Én is a munkahelyemen vagyok, és én is épp most kaptam a kezembe Tőzsér János új könyvét.
Hát, nem leszek népszerű, de az első átlapozás után kicsit csalódott vagyok. A betűtípus, a tördelés nem győzött meg túlságosan...
Persze a helyek csodaszépek, arra nincs panasz, a képek minősége a legtöbb esetben szuper (sajnos némelyik kicsit homályos, "pixeles"), a tartalomra pedig nem is mondanék semmi rosszat, hiszen még nem olvastam.
Este majd én is tüzetesebben átnézem, és természetesen elolvasom, mert kíváncsi vagyok. Szeretném, ha meggyőzne.
#1541432010-12-09 21:46:03 Válasz a #154134. hsz-ra
Sziasztok, én tegnap rendeltem meg, sajnos nem jeleztek vissza, de remélem hamarosan megkapom a könyvet!!! Nagyon várom.
Geot, remélem tényleg nem csalódsz majd benne!?
Én a napokban vettem egy másik görög témájú könyvet is, igaz még nem olvastam, de remélem tetszeni fog az is!?
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák
Véletlenül olvastam bele, hogy hol játszódik, nem tudtam otthagyni!
Lehet, hogy én vagyok túl válogatós, nem tudom, de az itteni pozitív hozzászólások miatt mást vártam.
Elkezdtem olvasni, kellemes, élményszerű útinapló, a hangulata is jó, én is visszarévedtem... csak nem értem, hogy mondatvégi írásjelként miért szerepel sokszor (indokolatlanul) felkiáltójel - pont helyett.
(Jó-jó, tudom, szőrszálhasogató vagyok... De engem a túl rövid mondatok is idegesítenek, ezt már kifejtettem Heltai Péter könyvénél.)
Egyébként miután elolvastam az angoltanárom 3 könyvét, most Virginia Woolftól az Orlando került sorra. Kemény dió.
Azt elfelejtettem mondani (na, nem mintha annyira pörögne a topik, vagy annyira érdekelne bárkit is ), hogy nemrég olvastam Nikos Kazantzakis: Akinek meg kell halnia című könyvét is.
Hosszú, megrázó, elgondolkodtató, egy másik világ, egy másik "görög arc".
#1541552010-12-10 19:51:24 Válasz a #154145. hsz-ra
Szia Geot, tényleg ritkán vagyok itt. Képzeld ma már megjött az én könyvem is, belelapoztam, látom miről írtál, de azért nekem tetszik. Gyönyörűek a fotók, és szerintem élvezetes lesz majd olvasni, bár a fiam vette ezt nekem és nem adja ide csak karácsonykor! Addig elfoglalom magam mással, de nagyon örülök neki!
Az én legkedvencebb könyvem most: Dimenziók (57 mai magyar novella). Az ok: az egyik író a fiam benne! Nagyon büszke vagyok!!!
Eladnám a most vásárolt 'Szerelmünk Görögország' c. (Tőzsér János) könyvemet, 3000 Ft-ért.
Nemcsak újszerű, hanem új, tökéletes állapotban van, nem nyitogattam sokat, és nem is törtem meg a gerincét.
Akit érdekelne, Budapesten megoldható a találka.
A könyv teljes ára 3900 Ft, a Bookline-ban 3315 Ft 15% kedvezménnyel.
#1541812010-12-13 22:55:56 Válasz a #154179. hsz-ra
hali,
meg lehet tudni miért akarod eladni? Nekem egyik kedvenc íróm Tőzsér. két könyve van meg, és mindkettő nagyon olvasmányos, szinte már-már ott érzi magát az ember
üdv
#1541852010-12-14 06:29:55 Válasz a #154182. hsz-ra
jójó..azt olvastam, de - nevezz bénának - én csak olyan okokat láttam, h nem tetszik a tördelés, az írásjelek, meg rövidek a mondatok...Ezért adod el? Inkább olyan érdekelt volna, h nem túl élményszerű - nem tudom olvastad-e Tőzsér úr más könyvét -, a többihez hasonlítva nem olyan olvasmányos...stb..
Könyvajánló:
Binchy, Maeve: Esős és csillagos éjszakák (Eredeti cím : Nights of Rain and Stars)
"Egy görög tavernában, magasan Aghia Anna kicsiny faluja fölött, négy idegen találkozik; Írországból, Amerikából, Németországból és Angliából érkeztek, hogy maguk mögött hagyják otthonukat és régi életüket, amikor egy megrázó tragédia váratlanul összehozza őket.
Fiona megpróbálja megértetni a családjával, milyen nagy szüksége van arra, hogy a saját útját kövesse. Thomasnak rettenetesen hiányzik a kisfia, és attól fél, hogy a volt felesége közéjük áll. Elsa sikeres karriert hagyott maga mögött, de valaki a múltjából nem hajlandó elengedni őt. A félénk, csendes David pedig elhatározza, hogy ellenáll zsarnokoskodó apjának.
Az "Esős és csillagos éjszakák" egy nyár és négy zaklatott életű ember története. Vonni, az ír asszony segítségével, aki a faluban él, és már-már helybélinek számít, megoldásra találnak - jóllehet nem feltétlenül olyanra, amilyet reméltek..."
A Tőzsér féle Szerelmünk Görögország nekem is nagy csalódás volt, az alábbiak miatt:
- A történetek nagy része, de lehet, hogy mind (?), megtalálható a korábbi könyveiben.
- A képek, nem a történetekhez vannak válogatva és a képjegyzék csak a könyv végén található.
+ A betűtípus is nagyon zavart, nekem így egyszerűen igénytelen.
Nagyon úgy tűnik, ez a könyv a régi dolgaik új válogatása...
#1543952010-12-31 17:55:51 Válasz a #154384. hsz-ra
Szilvi,
ha hiszed, ha nem, szóról-szóra pontosan ugyanezeket a dolgokat akartam felróni a Tőzsér-könyvnek, amiket most Te!
A legelső történetet olvasva pedig végig kuncogtam, mert rögtön megértettem, hogy mire gondolt Geot, abban van a legtöbb felkiáltójeles mondat, a későbbiekben már talán kicsit visszavesz belőle - vagy csak hozzászoktam? Mindenesetre tényleg elég furcsa ez is.
A képek amúgy sztem jobbak, mint az előző könyvekben (bár van néhány hasonló minőség, az tény). Viszont nincs odaírva, hogy ki készítette őket.
#1543972010-12-31 18:20:42 Válasz a #154395. hsz-ra
Hali,
úgy tűnik, hogy itt én leszek az egyetlen, akinek tetszett a könyv. Igazatok van a sok hiányosságban, és a képekben is..sőt a történetek is ismerősek voltak...de mégis olyan jó volt olvasni, szeretem Tőzsér írásmódját, hogy ott érzem magam, miközben olvasom. És irigykedem is, hogy ő mennyi helyen járt már
Szóval kicsit többet vártam, jó lenne az igazi nagy könyve - tán Görögországi Képeslapok lesz a címe - megjellene. Az biztos sokkal jobb mindnél.
üdv