Bezony ám!!!!!!!
A szegedi virágpiacnál már az elõttünk mögöttünk mellettünk ülõk is mind barátok.
Két éve a francia riviérán voltunk busszal. Mobilhomokban aludtunk , nagyon jó társaság volt esténként fáradtan de könnyesre röhögtük magunkat.Az egyik városnézés alkalmával találkoztunk egy magyar csoporttal. Õk ugyan annak az irodának az utasai voltak , csak Õk repülõvel mentek és szállodában aludtak.Mi sportosan edzõcipõben nadrágban hátizsákkal - Õk selyem blúzban körömcipõben retiküllel kirándultak. Nekünk jó kedvünk volt - õk morcosak voltak. A két idegenvezetõ beszélgetésébõl egyetlen mondatot csiptünk el.Látod ( mondta a mienk) az enyimeknek jó kedvük a tieidnek meg pénzük van.
[] Mikor elindult nálunk az utazási mizéria, nagyon rossz anyagi helyzetben voltunk. Nei Poriba mentünk elõször Görögországba még az Expressel. Szó szerint fillérenként spóroltuk össze az utat. szóba sem jöhetett repülõs út. Hihetetlenül boldogok voltunk, hogy sikerül meglátni Görögországot. Gyerekkori vágyam volt. Feledhetetlen, boldog nyaralásunk volt. Nem tudtunk a fakultatívokra elmenni, így magunktó, tömegközlekedéssel / vonattal, helyi járatú buszokkal/ utikönyv segítségével fedeztük fel a Meteorákat, Athént, Larissát, Thessalonikit, a Tempi völgyét a szomszédos Platamonast és annak várát gyalog. Ezt azóta is így csináljuk.
Aztán most már megengedhenénk magunknak, hogy repülõvel menjünk /idén jönni fogunk így Santorinirõl/, de nekünk az UTAZÁS mint fogalom egyet jelent a busszal. Egyszerûen szeretjük, még ha sokszor nagyon fárasztó is.
Igazad van a jókedv nem a pénz függvénye.
Igen!!!!!
A nyaralás akkor kezdõdik, mikor beindul a busz duruzsoló motorja a Hõsõk terén és lassan, méltóságteljesen elindul.
Sziasztok
Jo azt olvasni, hogy kedvezo velemennyel vagytok a buszos utazasrol, en is szeretem latni azt a tajat is, azt az utat is ami odavezet...Annak ellenere, hogy mi messze vagyunk (Tolo), a legtobb hozzank erkezo utas mosolyogva szall le a buszrol, bar mindig akad valaki aki semmilyen korulmenyek kozt nem hajlando jol erezni magat...
Jo tervezgetest es jo nyaralast mindenkinek!
Agni
Sziasztok!
Mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk, úgy látom. Én is imádok buszozni, a szép tájak miatt, illetve nagyon jó társaság szokott összejönni. Talán a 14 év alatt, ha 1-2 fordult elõ, hogy volt pár „morcos” ember. Tavaly is mire Szegedre értünk, már jó volt a hangulat.
De jó neked!
Én mindig kifogok a buszon egy "idegesítõ családot" akiknek semmi nem jó.
Legutóbb a társaság felét otthagytam volna az egyik benzinkútnál. Nem kívánom senkinek amit át kellett élni miattuk. Szörnyû hogy az ember nyaralását megpróbálják elrontani az elégedetlenkedésükkel.
Olyan szinten felidegesítettek hogy már azt mondtam soha többé busszal. Szörnyû hogy egy magyar ember mennyire nem ismeri az ország térképét. Befizet egy buszos útra. Odafele még elviseli vagy észre se veszi hogy bementünk Szolnokra is. (Ezér a kitérõért fizettek.) A hazaút során meg végig pattognak hogy nekik mér kell bemenni Szolnokra, mert õk Pestiek és tegyék ki õt elõször Pesten és majd utána visszajön a busz Szolnokra. Mert ezzel egy több órás kitérõt kell tenni. A több óra az ugye erõs túlzás. És órákon keresztül ment ez a károgás. Akkor fejezték be amikor közöltem az egyik "nagyhangúval" hogy a buszos út már csak ilyen, ráadásul és Pestrõl még vonattal tovább utazom Miskolcra. Nekem valóban fontos volt minden perc hogy még ideében kiérjek a Keletibe és ne kelljen ott éjszakázni. Nekem lett volna miért lázadozni, de egy buszos útra fizettünk be vállalva ezzel annak mindek kellemetlenségét. Igaz hogy nem gondoltam hogy ekkora lesz. Mármint a kellemetlen rész, amit tulajdonképpen az utitársaim okoztak.
De meggyõzhetõ vagyok Most is bevállaltam a buszozást.
Remélem idén jobb társaság gyûlik össze.
Szia faopal!
Én szinte már észre sem veszem, hogy Kecskemétre, Szolnokra, vagy Szegedre bemegyünk. Bár minden hónapban tehetnék kitérõt, mert akkor sokat lehetnék görögben. Amúgy engem is zavar, ha a "pestiek" morognak, mert nekem is a Keletibõl még vonatoznom kell.
Amúgy engem is zavar, ha a "pestiek" morognak, mert nekem is a Keletibõl még vonatoznom kell.
Én mint pesti elhatárolódok a morgolódóktól, és sajnálom azokat, akik még mindig utaznak, mikor én már otthon vagyok. De õszintén irígylem azokat, akik /szegediek, Kiskunfélegyháziak, kecskemétiek stb./ akik már rég lefürödtek, mikor én még utazok.
Amúgy engem is zavar, ha a "pestiek" morognak, mert nekem is a Keletibõl még vonatoznom kell.
Én mint pesti elhatárolódok a morgolódóktól, és sajnálom azokat, akik még mindig utaznak, mikor én már otthon vagyok. De õszintén irígylem azokat, akik /szegediek, Kiskunfélegyháziak, kecskemétiek stb./ akik már rég lefürödtek, mikor én még utazok.
Szia Josza!
Tudod, akinek nem inge, .......!
Én is csak 6 éve vagyok vonatos, elõtte és is pesti voltam, de akkor sem zavart, ha kitérõt tettünk. Végül is, nálunk is vannak szép helyek.
Már úgy várom az indulás napját! Mindig kiharcolom, hogy az ablak mellet üljek. Szeretem nézni a tájat utazás közben. Sokakkal ellentétben nekem az alvás sem jelent gondot. A busz "zümmögése" olyan jó altató. A kátyúk azért fel tudnak ébreszteni, ha koppan a fejem az ablakon.
Az idén a Grand Tours-szal megyünk és nekik van miskolci "állomásuk". Ez némi könnyítést jelent azzal hogy a vonatozás kimarad.
Szia faopal!
Ha lehet én is mindig az ablaknál, vagy az elsõ sorban ülõk, hogy tudjam nézni a szép tájakat. Viszont veled ellentétben, én rossz alvó vagyok, inkább csak pihentetem a szemem, mert nagyon imádok nézelõdni.
Neked már „nem olyan sokat” kell várnod mint nekem.
Mi Budapestiek vagyunk , de sohasem okozott problémát a gyüjtõjárat. Aki busszal utazik igenis tudomásul kell vennie hogy az ország különbözõ pontjain is élnek utazni vágyó honfitársaink.
Azokat sajnálom leginkább akikre a Hösök terérõl még ujjabb 200 km vár.
Én is jól szoktam aludni a buszon.Míg a nejem kispárna takaróval van fölszerelkezve addig én becsukom a szemem és alszom.
A pihenõknél mindig sétálunk vagy nyújtózunk egy nagyot.
Két hónap mulva ilyenkor már Tolóban leszünk.
Szia gáborpapo!
Nagyon szépen fogalmaztál, hogy „Aki busszal utazik igenis tudomásul, kell vennie, hogy az ország különbözõ pontjain is élnek utazni vágyó honfitársaink. „
Nekem a Hösök terétõl kb. csak 20km.
A nyári körúton 4 éjszakánk majd Tolóban lesz. Már én is alig várom, de mire én megyek, ti már túl lesztek rajta.