Az utolsó nap az indulás elõtt, ez már nagyon jó!!!!
Kívánok Nektek nagyon jó nyaralást, érezzétek Magatokat nagyon jól!
Egyetek sokat azokból a mesés kajcsikból!
Vigyázzatok a vízzel, még jégkockát se kérjetek, mert csapvízbõl készül.
Nagyon kíváncsi leszek a véleményedre.
Szia Valcsika!
Nyugodtan kérdezz. Örömmel válaszolunk mindenre, amire tudunk. nekünk is élmény, ha csak gondolatban is visszatérni Santorinire.
Mégegyszer, nagyon jó nyaralást kívánunk.
Josza, Cilla
Bocs. Off: a jégkockában fagyott víz van, így a kórokozó baktériumok is elpusztulnak benne, szóval mire kiolvad, már nem fertõzhet!!!!!!!
VIGYÁZAT!
"Az ún. "utazási hasmenés" az utazók jelentõs részének teszi lehetetlenné az utazás élvezetét.
A megbetegedés okai az élelmiszerekben, italokban megtalálható, szabad szemmel nem látható baktériumok, vírusok, egyéb mikrobák, melyek gyomor-bélrendszeri fertõzést okoznak.
Ezeket a mikrobákat a sütés, fõzés, forralás elpusztítja, ezért biztonságosnak tekinthetõ minden frissen készült, forrón tálalt étel. A késõbbi langyos tárolás során azonban felszaporodnak, így a több óráig szobahõmérsékleten tárolt készételek jelentik a legnagyobb veszélyt. Gyakran találhatók kórokozók, a vízben, a belõle készült jégkockában, pasztõrözetlen tejben zöldségeken, gyümölcsökön, salátákon, süteményekben, fagylaltban, és a legyek is terjeszthetik."
Bizony, már csak egyet kell aludni és megyünk!
Vigyázni fogok, mint mindíg a kajával és a jégkockával is. Tunéziában sem mertem beletenni az üdítõmbe és nagyon jól tettem, mert a barátunk megkockáztatta és ment is a pocakja tõle.
Nem merem megkockáztatni a jágkockát, mert nagyon kényes a hasam, ezért inkább iszom majd fincsi EFES söröcskét. Attól max. csak jobb kedvem lesz és többet járok toilettre.
Köszönöm a korrekt információt a veszélyekrõl! Nem szeretném, ha tönkremenne a nyaralásom, így vigyázni fogok. Ettõl függetlenül bepakoltam 2 doboz Immódiumot, biztos ami biztos!
Bocsi, de félreértettél! Fogalmam sincs a törökországi körülményekrõl (nem néztem utána); amit idéztem, az egy általános figylemfelhívás utazóknak. Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a fagyasztás (sok esetben a mélyhûtés) nem "fertõtlenít", de ez nem újdonság...