Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 496
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214845 Üzenet linkje2014-04-04 07:34:23 

sziasztok

teljesen igazatok van , abban hogy semmivel nem drágább Görögo. mint a Balaton . sajnos kishazánkban olyan árakat kérnek egy 1 hetes szállodás Balatoni nyaralásért ami szerintem pofátlanság. Én ilyen összehasonlítgatós vagyok,
mindig kiszámolom ,apartmannra ,hotelre mennyire jönne ki 4 főre , és csak csodálkozom.
Nem is értem hogy hogy várják el hogy a haza turizmus erősödjön. Ráadásul az utóbbi pár évben sosem volt jó időnk, bár mikor voltunk, annyira hideg volt 2012.-ben július végén a Balcsi hogy még a férjem se ment bele. Akinek kisgyermeke van az nem bazírozhat. tuttira kell menni. Jóó én elfogult vagyok ,mert imádom Görögországot és a görög embereket ( nem is szólva arról hogy a balatoni éttermekben még tanulhatnák a vendéglátást és a kedvességet ) pl Korfun a Bella Vistánál annyit fizettem 3 főre az ebédért ,mint Orfűn egy magyaros étteremben.
Nem iszom ,nem dohányzom , az utazás a szenvedélyem. mi sem nyertünk a lotton ( na majd ezen a héten !)erre teszünk félre egész évben .
még mindig ott tartunk hogy a szállodások 3 hónap alatt szeretnének meggazdagodni. aztán félházzal üzemelnek és aug. végén a híradóban nyilatkozzák hogy milyen rossz szezont zártak.

mi is vágjuk már a centit !!
kellemes nyaralást mindenkinek
üdv

gémike

# 497
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214846 Üzenet linkje2014-04-04 08:19:30  Válasz a #214844. hsz-ra Előzmény #214844

OJ! Semmilyen próblémát nem okozott a hsz-ed, max fekifecske reagált valamiért túl érzékenyen, de ez sem baj, én is és más is szokott, nemrégen be is zárta egy időre Jox a topikot, mert elszabadultak az indulatok icon_smile.gif SZERINTEM nem gond, ha néha ellenvélemények ütköznek, ha az nem fajul el. Te elmondtál valamit, mi Balázzsal véleményeztük, fekifecske meg szintén véleményezte, csak valamiért mintha indulatosabban tette volna icon_smile.gif De nem sérült semmi, megmaradtunk a határokon belül, Te pedig mintegy lezártad a "vitát".
Paraliát kiveséztük, mi 2 főre 2 hétre Kefaloniára 109 ezret fizettünk be, egy wellness hétvége utazás nélkül ennek csaknem a fele, egy sima hétvége egy olcsó szálláson még kuponnal is 10-30 ezer körül van. Tehát jóval olcsóbb egy görög nyaralás! Persze minél hosszabb, fajlagosan annál olcsóbb, hiszen a nagyját az utiköltség teszi ki. Persze azért nem csak a görögöknél nyaralunk, itthon is sokat kirándulunk, és sokan meglepődnének, mekkora keresetből icon_smile.gif Szóval nem csak az anyagiak fontosak (persze nem árt), mi sem iszunk, dohányzunk, nagyjából csak a szórakozásunkra költünk (olcsó koncertek, olcsó színház, kirándulások, hegyvidéki pihenések, görög nyaralások). Szóval csak akarat kell, és némi tervezés, és akkor egészen jó áron lehet elutazni jó pár autentikus görög helyre. mást ne mondjak az említett áron elérhető ma már Lefkada, Thassos, Kefalonia, Korfu, picit többért pedig még sok más!
Ha valaki még tud olcsó, szép uticélt Görögországban, ne tartsa magában (részemről Paralia, Stavros, Nei Pori és ezek közvetlen környéke kizárva, de csak magánvélemény, nem szándékom az odautazókat bántani, ebből nem kezdeményeznék vitát, nem az a célom!).
Ja, és szép nyaralást OJ-nek a gyerkőccel, mi is vágjuk a centit, csak a mai világban én is úgy döntöttem, pontos utazási dátumot inkább nem jelölök meg icon_smile.gif Útlevél viszont már nem kell, egy személyi bőven elég (kártyás)!! Kár a pénzért icon_smile.gif

# 498
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214848 Üzenet linkje2014-04-04 09:59:22  Válasz a #214846. hsz-ra Előzmény #214846

én sem értettem ugye egyet fekikecske álláspontjával, de én egy cseppet sem éreztem őt indulatosnak. icon_smile.gif
# 499
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214853 Üzenet linkje2014-04-04 11:32:06 

lehet csak nekem új, de a budaörsi auchanban van chillbox-os görög frozen yogurt. icon_smile.gif
# 500
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214855 Üzenet linkje2014-04-04 11:46:22  Re:

ojohn írta:
Ha előbb rátalálok erre a honlapra, tuti másként döntöttem volna

A jó hír, hogy szinte az összes irodánál az utazás előtt 60 nappal díjmentesen lemondható az út, még akkor is ha már befizetted. icon_smile.gif

Tavaly beszélgettem egyik kollégámmal ,aki nagyon rajong Horvátországért és nyáron mesélt az ottani élményeiről mikor találkozunk, én pedig megkérdeztem, hogy Görögországgal mi a helyzet, azt próbálta-e már, és ekkor mondta, hogy pár éve egyszer voltak Paralián, de neki nem tetszett, így Horvátországba jár... icon_rolleyes.gif

# 501
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214856 Üzenet linkje2014-04-04 13:09:02  Válasz a #214855. hsz-ra Előzmény #214855

No én már csak olyan vagyok, hogy ha egyszer azt mondtam, hogy oda megyünk, akkor az most úgy is lészen. Nem hiszem, hogy megbánnám, tudom mire számíthatok.
Tudom, hogy vissza lehetne mondani. Olvastam olyanokról is akik rendszeresen járnak oda, talán azok is mindig rosszul éreznék magukat?

Na már kár is erről többet beszélni. Idén Paralia a cél!

OJ (Odzsé)

# 502
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214857 Üzenet linkje2014-04-04 13:38:57  Válasz a #214856. hsz-ra Előzmény #214856

Nekem feledhetetlen élményt, és emléket adott Paralia.
Nyilván nem az a tipikus görög település,hotelek miden felé stb...

De maga az érzés, hogy száz ágra süt a nap, a víz kellemesen simogat...na ez felbecsülhetetlen!! icon_smile.gif

Nem vagyunk egyformák... kinek a pap, kinek a papné. icon_biggrin.gif

Idén Tolo lesz a soros, mert ez élet túl rövid ahhoz hogy mindig ugyan oda menjek vissza. Viszont 1x még elszeretnék menni Paraliara a párommal is. Neki sajnos kimaradt tavaly, és az idén is kifog maradni a nyaralás. :/

További szép napot, és jó utat mindenkinek a leendő utazásához! icon_biggrin.gif

# 503
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214858 Üzenet linkje2014-04-04 14:38:45  Re:

rollo írta:
én sem értettem ugye egyet fekikecske álláspontjával, de én egy cseppet sem éreztem őt indulatosnak. icon_smile.gif

Lehet, hogy csak én láttam rémeket az előző topikbezárás miatt icon_smile.gif
Akkor megnyugodtam!!
Nem csak az Auchanban van, több helyen is árulják, br nem emlékszem, hogy hol láttam még icon_smile.gif
OJ!
Isten ment, hogy visszamond (pláne, ha nem akarod!!), nem ez volt a cél. Csak jeleztünk valamit. Mint pl. rollo a frozen yogurtot...de azt sem kell szeretni icon_smile.gif Mondjuk kicsit lehetne olcsóbb icon_smile.gif

# 504
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214859 Üzenet linkje2014-04-04 14:46:19  Válasz a #214858. hsz-ra Előzmény #214858

igaz, tényleg lehetne olcsóbb...hozzáteszem, kint is.
# 505
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214872 Üzenet linkje2014-04-05 10:17:50  Válasz a #214856. hsz-ra Előzmény #214856

Én nem mondtam hogy nem fogod j érezni magad, hisz ahogy már többen is megírták neked kell eldöntened mire van szükséged egy nyaralás alkalmával és aztán aszerint választani. Pl. ha jól emlékszem volt valaki itt a fórumon akinek Kefalonia nem tetszett, mert kavics volt a part meg lejtős, pedig az tényleg egy gyönyörű sziget.
# 506
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214873 Üzenet linkje2014-04-05 12:16:44  Válasz a #214872. hsz-ra Előzmény #214872

Igen, kint is rohadt drága a frozen yogurt, 2-3 normál fagyi ára sajna, mert rohadt finom.
Kefalonia tavaly azért nem tetszett némelyeknek, mert a Horgota beachre nagyon élesnek találta a kanyarokat, és nem vezetett tovább a bitumenút a parton, valamint mert a Kako Lagadi megközelítése nem ért annyit, hogy az előtte álló pár sziklán átkeljen. Ezek voltak a kifogások, valamint hogy az egyik apartmanszomszéd későn járt "haza", és a 9-10 órai zuhanyzásától nem lehetett aludni icon_smile.gif De a sziget szépségével senkinek sem volt gondja, azt nehéz is lenne lehúzni icon_smile.gif
Az említett beachek (ki-ki döntse el, érdemes-e célba venni icon_smile.gif )
Horgota beach (néhol Golgota beach)

Kako Lagadi beach

# 507
Tarama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214874 Üzenet linkje2014-04-05 12:57:33 

Sziasztok! úgy olvastam a Grand honlapján, hogy a marmarasi idegenvezető (Feri) lesz az idén az idegenvezető Pargan:)))))))))))))))
# 508
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214875 Üzenet linkje2014-04-05 13:56:39  Válasz a #214873. hsz-ra Előzmény #214873

Hát igen; nagy az Isten állatkertje... icon_rolleyes.gif
# 509
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214877 Üzenet linkje2014-04-05 17:25:54  Válasz a #214856. hsz-ra Előzmény #214856

Bocsi, hogy belekontárkodom! DE IGAZAD VAN! Soha ne hagyd mások által eltántorítani magad a célodtól, mert amennyiben azt teszed, azok malmára hajtod a vizet, akik nagyon elleneznek valamit.
Paraliának és környékének nagyon sok pozitívuma van. kb. 6 km-re van egy csodás sólepárló, csodás dagonyázó hellyel. Sokan nem ajánlják, mivel szerintük olyan az "illata" mint a p.....nek. Hát aki nem volt ott, az ne mondjon véleményt.
Mindenki szeresse, keresse azt amit a szíve (és nem utolsó sorban) a pénztárcája megenged.
Az, hogy Paralia pusztán "part"-ot jelent, és nem autentikus görög falu, nem jelenti azt, hogy nem érezhetik jól magukat a nyaralók.
Mindenki megtalálja ott is a szépet és a kellemes időtöltés kellékeit.
Kívánok Számotokra élménydús nyaralást és csodaszép időt.
neipori

# 510
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214878 Üzenet linkje2014-04-05 17:31:43  Válasz a #214873. hsz-ra Előzmény #214873

Ez csoda SZÉP!!
Teljes mértékig kedvet kaptunk rá a férjemmel,hogy két év múlva (az előző időszakok már be vannak táblázva) oda látogassunk (már ha akkor még élünk).
Köszönjük a csodaszép, kedvcsináló képeket Kónyu!
Szeretettel: neipori

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 33 34 35 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu