annyira pörögne a topik, vagy annyira érdekelne bárkit is icon_biggrin.gif), hogy nemrég olvastam Nikos Kazantzakis: Akinek meg kell halnia című könyvét is.
Hosszú, megrázó, elgondolkodtató, egy másik világ, egy másik "görög arc".

# 200
Szjaori
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154148 Üzenet linkje2010-12-10 10:43:47  Matricás foglalkoztató gyerekeknek.

# 201
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154155 Üzenet linkje2010-12-10 19:51:24  Válasz a #154145. hsz-ra Előzmény #154145

Szia Geot, tényleg ritkán vagyok itt. Képzeld ma már megjött az én könyvem is, belelapoztam, látom miről írtál, de azért nekem tetszik. Gyönyörűek a fotók, és szerintem élvezetes lesz majd olvasni, bár a fiam vette ezt nekem és nem adja ide csak karácsonykor! Addig elfoglalom magam mással, de nagyon örülök neki!

Az én legkedvencebb könyvem most: Dimenziók (57 mai magyar novella). Az ok: az egyik író a fiam benne! icon_biggrin.gif Nagyon büszke vagyok!!!

Bocsi ez picit off lett, de muszáj volt!!!

# 202
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154179 Üzenet linkje2010-12-13 20:50:31 

Sziasztok!

Eladnám a most vásárolt 'Szerelmünk Görögország' c. (Tőzsér János) könyvemet, 3000 Ft-ért.
Nemcsak újszerű, hanem új, tökéletes állapotban van, nem nyitogattam sokat, és nem is törtem meg a gerincét. icon_smile.gif

Akit érdekelne, Budapesten megoldható a találka.

A könyv teljes ára 3900 Ft, a Bookline-ban 3315 Ft 15% kedvezménnyel.

Itt megtekinthető:
https://bookline.hu/product/ho.....tortenetek

https://marvin.bookline.hu/product_images/771/B918217.JPG

# 203
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154181 Üzenet linkje2010-12-13 22:55:56  Válasz a #154179. hsz-ra Előzmény #154179

hali,
meg lehet tudni miért akarod eladni? Nekem egyik kedvenc íróm Tőzsér. két könyve van meg, és mindkettő nagyon olvasmányos, szinte már-már ott érzi magát az ember
üdv

# 204
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154182 Üzenet linkje2010-12-13 23:18:14  Válasz a #154181. hsz-ra Előzmény #154181

Szia!

Néhány hozzászólással ezelőtt kifejtettem a véleményemet. icon_wink.gif

# 205
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154185 Üzenet linkje2010-12-14 06:29:55  Válasz a #154182. hsz-ra Előzmény #154182

jójó..azt olvastam, de - nevezz bénának - én csak olyan okokat láttam, h nem tetszik a tördelés, az írásjelek, meg rövidek a mondatok...Ezért adod el? Inkább olyan érdekelt volna, h nem túl élményszerű - nem tudom olvastad-e Tőzsér úr más könyvét -, a többihez hasonlítva nem olyan olvasmányos...stb..
# 206
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154188 Üzenet linkje2010-12-14 11:05:26  Válasz a #154185. hsz-ra Előzmény #154185

Van egy másik Tőzsér könyvem (Kos, Rhodos), az tetszett, ez nem.
Nincs titok. icon_smile.gif

(Ugyanitt Heltai Péter: Athéna c. könyve is eladó. icon_biggrin.gif)

# 207
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154383 Üzenet linkje2010-12-31 12:44:26 

Könyvajánló:
Binchy, Maeve: Esős és csillagos éjszakák (Eredeti cím : Nights of Rain and Stars)

"Egy görög tavernában, magasan Aghia Anna kicsiny faluja fölött, négy idegen találkozik; Írországból, Amerikából, Németországból és Angliából érkeztek, hogy maguk mögött hagyják otthonukat és régi életüket, amikor egy megrázó tragédia váratlanul összehozza őket.
Fiona megpróbálja megértetni a családjával, milyen nagy szüksége van arra, hogy a saját útját kövesse. Thomasnak rettenetesen hiányzik a kisfia, és attól fél, hogy a volt felesége közéjük áll. Elsa sikeres karriert hagyott maga mögött, de valaki a múltjából nem hajlandó elengedni őt. A félénk, csendes David pedig elhatározza, hogy ellenáll zsarnokoskodó apjának.
Az "Esős és csillagos éjszakák" egy nyár és négy zaklatott életű ember története. Vonni, az ír asszony segítségével, aki a faluban él, és már-már helybélinek számít, megoldásra találnak - jóllehet nem feltétlenül olyanra, amilyet reméltek..."

http://www.alexandra.hu/script.....ce=kereses

# 208
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154384 Üzenet linkje2010-12-31 12:49:49 

A Tőzsér féle Szerelmünk Görögország nekem is nagy csalódás volt, az alábbiak miatt:
- A történetek nagy része, de lehet, hogy mind (?), megtalálható a korábbi könyveiben.
- A képek, nem a történetekhez vannak válogatva és a képjegyzék csak a könyv végén található.
+ A betűtípus is nagyon zavart, nekem így egyszerűen igénytelen.
Nagyon úgy tűnik, ez a könyv a régi dolgaik új válogatása... icon_sad.gif

# 209
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154395 Üzenet linkje2010-12-31 17:55:51  Válasz a #154384. hsz-ra Előzmény #154384

Szilvi,

ha hiszed, ha nem, szóról-szóra pontosan ugyanezeket a dolgokat akartam felróni a Tőzsér-könyvnek, amiket most Te! icon_smile.gif

A legelső történetet olvasva pedig végig kuncogtam, mert rögtön megértettem, hogy mire gondolt Geot, abban van a legtöbb felkiáltójeles mondat, a későbbiekben már talán kicsit visszavesz belőle - vagy csak hozzászoktam? icon_smile.gif Mindenesetre tényleg elég furcsa ez is.

A képek amúgy sztem jobbak, mint az előző könyvekben (bár van néhány hasonló minőség, az tény). Viszont nincs odaírva, hogy ki készítette őket.

# 210
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154397 Üzenet linkje2010-12-31 18:20:42  Válasz a #154395. hsz-ra Előzmény #154395

Hali,
úgy tűnik, hogy itt én leszek az egyetlen, akinek tetszett a könyv. Igazatok van a sok hiányosságban, és a képekben is..sőt a történetek is ismerősek voltak...de mégis olyan jó volt olvasni, szeretem Tőzsér írásmódját, hogy ott érzem magam, miközben olvasom. És irigykedem is, hogy ő mennyi helyen járt már icon_smile.gif
Szóval kicsit többet vártam, jó lenne az igazi nagy könyve - tán Görögországi Képeslapok lesz a címe - megjellene. Az biztos sokkal jobb mindnél.
üdv

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 17 18 19   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu