#2088232013-08-13 13:02:47 Válasz a #208789. hsz-ra
Szia Judit!
Először is de örülök hogy rátaláltál a kérdésemre
Remélem nem gond ha akkor még kérdeznék tőled ?
Az egyik kérdésem az lenne hogy az apartmanba ami hűtők vannak, azokban található -e fagyasztó rész ? Na nem megy egész kacsát akarok lefagyasztani Jégakku szempontjából kérdezem.
A másik dolog még ami nagyon érdekelne, hogy wifi elérés valóban van az apartmanban ? Illetve ha igen, akkor azt díjmentesen lehet használni vagy nem ?
Szia, hűtőnek átlagos kb. 15 literes fagyasztója volt. Wifit megkérdezem a családtól este, már nem emlékszem hogy volt-e. Azt tudom hogy a Caravelnél wifiztek a skacok amikor ott frappéztunk. Talán kijutunk idén az utolsó héten, még alig merem leírni visszamennék Paraliára szívesen.
#2088272013-08-13 13:58:48 Válasz a #208824. hsz-ra
Szia !
Örülök hogy van fagyó, ebben sajnos teljesen tanácstalan voltam
Bízom benne hogy wifi is megtalálható majd a Renában, a katalógusban fel volt tüntetve az biztos
Várom válaszod majd a wifivel kapcsolatban.
És köszönöm az eddigi információkat !
Egyébként ott az utolján milyen időre számíthattok ? Olyankor is van lehetőség fürdőzni ?
Üdv!
A /bal?/sors és az IBUSZ jóvoltából az idén Paraliára keveredtünk /09.02- Ermis ap./. A fanoktól kérdezném, hogy a környéken motorral bejárható távolságra milyen látnivalókat tudnának javasolni ill. kb. mekkora távra lehet köves, sziklás strandokat találni. Bulizás nem érdekel, "vén vagyok akár a föld", Ne Meteorázzunk meg Olymposozzunk, mert azokat én is tudom.
Tudom, hogy a hely egy "turistacsapda",de elfogadható helyi kajákat esetleg melyik tavernában lehet enni?
Vajon mennyi a nagyobb /125-ös/ motor bérleti díja?
Busszal megyünk és az előzetes infók alapján próbálnék vmi programot csinálni, mert én nem szeretem a homoksivatagban való punnyadást.
Esetleg ha vki akkor jön és autót bérelne, kooperálhatnánk is. Mi ketten megyünk.
Tavaly , mi is a Rena apartmanban voltunk , van ingyen wifi , ha jól emlékszem a tulajtól ( Kostas) kell elkérni a kódot . Nagyon jól beszél angolul , de ha ez nem megy , majd az idegenvezető segít .Az emeletiek panaszkodtak , hogy feljebb már szakadozik a wifi Az első emeleten laktunk , a szobája nem túl nagy , de a célnak megfelel . Viszont a terasza jó nagy , főleg a két szélső , a középső viszont amennyivel keskenyebb , annál hosszabb :-/ . Nyugati fekvésű , úgy hogy egész délután oda süt a nap , rekkenő forróság van . Kényelmesen ki lehet ülni , kint vannak a műanyag székek az asztallal és még bőven van hely a száradó ruháknak. Kostasnak van még 1 másik apartmanja a Blue Sea , de arról nem hallottam ennyi jót , mint a Rena-ról. Nagyon kedves , segítő kész és mindig ott van. Ő is takarítja az apartmant és mindig szép tiszta.Nagyon közel van a sárga közért és jók az áraik. Kb ,,, 200 méterre van a parttól , nem Olympic Beach irányában , hanem ellenkezőleg .Elég szellős a part , nem zsúfolt , csak nagyon zavaró , hogy sok az "árus" . A víz tiszta.
Mindenképp menjetek be Katerinibe , csodálatos hely , szerdán és szombaton van piac. Élelmiszer , zöldség , gyümölcs , hal , olíva bogyók és " Kínai ruha" töménytelen mennyiségben.
A busz a kisvasút helyéről indul , (a templommal szembeni utcából ) De sajnos csak elmondás alapján tudom , hogy 1-1és fél € az útiköltség !
Ha van még kérdésed , kérdezz nyugodtan.
Üdv : Afrodite
#2088342013-08-13 16:35:27 Válasz a #208831. hsz-ra
Szia Afrodite!
Nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ!
Megnyugodtam hogy van wifi elérés,az otthoniakkal így tudjuk a legkönnyebben tartani a kapcsolatot.
A nyugati fekvésnek viszont nem örülök Remélem mikor mi megyünk [ Szept.2. ] akkor már nem kell bekapcsolni a klímát. De ha éjszaka lehet aludni kellemesen, az tökéletesen elég. Bár azt nem tudom hogy szúnyogháló van -e ?
Viszont azt nem tudtam hogy a BlueSea is az övé, azt is néztük a katalógusban [ Apollon Travel ]
Örülök hogy szép állapotban van az apartman és tiszta is.
Viszont még egy valami nagyon felütötte a fejem!
"csak nagyon zavaró , hogy sok az "árus". "
Ezek az árusok, ugye nem azok a fajták akik a parton jönnek oda hozzád és tukmálják a portékájukat ?? Mert az nagyon nem szeretem...
Ha esetleg olyanok, akkor kivédhetők azzal hogy a központtól kicsit arább fürdik az ember ?
Majd ki ment a fejemből
Sünike illetve medúza mennyire volt gyakori ?
Mert direkt vásároltam búváruszonyt meg szemüveget hogy kicsit beljebb is tudjak úszni. Nyilván nem olyan látvány fogad merülés közben mint mondjuk Rodoszon, de a Tiszánál biztos vagyok benne hogy szebb és jobb élményt tud majd nyújtani Paráliánál a tenger
Szia Yakumo !
Sajnos elkeserítelek , mert igen , azokról az árusokról beszélek , akik már zavaróak Nem segít semmit , hogy nem a központban vagy , vagy sem , a tengerparton végig jönnek-mennek és addig nem állnak odébb , míg meg nem köszönöd és kész ! De nem kell izgulnod , mert néhány perc múlva jön 1 másik csapat és ez így megy nap hosszat . Talán , délután már nincsenek annyian , mert mindenki bemegy a szállásra és kisebb tisztálkodás után kiülnek a főutcára és ott kezdik árulni a portékájukat !
Ha emlékezetem nem csal , nincs szúnyogháló , csak toló ajtó és sötétítőfüggöny ! Mi a függönyt behúztuk félig éjszakára és az ajtót kitártuk , így elég hűvös volt éjszaka .
Egyetlen sünivel sem medúzával nem találkoztunk , azt mondták többen is , hogy Olympic Beach fele jobban vannak , sőt azon a részen el is van kerítve jó nagy területen hálóval , úgy hogy nem tudnak beúszni a part közelében ! Ha van kedvetek , csak 1-2 km. és kipróbálhatjátok az Olympic Beach részén is a fürdőzést. Egyébként , jó kis séta is Paralia és Olympic Beach közötti rész , mert sétáló utca van kiépítve , kivilágítva 3 km. és ha a vissza útra elfáradnátok , ott a kis vonat , ami oda -vissza visz 5-10€ között , attól függ , hogy csak 1 útra vagy vissza is azzal akartok e jönni ?
A vízre ne Sarti féle tisztaságra gondolj , mert az a víz ami Sartin van , kenterben veri az összes környékbeli víz tisztaságát , kristálytiszta és átlátszó. Erről nem igazán lehet elmondani !
Tömören ennyi .
Kellemes nyaralást és jó utat kívánok nektek !
#2088612013-08-13 22:19:53 Válasz a #208855. hsz-ra
Szia Afrodité!
Ez egy kicsit most elszomorított hogy szinte már "zaklató" árusok ott korzóznak majd. Mert mondom, mi kifejezetten nem kedveljük az olyat,és tényleg csak kikapcsolódni szeretnénk
Remélem azért nem csípnek szanaszéjjel minket a szúnyogok. Én még jobban kibírom.Gyerekek azok rosszabbul tűrik.
Több helyen olvastam,hogy sajnos itt tényleg nem olyan tiszta a víz és átlátszó mint Sartin. De bízom benne hogy azért itt sem lesz olyan rossz. És tudunk majd azért merülgetni is.
Huh még ez is csak most jut eszembe, és mi a helyzet lopással? Remélem ez nem gyakori mint itthon ? Sok pénzt nem viszünk le, de telefon, fényképezőgép az biztos lesz nálunk.
Nagyon szépen köszönjük a jó kívánságot,és az eddig hasznos válaszokat is!
A szúnyogokkal kapcsolatban szeretném elmondani , hogy nem volt , illetve mi vittünk magunkkal elektromos szúnyog riasztót , ezt használtuk éjjel. Lehet , hogy ezért nem volt !?
A lopások nem jellemzők , de ne hagyjátok kint a törölközőket és a napernyőt sem a parton.
Az apartmanban egyáltalán nem kell félnetek a lopástól , mert mindig ott a tulaj , éjszaka is és kb...10-11- fele becsukja a bejárati ajtót , mindenkinek van hozzá kulcsa és tud közlekedni , viszont idegenek nem tudnak bemenni !
Én is köszönöm a jó kívánságokat.
A lopások nem jellemzők , de ne hagyjátok kint a törölközőket és a napernyőt sem a parton.
Üdv : Afrodite.[/quote]
Törölközök napernyők nyugodtan ,maradhatnak a parton amíg Ti felmentek sziesztázni senki nem fogja elrabolni
Értéket viszont nem szabad őrizetlenül hagyni mert hallani olyanokat
hogy lopnak, általában az albánok.
Köszönöm a helyesbítést , de én cáfolnám , hogy "csak Albánokról" lenne szó , nekem van Paralián nagyon kedves albán ismerősöm , dolgozik és esze ágában sincs lopni !
Viszont van ott többféle nemzetiségű ember , sorolhatnám : Afrikából ,Dél Amerikából, Afganisztánból , Kínaiak is pl....
#2089112013-08-14 17:09:35 Válasz a #208861. hsz-ra
Szia Yakumo18!
Mindenképp vigyetek elektromos szúnyog irtót! Nekünk csak éjszakára kellett bekapcsolnunk és megúsztuk csípések nélkül. Attól meg ne tartsatok, hogy délután odasüt a nap a szobátokhoz! Mi is szeptemberben voltunk és nem volt vészes! Légkondit se kellett használnunk.
#2089242013-08-14 19:30:55 Válasz a #208911. hsz-ra
Afrodite,Wolfi2 ,Fszeva !
Köszönöm szépen a válaszokat, és a segítséget is egyben!
Rengeteg hasznos információt mondtatok már itt nekem, és ezért tényleg hálás vagyok nagyon !
------
Fszeva !
Annyi kérdésem lehetne tőled hogy ti mikor mentetek Szeptemberben ? Akkor hány fokos volt kb. a víz és a levegő hőmérséklet?
Mi majd csak Szept. 2.-án utazunk. Ha akkor 30fokos lenne a levegő, annak már örülnék. Ha melegebb lesz, annak meg kifejezetten örülök