Köszi Zeusz lánya. Mindenképp megnézzük, de azért egy-két kagylót emlékként szívesen hazahoznék a gyûjteményembe, és abba csak az az igazi, amit magam szedek.Már ha találok és nem szedik össze az összeset mire mi kiérünk. Krétáról is csak köveket tudtam hazahozni, meg két db mini kagylót.
A kagylókérdéshez:
mi is csak néhány apró darabot találtunk - a turisták elhordták mindet. De azért biztos akad még a kevésbé felkapott partokon.
A Kagylómúzeum tényleg jó kis program, viszont nem érdemes ott kagylókba beruházni, mert a kisebb szuvenírboltokban sokkal olcsóbban lehet hozzájutni efféle csecse-becsékhez.
Egy kis kosárka színes kagyló (mindenféle méretû, fajtájú) kb. 10 € volt ott, mi ugyanazt (sõt, nagyobb mennyiséget) vettünk egy benitsesi boltocskában kb. 3 €-ért.
Érdekes, hogy baromi büdös volt (talán a festés, tisztítás, fertõtlenítés, vagy ki tudja, mi miatt), de itthon beleszórtuk egy zacskóba, kiakasztottuk az erkélyre és teljesen eltûnt a szaga.
Én a köveket is imádom, abból hoztunk haza bõven. Sõt, homokunk és aprókavicsos homokunk is van, némi víz kíséretében.
A kagyló gyûjtéshez még annyi eszembe jutott, hogy én a legtöbbet a Korission - tó és a tenger között lévõ homokos partszakaszon találtam. Elég szép darabokat. Még rákot is fogtunk, csak úgy ott sétált mellettünk a parton. Jól megnéztük, lefotóztuk, aztán hagytuk tovább menni.
Szuper lesz nektek Bocsika, ha 2 hétre mentek. Hát annyi idõ alatt biztosan bejárjátok a szigetet. Nem nagy, még motorral is bejárható, de autóval kényelmesebb.
Szép napot mindenkinek!
Adri
Szia Urbia!
Próbáltam az emlékeim között keresgélni, a kagylómúzeumban három éve jártunk és akkor kb. 3 euro volt a belépõ. Az eszembe sem jutott, hogy ott vegyek kagylót, vagy bármit ( van ajándék sarok is a kiállítóteremben ). Viszont mi remek fényképeket készítettünk, sõt valami tengeri szörnyet is a kezünkbe foghattunk. Összességében érdekes látványosság, de a kagylógyûjtést a parton tegyétek
Egy párszor jártam Korfun,de kevés lesz a valószinûsége,hogy valami szenzációs darabszámot v.szépségût fogtok majd találni már ezen a szigeten Az a pár millió túrista A-Z-ig begyüjtötte õket az évtizedek során.Igazándiból Evia szigetén sikerûlt egy pár éve nagyobb számban és szépségben velük találkozni.A kagyló-múzeum ára pedig csak relatíve derága.Szerintem sokan a torkukon többet leengednek naponta,mint a múzeum belépési díja...
Talán segítség, hogy 3x voltunk Korfun, kb 6000km-t vezettem a szigeten, elég jól bejártuk. Moraitikánál a legolcsóbb kölcsönzõ egy tengerfelé induló mellékutcában van, /a sarkon van egy ABC/, rengeteg motor és autó is áll elõtte. Magyarul is beszélnek. Nagyon jó étterem van a folyótorkolat mellett közvetlenül. Amit nem szabad kihagyni az a Sunset Beach nevezetû strand Sidaritól D-i irányban, fönt a szirten egy nagyon jó étteremmel. www.kep.tar.hu/szgi a 38-45 kép ott készült
Ez igen, ezt nevezem!Aki 6000km-t Korfu szigetén lepedálozott az tényleg mindenhol járt a szigeten...Én kb. csak 1400-at, de szerintem még az utolsó településen is jártunk.Nincs valami gond a nullák számával,tudod rengeteg ez a szám, ezen a relatíve kis szigeten.A sziget hossza 58km,a legnagyobb szélessége 27km.A tengerpart össz hossza 215 km körül van.
Az egész terület 590 négyzetkilométer... Peersze ha már vagy 4-5x jártatok itt akkor elképzelhetõ és ha minden hová kocsival mentél...