Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 826
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78055 Üzenet linkje2008-08-22 07:04:42  Válasz a #78019. hsz-ra

Köszi szépen! 8 nap múlva gyere:)
# 827
Aadam
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78059 Üzenet linkje2008-08-22 07:41:30  Válasz a #78036. hsz-ra Előzmény #78036

Szia Sutike!
Felmerült még néhány kérdés.. icon_smile.gif Említetted a leírásaidban, hogy tudsz jó szupermarketet, meg olyan látnivalókat, amirõl nem beszélnek.. Mi mindenre kíváncsiak vagyunk!!! icon_smile.gif A polipvadászt is szívesen felkeresném! Bár még soha nem ettem ilyet, de kipróbálnám! icon_lol.gif
Mi önellátásosak leszünk, így jó lenne nem túl sokból megúszni. Mit javasolsz? Hol érdemes kajcsizni? A motorral kapcsolatosan felmerült még a kérdés, hogy azon túl, hogy bizonyára kötelezõ.. hordanek e bukósisakot az emberkék? Valahol olvastam, hogy sok a szúnyog.. Tényleg igaz?

# 828
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78179 Üzenet linkje2008-08-22 17:29:20  Válasz a #78059. hsz-ra Előzmény #78059

Szia Aadam!
Rodosz városból Faliraki felé vezetõ úton, több nagy áruház is van.Pl. Lidl,stb. Egymástól nem túl messze.Ez az út a temetõ mellett fut Faliraki felé.

Bukósisak:évrõl-évre visszatérõ kérdés, hogy kell vagy sem? Van aki azt mondta, hogy megbüntetnek ha nem viseled. A kérdés csupán az, hogy akkor a helyieket miért nem??? Mert õk pl. szinte egyáltalán nem viselik icon_smile.gif
Mi sem szoktuk hordani, de ez leginkább csak amiatt van, hogy amit a kölcsönzõben adnak elég gyatra kivitel. Egy vékony szíj tartja az áll alatt, amit a szél ráncigál és majd szétvágja az ember nyakát. Mi többször is találkoztunk rendõrökkel, de soha nem szóltak a hiánya miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet kivétel. Az, hogy mi nem viseljük a mi felelõsségünk, ezzel nem akartam senki erre biztatni, csak leírtam a tapasztalatomat!!!

Szúnyogok: mi eddig nem találkoztunk velük, szerintem a szigeten csak pár helyre lehet ez jellemzõ.
Üdv icon_smile.gif

# 829
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78180 Üzenet linkje2008-08-22 17:29:28  Válasz a #78059. hsz-ra Előzmény #78059

Szia Aadam!
Rodosz városból Faliraki felé vezetõ úton, több nagy áruház is van.Pl. Lidl,stb. Egymástól nem túl messze.Ez az út a temetõ mellett fut Faliraki felé.

Bukósisak:évrõl-évre visszatérõ kérdés, hogy kell vagy sem? Van aki azt mondta, hogy megbüntetnek ha nem viseled. A kérdés csupán az, hogy akkor a helyieket miért nem??? Mert õk pl. szinte egyáltalán nem viselik icon_smile.gif
Mi sem szoktuk hordani, de ez leginkább csak amiatt van, hogy amit a kölcsönzõben adnak elég gyatra kivitel. Egy vékony szíj tartja az áll alatt, amit a szél ráncigál és majd szétvágja az ember nyakát. Mi többször is találkoztunk rendõrökkel, de soha nem szóltak a hiánya miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet kivétel. Az, hogy mi nem viseljük a mi felelõsségünk, ezzel nem akartam senki erre biztatni, csak leírtam a tapasztalatomat!!!

Szúnyogok: mi eddig nem találkoztunk velük, szerintem a szigeten csak pár helyre lehet ez jellemzõ.
Üdv icon_smile.gif

# 830
Aadam
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78181 Üzenet linkje2008-08-22 17:36:30  Válasz a #78180. hsz-ra Előzmény #78180

Köszi az infót!!! icon_biggrin.gif
# 831
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78198 Üzenet linkje2008-08-22 20:09:18 

Ma éjjel biztos nem alszunk.
# 832
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78210 Üzenet linkje2008-08-22 20:57:14 

Wobbler!

Jó utat, kellemes nyaralást!
Hol találtad ezt a Lindoszt? Jó választás, a sziget egyik legszebb része.

# 833
Sutike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78232 Üzenet linkje2008-08-23 01:26:31  Válasz a #78059. hsz-ra Előzmény #78059

Hali !

a Voula:

én a 9-es apartmanban voltam, 2 szoba a konyha rész a nagyobb szoba része icon_smile.gif egy kis hûtõvel, és egy elektromos fõzõlappal és, egy mosogatóval. 2 naponta takarítás, a szemetet minden nap leviszik. Nagy ruhásszekrény csak a kissebbik szobában volt.A terasz 4 x1.5 m 2-3 szék és egy kis asztal volt kint. Az igaz hogy a tengerre néz, de nem az a klasszikus látvány fogad, de azért a távolban látható a tenger icon_smile.gif

A gondnok az apartman ház melleti kis házban lakik és Cristinának hívják.

Keveset beszél angolul, nagyon aranyos, még este 11-kor is segítõkész volt: a csajok 2 dugóhúzót is beletörtek egy borosüvegbe, segített megoldani ezt a komoly problémát icon_smile.gif

ha valakinek szerszám kellene és nem tudja magát megértetni vele akkor a lakása mögött van egy rossz hûtõ, abban tartja : alap szerszámokra kell gondolni..nem egy beta szekrény icon_smile.gif a klimát ott helyben kell rendezni, ne sajnáljátok rá a pénzt! Nincs annál jobb érzés mint amikor a dögmelegbõl klimatizált helységbe mehetsz..
A tenger kényelmes sétával 10 perc de ez a part szakasz köves, ha homokos partra vágysz akkor még sétálnod kell plusz 10 percet északnak- rodosz felé.

- campus:
másodszor utazom velük, eddig nem volt gondom..korrektek, segítõkészek voltak mindenben.. nem kell parázni vedd fel velük a kapcsolatot, telefonon és segíteni fognak. a vochert csak akkor küldik, ha ki fizetted az utat.Én mail-ban kértem és magam nyomtattam ki, a repjegyet pedig a reptéren kaptam meg.
nem döcögös, teszik a dolgukat...türelem icon_smile.gif

Tudok ajánlani egy kölcsönzõt, én nála béreltem autot és robogot is.
Ha jól emléxem talán Anna-nak hivták a csajszit..bár ebben már nem vagyok biztos.. mi 20 EU/ nap volt egy klimas-panda..icon_smile.gif

alapszabály: elsõ nap járd be a környéket, és kérj ajánlatokat.
néhány görög szóval csodát tehetsz.. érdemes egy kicsit tanulni icon_smile.gif

fakultativ programokat olcsóbban meguszod sajátszervezésben..pl: a symi szigetes egésznapos kirándulás a telepített idegenvezetõnknél 38 EU/kopf...ugyan ez a parton a miky-nál 23 /EU a gyerekre pedig 12 éves korig fél ár. klimás busz jött az apartman elé..hajóhoz elvisz...majd este visszahoz.

Boltok:

az apartman mögött van egy supermarket, elfogatható árakkal, az almás sütit feltétlen kostold meg nekünk nagyon bejött.. regge 8 óra után hozzák, de ha megkéred Lefqulát- a boltos csajszit rendel annyit amennyi kell, és félre teszi.. és ha már ott vagy légyszi add át üdvözletem neki!

Mint már írták többen is ha a parti uton mész rodosz felé, akkor találsz egy lidl-t, e chapion-t is de ezek elég messze vannak. Ha a fõúton mész rodosz felé akkor van food-market nevû bolt ahol jó áron, nagy választékból vásárolhatsz.... és lényegesen közelebb van.Bejelöltem a térképen..

Az aqua-parkot ne hagyd ki, nagy élmény

és kérlek öleld meg helyettem Cristinát, és Lefqulát is!

akit érdekel a polipvadász, az érdeklõdjön Lefqulánál, és hivatkozzon rám, hogy tõlem hallotta icon_smile.gif a polipvadász a boltos csaj nagybátja.../jorgosz/

ha a térképekre kattintasz jobb gombbal-- mentés --- és teljes méretben olvashatóan nézheted meg

egyenlõre ennyi.. ha van még kérdésed, csak bátran icon_smile.gif

# 834
Aadam
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78243 Üzenet linkje2008-08-23 09:25:19  Válasz a #78232. hsz-ra Előzmény #78232

Kedves Sutike!
Nagyon köszönöm a sok hasznos információt!
Igyekszem átadni majd az üdvözleted mindenkinek akit említettél! icon_biggrin.gif Ha sikerül az indián zenészeket megtalálni hozok CD-t! icon_smile.gif Én is nagyon szeretem annak a kültúrának a zenevilágát! icon_smile.gif
Köszi a segítséget!!! icon_lol.gif

# 835
Sutike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78543 Üzenet linkje2008-08-25 08:22:05  Válasz a #78243. hsz-ra Előzmény #78243

Hali!

Szivesen... mikor mentek, és hány napra ?

# 836
Edina27
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
38 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78581 Üzenet linkje2008-08-25 13:33:57 

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy az Apollon travel melyik légitársaság charter járatával utaztat Rodoszra?

# 837
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78717 Üzenet linkje2008-08-26 12:29:57 

ferrari írta:
Wobbler!

Jó utat, kellemes nyaralást!
Hol találtad ezt a Lindoszt? Jó választás, a sziget egyik legszebb része.

Helló
A barátnõm foglalta a neten, most Lindos-ból, egy netkávézóból irkálok... icon_cool.gif

# 838
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78718 Üzenet linkje2008-08-26 12:31:33 

Pokoli meleg van, egyébként minden szuper, részletes beszámoló majd otthonról.
# 839
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78804 Üzenet linkje2008-08-26 21:12:33 

Ügyesek vagytok!

Érezzétek nagyon jól magatokat!

# 840
Rhoda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78832 Üzenet linkje2008-08-26 22:43:25 

Húúú, Sziasztok!
Ez nagyon hosszú nap volt, alig 1 órája értem haza icon_cry.gif
Ma volt az utolsó napom a munkahelyem !!! icon_biggrin.gif Végre eljött az én idõm is ! icon_wink.gif
Holnaptól szabin vagyok és a mai napot nem számítva és ilyen késõn, ugye már nem számítjuk, már CSAK 3 NAP és UTAZOK icon_lol.gif
Nagyon, nagyon várom és már most sajnálom, hogy csak 1 hét lesz a jóból !!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 55 56 57 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu