voltatok már a Kastri beachen? Ugyebár Ammoussa Beachnél el kell menni jobbra és végig az aszfalt úton és ott van a Kastri Camping, amin keresztül le lehetne jutni a strandra. Ha az ottani étteremben fogyasztunk valamit (vagy ha csak odamegyünk), akkor le lehet menni a strandra vagy megszólnak érte?
Ott két kis strand van, de én az Agiofili felé esőre lennék kíváncsi, az Ammoussa felé eső biztosan nyilvános. Szóval ez lenne a kérdéses strand:
u.i.: közben azt olvasom, hogy már bezárt a kemping, de a kérdés még aktuális, hogy le lehet-e jutni
Kónyu, emlékszem, hogy írtad egyszer, hogy úsztál egy fóka szerűséggel (vízi tehén). Az lenne a kérdésem, hogy melyik part részen történt ez az eset? Olvastam lefkada.hu-n, hogy van rendes fóka is a szigetnek a déli részén a világító toronynál, esetleg találkozott már más is velük? Azért kérdezem mert barátnőm kedvenc állata és szeretné látni őket, vagy esetlegesen úszkálni a közelükben ahogy te is tetted. (persze ha előfordulnak megközelíthető helyen)
Előre is köszi, és természetesen további jó nyaralást és kagylógyűjtést!!
Sziasztok ! 23 óra buszozás - szerencsés hazatérés! Konyu! Kicsit még mindig irigykedem hogy Ti még maradtatok. Sok puszi Katának is! nagyszerű tapasztalt utastársak vagytok! Örülök, hogy megismerhettelek!
sziasztok!! egy kérdés... és előre is bocsi, ha már egyszer le lett írva és itt teszem fel, de sürget az idő...
öcsém jönne velünk Lefkadára, de neki nincsen jelenleg EU-s TAJ kártyája....(az most lényegtelen, hogy miért nincs.... indulásra nem tudjuk sehogyse kiváltani)
az a kérdésem, hogy EU-s TAJ kártya nélkül nyugodtan eljöhet nyaralni úgy, hogy mindenképpen kötünk neki valahol biztosítást???? vagy feltétlenül szükséges a kártya??
ha kötni fogtok külön utasbiztosítást (valami fullosabbat), akkor szerintem nem gáz. Az EU-s TAJ kártya arra való, hogy az EU tagállamaiban és pár másik országban igazolni tudjad, hogy Magyarországon rendelkezel egészségbiztosítással, így az ott felmerülő ellátási költségeket át tudják terhelni az OEP-re. Egyébként nem tudom mennyi értelme van, mert csak alapvető és bizonyos sürgősségi ellátásokat fedez kinn (ha jól tudom). Ha csak utasbiztosítása lesz, akkor viszont előfordulhat, hogy helyben nektek kell megtéríteni a költségeket és utólag tudjátok csak a biztosító felé elszámolni, velük megtéríttetni, bármilyen alap ellátást vesz majd igénybe.
Ha jól látom 17 nap múlva mentek, ezt az EU kártyát helyben kiállítják, szóval érdemes lehet bemenni érte valamelyik kormányablakba/okmányirodába. Csak személyigazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya kell hozzá.
ui: most néztem meg és az enyém 2014-ben lejárt Feleségemnek meg soha nem volt. Évente 6-7x utazunk.
2015 ben Lefkadán el kellett látni a Férjem lábát csak a külön megkötött utasbiztosítást kérték ami Posta volt,nem kellett más,pedig varrni is kellett....szerintem az Eu-s elhagyható a másik nem és a Szerbek a határnál kérhetik az utasbiztit de nem az Eu-sat.......
nekem még nem kellett használni (kopp-kopp), de egy barátom keze eltört franciáknál és ott se kellett az EU-s kártya, csak az utasbizti. Én se fogom megújítani már utazás előtt.
Elsősorban azokhoz szólna a kérdésem, akik már sok helyen jártak Görögországban. Nekem eddig Kefalonia a favorit, de mivel szeretném felfedezni a többi helyet is, Lefkadán is gondolkozom. Olyan helyre szeretnék menni, ahol nyugalom van, de azért lehet este csavarogni, autóval vagy motorral sok strandot, barlangot stb. meg lehet nézni. Szeeintetek Lefkáda jó választás lenne?
Melcsi87 Nekünk Lefkada után csalódás volt Kefalónia ha innen nézem is tökéletes választás Lefkada....kiindulási pontnak Mindenki mást fog javasolni talán Vasiliki és Nidri a két nagyobb ami este is nagyobb élettel rendelkezik....
nekem nem volt csalódás Kefalónia, tavaly mindkét szigeten voltunk, de idén csak Lefkadára megyünk vissza, ami azért jelent valamit Egyszerűen Lefkada vadregényesebb, görögösebb hangulatú, a Lefkadavárosban tett séták össze sem hasonlíthatók az Argostoli sétálóutcáján tett sétákkal. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy szerintem kötelező valamilyen jármű vagy legalábbis hajlandóság kimozdulni pl. Nidriből, különben a sziget igazi arcát nem látod.
mi is idén tervezzük megnézni, állítólag nagyon szép. Június végén tudok feltölteni képeket róla. Viszont az általad linkelt oldal rossz helyen mutatja, nem ott van, hanem itt:
https://i.imgur.com/6515SAR.jpg