Szia Sutike!
Felmerült még néhány kérdés.. Említetted a leírásaidban, hogy tudsz jó szupermarketet, meg olyan látnivalókat, amirõl nem beszélnek.. Mi mindenre kíváncsiak vagyunk!!! A polipvadászt is szívesen felkeresném! Bár még soha nem ettem ilyet, de kipróbálnám!
Mi önellátásosak leszünk, így jó lenne nem túl sokból megúszni. Mit javasolsz? Hol érdemes kajcsizni? A motorral kapcsolatosan felmerült még a kérdés, hogy azon túl, hogy bizonyára kötelezõ.. hordanek e bukósisakot az emberkék? Valahol olvastam, hogy sok a szúnyog.. Tényleg igaz?
Szia Aadam!
Rodosz városból Faliraki felé vezetõ úton, több nagy áruház is van.Pl. Lidl,stb. Egymástól nem túl messze.Ez az út a temetõ mellett fut Faliraki felé.
Bukósisak:évrõl-évre visszatérõ kérdés, hogy kell vagy sem? Van aki azt mondta, hogy megbüntetnek ha nem viseled. A kérdés csupán az, hogy akkor a helyieket miért nem??? Mert õk pl. szinte egyáltalán nem viselik
Mi sem szoktuk hordani, de ez leginkább csak amiatt van, hogy amit a kölcsönzõben adnak elég gyatra kivitel. Egy vékony szíj tartja az áll alatt, amit a szél ráncigál és majd szétvágja az ember nyakát. Mi többször is találkoztunk rendõrökkel, de soha nem szóltak a hiánya miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet kivétel. Az, hogy mi nem viseljük a mi felelõsségünk, ezzel nem akartam senki erre biztatni, csak leírtam a tapasztalatomat!!!
Szúnyogok: mi eddig nem találkoztunk velük, szerintem a szigeten csak pár helyre lehet ez jellemzõ.
Üdv
Szia Aadam!
Rodosz városból Faliraki felé vezetõ úton, több nagy áruház is van.Pl. Lidl,stb. Egymástól nem túl messze.Ez az út a temetõ mellett fut Faliraki felé.
Bukósisak:évrõl-évre visszatérõ kérdés, hogy kell vagy sem? Van aki azt mondta, hogy megbüntetnek ha nem viseled. A kérdés csupán az, hogy akkor a helyieket miért nem??? Mert õk pl. szinte egyáltalán nem viselik
Mi sem szoktuk hordani, de ez leginkább csak amiatt van, hogy amit a kölcsönzõben adnak elég gyatra kivitel. Egy vékony szíj tartja az áll alatt, amit a szél ráncigál és majd szétvágja az ember nyakát. Mi többször is találkoztunk rendõrökkel, de soha nem szóltak a hiánya miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet kivétel. Az, hogy mi nem viseljük a mi felelõsségünk, ezzel nem akartam senki erre biztatni, csak leírtam a tapasztalatomat!!!
Szúnyogok: mi eddig nem találkoztunk velük, szerintem a szigeten csak pár helyre lehet ez jellemzõ.
Üdv
én a 9-es apartmanban voltam, 2 szoba a konyha rész a nagyobb szoba része egy kis hûtõvel, és egy elektromos fõzõlappal és, egy mosogatóval. 2 naponta takarítás, a szemetet minden nap leviszik. Nagy ruhásszekrény csak a kissebbik szobában volt.A terasz 4 x1.5 m 2-3 szék és egy kis asztal volt kint. Az igaz hogy a tengerre néz, de nem az a klasszikus látvány fogad, de azért a távolban látható a tenger
A gondnok az apartman ház melleti kis házban lakik és Cristinának hívják.
Keveset beszél angolul, nagyon aranyos, még este 11-kor is segítõkész volt: a csajok 2 dugóhúzót is beletörtek egy borosüvegbe, segített megoldani ezt a komoly problémát
ha valakinek szerszám kellene és nem tudja magát megértetni vele akkor a lakása mögött van egy rossz hûtõ, abban tartja : alap szerszámokra kell gondolni..nem egy beta szekrény a klimát ott helyben kell rendezni, ne sajnáljátok rá a pénzt! Nincs annál jobb érzés mint amikor a dögmelegbõl klimatizált helységbe mehetsz..
A tenger kényelmes sétával 10 perc de ez a part szakasz köves, ha homokos partra vágysz akkor még sétálnod kell plusz 10 percet északnak- rodosz felé.
- campus:
másodszor utazom velük, eddig nem volt gondom..korrektek, segítõkészek voltak mindenben.. nem kell parázni vedd fel velük a kapcsolatot, telefonon és segíteni fognak. a vochert csak akkor küldik, ha ki fizetted az utat.Én mail-ban kértem és magam nyomtattam ki, a repjegyet pedig a reptéren kaptam meg.
nem döcögös, teszik a dolgukat...türelem
Tudok ajánlani egy kölcsönzõt, én nála béreltem autot és robogot is.
Ha jól emléxem talán Anna-nak hivták a csajszit..bár ebben már nem vagyok biztos.. mi 20 EU/ nap volt egy klimas-panda..
alapszabály: elsõ nap járd be a környéket, és kérj ajánlatokat.
néhány görög szóval csodát tehetsz.. érdemes egy kicsit tanulni
fakultativ programokat olcsóbban meguszod sajátszervezésben..pl: a symi szigetes egésznapos kirándulás a telepített idegenvezetõnknél 38 EU/kopf...ugyan ez a parton a miky-nál 23 /EU a gyerekre pedig 12 éves korig fél ár. klimás busz jött az apartman elé..hajóhoz elvisz...majd este visszahoz.
Boltok:
az apartman mögött van egy supermarket, elfogatható árakkal, az almás sütit feltétlen kostold meg nekünk nagyon bejött.. regge 8 óra után hozzák, de ha megkéred Lefqulát- a boltos csajszit rendel annyit amennyi kell, és félre teszi.. és ha már ott vagy légyszi add át üdvözletem neki!
Mint már írták többen is ha a parti uton mész rodosz felé, akkor találsz egy lidl-t, e chapion-t is de ezek elég messze vannak. Ha a fõúton mész rodosz felé akkor van food-market nevû bolt ahol jó áron, nagy választékból vásárolhatsz.... és lényegesen közelebb van.Bejelöltem a térképen..
Az aqua-parkot ne hagyd ki, nagy élmény
és kérlek öleld meg helyettem Cristinát, és Lefqulát is!
akit érdekel a polipvadász, az érdeklõdjön Lefqulánál, és hivatkozzon rám, hogy tõlem hallotta a polipvadász a boltos csaj nagybátja.../jorgosz/
ha a térképekre kattintasz jobb gombbal-- mentés --- és teljes méretben olvashatóan nézheted meg
egyenlõre ennyi.. ha van még kérdésed, csak bátran
Kedves Sutike!
Nagyon köszönöm a sok hasznos információt!
Igyekszem átadni majd az üdvözleted mindenkinek akit említettél! Ha sikerül az indián zenészeket megtalálni hozok CD-t! Én is nagyon szeretem annak a kültúrának a zenevilágát!
Köszi a segítséget!!!
Húúú, Sziasztok!
Ez nagyon hosszú nap volt, alig 1 órája értem haza
Ma volt az utolsó napom a munkahelyem !!! Végre eljött az én idõm is !
Holnaptól szabin vagyok és a mai napot nem számítva és ilyen késõn, ugye már nem számítjuk, már CSAK 3 NAP és UTAZOK
Nagyon, nagyon várom és már most sajnálom, hogy csak 1 hét lesz a jóból !!!