Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 286
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30387 Üzenet linkje2007-06-06 07:15:27 

Kristin én is vettem egy csoda szép bordó színût, a másik kereke eltört és nem tudtuk használni, ez még tavasszal volt. Aztán májusba utaztunk vele, és szerintem a magyarok még meg is taposták amikor hazaértünk, a szívem összeszorult a látványtól. icon_cry.gif
Szóval lehet az utazótásák nagyobb becsbe vannak a reptéri munkásoknál.

Tavaly mi esõnél napernyõ alatt voltunk, az olyan családias, nem árt ha az is van kézni, séta közben icon_lol.gif

# 287
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30446 Üzenet linkje2007-06-06 17:17:06  Válasz a #30387. hsz-ra Előzmény #30387

Kriszta, megtaposták a bõröndöt? icon_eek.gif
Remélem, a miénknek nem lesz semmi baja ill. nem fogják dobálni a rep.téren dolgozók. Azt olvastam valahol, hogy a reptéren be is lehet tekertetni fóliával, nem tudom, ennek van-e jelentõsége.
Napernyõt mi is viszünk mindig nyaralásra. icon_razz.gif

# 288
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30459 Üzenet linkje2007-06-06 19:43:35  Válasz a #30446. hsz-ra Előzmény #30446

Azon a járaton nem láttam senki böröndjét betekerve. De tudom, hogy van ilyen lehetõség. Amikor a gépen ültünk, és láttuk, hogy szedik ki a másik gépbõl a böröndöket hát... meglepõ volt. Nekünk a külsõ részén van egy nagy rekesz, abba voltak a cípõink, és ott volt behorpadva. Nem tudom mekkora erõvel kellett dobni vagy taposni, hogy behorpadjon. Ráadásul itt voltak az italok azt hittem szét is törtek. Szerencsére törölközökbe jó becsomagolva tettük el.
Amúgy lehet kapni apró lakatokat, és minden rekeszt mi lezártunk, lehet ez volt a baj icon_cry.gif

# 289
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30461 Üzenet linkje2007-06-06 20:00:22  Válasz a #30459. hsz-ra Előzmény #30459

" Amúgy lehet kapni apró lakatokat, és minden rekeszt mi lezártunk, lehet ez volt a baj icon_cry.gif "

...reptereken csak profik dolgoznak .... icon_wink.gif

# 290
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30466 Üzenet linkje2007-06-06 20:29:50 

A mi bõröndünk minden repülõs utazás során elszenved valami kisebb kárt. A múltkor már bent ültem a gépben, mikor mellettünk pakoltak be, lezuhant egy bõrönd a futószalagról, aztán jól visszahajították. Úgy nézett ki, mint enyém. Erre az enyémnek felhasították vlahogy ezt a hátizsák szerû anyagát. Nagyon mérges voltam.
Én is lakatolok, de én az összes ciprátz összefûzüm még külön kábelkötegelõvel. Nem a lopás miatt, mert aki lopni akr, az simán átvágja. Hanem ellenkezõleg: mert így bele sem tehetnek valamit, amit aztán rámfognak, hogy én csempészem. Azaz tehetnek, de más már nem fog rátenni új kábelkötegelõt, fõleg nem ugyanolyat, így jelenthetném rögtön, hogy valami történt.

# 291
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30469 Üzenet linkje2007-06-06 20:52:16 

Nem akarok elkeseríteni senkit, de jobban megéri a "puha" bõrönd, mint a "kemény". Ennek oka, hogy amíg sikerült alkalmazottnak lennem a reptéren a saját szememmel láttam mit mûvelnek a rakodók a kis kedvenc bõröndjenikkel. Fóliázás? Lakat? Se perc és leszedik, a kamerás megfigyelés ellenére ha nagyon akarják.
Arról már nem is beszélve, hogy milyen bánásmóddal teszik a szalagról a csomagszállító kocsira, illetve a gépbõl a kocsira, majd a szalagra ami kiviszi nekünk, hogy megkaphassuk a megérkezéskor, inkább nem részletezném.
A kemény bõrönd hátránya, ha egyszer megtörik a külseje, dobhatod ki és vehetsz újat annak ellenére, hogy csináltatsz a lost&found-nál kárfelvételi jegyzõkönyvet, mert nincs az a táskás aki azt megjavítja és mire megkapod a kártérítést a légitársaságtól (fõleg a Travel Service macerás ebbõl a szempontból) vagy a biztosítótól az jó pár hét, ne adj isten hónap.

# 292
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30470 Üzenet linkje2007-06-06 21:00:35 

Ezt tanúsíthatom én is.
# 293
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30480 Üzenet linkje2007-06-06 22:27:18 

Az én csomagjaimmal szerencsére eddig még nem történt semmi zûr,remélem eztán is így marad,de ezzel a dologgal hogy még a fóliát is szétvágják megrémísztettetek.Nekem ilyesmi meg sem fordult a fejembe
hogy ilyeneket mûvelnek,azt tudtam hogy nem bánnak hímestojásként a bõrõndökkel de........ icon_eek.gif icon_sad.gif
Jobb is hogy nem vagyok bennfentes és nem látok bele a dolgokba,mert tiszta para lennék... icon_rolleyes.gif

# 294
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30481 Üzenet linkje2007-06-06 23:01:14 

Hát, nem örülök az itt olvasottaknak. icon_sad.gif Azt sejtettem, hogy nem éppen úgy bánnak a cuccosokkal, mintha hímes tojás lenne, mert gondolom, sietnek is, de azért hogy ennyire durvák, meg leszedik a fóliát, stb., ez elég gázos.
Úgy tûnik, ez a repülõs út hátránya...

# 295
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30500 Üzenet linkje2007-06-07 09:12:06  Válasz a #30446. hsz-ra Előzmény #30446

Szia Kristin1!

Igen, lehet fóliáztatni a bõröndöket a reptéren. Tavaly 1500,-Ft/bõrönd volt az ára.

# 296
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30505 Üzenet linkje2007-06-07 09:47:44  Re:

kvalcsi írta:
Szia Kristin1!

Igen, lehet fóliáztatni a bõröndöket a reptéren. Tavaly 1500,-Ft/bõrönd volt az ára.

....ez , végül is egy poggyászbíztosítás !

# 297
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30519 Üzenet linkje2007-06-07 11:30:39  Válasz a #30500. hsz-ra Előzmény #30500

Én is be fogom fóliáztatni. Ezen ne múljon semmi sem...
# 298
Monalisa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30542 Üzenet linkje2007-06-07 13:19:59 

Szerintem felesleges pénzkidobás a fóliázás, max a kosztól véd semmi mástól. Mint ahogy már korábban említve volt bármilyen óvintézkedés ellenére feltörhetik a táskákat. A lakat vagy kábelkötegelõ bõven elég. Nem túl sokat repültem még de eddig nem volt semmi komolyabb problémám. Bangkokból hazafelé átszállással volt két sima nylon kukazsákunk. Semmi baja sem lett. icon_smile.gif
# 299
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30544 Üzenet linkje2007-06-07 13:24:40 

monalisa írta:
Szerintem felesleges pénzkidobás a fóliázás, max a kosztól véd semmi mástól. Mint ahogy már korábban említve volt bármilyen óvintézkedés ellenére feltörhetik a táskákat. A lakat vagy kábelkötegelõ bõven elég. Nem túl sokat repültem még de eddig nem volt semmi komolyabb problémám. Bangkokból hazafelé átszállással volt két sima nylon kukazsákunk. Semmi baja sem lett. icon_smile.gif

a fóliázás nem fizikai védelmet szolgál-biztosítás ,

- ha a " zárjegy " sérült megérkezéskor - lehet nyafizni......

# 300
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30550 Üzenet linkje2007-06-07 14:38:55 

Egyik utunknál egy idegen borotvahab került a bõröndünkbe. icon_confused.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok