Szia Andrea!
Köszi az infót.Most megyünk elõször Sartira,de remélem,hogy hamar megtalálunk minden fontosabb tavernát,stb.
Sajnos Mi 1 hétre megyünk,de remélem elég lesz.
Biztos, hogy nagyon-nagyon jól fogjátok magatok érezni Sartin, nagyon szuper hely, én bármikor visszamennék oda.
Nem akarlak elkeseríteni, de az 1 hét nagyon kevés lesz, de hát Görögország bármelyik részére mennétek, oda is kevés lenne, mert annyi látnivaló van ebben az országban.
A Narancs partot nézzétek meg mindenképp, mert nagyon szép és közel van Sartihoz.
Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok.
Jó nyaralást nektek!
Szia Andrea!
Köszönöm a jó kivánságodat és ha lesz kérdésem kereslek.A Narancspartot mindenképp megnézük mert sok szép képet láttam róla a neten,illetve a már korábban említett öblöket.
Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy még 1 hetet/Sarti után/Nei Poriba leszünk és innen megyünk majd a Meteorákhoz,illetve a közelbe lévõ helyekre.Talán még Athén is belefér.Kocsival megyünk.
Szia Péter!
Így már más a helyzet! Akkor ez egy nagyon szép nyaralás lesz, ha még Sarti után mentek tovább. A Metherórákat sem fogjátok megbánni, gyönyörû az is, azt nem is szabad kihagyni. Még Nei Poriban nem voltam, nem tudom, hogy az milyen hely, de sokan szeretik, úgyhogy rossz nem lehet. Autóval sok helyet bejárhattok.
Bár még nem sok helyen jártam Görögországban, de nekem eddig Sarti a szívem csücske, nagyon megszerettük ezt a kis falut.
Szia Péter!
Sarti és Neo Pori, együtt már egy szép nyaralás. Így már jobban hangzik. Egy hét az nagyon kevés, de ha kétszer egy hét az már jó.
Tavaly átutazóban voltam Neo Poriban, szerintem szép hely, és sok látni van a közelben.
Sartiból kocsival, még Marmaras sincs messze, fõleg a csütörtöki piacot nézzétek meg.
Szia Juhi!
Készül a nyaralási program összeállitása és szerepel benne a Marmarosi piac is.Egy-két fakultatív programra is elmegyünk/Hajós útak/,de sok lesz az egyénileg szervezett program is.
Ha én azt tudnám.......!!! Fogalmam sincs, de bent a közepén, az biztos. Megkérdezem a gyerkõcöt, lehet, hogy õ jobban fog rá emlékezni, mert azóta már volt ott még egyszer.
Szerintem még a tér elõtt jóval. Volt az egyik sarkon egy palacsintás, ahol egy egész helyeske görög fiú csinálta a palacsintákat. Úgy rémlik, hogy az elõtt volt.
Általában asztalok voltak kirakva az ilyen étkezdék elé, de itt nagy magas bár székek egy hosszúkás asztallal. És bejebb voltak egy pár asztal, ha valaki asztalnál akart enni.
Olyan kár, hogy akkor még nem volt fényképezõnk, mert kamerán meg van. Majd otthon megnézem a dvd-n és megpróbálom úgy betájolni. Oké?
Megkérdeztem a gyerkõcöt és jól sejtettem. Az egyik útkeresztezõdésben pont a sarkon egymással szemben volt két palacsintázó.
Az egyiknél egy helyske görög fiú csinálta a palacsintákat és az elõtt volt. Ha mentünk a tér felé, akkor jobb oldalra esett ez a Renáta nevezetû gyrosos.
Remélem be tudod így tájolni.
Szerintem a legjobb gyros az Obelix- nél van. Itt a pitát is megsütik egy kicsit roston, és így szerintem sokkal finomabb.
Itt lehet venni a gyros tálat is, aminél annyit adnak, hogy nem lehet megenni.
Mi mindig elvittük haza, nem ott ettük meg, hanem a szomszédokkal történõ bulizás elõtti hangulatjavító és hangulatmeghozó eszem-iszom alkalmával. A helyi görögök is itt eszik a gyrost általában. Ez a SITHONNAL majdnem szemben van a másik oldalon.
Ami a fõtér mellett a két palacsintázó elõtt a tér felé volt, az Obelix elõtt az volt a csúcs. Annál jobbat még nem ettem, de az sajnos megszünt családi gondok miatt ketté lett osztva az üzlet, és a tulaj csinálja a palacsintázót ezen a sarkon.
A helyes görög fiú a másik sarkon van vele szemben.
Sziasztok!
Mi Sartin az Evros-ban ettük a legfinomabb Gyrost,de minden isteni volt náluk,és nagyon kedvesek azok a fiatalok akik vezetik az éttermet.
Kissé eldugott helyen van,de érdemes felkutatni.
Üdv
Katus