Mi kb 3 éve jártunk a szigeten. Ha minden összejön akkor idén újra megnézzük. A Kavos - Lefkimi részrõl viszont elég keveset láttam. A kikötõben jártunk de többre már nem emlékszem. Érdekelne a véleményetek róla. Ha fénykép lenne a sziget ezen részérõl annak is örülnék!
Rég láttalak!
Én nem jártam azon a környéken, pedig Lefkimi kikötõjére kíváncsi lennék - egy kirándulás erejéig.
Kavoson sem voltam még, de oda nem is vágyom. Úgy olvastam, a fiatal, lerészegedni és bulizni vágyó angol turisták gyûjtõhelye, tele szórakozóhelyekkel... Én biztos nem szállnék meg ott. (Nagyon elõítéletes vagyok?!)
A keresõbe beírva ilyen hozzászólásokat találtam:
Kerkyra írta:
Idézet:
Kavos... hmm, hát, mi mindössze 5 percet töltöttünk ott. Reggel voltunk arra, a strandra voltunk kíváncsiak.
Épp takarítottak, térdig ért a szemét az utcán (gondolom, buli volt éjjel).
Nekünk nem jött be, de valószínûleg túl öregek vagyunk hozzá.
(Nem hiszem, hogy csak a koruk miatt nem értékelték ezt. Nekem sem tetszene.)
Kvalcsi írta:
Idézet:
Kavosban én sem voltam, de láttam annó egy filmet róla. Amennyiben fiatal vagy, szeretsz bulizni és nem lepõdsz meg semmin akkor Neked való hely. Itt rengeteg az angol fiatal, akik bizony kábítóznak, folyton részegek, sok a homokos, és a szabad szex is nagyon divat a film szerint. Én messze elkerültem mikor Korfun nyaraltam, pedig a tengerpartja klassz homokos.
Láttam, korábban már te is írtál Kavosról - azt, hogy napközben semmi negatívat nem tapasztaltatok.
Lehet, hogy a fiatalok aludtak és az esti bulira készültek.
Lehet, hogy nem ennyire vészes a helyzet, de én inkább másik falut választanék.
Kíváncsi vagyok, a többieknek mi lesz a véleménye.
Szerintem Kavosról én is azt a filmet láttam, amit Valcsi. Egy öt részes sorozat volt Görögországról, de nagyrészt Kavosról szólt. Hát mit mondjak? Ez az egy hely, ahová nem vágyom Korfun!
Késõbb egy ujságcikk is volt róla, hogy a görögök felháborodtak ott nyaraló fiatalok viselkedésén, pedig már megszokták, de egy akkori dolog már nekik is sok volt.
Fotók is voltak betûzdelve, szörnyû volt. Szerintem ez mind igaz, ahogy Geot is írta, és a többiek, pedig a partja tényleg megérdemelné, hogy ne sajátítsák ki maguknak ezek a fiatalok!
Látom Cavosról elég egyértemûek a vélemények,mindezt csak megerõsíteni szeretném, mert valóban sajna igaz.Több az angol mint a görög,részegségük nem ismert határt.Már valamikor én is irtam,hogy nekem is egyedül itt volt egy kis bunyóm, egész görögbe még egy atrocitássem.Nem tudtam sokáig karhatalmista tudásomat kamatoztatni,mert annyian lettek(rendõr egyse)a féleszû angolok,no meg a kocsiban ülõ nejemet is féltettem,egy lehetõség, full gáz és söprés onnan. A gyönyörû Korfu egyetlen kellemetlen élménye ez volt.Ettõl még Korfu szememben örökös élmény maradt és mégegyszer két évvel késõbb újra Benitsesben kötöttünk ki...
Szia Ani!
Mi is 2hétre megyünk a margaríta apartmannba,igen érdekel a buszos kirándulás Korfu városába,és az autó bérlés is,ugy gondolom legalább 3napos bérlés.Kellene egy sziget túrát tenni,csúzda park,mer az 5 éves kislányom nagyon szeretné,esetleg Sidari.Ha van valami ötleted szivesen veszem.Köszönöm elõre is.
Helló Bocsika!
Elõször is mázlista vagy mert 2 hétre mész...jó neked:)
Elkezdtem kijegyzetelni a fõbb látványosságokat...hát asszem kevés lesz a 10 nap:)
Írok párat hátha Ani tud egy két infót még segíteni.
-Paleokastrica /két félszigetbõl,és 5 kis öbölbõl áll.Hajóval be lehet járni a környékbeli barlangokat/
-Benetses /érdemes megnézni a kagylómúzeumot.
Ha igaz, itt van egy isteni palacsintázó, aminek magyar tulaja van
-Sissi nyaraló
-Aquapark
-Sidari szerelem-csatorna
-Narancslikõrgyár
-A sziget legjobb strandja: Glifadán található
Valahol olvastam, de már nem tudom hol...
Állítólag egy fiatal pár lakott eredetileg a házban akik reggelente arra ébredtek, hogy terített asztal várta õket.Eleinte egymásról gondolták ezt a "figyelmességet", aztán mikor kiderült, hogy egyik sem terített reggelihez megijedtek és elköltöztek.Több külföldi is megvásárolta már az ingatlant, de gyorsan túl is adtak rajta.Régóta üresen áll.
Bocsika,
látványosságok? Itt az egész topik, már szinte minden fontosat leírtunk, érdemes visszaolvasni, az utazásig még úgyis van idõ.
Debi,
a szellemházról már én is hallottam, elég rémisztõ történet...
Ha felmentek az Új erõdbe és a bal oldalatokon lesz a reptér, akkor szemben lesz a ház... vagy talán picit a tenger felé?! Nem emlékszem pontosan.
(Az erõdtõl elég távol van, de legalább rá lehet látni, be lehet lõni, hogy hol van.)
Köszi, hogy utána néztél! A véleményeket olvasva jobb lesz Kavost nagy ívben elkerülni. A szállás Lefkimiben lesz. A strandját nagyon dicsérték. Ennek örülök. De a környéken garázdálkodó idióta angolok híre elkeserít egy kicsit. Az idõ nagy részét úgysem ezen a környéken töltjük majd.
Debi!
Mi jártunk a szellemháznál. A következõket mesélte az idegenvezetõnk:
Egy házaspár megvette a házat. Gyermekük nem volt csak ketten éltek ott. Minden reggel arra ébredtek, hogy valaki az éjszaka folyamán megterített. Eleinte az asszony azt hitte, hogy a férj volt. A férj pedig, hogy az asszony. Mikor kiderült, hogy egyikük sem, nagyon megijedtek. Minden ajtót, ablakot lezártak éjszakára de újra terített asztalt találtak.
Egy idõ után hallották, hogy éjszaka járkál valaki. Edényeket pakol, mosogat. De amikor lemerészkedtek senki nem volt a konyhába.
Nem bírták sokáig. Elmenekültek a házból. Az eset több ízben elõfordult. A ház lakatlanul állt.
A görögök annyira féltek a szellemtõl, hogy egy 2 m-s betonfallal vették körül. Nem szívesen mennek a ház közelébe sem.
Közben láttam, hogy Debi szinte szószerint ugyanazt írta.
De legalább ezek szerint a történet igaz!
Általában több legenda is kapcsolódik egy-egy helyhez. Ehhez ezek szerint csak ez az egy.
Az idegenvezetõnk akkor azt mondta, hogy egy rég halott cseléd szelleme kisért ott.
Én nemigazán hiszek az ehhez hasonló dolgokban. Tudományosan bizonyítsák be akkor talán elhiszem.
Miként véd meg egy 2 méteres beton fal miként a szellemtõl ?
Egyre jobban érdekel ez a ház Be is lehet oda menni, vagy csak kívülrõl lehet megtekinteni ?