Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8191
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244316 Üzenet linkje2017-05-29 19:59:39  Válasz a #244306. hozzászólásra

Szerintem olyasmi, mint tavaly, de most 1 turnussal hamarabb jöttünk.
# 8192
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244319 Üzenet linkje2017-05-29 21:32:22 

köszi és még egy kérdés: tavalyhoz képest emelkedtek érezhetően az árak? Főként az étel-italra lennék kíváncsi. icon_smile.gif
# 8193
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244344 Üzenet linkje2017-05-31 13:06:23 

voltatok már a Kastri beachen? Ugyebár Ammoussa Beachnél el kell menni jobbra és végig az aszfalt úton és ott van a Kastri Camping, amin keresztül le lehetne jutni a strandra. Ha az ottani étteremben fogyasztunk valamit (vagy ha csak odamegyünk), akkor le lehet menni a strandra vagy megszólnak érte?

Ott két kis strand van, de én az Agiofili felé esőre lennék kíváncsi, az Ammoussa felé eső biztosan nyilvános. Szóval ez lenne a kérdéses strand:

u.i.: közben azt olvasom, hogy már bezárt a kemping, de a kérdés még aktuális, hogy le lehet-e jutni

# 8194
Pugatosi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244351 Üzenet linkje2017-05-31 16:47:50 

Kónyu, emlékszem, hogy írtad egyszer, hogy úsztál egy fóka szerűséggel (vízi tehén). Az lenne a kérdésem, hogy melyik part részen történt ez az eset? Olvastam lefkada.hu-n, hogy van rendes fóka is a szigetnek a déli részén a világító toronynál, esetleg találkozott már más is velük? Azért kérdezem mert barátnőm kedvenc állata és szeretné látni őket, vagy esetlegesen úszkálni a közelükben ahogy te is tetted. (persze ha előfordulnak megközelíthető helyen) icon_smile.gif
Előre is köszi, és természetesen további jó nyaralást és kagylógyűjtést!!

# 8195
Gáborpapo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
204 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244352 Üzenet linkje2017-05-31 18:42:32 

Sziasztok ! 23 óra buszozás - szerencsés hazatérés! Konyu! Kicsit még mindig irigykedem hogy Ti még maradtatok. Sok puszi Katának is! nagyszerű tapasztalt utastársak vagytok! Örülök, hogy megismerhettelek!
# 8196
Fcbnandi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244357 Üzenet linkje2017-06-01 14:33:32 

sziasztok!! egy kérdés... és előre is bocsi, ha már egyszer le lett írva és itt teszem fel, de sürget az idő...

öcsém jönne velünk Lefkadára, de neki nincsen jelenleg EU-s TAJ kártyája....(az most lényegtelen, hogy miért nincs.... indulásra nem tudjuk sehogyse kiváltani)

az a kérdésem, hogy EU-s TAJ kártya nélkül nyugodtan eljöhet nyaralni úgy, hogy mindenképpen kötünk neki valahol biztosítást???? vagy feltétlenül szükséges a kártya??

köszi a választ előre is!

# 8197
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244358 Üzenet linkje2017-06-01 15:01:00 

ha kötni fogtok külön utasbiztosítást (valami fullosabbat), akkor szerintem nem gáz. Az EU-s TAJ kártya arra való, hogy az EU tagállamaiban és pár másik országban igazolni tudjad, hogy Magyarországon rendelkezel egészségbiztosítással, így az ott felmerülő ellátási költségeket át tudják terhelni az OEP-re. Egyébként nem tudom mennyi értelme van, mert csak alapvető és bizonyos sürgősségi ellátásokat fedez kinn (ha jól tudom). Ha csak utasbiztosítása lesz, akkor viszont előfordulhat, hogy helyben nektek kell megtéríteni a költségeket és utólag tudjátok csak a biztosító felé elszámolni, velük megtéríttetni, bármilyen alap ellátást vesz majd igénybe.

Ha jól látom 17 nap múlva mentek, ezt az EU kártyát helyben kiállítják, szóval érdemes lehet bemenni érte valamelyik kormányablakba/okmányirodába. Csak személyigazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya kell hozzá.

ui: most néztem meg és az enyém 2014-ben lejárt icon_biggrin.gif Feleségemnek meg soha nem volt. Évente 6-7x utazunk.

# 8198
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244360 Üzenet linkje2017-06-01 15:57:08 

2015 ben Lefkadán el kellett látni a Férjem lábát csak a külön megkötött utasbiztosítást kérték ami Posta volt,nem kellett más,pedig varrni is kellett....szerintem az Eu-s elhagyható a másik nem és a Szerbek a határnál kérhetik az utasbiztit de nem az Eu-sat.......
# 8199
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244361 Üzenet linkje2017-06-01 16:10:07 

nekem még nem kellett használni (kopp-kopp), de egy barátom keze eltört franciáknál és ott se kellett az EU-s kártya, csak az utasbizti. Én se fogom megújítani már utazás előtt.
# 8200
Melcsi87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244362 Üzenet linkje2017-06-01 19:00:25 

Sziasztok!

Elsősorban azokhoz szólna a kérdésem, akik már sok helyen jártak Görögországban. Nekem eddig Kefalonia a favorit, de mivel szeretném felfedezni a többi helyet is, Lefkadán is gondolkozom. Olyan helyre szeretnék menni, ahol nyugalom van, de azért lehet este csavarogni, autóval vagy motorral sok strandot, barlangot stb. meg lehet nézni. Szeeintetek Lefkáda jó választás lenne?

# 8201
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244363 Üzenet linkje2017-06-01 19:26:36 

Melcsi87 Nekünk Lefkada után csalódás volt Kefalónia ha innen nézem is tökéletes választás Lefkada....kiindulási pontnak Mindenki mást fog javasolni talán Vasiliki és Nidri a két nagyobb ami este is nagyobb élettel rendelkezik.... icon_smile.gif
# 8202
Melcsi87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244364 Üzenet linkje2017-06-01 19:43:48 

Ezt öröm hallani icon_smile.gif Nidribe szervez a legtöbb utazási iroda, de arról azt hallottam, hogy a partja nem vmi szép....
# 8203
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244366 Üzenet linkje2017-06-01 21:29:49 

nekem nem volt csalódás Kefalónia, tavaly mindkét szigeten voltunk, de idén csak Lefkadára megyünk vissza, ami azért jelent valamit icon_razz.gif Egyszerűen Lefkada vadregényesebb, görögösebb hangulatú, a Lefkadavárosban tett séták össze sem hasonlíthatók az Argostoli sétálóutcáján tett sétákkal. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy szerintem kötelező valamilyen jármű vagy legalábbis hajlandóság kimozdulni pl. Nidriből, különben a sziget igazi arcát nem látod.
# 8204
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244369 Üzenet linkje2017-06-02 07:18:26  Melissa Gorge

sziasztok,

járt már esetleg valaki a Melissa Gorge-ban? Tényleg olyan, mint írnak róla?
http://www.greekguide.com/en/lefkada/gorge-of-melissa/e/273139488995

köszi
Gábor

# 8205
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#244371 Üzenet linkje2017-06-02 08:57:40 

Szia,

mi is idén tervezzük megnézni, állítólag nagyon szép. Június végén tudok feltölteni képeket róla. Viszont az általad linkelt oldal rossz helyen mutatja, nem ott van, hanem itt:
https://i.imgur.com/6515SAR.jpg

Én a távolabbi parkolási ponton tervezek parkolni, ami térképen ez:
https://goo.gl/maps/wyyoCz8mJCN2

Ha esetleg kell róla leírás, akkor angolul ennek a pdf-nek a 8.oldalán megtalálod, a közelebbi parkolási ponttól indul a leírás:
Lefkada Walks PDF

Ebben egyébként több jó kis sétaútvonal is található. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 546 547 548 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu