Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 7771
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210463 Üzenet linkje2013-09-30 18:36:40  Válasz a #210395. hsz-ra

De Kónyu!

Istenuccse, óvatos voltam!! icon_lol.gif Még a páromnak is mondtam, előre, hogy jó lesz vigyázni... Aztán felakasztották a hóhért, és elrepültem a fenébe. icon_wink.gif Annyiban mázlim volt, hogy nem forgatott meg, és legalább az arcom tudtam védeni. icon_lol.gif Ennek ellenére kedvenc partom, Platia Ammos. icon_lol.gif
Persze, másik két kisebb mellett. icon_lol.gif

# 7772
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210464 Üzenet linkje2013-09-30 18:45:00  Válasz a #210411. hsz-ra Előzmény #210411

Medi! icon_lol.gif

Teljes mértékben egyetértek veled, és abban is, hogy ez mínusz a szigetnek. Mivel már jártunk Zakynthoson, nem lepődtünk meg, az angolos kaják, és behívogató emberkék láttán. Azért megleltük az igazi görög vacsit. icon_smile.gif És Skalán több helyen van gyros, bár itt s előfordul olyan, ahol mustárt meg ketchupöt kínálnak bele. De, ebből is megleltük a nekünk valót. icon_lol.gif

Jó sok parton jártatok, nagyszerű leírásokat készítettél. Remélem, lesz majd aki hasznát veszi, jövőre. icon_lol.gif

# 7773
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210465 Üzenet linkje2013-09-30 18:48:19  Re:

Mediterraneo írta:
Még pár hely, amiről nem biztos, hogy esett szó a fórumon:
Fent, a sziget északi csücskében, Fiskardotól nyugatra van egy csodás kis öböl: Dafnoudi. Meg kell érte "dolgozni", keresni az utat, amely odavisz és aztán gyalogolni egy negyed órát az erdőben. Az út végén váratlanul tűnik fel az öböl: kicsi, vakítóan fehér, tojás méretű kövekkel borítva, a szélén valószínűtlenül türkizkék vízzel, amely elég gyorsan mélyül és válik sötétkékké.

Myrtos alatt a Paliki félsziget "nyakának" északi felén van egy strand, azaz kettő, de átjárhatóak. Út is kettő is levisz ide, mindkettő jól autózható, különösen az, amely Voutiból indul - ez egyébkén nagyon látványos helyeken megy. Szóval: a keleti oldala, Ag. Kiriaki, a legkeletibb oldalán kissé kiszélesedik, ott vannak napernyők is. A nyugati oldala Vouti, itt kevésbé "strandosabb" a hangulat, van egy kis csónak-kikötő és egy taverna. Amúgy nagyon keskeny, néhol alig 2-3 méteres, homokos, szétszórt kavicsokkal, kövekkel, néhol egész nagy kövekkel, szikladarabokkal. Közvetlenül a vízparton kavicsos sáv van. A vízben is vannak alattomos kövek, meg kell gondolni, hol megy be az ember - legalábbis, ha hullámzik és nem látható tisztán mi van lent a fenéken.
Amikor ott voltunk, nagy hullámok voltak, nagyon kellett figyelni a bemenetnél. Egy hullám simán felborított, odébbdobott, feltörölte velem a partot, mindezt egy pillanat alatt.

Sajnos, Dafnoudi nekünk is kimaradt, idő híján. Voutinál jártunk, és érdekes amit írsz. Mert mi tükörsima partot láttunk, csak a szél fújt, de az rettentően, és vitte a homokot szanaszét, mindenfelé.

# 7774
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210477 Üzenet linkje2013-09-30 21:00:39  Re:

melus16 írta:

Sajnos, Dafnoudi nekünk is kimaradt, idő híján. Voutinál jártunk, és érdekes amit írsz. Mert mi tükörsima partot láttunk, csak a szél fújt, de az rettentően, és vitte a homokot szanaszét, mindenfelé.

Hm, lehet, hogy más volt a szél iránya, mert nálunk a homok volt tükörsima icon_smile.gif

# 7775
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210479 Üzenet linkje2013-09-30 21:37:35  Válasz a #210462. hsz-ra Előzmény #210462

Szia!
Köszönöm szépen!
Köszi a javítást is, de már lehet szegény úgy marad icon_redface.gif
Én is filóztam, éreztem, hogy valami nem stimmel.
Üdv. Éva

# 7776
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210480 Üzenet linkje2013-09-30 21:43:03 

Sziasztok!

Jövőre lehet, hogy ide terveznénk a nyaralást.
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik várost/falut ajánljátok?
Jó lenne homokos part esti sétákhoz alkalmas sétáló utca/utcák illetve a nyüzsi.

A másik kérdésem az az utazás ára lenne. Aki repülővel volt főszezonban az megírná, hogy mennyibe kerül egy főnek?
Illetve az autósokat kérdezném ,hogy mennyi volt az út időben.

Előre is köszönöm.

Üdv
Laci

# 7777
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210484 Üzenet linkje2013-10-01 08:06:07  Válasz a #210480. hsz-ra Előzmény #210480

Killerlaca. Privátban írtam árat.De most látom, nem 1 főre lebontva írtam. Majd elosztod hárommal icon_smile.gif
# 7778
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210494 Üzenet linkje2013-10-01 17:25:41 

killerlaca írta:
Sziasztok!
Jövőre lehet, hogy ide terveznénk a nyaralást.
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik várost/falut ajánljátok?
Jó lenne homokos part esti sétákhoz alkalmas sétáló utca/utcák illetve a nyüzsi.

Homokos part, sétálóutca, nyüzsi? Akkor nektek Lassi a nyerő. Legalábbis azok a helyek közül, ahol én megfordultam.

# 7779
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210495 Üzenet linkje2013-10-01 17:33:12  Re:

melus16 írta:
Jó sok parton jártatok, nagyszerű leírásokat készítettél. Remélem, lesz majd aki hasznát veszi, jövőre. icon_lol.gif

Á, jártunk még ezen kívül is pár helyen, Paliki félszigeten megvolt Xi, Megas Lakkos és Petani. Az előbbit csak megnéztük, az utóbbi kettőt ki is próbáltuk. De nem írtam róluk, mert sok szó esett már ezekről.
Sajnos Platia Ammos kimaradt, de majd legközelebb!

Még egy idevágó apróság: Sami és Ag. Efimia között számos apró strand, öböl van, végigautóztunk közvetlenül a part mentén és legalább fél tucatot láttunk. Már Ag. Efimiához közel a part sziklás, de lépcsőket építettek, hogy le lehessen menni a vízbe. Egy ilyen helyet meg is néztünk: sekély, fehér kavicsos öblöcske, elképesztően világos türkizszinű, teljesen átlátszó vízzel. Nagyon csalogató volt icon_smile.gif

# 7780
Lujzia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

23
Utazás 23 nap múlva:
Lefkada, Nidri
#210597 Üzenet linkje2013-10-08 10:18:05 

Sziasztok!
Mi is hazaértünk Kefaloniáról!Csodás egy hely ,bármikor szívesen visszamennék.
A Niriides hotelben Skalaban volt a szállásunk,tiszta és rendezett.Mindennel elégedettek voltunk.
7 napra béreltünk 125-ös motort a Sunbirdben 110 euroért. 777kilómétert sikerült mennünk és így is sok mindenről lemaradtunk,de majd legközelebb. icon_smile.gif Egy nap kivételével a többi napon jó idő volt és meleg.
A Gourgouris grillben ettünk görög tálat 2 személyre 18 euróért, az étel teljesen a mi szánk ízléséhez volt fűszerezve. A hely nagyon hangulatos és görögül szolgálnak ki. Olvastam itt,hogy sokan nem találtak Skalaban ilyen helyet,hát én sokat olvasgattam itt a fórumon is és a neten máshol is ezért választottam ezt az éttermet. Nálam 10-ből 10-es a hely.
A Makis grillt is kipróbáltuk, az sem volt rossz, viszont a szerbiai idegenvezető megbeszélte a tulajjal,hogy pár ételt olcsóbbért lehessen kapni eurókkal mint máshol,tehát aki beül csak mondania kell ,hogy szerbiai étlapot is kér.
Argostoliban ettünk egész jó gyrost. Ha a partnak háttal állsz és szemben van a buszmegálló akkor jobbra kell menni a parttal párhuzamosan,egymás után 2gyrost is benyomtunk...kifárasztott bennünket a Platia Ammos. icon_smile.gif Ez a part eszméletlen szép, nekem meg eszméletlen tériszonyom van, minden lépcsőfokon elmondtam,hogy jajj istenem... de akkor is lementem. icon_smile.gif
Az egész sziget egy nyugalom,szépség és illat egyvelege. Leirhatatlan! El kell menni és érezni!
Akinek kérdése van szivesen válaszolok.
Üdv! icon_smile.gif

# 7781
Majszi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210601 Üzenet linkje2013-10-08 18:33:09  Válasz a #210399. hsz-ra Előzmény #210399

Kedves Évi,

Nagyon szépek képek, gratulálok!!!
Mindig olyan jó végig nézni, újra és újra icon_smile.gif

# 7782
Majszi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210602 Üzenet linkje2013-10-08 18:44:40  Válasz a #210395. hsz-ra Előzmény #210395

Szia Kónyu,

igazad van, tényleg fontos a gép.
Ahogy nézegetem a képeiteket, úgy látom, milyen más is a kép színe és minősége egy polárszűrővel.

# 7783
Majszi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210603 Üzenet linkje2013-10-08 18:59:18  Válasz a #210368. hsz-ra Előzmény #210368

Szia Melus,

Én is megnéztem a fotóidat, valóban szuperek.
köszi

Van még mit ellesni a nagy fotósoktól icon_smile.gif

# 7784
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210605 Üzenet linkje2013-10-08 22:45:19 

pár új kép a végén,igaz Lepeda korai képek nem a legideálisabb fényeknél,Lixouri komp meg már késő délután,meg egy két pici nem kimondottan számottevő beach is Ag.Nikolaos---Vatsa.Meg ismét egy pár a nekünk nagy kedvenc Kounopetráról.

https://picasaweb.google.com/1.....directlink

# 7785
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210606 Üzenet linkje2013-10-09 03:23:47  Válasz a #210605. hsz-ra Előzmény #210605

Tomi!
Kounopetra így a képeidről nekem is nagyon bejön . csak ne lenne olyan rohadt messze Skalatól icon_sad.gif
Úgy néz ki, jövőre harmadszor is belevágunk, most először magunkban, és mivel nincs jogsink, nehézkes lesz körülnézni! Persze ezt a nyarat úgyis pihenősebbre tervezzük, meg láttunk már sok mindent 2x2 hét alatt. Arról nem beszélve, hogy Skala közelében is van elég látnivaló - ami nem jelenti azt, hogy nem próbálunk majd valahogy eljutni Platia Ammosra és Kounopetrára!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 518 519 520 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu