Kristin én is vettem egy csoda szép bordó színût, a másik kereke eltört és nem tudtuk használni, ez még tavasszal volt. Aztán májusba utaztunk vele, és szerintem a magyarok még meg is taposták amikor hazaértünk, a szívem összeszorult a látványtól.
Szóval lehet az utazótásák nagyobb becsbe vannak a reptéri munkásoknál.
Tavaly mi esõnél napernyõ alatt voltunk, az olyan családias, nem árt ha az is van kézni, séta közben
Kriszta, megtaposták a bõröndöt?
Remélem, a miénknek nem lesz semmi baja ill. nem fogják dobálni a rep.téren dolgozók. Azt olvastam valahol, hogy a reptéren be is lehet tekertetni fóliával, nem tudom, ennek van-e jelentõsége.
Napernyõt mi is viszünk mindig nyaralásra.
Azon a járaton nem láttam senki böröndjét betekerve. De tudom, hogy van ilyen lehetõség. Amikor a gépen ültünk, és láttuk, hogy szedik ki a másik gépbõl a böröndöket hát... meglepõ volt. Nekünk a külsõ részén van egy nagy rekesz, abba voltak a cípõink, és ott volt behorpadva. Nem tudom mekkora erõvel kellett dobni vagy taposni, hogy behorpadjon. Ráadásul itt voltak az italok azt hittem szét is törtek. Szerencsére törölközökbe jó becsomagolva tettük el.
Amúgy lehet kapni apró lakatokat, és minden rekeszt mi lezártunk, lehet ez volt a baj
A mi bõröndünk minden repülõs utazás során elszenved valami kisebb kárt. A múltkor már bent ültem a gépben, mikor mellettünk pakoltak be, lezuhant egy bõrönd a futószalagról, aztán jól visszahajították. Úgy nézett ki, mint enyém. Erre az enyémnek felhasították vlahogy ezt a hátizsák szerû anyagát. Nagyon mérges voltam.
Én is lakatolok, de én az összes ciprátz összefûzüm még külön kábelkötegelõvel. Nem a lopás miatt, mert aki lopni akr, az simán átvágja. Hanem ellenkezõleg: mert így bele sem tehetnek valamit, amit aztán rámfognak, hogy én csempészem. Azaz tehetnek, de más már nem fog rátenni új kábelkötegelõt, fõleg nem ugyanolyat, így jelenthetném rögtön, hogy valami történt.
Nem akarok elkeseríteni senkit, de jobban megéri a "puha" bõrönd, mint a "kemény". Ennek oka, hogy amíg sikerült alkalmazottnak lennem a reptéren a saját szememmel láttam mit mûvelnek a rakodók a kis kedvenc bõröndjenikkel. Fóliázás? Lakat? Se perc és leszedik, a kamerás megfigyelés ellenére ha nagyon akarják.
Arról már nem is beszélve, hogy milyen bánásmóddal teszik a szalagról a csomagszállító kocsira, illetve a gépbõl a kocsira, majd a szalagra ami kiviszi nekünk, hogy megkaphassuk a megérkezéskor, inkább nem részletezném.
A kemény bõrönd hátránya, ha egyszer megtörik a külseje, dobhatod ki és vehetsz újat annak ellenére, hogy csináltatsz a lost&found-nál kárfelvételi jegyzõkönyvet, mert nincs az a táskás aki azt megjavítja és mire megkapod a kártérítést a légitársaságtól (fõleg a Travel Service macerás ebbõl a szempontból) vagy a biztosítótól az jó pár hét, ne adj isten hónap.
Az én csomagjaimmal szerencsére eddig még nem történt semmi zûr,remélem eztán is így marad,de ezzel a dologgal hogy még a fóliát is szétvágják megrémísztettetek.Nekem ilyesmi meg sem fordult a fejembe
hogy ilyeneket mûvelnek,azt tudtam hogy nem bánnak hímestojásként a bõrõndökkel de........
Jobb is hogy nem vagyok bennfentes és nem látok bele a dolgokba,mert tiszta para lennék...
Hát, nem örülök az itt olvasottaknak. Azt sejtettem, hogy nem éppen úgy bánnak a cuccosokkal, mintha hímes tojás lenne, mert gondolom, sietnek is, de azért hogy ennyire durvák, meg leszedik a fóliát, stb., ez elég gázos.
Úgy tûnik, ez a repülõs út hátránya...
Szerintem felesleges pénzkidobás a fóliázás, max a kosztól véd semmi mástól. Mint ahogy már korábban említve volt bármilyen óvintézkedés ellenére feltörhetik a táskákat. A lakat vagy kábelkötegelõ bõven elég. Nem túl sokat repültem még de eddig nem volt semmi komolyabb problémám. Bangkokból hazafelé átszállással volt két sima nylon kukazsákunk. Semmi baja sem lett.
Szerintem felesleges pénzkidobás a fóliázás, max a kosztól véd semmi mástól. Mint ahogy már korábban említve volt bármilyen óvintézkedés ellenére feltörhetik a táskákat. A lakat vagy kábelkötegelõ bõven elég. Nem túl sokat repültem még de eddig nem volt semmi komolyabb problémám. Bangkokból hazafelé átszállással volt két sima nylon kukazsákunk. Semmi baja sem lett.
a fóliázás nem fizikai védelmet szolgál-biztosítás ,
- ha a " zárjegy " sérült megérkezéskor - lehet nyafizni......