Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5851
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csacsi1899
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176025 Üzenet linkje2011-09-25 19:10:47 

Akkor pár sor a mi krétai nyaralásunkról:

Időpont: 2011.09.01 - 10.
Malév charter oda-vissza
Autóbérlés: Autotrip, Fiat Panda 1.3
Szállás 1: Plakias - Hotel Sofia
Szállás 2: Kissamos - Mediterranean Studios Apartments

A gép oda-vissza kb. 20-20 percet késett, bőven a tolerálható határon belül. A Heraklioni reptér elég elmaradott, a bőröndökre 1 órát kellett várni, és nem is azon a szallagon jött, ami ki volt írva. Visszafelé tömegnyomor, horror árak, de mindez elviselhető azért az élményért, amit a sziget adott.

Plakias, gyönyörű hely, remek strandokkal a környéken. Erre még nem ütötte fel a fejét a tömegturizmus, igazi görög hangulatú kis falvakat lehet találni.
A szállásunkat csak ajánlani tudom, bár nem a legolcsóbb kategóriájú volt. Reggeli nélkül foglaltuk, de mindig reggeliztünk, mivel senki nem foglalkozott vele. (kivéve utolsó nap - ekkor kellett fizetni, és a recepciós segített a reggelinél, úgyhogy nem kockáztattunk... icon_smile.gif )
Innen jártuk be a környéket:
- Matala (kicsit túl van értékelve a hely)
- Festos, Preveli Monostor (nagyon tetszett)
- Kommos, Preveli Beach, Mikro Amoudi
- Frangokastello, Chora Sfakion (az oda vezető szerpentin lélegzetelállító, nagyon hangulatos kisváros)
Utolsó nap elég nagy szél volt, de kirándultunk, úgyhogy nem zavart minket, ahogy néztem az előrejelzést, utánna még erősebb volt a szél, de mi ugye felköltöztünk északra.

A kissamosi Mediterranean Studios Apartments-et is tudom ajánlani. Ezt nagyon akciós áron foglaltuk, kb. 3 héttel az indulás előtt. Ideális kiindulópont a nyugati rész bejárásához, és Chania is viszonylag közel van (kb. 30 km). Viszont az autó itt nélkülözhetetlen. Dimitri a tulaj nagyon jó fej volt, tetszett a medence, és a mellete lévő "éttermi" rész, és nagyon finom muszakát csináltak icon_smile.gif . A falak viszont lehetnének vastagabbak, igazad volt Boat.
Igyekeztünk mindenhová a tömegek előtt megérkezni, gyönyörködni a természetben, és fotózni. A balosi út hosszú és poros, de simán teljesíthető kis odafigyeléssel. A túra a hegyen már fárasztóbb, főleg visszafelé, mikor oda süt a nap, és meredeken felfelé kell menni.
A falassarnai, és a Elafonnisi strandok is fantasztikusan szépek. Voltunk még Paleochorán, Sougiában, Rethymnoban, a Kournas tónál (a tó csalódás volt).
Viszont nagyon tetszett Chania óvárosa, ide minden este vissza kellett mennünk, olyan hangulata volt a velencei kikötőnek, és az eldugott kis utcáknak, hogy leírhatatlan.

A 10 nap alatt 1.620 km-t mentünk a Pandával, de magyarokkal a repteren kívül csak Festosban ( - idős házaspár), és a plakiasi strandon ( - fiatal pár) találkoztunk.

Végül egy találóskérdés:
Miről lehet megismerni a magyar túristacsoportot a reptéren?
- hát a Fila táskáról... icon_smile.gif

# 5852
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176026 Üzenet linkje2011-09-25 19:49:05  Válasz a #176025. hsz-ra Előzmény #176025

Ez a fila táskás dolog nagyon igaz:). Nekünk szerencsére nincs, de, ha párommal megyünk az utcán mindig számoljuk, hány fila táskát látunk icon_lol.gif
# 5853
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176040 Üzenet linkje2011-09-26 11:31:43 

Csacsi1899!
Matalával kapcsolatban egyetértek. Nem volt akkor szám, mint számítottam rá. Viszont nekem annyira Festos nem tetszett. Azzal kapcsolatban is jobbra számítottam az elmondások alapján.
Gondolom a Balosra vezető útról nagyon szép képeket készítettetek. Mi hajóval mentünk, és lentről gondoltuk, hogy felsétálunk képeket készíteni, de már kevés volt az idő. Már bánom...
Azt is bánom, hogy nem mentünk át Chaniába, pedig mondták többen hogy nagyon szép. Én szerettem volna átmenni (igaz, busszal), de a vőlegényem lebeszélt. Most meséltem neki amit írtál róla, hogy mennyire szép és hangulatos, kár hogy nem mentünk át.
Amúgy magyarokkal mi csak azokkal találkoztunk, akikkel együtt utaztunk az Ibusz szervezésében. És mondta is az ékszerboltban az eladó, hogy nem jellemző a magyar turista Krétán. Főleg nem azon a területen, Rethymno és környékén. Rethymno tetszett? Oda is szerettem volna egyik este bemenni, mert nappal voltunk, az is nagyon tetszett, de az éjszakai életre kíváncsi lettem volna. Tőlünk az erőd fényei látszódtak, nagyon szép volt éjszaka, gondolom közelről még szebb lehetett.
Saját szervezéssel mentetek? Vagy utazási irodával?

# 5854
Csacsi1899
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176072 Üzenet linkje2011-09-27 14:33:43 

Szia Rita!
Igazad van, Festossal kapcsolatban mi is jobbra számítottunk, de azért érdekes volt.
A "nagyon tetszett" gondolatom a Preveli Monostorra vonatkozott. Nagyon egyben volt az egész, és a papok is éppen kint voltak az udvaron, mikor ott jártunk.
Rethymnoban nap közben voltunk, ráadásul pont kora délután, úgyhogy elég meleg volt. Ezáltal nem volt olyan hatással ránk, mint Chania. Lehet este hangulatosabb...
Balos felülről valóban gyönyörű, ráadásul - mint ahogy írtam is - mi még 10 óra előtt leértünk, mikor kb 40-50 ember volt maximum az egész parton, úgyhogy mire a hajók megjöttek, a fotók elkészültek. Itthon kérdezték is akiknek megmutattuk a fényképeket: hogy miért olyan helyekre mentünk, ahol nincs senki...? icon_smile.gif
Saját szervezés volt teljes egészében, és volt kocsink reptértől-reptérig. Szerintünk így a legjobb, próbáljátok ki ha lesz rá lehetőségetek!

ginaaa79: Mi is szoktuk számolni a táskákat... icon_smile.gif egyébként szerintem nincs vele semmi baj, nekünk is van, bár csak strandoláshoz, vagy sportoláshoz használjuk, de ahhoz ideális.

Legutóbb csacsi1899 szerkesztette (2011-09-27 14:40:11), összesen 1 alkalommal
# 5855
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176073 Üzenet linkje2011-09-27 14:39:31 

Mi is napközben jártunk Rethymnoban, és akkor is nagyon meleg volt. Mire körbe jártuk az erődöt, már majdnem szomjan haltam icon_smile.gif
Egyszer majd megpróbáljuk mi is saját szervezéssel, eddig csak Horvátországba mertünk úgy menni, mégis csak közelebb van ha valami nem úgy sül el icon_smile.gif
Teszel fel majd képeket? Kíváncsi vagyok milyen volt Balos, úgy hogy alig voltak emberek. Meg minden másra is kíváncsi vagyok icon_smile.gif
Nekünk is van Fila táskánk, de mi nem vittük magunkkal nyaralásra. Mi is sokat vártunk a bőröndünkre, persze hogy a miénk jött ki utoljára, miért is ne?! Elég fura ez a Heraklioni repülőtér ilyen szempontból, pedig nem is volt sztrájk akkor még.

# 5856
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176110 Üzenet linkje2011-09-28 18:11:44 

Sziasztok, megjöttünk!

Kicsit furcsa volt csak 1 hétre menni. Még el sem mentünk és már itthon is vagyunk. icon_smile.gif

Köszönöm a Theodorások biztatását és információit, az apartman jó választásnak bizonyult atekintetben, hogy jó helyen van és nyugodt hely. Egy köpés a tenger, ami alig hullámzott, ellentétben az északi parttal, ahol végig égigérő hullámok voltak. Nem kellett öltözni, cuccolni, ha kellett valami, akkor csak besétáltam a szobába.
A napernyők a parton nem mind free. Első nap a lejáró mellettire telepedtünk, mire megjelent a kávézóból a platinaszőke cica, és bátran 15 EURt kért a használatért. Persze nem fizettük ki, hanem felszaladtam a boltba és vettem egy napernyőt 7,90-ért, és lebőktük 10 m-rel arrébb. Később persze nem sokat használtuk, mert kiderült, hogy csak ennél a kávézónál kérnek pénzt vagy rendelést a használathoz. A többinél nem. Náluk nem is volt senki, de még csak vendég se nagyon. Ám középtájon a másiknál, állandóan voltak, néha a bárrészen is vadászni kellett a helyet, mikor frappét akartunk inni.

Az 5-ös szobát kértem az Aeolustól, de a 2-est kaptuk. Később ez is kiderült, hogy jobb volt, mert bár "csak" oldalról nézett a tengerre, de ez mindegy is volt, mert a terasz annyira keskeny, hogy érdemben használhatatlan. Valamint az 5-ös mellett megy a tetőre a lenti taverna elszívójának kürtője, ami iszonyat zajt csinált esténként.
Ezért cserébe mi teljesen birtokba vettük a napozó teraszt (ahol egyébként senki nem napozott) Reggelente itt ettük a reggelit, esténként kifeküdtünk a napozóágyakra csillagot lesni. Láttunk is több hulló csillagot. icon_smile.gif

A repülő sem oda, sem vissza nem késett. A transzfer rendben volt, bár furcsa volt, hogy a telepített idegenvezetőnk egy kolléganőjét küldte ki elénk, aki nem beszélt magyarul. Ő is csak elmondta angolul a legszükségesebbeket, majd a görög sofőrre bízott minket. Ingrid csak Ierapetrában szállt fel a buszra, de csak azért, hogy elmondja az üdvözlő beszédet, majd nagy vigyorogva leszállt és szintén a görög sofőrre bízott minket, aki egy papírból nézte, hogy hol kell megállnia és melyik szálloda előtt kell letennie az embereket. Leszállás után már mindenkinek magának kellett boldogulnia. Mielénk kijött a már korábban emlegetett Kosztasz nevű tulaj nem tudjuk kije, egy szőke nő. Felkísért, megmutatta a "room number 2-t", és távozott.
Mi elég önállóak vagyunk, annak ellenére, hogy nem beszélünk külföldiül, de elképzeltem, hogy aki először jár errefelé, és anyátlanabb is, az jobban kétségbeeshetett attól, hogy senki nem segít neki. Egyébként hazafelé is majdnem ugyanez volt a felállás. Valamint Kosztaszt sem láttuk egyszer sem.

A tenger nagyon jó volt, nem is kellemes, hanem egyenesen meleg volt. Hétvégére, mivel volt 3 nap borus esős és eléggé szeles időnk is, kissé hűvösebb lett, de még mindig balatonifőszezoni hőfokú volt. Most, hogy élőben is láttam, már értem, hogy miért gondoltam a fotók alapján, hogy talán nem annyira tiszta a víz. A homok barna. És ettől a víznek nincs az a szép kékeszöldes színe, ám a víz tiszta, átlátszó.
A part hangulata békés, nyugodt. Kimondottan utószezoni volt. Az emberek 90%-a nyugdíjas korú volt a parton. Jobbára angolok, szlovákok és lengyelek. Ritka errefelé a magyar. icon_smile.gif

A három borusabb napon béreltünk autót. Nem a közvetítettnél, hanem a Motor Plan-nál. Hyundai Atos 80 EUR volt 3 napra. Nem csináltak nagy ügyet a kölcsönzésből. Elkérték a jogsit, kiírták a számát egy nyomtatványra, amire csak a legszükségesebb dolgokat írták rá, majd kikísértek a parkolóba, megmutatták az autót. Míg én körbenéztem, addig a férjemnek megmutatták a tudnivalókat. Majd jól megmosolyogtak, hogy szóvá tettem a sérülésnyomokat az autón. Azt mondták nem "big problem". Bíztam benne, hogy leadáskor sem akarják majd ránk verni. De ezt is lazán kezelték. A férjem beállt a parkolóba, majd a kulcsot bevitte az irodába és letette az asztalra. És kész....meg se nézték a kocsit. icon_rolleyes.gif

A három napban elmentünk Plakába és onnan hajóztunk át Spinalongára. Olvastuk a könyvet, tulajdonképpen emiatt lett idén a nyaralás Krétára tervezve.
Voltunk a Ha Gorge-nál, Ierapetrában, és megnéztük Gourniát is. Valamint a Vai öbölbe is tettünk egy kirándulást. Kissé csalódás volt, mert a leírásokban az áll, hogy fehér homokos az öböl, ám ami ott van, az se nem fehér, se nem homok. Szürkés sárgás aprósalak. Az odavezető út olyan volt, mintha a holdon járnék. Se ember, se autó, se ház, kihalt, kopár minden. És csend. Élmény volt. Élveztem.
Mint ahogy a hegyi falut is aminek a neve Piskokefalo. Betévedtünk, mert anyukám meg akarta nézni a templomot. Naná, hogy nem volt nyitva. Ha már ott kóvályogtunk, akkor beültünk a főtéren a helyiek közé a kafenionba. icon_wink.gif Nagy örömünkben a kendőm ott maradt a széken. Este, mikor mentünk hazafelé, ismét arra mentünk. A pincérnő mikor meglátott minket már fordult is befelé és hozta a kendőmet. icon_smile.gif Annyira helyesek voltak. Az öregek külön pózoltak mikor fényképeztük őket. icon_biggrin.gif

Jókat ettünk. Igyekeztünk mindennap máshol enni, de mivel a második vacsoránk nem volt annyira tuti, harmadik nap ott ettünk ahol első este. Sajnos a Theodora alatti tavernában nem volt olyan jó a stifado, mint tavaly Pargán.
Aztán egyik este átmentünk Analipsibe a Zorbas tavernába. Na az ilyen helyeket szeretjük. A pincérek táncoltak, kedvesek, figyelmesek és viccesek voltak, görög zene szólt, és a legjobb muszakát ettem eddigi életemben. A férjem halat evett, az is nagyon finom volt. A kajához kaptunk 1 dl rakit, és a végén gyümölcsöt is. Ide jöttünk búcsúvacsorára is, immár gyalog. Ha valakit elijesztene a távolság, megnyugtatom, alig 1,5-2 km, de szinte észre sem lehet venni, hiszen végig az utcán megy az ember, boltok, éttermek mellett. Visszafelé pedig majdnem végig lejtőn... icon_wink.gif

Pillanatok alatt eltelt az 1 hét. Nem vagyunk csalódottak emiatt, mert eleve így terveztük, hogy ez a próbája Krétának. Ha megtetszik, akkor saját szervezésben hosszabb időre jövünk még.
Tetszett. icon_wink.gif

# 5857
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176111 Üzenet linkje2011-09-28 19:23:23 

Szia Cofffos!
Üdv újra itthon, szép országunkban icon_smile.gif
Örülök, hogy ilyen jól telt a nyaralásotok! Olyan jó ilyen jól sikerült nyaralásról olvasni! Az árak milyenek voltak arrafelé? Lehetett érezni, hogy emeltek a válság miatt?
Szerencsétek van, hogy a repülő nem késett, eddig szinte mindig késett,azoknak akik beszámoltak.
Na igen, a mi idegenvezetésünk is ilyen volt. Kérdésekre nem szívesen válaszolt, tippeket nem mondott stb. Mi is eléggé magunkra voltunk utalva, de ez engem nem zavart. Ja és a mi tulajunkat is Kostasnak hívták icon_biggrin.gif
Képeket is raksz fel, ugye?

# 5858
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176114 Üzenet linkje2011-09-28 21:48:31  Válasz a #176110. hsz-ra Előzmény #176110

Szia Cofffos! icon_smile.gif
Üdv. itthon! De jó, hogy ilyen klasszul sikerült a nyaralásod. Köszi, hogy megosztottad az élményeidet, jó volt olvasni és egy kicsit újra átélni a két évvel ezelőtti nyaralásunkat.
A szőke nő, Kostas felesége volt, Léna (aki csak görögül beszél, így nem is nagyon tudtunk vele kommunikálni mi sem). Sajnálom, hogy nem sikerült Kostasszal találkoznotok, mert egy élmény volt a rögtönzött "házibulijain" részt venni. Valószínű, hogy azért nem futottatok össze vele, mert dolgozott, minden nap ingázik Makrygialos és Ierapetra között.
Mi is ennél a kölcsönzőnél béreltünk autót és dettó így történt, ahogy leírod, rá sem pillantottak a kocsira, amikor visszavittük. icon_smile.gif
Én is szívesen néznék képeket! icon_wink.gif (Látod, és még földrengés sem volt. Kréta alatt tegnap délután volt egy órán belül egy 4-es és egy 4,9-es.)

# 5859
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176123 Üzenet linkje2011-09-29 09:23:19 

Cofffos írta:

Pillanatok alatt eltelt az 1 hét. Nem vagyunk csalódottak emiatt, mert eleve így terveztük, hogy ez a próbája Krétának. Ha megtetszik, akkor saját szervezésben hosszabb időre jövünk még.
Tetszett. icon_wink.gif

Szia Cofffos!

Élvezettel olvastam a beszámolódat, már a jövő évre kezdek hangolni, minden morzsára lecsapok, és igyekszem felcsipegetni a hasznos infókat icon_wink.gif
Mi még nem jártunk Krétán, de már most biztos vagyok benne, hogy egy hét nem elég semmire sem. Sőt,kettő alatt sem tudjuk majd megismerni a szigetet, de valahol el kell kezdeni, nem igaz?
Képeket is szívesen néznék, ha majd lesz rá időd icon_lol.gif

Melinda

# 5860
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176124 Üzenet linkje2011-09-29 09:25:43 

Hazafelé a transzfer buszon félfüllel hallottam, hogy panaszkodott valaki, hogy egyáltalán nem volt fakultatív program, és ők ráadásul olyan helyen szálltak meg, ahol a szállodán kívül semmi nem volt. Nekik unalmas volt az 1 hét.

A Kostas elég gyakori név arrafelé. Tavaly a fiamék Korfunk voltak, és egy kollégája üdvözletét vitte egy Kostasnak. Annyi könnyítést kapott, hogy a falu nevét és a ház színét is megadták. icon_biggrin.gif
Gondolhatod, hogy a sok egyforma épületben sok Kostast talált, aki csak nézett rá, és semmiféle magyar kapcsolata nem volt.
Végül persze megtalálták az igazi Kostast, aki rendesen megvendégelte őket örömében. icon_wink.gif

A képek még erőteljes válogatások alatt vannak, valamint még kozmetikáznom is kell őket, mert sok a belógó vezeték, és a napsütés hiánya miatt némelyik elég sötét.

Ízelítőt azért hoztam. icon_smile.gif

tothrita írta:
Szia Cofffos!

Na igen, a mi idegenvezetésünk is ilyen volt. Kérdésekre nem szívesen válaszolt, tippeket nem mondott stb. Mi is eléggé magunkra voltunk utalva, de ez engem nem zavart. Ja és a mi tulajunkat is Kostasnak hívták icon_biggrin.gif
Képeket is raksz fel, ugye?

# 5861
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176125 Üzenet linkje2011-09-29 09:40:08  Re:

Hát mára már beszél kicsit angolul, de nagyon erős akcentussal. A mi gyér ismeretünkkel néha nem értettük, hogy mit mond. Eléggé mogorvának tűnt. Az 1 hét alatt - bár nem számítottam rá - egyszer takarított, kivitte a szemetet és ágyneműt, törölközőt cserélt.
Utolsó napon bekopogott, és a mobilját a férjem kezébe nyomta. A telefonban a magyarul nem beszélő idegenvezető csajszi volt, aki azt próbálta neki elmondani, hogy 10-ig maradhatunk a szobában.
Szóval az információ eléggé akadozott ...

A férjem mosolyogva mondta már hazafelé, hogy még egy jó kis földrengés sem volt. icon_biggrin.gif Aztán mikor hazaértünk, megnéztem a neten, és még aznap este és másnap is volt 4-esnél nagyobb rengés. icon_rolleyes.gif

Ide is teszek képet.

Relax írta:
Szia Cofffos! icon_smile.gif

A szőke nő, Kostas felesége volt, Léna (aki csak görögül beszél, így nem is nagyon tudtunk vele kommunikálni mi sem).
(Látod, és még földrengés sem volt. Kréta alatt tegnap délután volt egy órán belül egy 4-es és egy 4,9-es.)

# 5862
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176157 Üzenet linkje2011-10-01 16:15:38 

Balos panoráma kép

# 5863
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176181 Üzenet linkje2011-10-02 15:46:52 

A régi Spinalonga

# 5864
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176228 Üzenet linkje2011-10-03 20:54:26 

Adri!
Nagyon szép a panoráma kép és a többi kép is nagyon jó, amiket felraktál, szép helyeken voltatok és jókat ettetek icon_biggrin.gif!
Cofffos!
A te képeid mikor kerülnek fel? Húzod a mézes madzagot az ízelítő képekkel icon_biggrin.gif

# 5865
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176229 Üzenet linkje2011-10-03 21:49:02  Válasz a #176228. hsz-ra Előzmény #176228

Szia Rita icon_razz.gif

Köszi szépen, igyekeztem nagyon kiválogatni, bár így is hosszúra sikerült.... Hiába, nem könnyű 3500 képet lecsökkenteni pár százra icon_lol.gif
Meg így utólag van sok hasonló kép, de nem tudtam választani közülük, mert mindegyikhez egy szép emlék fűződik icon_wink.gif
De nyilván tudod miről beszélek, hiszen neked is van fenn albumod icon_smile.gif
Én is megnéztem a te képeidet, amint felfedeztem, hogy fenn van az album icon_wink.gif
És megállapítottam, hogy milyen érdekes, ha pl. ugyanazon a helyen jár vki és máshogy, más beállítással, másik napszakban készít ugyanarról fényképet, szóval érdekes más "szemével" láni ugyanazt icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 390 391 392 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu