Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5221
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165506 Üzenet linkje2011-06-14 17:45:56 

Sziasztok!

Vasárnap délután sikeresen megérkeztem Tolo-ból, de géphez még csak most volt időm ideülni.
Nagyon szép volt minden, Tolo gyönyörű. Bementünk Nafplionba hétfőn, béreltünk motorcsónakot, felmentünk a kékkupolás kápolnához és az Assini romokhoz. Voltunk Athénban (csütörtökön), Hydra-Spetses hajókiránduláson (pénteken). Ági azt mondta, hogy változni szokott, hogy melyik program melyik napon van, előző héten ez a kettő pont fordítva volt.
Nagyon jól éreztük magunkat.
Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok! (Feltéve, ha tudok. icon_smile.gif)

Csilla

# 5222
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165531 Üzenet linkje2011-06-14 21:38:23  Válasz a #165446. hsz-ra Előzmény #165446

Szia Dettix, bevallom őszintén étteremben Tolóban nem ettünk. Én mostanában valami miatt nem bírom a görög éttermi ételeket. MIndig beteg leszek tőlük. Biztos valami fűszer miatt van, nem tudom.
Párom evett gyrost, de nem tudom hol vette. Utána fent északon ettünk, de az házi kaja volt és attól nem lett semmi bajom.
Pedig biztos vannak jó éttermek Tolóban, hisz rengeteg van!
Sünöket az Asini partrészen a camping előtti strandon láttunk, ott kavicsos a part. Azért ajánlatos cipőt vagy papucsot vinni.

A szigeteken nem volt sok idő, de volt aki fürdött Spetsesen. Mindkét szigeten ha jól emlékszem 3-3 óra volt, de Spetsesen mindenki előbb visszament a hajóra egy félórával és utána el is indultunk hazafelé. Rettentő meleg volt és ott már nagyon nem volt kedve senkinek elmászkálni messzire. Pedig megérne egy nagyobb kirándulást az a sziget is.

# 5223
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165650 Üzenet linkje2011-06-15 18:42:19 

Dettix írta:
Talán az éttermekről érdeklődnék, hogy volt-e valamelyiknél rossz tapasztalat, vagy melyik volt jó. Voltak-e sünök vagy medúzák? Hydránál vagy Spetsesnél volt-e idő megmártózni helyi strandon, vagy szoros volt az idő?

Szia Dettix!

Mi 3 étteremben voltunk.
Első este a Tsiros-ban. Barátnőm gyros evett, azt mondta, hogy sós a hús. Utolsó délben is ott ettünk, mindannyian gyrost, szerintem finom volt. Első este mi ott muszakát ettünk, nem volt hozzá köret. Jó volt, csak kicsit olyan volt, mintha a mikróból vették volna ki.
Második és harmadik este a Grill House-ban ettünk gyrost. Nagy volt és nagyon-nagyon finom.
A többi este a Christina szálló alatti étteremben vacsiztunk. Muszakát, tőkehalat, paradicsomos fasírtos valamit, szuflakit, spagettit. Minden isteni volt, minden este kaptunk ajándék desszertet, minden alkalommal mást, azok is nagyon jók voltak. Az összes húsos kajához volt köret is. És olcsóbb is volt pl. a muszaka, mint a Tsirosban. Nekem ez a hely jött be a legjobban (mármint a Christinás).
Medúzák egyáltalán nem voltak ebben az időszakban, de azt olvastam itt a fórumon, hogy valamikor nyár közepén vagy végén szoktak lenni.
Sünök voltak. Elsősorban a kikötőben a köveken, és a távolabbi sziklás részeken, de a kishajós partszakaszon is előfordult néhány a homokban, ezek elég kicsik voltak. Gondolom ezek inkább a hullámok segítségével sodródtak arra. De egyébként csak a lábunk elé kellett nézni és rögtön láttuk őket, annyira tiszta volt a víz.
Hydrán kb. 2,5 óra volt a szabadidő, voltak, aki fürödtek a csoportunkból, mi inkább mászkálással töltöttük az időt.
Spetsesen kevesebb volt, kb. 1,5-2 óra. Itt már nagyon el voltam fáradva, jól esett volna egy kis fürdőzés. A kikötőhöz közel egyébként van lehetőség strandolni, mind a kettő irányban.

Csilla

# 5224
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165707 Üzenet linkje2011-06-16 08:56:54 

Szia Csilla!
Köszi az információkat. A Christinát fogjuk először kipróbálni, aztán jöhet a többi. A Romviban nem voltatok? Már eleve a környezete miatt nagyon tetszik.

# 5225
Blajapa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165724 Üzenet linkje2011-06-16 10:27:03 

Szia Csilla!

Láttam az utaslistában, hogy a Stella apartmanban voltatok, engem a felszereltsége, tisztasága érdekelne, valamint, hogy a környezetében milyen volt a tengerpart homokos vagy kavicsos?

# 5226
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165739 Üzenet linkje2011-06-16 11:35:41  Válasz a #165707. hsz-ra Előzmény #165707

Szia Dettix!

Bár nem tőlem kérdezted én mégis ajánlanám Nektek a Romvit. Csodálatos érzés kiülni közvetlenül a tengerparti asztalokhoz és ott elfogyasztani a vacsit.
Főleg a muszakájuk isteni, mert cserépedényben sütik és úgy is tálalják.
Persze nagyon sok taverna van Toloban és érdemes több helyet kipróbálni.

# 5227
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165755 Üzenet linkje2011-06-16 12:39:23 

Köszi ZA!
A Romvit feltétlenül kipróbáljuk, az a móló nagyon tetszik, és a muszakát nagyon szeretem. Látom már gyrost és muszakát fogok enni végig. icon_lol.gif

# 5228
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165823 Üzenet linkje2011-06-16 17:51:59 

Dettix írta:
Szia Csilla!
Köszi az információkat. A Christinát fogjuk először kipróbálni, aztán jöhet a többi. A Romviban nem voltatok? Már eleve a környezete miatt nagyon tetszik.

Szia Dettix!

A Romviban nem voltunk. Egyébként a Christinában is klassz volt üldögélni, általában a szélén ültünk, utána már csak a homok volt és a tenger. Ott sok szúnyog volt egyébként esténként.

Csilla

# 5229
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165826 Üzenet linkje2011-06-16 17:59:25 

Blajapa írta:
Szia Csilla!

Láttam az utaslistában, hogy a Stella apartmanban voltatok, engem a felszereltsége, tisztasága érdekelne, valamint, hogy a környezetében milyen volt a tengerpart homokos vagy kavicsos?

Szia Blajapa!

Én (mi) maximálisan meg voltam (voltunk) elégedve a Stella apartmannal. A Grand Tours-sal mentünk, majdnem ott tett ki a busz, messzire nem kellett a csomagokat vinni. A 15-ös és a 16-os apartman volt a miénk. Ezek a földszinten vannak. A teraszrészről van a bejárat, ott van az a rész, ahol az ágy van, szekrény, asztal, éjjeliszekrény, tükör. Egyenesen leszűkült és a konyha jött. Kis asztal, székekkel. Hűtő, mikro, kenyérpirító, edények, evőeszközök, poharak, mosogató, tűzhely. A fürdőben zuhanyzó, wc, mosdó. Egyszerű, de nagyon tiszta volt minden. A mi apartmanunk előtt volt a lépcsőfeljáró az emeleti szobákhoz. Másoknak lehet nem tetszett volna, hogy nem az udvaron lévő nagy pálmákat látják, de nekünk áldás volt, ugyanis a nap szinte egyáltalán nem is sütött be, kellemesen hűs volt így a szobánk végig. Persze nem tudom a tomboló nyárban milyen lenne. A plafonon volt ilyen nagy ventilátor féleség, nem tudom hogy hívják ezt pontosan. Ezt néha pörgettünk, keverte a levegőt, jó volt az is.
A tenger ott van pár lépésre, néhány pálma a tengerparton. Homokos, sekély a víz. Ez az a rész, ahol a kis csónakok vannak a vízben.
Nekünk nagyon-nagyon tetszett.

Csilla

# 5230
Jasdi87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165830 Üzenet linkje2011-06-16 18:10:29 

Sziasztok!

Júliusban utazunk Toloba először. Érdekelne hogy az autókölcsönzés mennyibe kerül, illetve leginkább az hogy milyen feltételei vannak? Segítségeteket előre is köszönöm!

# 5231
Matuska63
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165862 Üzenet linkje2011-06-16 20:53:03  Válasz a #165506. hsz-ra Előzmény #165506

Leírnád, hogy mennyiért béreltetek motorcsónakot, és milyen pappirok kellenek hozzá.
# 5232
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165863 Üzenet linkje2011-06-16 20:56:52  Re:

matuska63 írta:
Leírnád, hogy mennyiért béreltetek motorcsónakot, és milyen pappirok kellenek hozzá.

Semmilyen papír nem kell hozzá. Vízi biciklit akartunk bérelni néhány órára (7 euro lett volna óránként), de a férfi rábeszélt minket a motorcsónakra. 1 óra 10 euro. Akkor kellet fizetni, amikor visszamentünk. Végtelenül egyszerű volt kezelni. És szerintem sokkal nagyobb élmény, mint a vízibicajozás.

# 5233
Blajapa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165961 Üzenet linkje2011-06-17 13:49:17  Válasz a #165826. hsz-ra Előzmény #165826

Szia Csilla!

Köszönöm szépen a tájékoztatást.

# 5234
Bettinaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166099 Üzenet linkje2011-06-18 14:12:40  Válasz a #165446. hsz-ra Előzmény #165446

Mi éjjel értünk haza Toloból, 12 napot töltöttünk ott, fantasztikus hely.
7-8 éttermet próbáltunk ki, és egyikben sem csalódtunk icon_smile.gif.
Sünöket csak a mólók szélén láttam. Fürdés közben, a vízben egyet sem (illetve beljebb igen, de ott úgysem ér le a lábad icon_smile.gif ), egyébként annyira tiszta a víz, hogy szerintem észre lehet venni, ha mondjuk a hullámzás kisodor egyet. Medúzával nem találkoztam se kint, se bent, pedig mindig búvárszemüveggel úszkáltam. Viszont láttam egy polipot icon_smile.gif.
Mi autóval mentünk, voltunk: Epidavroszban, Nafplioban (többször), Hydra-Spetses kiránduláson (delfinekkel icon_smile.gif ), Monemvasiaban, Misztraszig is eljutottunk, de ott szörnyű idő volt éppen, Spártában. Athént szerettük volna megnézni, de láttuk a híradóban, hogy nem túl rózsás a helyzet (tüntetések, utcai összecsapások), úgyhogy elhalasztottuk.
Ritkán mondunk ilyet, de ide még visszatérünk!

# 5235
Soma61
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166116 Üzenet linkje2011-06-18 16:55:02 

Szia Bettinaa!Az éttermi árak érdekelnének,és a bolti árak is!!A határoknál voltak-e gondok,szig.-al vagy útlevéllel utaztatok??
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 348 349 350 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu