Folegandros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211895 Üzenet linkje2014-01-05 12:36:47  Válasz a #211891. hsz-ra

Hidalgó!

Most elment a privi. Végül is nem titok, amit írtam. Van egy jó kis Folegandros térképem, ha priviben elküldöd a mail címedet, eljuttatom neked. Azért nem tudom feltenni ide a Hellaszra, mert pdf-ben szkenneltem és így nem engedi ide behelyezni. Valszeg én vagyok hülye hozzá!
Rajta vannak a gyalog utak is!

# 152
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211998 Üzenet linkje2014-01-09 18:09:52 

Szia Hidalgó!

Nagyon szép utatok lesz,Folegandros jó döntés.
Szerintem nagyon egyszerű a szigeten a közlekedés. Én a neten töltöttem le egy nagyon egyszerű kis térképet.Ezen minden rajta volt. Ezzel és Babar jó tanácsaival teljesen elvoltam.
Hajó terén osztom Babar véleményét. Ha fúj a szél,márpedig itt rendszerint fúj akkor a kis hajók a szigetek szélárnyékos oldalán járnak. Ha nagyobb a szél akkor a gyors és a sima kompok járnak csak,vagy azok sem. Milos-Folegandros egy Kimolosi kikötéssel sem volt vészes./ Mi sima komppal mentünk./
Szerintem nem érdemes előre jegyet venni. Én ott a helyszínen döntenék a körülményeket figyelembe véve.

További jó tervezgetést.

kokszi

# 153
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212004 Üzenet linkje2014-01-09 18:50:33  Válasz a #211998. hsz-ra Előzmény #211998

Szia Hidalgó!
Mi voltunk Folegandroson sziget körüli utazáson hajóval, ahol enni és inni is kaptunk és fürödni is lehetett a hajóról lemászva. Karavostassis-ból indult a kikötőből, ott is fizettünk be az utazásra. Egy kisebb hajót kell elképzelni, 10-15 fővel a fedélzeten. Aznap nagy szél volt és nem tett teljes kört a hajó az erős szél miatt (úgy volt el sem indul a hajó) tehát bebuktuk, ráadásul amit megmutattak azt már mind láttuk is a szárazföldön autóval ill. gyalogosan.
A szélről még annyit: ugyanaz a helyzet mint Miloson. Ha erős a Meltemi, akkor úgy alakítsd a programod, hogy a sziget szélcsendes részén legyél.
A hajókiránduláson volt olyan hely, ahol rezzenéstelen volt a víztükör, 1 km-rel arrébb pedig majd lefújta a fejünket a szél és a sziget csücskén pedig vissza is fordult a hajó.
Ezzel most nem akarlak lebeszélni a hajóútról, de Milossal ellentétben itt azért sok minden megnézhető a szárazföldről is, ha van ingerenciád sokat gyalogolni.
A milosi sziget körüli hajóutat viszont szerintem ne hagyd ki!!!! Bocsánat az off-ért!

# 154
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212418 Üzenet linkje2014-01-19 18:14:39 

Sziasztok,

találtam egy jó videót, először felmennek Panagia templomhoz, majd a gyalogúton mennek szerintem Fira-Angali felé, ha jól gondolom ...

http://www.youtube.com/watch?v=x-YohIX6EVc

# 155
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212426 Üzenet linkje2014-01-19 19:57:15  Válasz a #212418. hsz-ra Előzmény #212418

Igen, Angali felé mennek, aztán tovább a két kereszt után Ag. Nikolaos felé.
Angali mögött, ahol a film elején gyalogoltak, minden reggel elment egy görög 2 vagy 3 szamárral, a szamarakra müa. flakonok voltak akasztva és vissza a teli kannákkal. Az öreg rajta ült az egyiken, a többit pedig egy kantáron vontatta. Azon csodálkozom, hogy még nem zuhantak le. Még gyalog is veszélyes, nem hogy szamárháton.
Egyébként nekem nagyon ismerős a film, mert ezt mi végigjártuk!
De jó volt újra látni!!!

# 156
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212446 Üzenet linkje2014-01-20 13:16:34  Válasz a #212426. hsz-ra Előzmény #212426

Köszi a megerősítést Babar!

Én is arra gondoltam, hogy ott nagyon nem szeretnék megcsúszni, elég félelmetes a magasság így képről icon_razz.gif
Persze a videón mindketten papucsban tolják, hát, én gyávább vagyok ennél.

# 157
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212501 Üzenet linkje2014-01-21 16:50:37  Válasz a #212446. hsz-ra Előzmény #212446

Ha Angaliban szemben állsz a tengerrel, akkor jobb és bal oldalon az apartmanok mögött mind a két irányban elindulhatsz.
Jobbra fent Galifos és Ag. Nikolaos-ra lehet eljutni ezt melegen ajánlom, hogy nézd meg (ott ahol a két kereszt is van)
Balra fent pedig Fira felé lehet menni. Ez az ösvény azonban nagyon keskeny és közel van a tengerhez, elég magasan, úgyhogy ha csak egy pillanatra is hibázol soha nem fogjuk látni a fotóidat és olvasni a beszámolódat. Csak sportcipőben közlekedj, ez szinte egész Folegandrosra igaz! Én papucsban nyomtam Fira felé és félelmetes volt. Ne próbáld ki!!!!

# 158
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212502 Üzenet linkje2014-01-21 17:02:45  Válasz a #212501. hsz-ra Előzmény #212501

Ez itt a jobb oldal, ahol azt a fehér lépcsőt látod ott kell elindulni felfelé, át a gerincen, néhány száz méter és láthatsz szépeket. Nincs messze!

# 159
Kijelentkezve--
-törölt nick 10391
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212521 Üzenet linkje2014-01-21 22:50:23  Válasz a #211889. hsz-ra Előzmény #211889

Pontikos és Hidalgo, köszönöm az információt! Az akvizícióról, illetve arról, hogy az nem aggályos versenyjogi szempontból, olvastam. Azonban a szabályozás újdonság volt számomra... és hajmeresztő.

Babar, a csacsis emberrel mi is találkoztunk! icon_smile.gif Fira felé csúszkáltunk a csacsiösvényen, amikor egyszer csak felbukkant szegény csacsikkal és a kannákkal. Alig tudtunk félreugrani az ösvényről a száraz bozót és szamárkóró közé, hogy ne sodorjanak el. Valószínűleg az öbölből indultak Chora felé.

Hidalgo, szerintem a kisfilmen hőseink valószínűleg a járgányukkal a műúton jutottak el Angaliig, és onnan indultak gyalog Galyfos és Ag. Nikolaos felé, majd vissza. (Ott és akkor nem tűnt fel, hogy ennyire elrettentő az út, mint a filmen.) A bokát erősen tartó, bordázott, lehetőleg gumi talpú lábbeli pedig tényleg elengedhetetlen arrafelé a saját biztonságunk érdekében!

Anikó

# 160
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219623 Üzenet linkje2014-07-02 22:16:27 

Sziasztok,

jelentem megjöttünk, álomszép volt, mindkét sziget, szinte már meseszerű!
Tényleg bele lehet szeretni egy pillanat alatt, de 4 és fél nap Folegandroson már kóros elváltozásokat okoz!

Tervezek beszámolót írni (most először, mert megérdemli icon_biggrin.gif ) + bő 2000 kép készült az új géppel, válogatok egy ideig icon_smile.gif

Amerre jártunk: Karavostasi, Chora, Angali, Katergo (gyalog), Vardia, Livadaki (Ano Meriaból gyalog, visszafelé (gyalog) A Nikolaos felé eltévedtünk, így azt csak felülről láttuk, Angaliban kötöttünk ki és kicsit bele is haltunk icon_confused.gif és végül Voreina.

Szeretném még1x megköszönni a sok segítséget amit kaptam tőletek itt a fórumon, csodás nászút volt!

# 161
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219627 Üzenet linkje2014-07-02 23:15:03 

Hát lettek szép képek, legalábbis nekem nagyon tetszenek icon_smile.gif

# 162
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219699 Üzenet linkje2014-07-03 21:58:18  Válasz a #219623. hsz-ra Előzmény #219623

Szia Hidalgo!

Üdv itthon, alig várjuk a képeket és a beszámolót! Igazán jó időt fogtatok ki, ugye? icon_smile.gif A Milos topikba is írsz egy gyorsat, hol voltatok és mi tetszett a legjobban? Nagyon kíváncsi vagyok, gondolom, sokan mások is, de azért igyekszünk türelmesen várni! icon_wink.gif

# 163
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219740 Üzenet linkje2014-07-04 11:37:59 

Livadaki közelében

Livadaki

Voreina

a Choraból

a Castro déli végén

Chora

Panagia

Karavastosis

Livadi

Katergo

# 164
Kijelentkezve--
-törölt nick 10391
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219753 Üzenet linkje2014-07-04 13:46:28  Válasz a #219623. hsz-ra Előzmény #219623

Szia Hidalgo!

Üdv újra itthon! Jó olvasni, hogy ez a pici sziget újabb rajongókat szerzett magának és azt is, hogy ilyen csodásra sikerült a nászutatok.
Köszönjük a képes "ízelítőt", és természetesen várjuk az írott beszámolót.

Anikó

# 165
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220251 Üzenet linkje2014-07-11 12:32:26 

Sziasztok,

elkészül AZ album! Én biztos elfogult vagyok, de erre vagyok eddig a legbüszkébb icon_razz.gif
KATT: FOLEGANDROS 2014.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 10 11 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu