Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1471
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158662 Üzenet linkje2011-03-21 17:51:24  Válasz a #158622. hsz-ra

Kösz babar a linket és a biztatást:) A kokszitól kapott prosikban is vannak címek, azokon is próbálkozom. Az imént pattant vissza Polloniából ismét egy levél, nem él az e-mail cím. Ha nem jön olcsóbb ajánlat, akkor marad a kimolosi szállás és a milosi helyszínen keresgélés. Gyerekek nélkül leszünk, úgyhogy nem gáz az sem. Gratulálok a picihez, nagyon édes:)
# 1472
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158666 Üzenet linkje2011-03-21 18:25:47  Válasz a #158662. hsz-ra Előzmény #158662

BoAt!

Ne izgulj, lesz olyan, aki csak az elküldött e-mail után egy héttel "ébred fel".
Vagyis lesznek olyan görögök, akik csak később fognak válaszolni, amolyan görögösen Sőt, sokan nem is értik az angolt, ezért lefordíttatják valakivel a levelet. A mi szállásadónk is ilyen volt szegény. Tudom, hogy elolvasta, de csak később válaszolt. A helyszínen aztán kiderült miért. Szegény csak annyit tudott mondani, hogy " Milos is beautifull island" meg ilyenek. Szóval minél több e-mail-t el kell küldeni. Tudod, a nagy számok törvénye. Tavaly, mikor Karpathosra kerestem szállást, az egyik e-mail-re 3 hét múlva jött válasz és az lett a befutó.

Üdv.: Babar

# 1473
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158671 Üzenet linkje2011-03-21 18:56:24 

Szia Boat!
A kompok menetrendje benne van a prospektusokban. 3 különböző menetrend van. Attól függ,hogy a hét melyik napján akartok utazni.
Szállás szerintem nehéz ügy lesz. Milioson tömegturizmus van. Annyit kérnek amennyit akarnak. Mi július 6-11-ig fizettünk 40 eurót a háromágyasért. Augusztusban szerintem nem nagyon fogsz találni 80-100 euró alatt háromágyas szobát. Ha a neten találsz is olcsóbbat akkor ott már nem nagyon lesz szabad hely. Egy lehetőség lehet az Adamasi kikötő, ahol minden hajót várnak a szabad szállással még rendelkező tulajdonosok. De ne gondolj túl nagy kínálatra. 6-8 helyet kínáltak csak. Ebben még fönt áll az a veszély is,hogy elmész valakivel megnézni a szállást és az mégsem tetszik, akkor hiába mész vissza a kikötőbe ott már nem lesz senki. Marad az utazási iroda. Miloson én nem láttam az apartmanokon kiadó táblákat lógni.Nagyon tele volt minden. Augusztusban szerintem még jobban tele lehet a sziget. Én júliusra is csak úgy tudtam foglalni,hogy 2 napig két ágyasban voltunk. Hlimicsura talán tud segíteni.
A helyi kis autó kölcsönzőket én azért 2x is meggondolnám. Rodoszon jártunk úgy,hogy reggelre a parkolóban hagyott kölcsönzött autót rommá zúzták. Mivel a Herzt-től béreltem így egy eurómba sem került . Helyi kis kölcsönzőnél bérelt autó esetén ez nem lett volna így.
Kompra, bérelt autót elvileg felvinni tilos.
Én már kitöröltem az összes Milosi szállás oldalt. Babarnak viszont jó a listája, amit régebben felrakott.
Sok sikert.

# 1474
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158672 Üzenet linkje2011-03-21 19:16:56 

Babar, a remény hal meg utoljára:) Azért nem küldtem fű-fa-virágnak érdeklődő levelet, mert nem tudnám hogy épp honnan válaszoltak. Ma újabb két helyre küldtem levelet, aztán lassan csak becsorog egy- két visszajezésicon_smile.gif

Kokszi, köszönöm, hogy ezt szóbahoztad. Te olyankor jártál ott, amikor nyüzsi volt, átgondolom a ezt az oldalát is a helyszínen zajló szálláskeresésnek. Meghúztam egy határt amíg elmegyek a szállásárban, tényleg nem sz@rrágásból, hanem mert ha belemegyek egy napi 80-100 eurós szállásba, akkor nem lesz sem autó, sem kirándulás, sem semmi, hanem bevásárolunk a boltban és ülünk a parton meg alszunk a szálláson. Akkor meg inkább a sátor, de legyen autó, hogy tudjunk mozogni:)

# 1475
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158675 Üzenet linkje2011-03-21 19:45:00 

boat
ilyenkor ne várj nagy csodát a szállásadóktól,mert még nincs nyitva ilyenkor egy szállás sem
a szállás tulajok 95%-a nem a szigeten lakik télen,hanem máshol és csak nyáron jönnek mikor indul a szezon
épp ezért még nem nagyon foglalkoznak a foglalásokkal
előbb-utóbb biztos válaszolnak
ha esetleg leírnád egy mailban mik az igényeid konkrétan és pontosan mikorra kell a szállás akkor aki itt van annál körbeszaladnák

# 1476
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158676 Üzenet linkje2011-03-21 20:02:49  Válasz a #158675. hsz-ra Előzmény #158675

Köszönöm hlimicsura, tündér vagy:)
Az igény nem nagy szerintem: ne legyen zajos helyen, legyen lehetőség egy kávét megfőzni, hűtő a kajának, klíma. Az elmúlt percekben befutott egy újabb árajánlat innen . 60 euró a 3-as számú stúdió, úgy látom, hogy csendes helyen van a ház, van egy konyhasarok vagy kiskonyha és fürdőszoba. Ha a tapasztalt szemek látnak valamit, ami tisztázásra szorulhat, szóljatok mert most nagyon örülök a dolognak, fellélegeztem a magas árak után. Juhéééicon_smile.gif

# 1477
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158680 Üzenet linkje2011-03-21 21:10:06 

Szia boat!
Szerintem ez teljesen rendben van . 3 főnek 60 euróért ? Ez nagyon jó ajánlat.
A magasból készült képen látszik,hogy csöndes,nyugodt helyen van a ház. Nagyon közel volt a mi apartmanunk hozzá. Ez tényleg egy nyugis környék.
Szerintem küld tucatjával a leveleket,ne fogd vissza magad és rövid időn belül döntsetek.

# 1478
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158682 Üzenet linkje2011-03-21 21:29:17  Válasz a #158680. hsz-ra Előzmény #158680

Köszönöm Kokszi, örülök a jó véleménynek:)
Szóltam a leendő utitársaknak, hogy nézzék meg, küldtem a tulajnak egy köszönőlevelet azzal, hogy pár választ megvárok és hamarosan jelentkezem a döntéssel. Még egy kérdésem lenne: Kimolosra ugye át tudunk menni Miloson bérelt autóval? Írtad ezt a kompos dolgot a bérelt autókkal (hogy elvileg nem lehetne), de szerintem jobb ha Miloson bérlünk, hogy ott is tudjuk hagyni a reptéren. A kimolosi kompmenetrendet köszönöm, megtaláltam a prosiban:)

# 1479
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158687 Üzenet linkje2011-03-21 22:39:56  Válasz a #158682. hsz-ra Előzmény #158682

Szia BoAt!
Helyes szállás és az ára is jó! Tetszik a nagy kert, a szobák is rendben vannak icon_smile.gif
Ha nem adódik jobb pár napon belül, csapjatok le erre!

Valahol azt olvastam, hogy át lehet vinni Kimolosra a bérelt kocsit, de lehet, hogy keverem olyasvalaki beszámolójával, akinek saját autója volt.
DÖME!!!!! Ti voltatok bérelt kocsival Miloszon - át tudtátok vinni???
Szerintem ez fontos kérdés. Mert mi is úgy tervezzük, hogy akár pár napot Kimoloszon töltenénk, de úgy értettem, bármilyen kicsi a sziget, azért jól jön a kocsi, ha mindent látni akarunk. Feltételezem, nincs tömegközlekedés Kimoloszon. És tartok tőle, hogy autókölcsönző sincs.
Na, újabb kérdésre kell választ találni icon_rolleyes.gif

# 1480
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158688 Üzenet linkje2011-03-21 23:03:13  Re:

Mediterraneo írta:

Sztem ezt az adott kölcsönzővel célszerű letisztázni. Mindenhol mások lehetnek a szabályok. Általában írásbeli engedély kell a kölcsönzőtől, hogy a kocsival kompolni lehessen. De majd ha ott lesztek, akkor sztem megbeszélitek. De sztem hagyni fogják, hogy átvigyétek, a közeli szigetekkel nem hiszem, hogy problémáznak.

# 1481
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158690 Üzenet linkje2011-03-21 23:38:30 

egy gyors kérdés
ti ismeritek egymást személyesen is???
verka,medi szanna,boat,kokszi,babar

# 1482
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158693 Üzenet linkje2011-03-22 07:12:12  Válasz a #158690. hsz-ra Előzmény #158690

Szia hlimicsura:)
Sajnos személyesen még egyiküket sem ismerem, de a beszámolók, eszmecserék, segítőkészségük miatt néha úgy érzem, mintha mindenkit ismernékicon_smile.gif

# 1483
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158694 Üzenet linkje2011-03-22 07:17:55  Válasz a #158687. hsz-ra Előzmény #158687

Szia Medi! Tegnap késő este egy olyan oldalt nyitottam meg, amelyik Kimolossal kapcsolatban aláhúzott figyelmeztetéssel tudatta, hogy ott nincs lehetőség autóbérlésre, Miloson kell járművet kölcsönözni: "There are no car or moto rental in Kimolos. So, it is necessary to book one in Milos, as you arrive either by plane or by boat." Ebből arra a követleztetésre jutottam, hogy nem lehet probléma:)
# 1484
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158695 Üzenet linkje2011-03-22 07:51:34  Válasz a #158687. hsz-ra Előzmény #158687

Idézet:

Nem, nem bérelt kocsival voltunk, hanem az egynapos hajókázós program során...

Egyébként az Athena Traveltől béreltünk járművet, a reptéren várt kulccsal a lábtörlő alatt, onnan bementünk az irodába a papírokat elintézni, majd amikor elutaztunk egyszerűen a kikötőben hagytuk (Milosra repülővel érkeztünk, de hajóval távoztunk...)Az iroda nagy részt korrekt volt, de lehetett volna még korrektebb is... (anno leírtam a történetet).

Szerintem simán át lehet vinni Kimolosra a járművet de a biztosítás nem fog rá vonatkozni. Az egyébiránt fél Milosra sem vonatkozik, már ha például elhagyod az aszfalt utat. Vagyis célszerű e célra némi pénzt tartalékolni, mert saját zsebből kell kifizetni az esetlegesen felmerülő károkat.

# 1485
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158701 Üzenet linkje2011-03-22 09:25:02  Válasz a #158694. hsz-ra Előzmény #158694

Szia BoAt!

Készítettem anno egy képet a kimolosi kompra való felszállásról és szerintem a jobb szélső szürke metál Matiz az bérelt volt.

Bár, igaza van Dömének, szerintem a biztosítás ilyenkor nem érvényes, ha elhagyod a szigetet.
Mi saját autóval voltunk, úgyhogy nincs tapasztalatunk bérlés ügyben.
Valami nekem is rémlik azzal kapcsolatban, hogy Milos nyugati részére nem él az ott bérelt autók biztosítása, mivel arra nincs aszfalt út. Ettől függetlenül jó minőségű földutak is vannak arra (tisztelet a kivételnek) és azért járkálnak arra a bérelt autókkal a turisták, vagyis le....ják a bérlési szabályokat. Szerintem ennyit be lehet vállalni, nem pesti a forgalom arrafelé.
Hlimicsurának is igaza van, az ottani szállásadók nagy része nem is ott él, sőt sokan nem is Görögországban.
Én kaptam e-mail-t anno Texas államban élő görögtől is, sőt egy Budapesten élő görög is írt és felajánlotta, hogy egy kávé mellett Budapesten is megbeszélhetjük a szállást.

Pedig én abban bíztam, hogy a görög megszorítások miatt kevesebb lesz a helyi turizmus ebben az évben, főleg a közszférában dolgozók esetében, ezért több szállás is lesz.

Üdv.: Babar

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 98 99 100 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu