Skiathosra mennénk fakultatív program keretében Paráliáról. Hallottuk, hogy a Smart Holidays utazási iroda jobb áron hirdeti a programot, mint amit általában az utazási irodák ajánlanak. (Pl. Grand Tours) Valaki utazott már a Smart Holidays-el? Bele merjünk vágni, hogy náluk foglaljuk le a fakultatív kirándulást? Hogy történik a fizetés, utaztatás? Előre is köszönöm a válaszokat!
Nálunk is sokáig szenvedtek már a foglaláskor. Aztán mikor befizettem a hátralékot, akkor is, de akkor már rövidebb ideig tartott. Most vettem át a részvételi jegyeket, ez se volt zökkenőmentes, de legalább elmondták, hogy melyik mi. Olvassam el, ha akarom tudni, hogy mi áll benne. Megkérdezték van-e biztosításom és valutám, aztán jó nyaralást kívántak. Ennyi! De azt megfigyeltem, hogy az irodavezető tud csak mindent, a többiek semmit, mindent tőle kérdeznek, maguktól nem megy. Aztán már nyár vége van! Érdekes...
Nálunk ez pont fordítva volt. Az irodavezető hölgy a szájhúzogatáson kívül mást nem nagyon tudott, az egyik ügyintéző már csak csóválta rá a fejét. Így hát mi is eltöltöttünk ott egy jó 1/2 órát.
Nálunk a hölgy puskázott a saját jegyzetéből, hogyan kell a számlát írni. Nem tudom mi van benne olyan bonyolult...
Először nem is találta a foglalási papírunkat, közben ki volt készítve az asztalára....
Még jó, hogy van ez a fórum, lehet hol tájékozódni, ha már az illetéseknek sok fogalma nincs... Azt hittem az ország legrégebbi, legtöbb irodával rendelkező utazási irodájában olyanokat alkalmaznak, akik értenek legalább a saját útjaikhoz.
#1738592011-08-22 21:09:12 Válasz a #173841. hsz-ra
Én is bejelentkezem, mert megkaptam a sorsolás eredményét sms-ben
Az úticélunk: Paralia - Villa Aegon, ugyanaz, mint Vickycsibééknek
Mondjuk én itt még nem voltam, de nem is nagyon tetszett a partja, túl egyszerű volt nekem. Ahol eddig voltam, ott mindenhol voltak a tengerparton beach bárok, meg sportoláshoz röplabda hálók stb..itt meg olyan semmilyen volt..De lehet, hogy csak azért, mert nem olyan helyen láttam, ahol mindezek megvannak, hanem egy másik, nyugisabb partszakaszon.
Edcsa, én Paralián voltam először, ott szerelmesedtem bele Görögországba. (Igaz nem túl görögös, de ott a tenger, finom görög kajcsik, stb. De ami igazán görögös: Mykonos, Santorini, az még nem az én pénztárcámhoz való...)
Mi Paraliáról Meteorákhoz és Skiathosra mentünk kirándulni.
Beach bárok itt is vannak, a sportos dolgroka nem emlékszem, amúgy sportolok sokat, de nyaraláskor kihagyom, ált a sok séta marad csak:)
#1738622011-08-22 21:16:24 Válasz a #173859. hsz-ra
Ha van valami konkrét dolog, amit tudtok, hogy érdemes Paralian megnézni, azért szívesen venném a kedvcsináló ötleteket azoktól, akik voltak már itt
Holnap megyek be megtudni a részleteket és befizetni a teljes összeget.
REméljük, hogy nem negatív tapasztalatokat szerzek..Végülis tök rendes tőlük, hogy miután nem értek utol telefonon, küldtek sms-t legalább.
Én is Parálián voltam először Görögországban, ott szerettem bele
Régen volt már, de annyira emlékszem, hogy voltak vízi sportok. Mi pl. banánoztunk, de volt mindenféle olyan, amit motorcsónakkal húznak. Lehetett bérelni jó áron quadot meg robogót is.
Mi is voltunk a Meteoráknál, és az Olymposon is voltunk, az is szép volt. Meg busszal egyénileg bementünk Katherinibe, a közeli városba, szerintem érdemes egy fél napot ott is eltölteni. Szép kis városka, és nincs messze busszal.
Vannak beach bárok is meg discok, ha érdekel. Van egy csomó étterem, ami közvetlenül a parton van és nagyon hangulatosak.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ha van kérdésed, szerintem a Parália topikban nyugodtan felteheted.
Szép napot!
Paralián nem sok látnivaló van, úgy , ahogy a többi üdülőhelyen. Mi nem mentünk át Katerinibe, utólag bánom. Ott van egy szép park. Mi Olympic Beachbe sétáltunk át, mert venni kellett vmit vkinek egy bizonyos helyen, de az is csak egy nyaralóhely, csak kisebb.
Mi is átsétáltunk Olympic Beachbe, de nem volt semmi extra. Csak kicsit hűvös volt aznap délelőtt és nem tudtuk mit kezdjünk magunkkal, ezért mentünk át.
#1739422011-08-23 20:30:00 Válasz a #173888. hsz-ra
Nos, ma voltam bent és befizettem a hátralékot, megkaptam minden papírt.
Mikor rákérdezek az indulás helyére, vígan közlik velem, hogy: BUDAPEST
Én meg "idegesen" közöltem velük, hogy: ÉN SZERINTEM KAPOSVÁR!!!
Aztán elmagyaráztam nekik, hogy az IBUSZ Központi Irodájának vezetője, xy garantálta nekem a kaposvári felszállási lehetőséget, merthogy a fortunásoknak is ugyanazok a szolgáltatások járnak, mint ami a normál utasoknak.
Na, közölte velem, hogy akkor majd küldjem át nekik azt az e-mailt és akkor 2-3 nap múlva elrendezik nekem ha igazam van.
Gyorsan elküldtem, de aztán vissza is mentem megkérdezni, hogy megkapták-e. Mire visszaértem, már készen voltak a papírok és ok volt a kaposvári felszállási lehetőség. Tehát minden utasnak jár a gyűjtőjárat lehetősége, s nem kell érte fizetni sem!!!!
Legalább most már készülődhetek gond nélkül a nyaralásra, s imádkozhatok a meleg időért...