teljesen igazatok van , abban hogy semmivel nem drágább Görögo. mint a Balaton . sajnos kishazánkban olyan árakat kérnek egy 1 hetes szállodás Balatoni nyaralásért ami szerintem pofátlanság. Én ilyen összehasonlítgatós vagyok,
mindig kiszámolom ,apartmannra ,hotelre mennyire jönne ki 4 főre , és csak csodálkozom.
Nem is értem hogy hogy várják el hogy a haza turizmus erősödjön. Ráadásul az utóbbi pár évben sosem volt jó időnk, bár mikor voltunk, annyira hideg volt 2012.-ben július végén a Balcsi hogy még a férjem se ment bele. Akinek kisgyermeke van az nem bazírozhat. tuttira kell menni. Jóó én elfogult vagyok ,mert imádom Görögországot és a görög embereket ( nem is szólva arról hogy a balatoni éttermekben még tanulhatnák a vendéglátást és a kedvességet ) pl Korfun a Bella Vistánál annyit fizettem 3 főre az ebédért ,mint Orfűn egy magyaros étteremben.
Nem iszom ,nem dohányzom , az utazás a szenvedélyem. mi sem nyertünk a lotton ( na majd ezen a héten !)erre teszünk félre egész évben .
még mindig ott tartunk hogy a szállodások 3 hónap alatt szeretnének meggazdagodni. aztán félházzal üzemelnek és aug. végén a híradóban nyilatkozzák hogy milyen rossz szezont zártak.
mi is vágjuk már a centit !!
kellemes nyaralást mindenkinek
üdv
#2148462014-04-04 08:19:30 Válasz a #214844. hsz-ra
OJ! Semmilyen próblémát nem okozott a hsz-ed, max fekifecske reagált valamiért túl érzékenyen, de ez sem baj, én is és más is szokott, nemrégen be is zárta egy időre Jox a topikot, mert elszabadultak az indulatok SZERINTEM nem gond, ha néha ellenvélemények ütköznek, ha az nem fajul el. Te elmondtál valamit, mi Balázzsal véleményeztük, fekifecske meg szintén véleményezte, csak valamiért mintha indulatosabban tette volna De nem sérült semmi, megmaradtunk a határokon belül, Te pedig mintegy lezártad a "vitát".
Paraliát kiveséztük, mi 2 főre 2 hétre Kefaloniára 109 ezret fizettünk be, egy wellness hétvége utazás nélkül ennek csaknem a fele, egy sima hétvége egy olcsó szálláson még kuponnal is 10-30 ezer körül van. Tehát jóval olcsóbb egy görög nyaralás! Persze minél hosszabb, fajlagosan annál olcsóbb, hiszen a nagyját az utiköltség teszi ki. Persze azért nem csak a görögöknél nyaralunk, itthon is sokat kirándulunk, és sokan meglepődnének, mekkora keresetből Szóval nem csak az anyagiak fontosak (persze nem árt), mi sem iszunk, dohányzunk, nagyjából csak a szórakozásunkra költünk (olcsó koncertek, olcsó színház, kirándulások, hegyvidéki pihenések, görög nyaralások). Szóval csak akarat kell, és némi tervezés, és akkor egészen jó áron lehet elutazni jó pár autentikus görög helyre. mást ne mondjak az említett áron elérhető ma már Lefkada, Thassos, Kefalonia, Korfu, picit többért pedig még sok más!
Ha valaki még tud olcsó, szép uticélt Görögországban, ne tartsa magában (részemről Paralia, Stavros, Nei Pori és ezek közvetlen környéke kizárva, de csak magánvélemény, nem szándékom az odautazókat bántani, ebből nem kezdeményeznék vitát, nem az a célom!).
Ja, és szép nyaralást OJ-nek a gyerkőccel, mi is vágjuk a centit, csak a mai világban én is úgy döntöttem, pontos utazási dátumot inkább nem jelölök meg Útlevél viszont már nem kell, egy személyi bőven elég (kártyás)!! Kár a pénzért
Ha előbb rátalálok erre a honlapra, tuti másként döntöttem volna
A jó hír, hogy szinte az összes irodánál az utazás előtt 60 nappal díjmentesen lemondható az út, még akkor is ha már befizetted.
Tavaly beszélgettem egyik kollégámmal ,aki nagyon rajong Horvátországért és nyáron mesélt az ottani élményeiről mikor találkozunk, én pedig megkérdeztem, hogy Görögországgal mi a helyzet, azt próbálta-e már, és ekkor mondta, hogy pár éve egyszer voltak Paralián, de neki nem tetszett, így Horvátországba jár...
#2148562014-04-04 13:09:02 Válasz a #214855. hsz-ra
No én már csak olyan vagyok, hogy ha egyszer azt mondtam, hogy oda megyünk, akkor az most úgy is lészen. Nem hiszem, hogy megbánnám, tudom mire számíthatok.
Tudom, hogy vissza lehetne mondani. Olvastam olyanokról is akik rendszeresen járnak oda, talán azok is mindig rosszul éreznék magukat?
Na már kár is erről többet beszélni. Idén Paralia a cél!
#2148572014-04-04 13:38:57 Válasz a #214856. hsz-ra
Nekem feledhetetlen élményt, és emléket adott Paralia.
Nyilván nem az a tipikus görög település,hotelek miden felé stb...
De maga az érzés, hogy száz ágra süt a nap, a víz kellemesen simogat...na ez felbecsülhetetlen!!
Nem vagyunk egyformák... kinek a pap, kinek a papné.
Idén Tolo lesz a soros, mert ez élet túl rövid ahhoz hogy mindig ugyan oda menjek vissza. Viszont 1x még elszeretnék menni Paraliara a párommal is. Neki sajnos kimaradt tavaly, és az idén is kifog maradni a nyaralás. :/
További szép napot, és jó utat mindenkinek a leendő utazásához!
én sem értettem ugye egyet fekikecske álláspontjával, de én egy cseppet sem éreztem őt indulatosnak.
Lehet, hogy csak én láttam rémeket az előző topikbezárás miatt
Akkor megnyugodtam!!
Nem csak az Auchanban van, több helyen is árulják, br nem emlékszem, hogy hol láttam még
OJ!
Isten ment, hogy visszamond (pláne, ha nem akarod!!), nem ez volt a cél. Csak jeleztünk valamit. Mint pl. rollo a frozen yogurtot...de azt sem kell szeretni Mondjuk kicsit lehetne olcsóbb
#2148722014-04-05 10:17:50 Válasz a #214856. hsz-ra
Én nem mondtam hogy nem fogod j érezni magad, hisz ahogy már többen is megírták neked kell eldöntened mire van szükséged egy nyaralás alkalmával és aztán aszerint választani. Pl. ha jól emlékszem volt valaki itt a fórumon akinek Kefalonia nem tetszett, mert kavics volt a part meg lejtős, pedig az tényleg egy gyönyörű sziget.
#2148732014-04-05 12:16:44 Válasz a #214872. hsz-ra
Igen, kint is rohadt drága a frozen yogurt, 2-3 normál fagyi ára sajna, mert rohadt finom.
Kefalonia tavaly azért nem tetszett némelyeknek, mert a Horgota beachre nagyon élesnek találta a kanyarokat, és nem vezetett tovább a bitumenút a parton, valamint mert a Kako Lagadi megközelítése nem ért annyit, hogy az előtte álló pár sziklán átkeljen. Ezek voltak a kifogások, valamint hogy az egyik apartmanszomszéd későn járt "haza", és a 9-10 órai zuhanyzásától nem lehetett aludni De a sziget szépségével senkinek sem volt gondja, azt nehéz is lenne lehúzni
Az említett beachek (ki-ki döntse el, érdemes-e célba venni )
Horgota beach (néhol Golgota beach)
Kako Lagadi beach
#2148772014-04-05 17:25:54 Válasz a #214856. hsz-ra
Bocsi, hogy belekontárkodom! DE IGAZAD VAN! Soha ne hagyd mások által eltántorítani magad a célodtól, mert amennyiben azt teszed, azok malmára hajtod a vizet, akik nagyon elleneznek valamit.
Paraliának és környékének nagyon sok pozitívuma van. kb. 6 km-re van egy csodás sólepárló, csodás dagonyázó hellyel. Sokan nem ajánlják, mivel szerintük olyan az "illata" mint a p.....nek. Hát aki nem volt ott, az ne mondjon véleményt.
Mindenki szeresse, keresse azt amit a szíve (és nem utolsó sorban) a pénztárcája megenged.
Az, hogy Paralia pusztán "part"-ot jelent, és nem autentikus görög falu, nem jelenti azt, hogy nem érezhetik jól magukat a nyaralók.
Mindenki megtalálja ott is a szépet és a kellemes időtöltés kellékeit.
Kívánok Számotokra élménydús nyaralást és csodaszép időt.
neipori
#2148782014-04-05 17:31:43 Válasz a #214873. hsz-ra
Ez csoda SZÉP!!
Teljes mértékig kedvet kaptunk rá a férjemmel,hogy két év múlva (az előző időszakok már be vannak táblázva) oda látogassunk (már ha akkor még élünk).
Köszönjük a csodaszép, kedvcsináló képeket Kónyu!
Szeretettel: neipori