Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7723 Üzenet linkje2006-05-30 22:26:55 

Sziasztok! Köszi Kriszta a tippeket. Épp ma néztem meg egy közeli városban a dínárt, de sehol nem volt, sõt még az egyik helyen azt mondták, hogy árfolyamunk sincs rá kiszámítva, pedig a Külker. Bankkal van szerzõdésük, úgyhogy nem tud segíteni. (Mondjuk szerintem nem is akart.) A Sárkány írása hol van? Azt szivesen elolvasnám.
Én is úgy tudtam, hogy le lehet érni 12-13 óra alatt. Majd lemérjük. A párom stopperral is akarja az idõt, amiben nem lesznek benne a pihenõk. (Nem tudom miért. De ma mondta.) Már nagyon lázban ég. (Õ is!!!) Nagyon nem izgulok, mert sokan írják, hogy a határokon biztos lehet váltani majd. Kicsit elbizonytalanítottál a bankkártya dologgal, hogy lehet, hogy mégsem lehet használni? Mi nagyon számolunk vele. Szerbiában azzal szeretnénk tankolni majd.
Remélem lehet majd?! Vagy váltsunk mi is dínárt arra is? Mit gondolsz?

# 167
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vicca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7724 Üzenet linkje2006-05-30 23:29:03 

Sziasztok!

Elôször is szeretnék mindenkinek jó nyaralást kivánni, akárhány nap is legyen hátra még az indulásig.
Nemsokára már mi is számolhatjuk a napokat.
Hozzátok fordulnék tanácsokért, mert úgy látom jó helyen járok.
A kislányommal júliusban mennénk ebbe a helyes kis halászfaluba (Makriba, ahogy ti nevezitek), amirôl próbálnék a lehetô legtöbb infot összegy?jteni. Látom nektek már sok tapasztalatok van e hellyel kapcsolatosan.
Mi busszal fogunk utazni és a Dias Apartmanhotelben fogunk megszállni. Esetleg mind az út illetve eme szálláshellyel kapcsolatban ha vannak dolgok, amit érdemes tudni akkor azt szivesen venném.
Nem voltunk még Görögországban, de a képeket látva bizonyára csodálatos hely. Kicsit bajba vagyok, mert szeretnék egy kicsit görögül (amennyi a nyaraláshoz szükséges) megtanulni, úgyanis angolul sajnos nem beszélünk.

Lehet, hogy túl aggódom majd a készülôdést, de majd csak belejövök én is.

Köszi nektek, hogy végig olvastok, ha egyáltalán....

Vicca

# 168
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7729 Üzenet linkje2006-05-31 08:05:54 

Vicca írta:
Sziasztok!

Elôször is szeretnék mindenkinek jó nyaralást kivánni, akárhány nap is legyen hátra még az indulásig.
Nemsokára már mi is számolhatjuk a napokat.
Hozzátok fordulnék tanácsokért, mert úgy látom jó helyen járok.
A kislányommal júliusban mennénk ebbe a helyes kis halászfaluba (Makriba, ahogy ti nevezitek), amirôl próbálnék a lehetô legtöbb infot összegy?jteni. Látom nektek már sok tapasztalatok van e hellyel kapcsolatosan.
Mi busszal fogunk utazni és a Dias Apartmanhotelben fogunk megszállni. Esetleg mind az út illetve eme szálláshellyel kapcsolatban ha vannak dolgok, amit érdemes tudni akkor azt szivesen venném.
Nem voltunk még Görögországban, de a képeket látva bizonyára csodálatos hely. Kicsit bajba vagyok, mert szeretnék egy kicsit görögül (amennyi a nyaraláshoz szükséges) megtanulni, úgyanis angolul sajnos nem beszélünk.

Lehet, hogy túl aggódom majd a készülôdést, de majd csak belejövök én is.

Köszi nektek, hogy végig olvastok, ha egyáltalán....

Vicca

Szia Vicca!

Nagyon jó helyre írtál, mert mi mind a Diasba megyünk, Anikó elõbb, mi Rebivel együtt. Szerintem ha visszaolvasol, sok mindent megtudsz, és igazából már újat Anikó visszaérkezéséig nem igen tudnunk írni.
Mi mind autóval megyünk, így ha a busszal való utazásról kérdésed van, akkor tedd fel bátran!! /tavaly mi is busszal mentünk/Bár itt van olyan, hogy busszal megyünk topik, ott is sok hasznos információt írtunk már le. Szóval kérdezzél bátran!

Itt van egy szótár rész is, amit a mi Stratosunk bõvítget, ott sok szó van amit esetleg használni tudsz odakint. De németül is beszélnek egy kicsit, de képzeld az ottani görögök olyan helyesek, hogy pár magyar szót is megértenek. Sõt magyar nyelven vannak étlapok is. Így nem kell mutogatni, mondjuk, ha tintahalat akarsz enni icon_biggrin.gif .

Szeretettel köszöntelek, és írj nekünk!!!

# 169
Vicca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7732 Üzenet linkje2006-05-31 09:28:36 

Szia!

Köszönöm a válaszodat, nagyon örültem neki. Valóban már elkeztem visszafelé olvasgatni a fórumon a sok hasznos beszélgetéseket. Nagyon tanulságos, igyekszem sok mindent kisz?rni belôle.

De mégis csak volna kérdésem a busszal való utazással kapcsolatban. Neked mi a tapasztalatod, mit érdemes vinni a buszra, úgy értem mire van szükség konkrétan az út során. Amit írnak, hogy egy nagy börönd ill. egy kézitáskát lehet vinni, szerinted az elég??? Lehet úgy pakolni, hogy minden elférjen? Képzeld nekünk ez lesz az elsô ilyen nagy utunk, ezért vagyok bizonytalan kissé.
Pl. kis párnát az alváshoz érdemes vinni? (hülye kérdés igaz?), mennyire kényelmes a busz??? És milyen idôközönként áll meg?

Nagyon köszi ha elolvasod balga kérdéseimet.

szia

# 170
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7733 Üzenet linkje2006-05-31 09:32:47 

Tapasztalatok / Busszal Görögországba: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=43
Tapasztalatok / Mit vigyünk magunkkal?: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=57

# 171
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7744 Üzenet linkje2006-05-31 11:43:20 

Szia Vicca! Örülök én is, hogy még valaki írt, aki szintén Makrigialosra jön nyaralni, kár, hogy Te is csak júliusban. Én is tudom javasolni azokat a topicokat, amit fentebb Jox bemásolt, nagyon hasznosak. És azt javaslom, hogy mindent olvass el a hellaszról, mert nagyon jó oldal, rengeteg mindent találtam már én is Görögországról, bár én már nem elõször megyek, mégis voltak új dolgok, amikor ide látogattam, és rengeteg szép idézet és gondolat is, ami annyira rám illett, hogy meghatódtam tõle. Úgyhogy szabad idõdben nyugodtan olvasgass.
Makrigialosról én is azt hiszem már mindent leírtam, amit tavalyról gondoltam, hogy hasznos lehet, de nagyon jól éreztük ott magunkat, hiszen ezért megyünk vissza az idén is. Pedig tavaly két hétig voltunk, és mégis maradt olyan látnivaló, amit az idén akarunk bepótolni. Úgyhogy unatkozni nem fogsz, az biztos. Tavaly is volt egy anyuka a kislányával kettesben, sõt azt hiszem még másik is, és Õk is nagyon jól érezték magukat. A háziak nagyon kedvesek voltak, mindig próbáltak gondoskodni arról, hogy ne unatkozzunk, de nem tolakodóan, és külön programokat is szerveztek, meg persze voltak a fakultatív utak, de ha csak ott helyben akarsz pihenni, az is nagyon jó, mert szép homokos part, és még fõszezonban sem volt az a túl zsúfolt üdülõhely, úggyhogy szerintem kisgyerekkel nagyon kellemes nyaralóhely.
A buszra szerintem mindenképp vigyél kispárnát, és takarót, mert éjjel mindig lehûl a levegõ, fõleg ha elalszik valaki. Nekünk még mindig volt TV a buszon, büfé, általában olyan óránként, vagy kétóránként megállt a busz pihenõre, és most már elég kulturált pihenõhelyeken, úgyhogy nem találkoztunk lepusztult, ócska WC-vel sem. A csomagokkal mi is mindig bajban voltunk, de tavaly négyünknek volt kb. 8 csomagunk plusz a hátizsákok, amit a buszra felvittünk, szerencsére nem volt gond belõle. Szerintem ha három táskába csomagolsz, persze nem óriásiba, akkor nem lesz gond belõle. A buszra azért ne túl nagy táskát vigyél, mert akkor a lábadhoz kell rakni, és úgy elég kényelmetlen lesz az út. Azt nem ajánlom. Egyébként ne félj az úttól, én szeretek busszal utazni, mindig jó nézelõdni, és semmi gondod egész úton, még a határokon sem. Én most félek az autós úttól, mert mi is most megyünk elõször autóval. Most nem lesz olyan gondtalan, mint busszal, az biztos. De már nagyon várom azért.
Kérdezz bátran, ha bármi eszedbe jut, szivesen válaszolunk mindannyian. Jó nyaralást nektek, remélem nem csalódsz Makrigialosban.

# 172
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7752 Üzenet linkje2006-05-31 13:56:58 

Sziasztok!
Tegnap nem voltam, gyerekeket vittem kirándulni, de ezalatt pezsgett itt az élet!
Nos sokat agyalok én is, mennyi dínár meg költõpénz kellene, de már körvonalazódik a dolog: 100 euro értékû dínárt szoktunk váltani. Tankolásnál nem merek a kártyára hagyatkozni, bár még nem igen hallottam, hogy pl. az OMW-nél nem fogadták volna el, de mi tavaly örültünk ha kaptunk gázolajat, nem érdekelt minket az sem, hogy melyik kútnál. icon_confused.gif Már sikerült venni 600 dínárt, de több nem volt sehol. Vagy veszek még hozzá ha kapok, vagy váltunk a határon mint eddig. De ez egy másik topic.
Az iszap fürdõvel sokat foglalkozunk, szerintem többször elmegyünk oda. Persze a fáslis dolog nem fog menni, de gondolom enélkül is jó lesz. Miután azt mondja Anikó, hogy nem lehet sokat a vízben sem idõzni gondolom nem túl hosszú program, akár a nap végi levezetésként is megejthetjük? icon_wink.gif
Már nem is tudom hogy bírom ki azt a 25 napot! Persze ha már ott vagyunk gyorsan el is repül az idõ. Így inkább egy kicsit még tervezgetek. Nem mintha lenne más választásom! icon_lol.gif

# 173
Orfeusz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7780 Üzenet linkje2006-06-01 10:35:13 

Makrigialossal kapcsolatban mondanám: igaz már 6 éve voltunk ott, akkor nagy csalódás volt számunkra Pefkohori után.
Mindenütt csak épitkezés, esti élet szinte semmi, fürödni ritkán volt kedvünk. A falu kagylótelepekkel van körülvéve, ez miatt a viz állandóan
tiszta hinár + zsuva volt.
Az idegenvezetõnk szerint a falunak akkor elsõdleges volt a kagylótenyésztés az idegenforgalommal szemben, emiatt nem igen adtak a strand állapotára. Sokszor mentünk át stoppal Paráliára fürödni.
Remélem azóta változott a helyzet, és kellemesebb élményekkel jöttök haza.

# 174
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7808 Üzenet linkje2006-06-01 15:03:39 

orfeusz írta:
Makrigialossal kapcsolatban mondanám: igaz már 6 éve voltunk ott, akkor nagy csalódás volt számunkra Pefkohori után.
Mindenütt csak épitkezés, esti élet szinte semmi, fürödni ritkán volt kedvünk. A falu kagylótelepekkel van körülvéve, ez miatt a viz állandóan
tiszta hinár + zsuva volt.
Az idegenvezetõnk szerint a falunak akkor elsõdleges volt a kagylótenyésztés az idegenforgalommal szemben, emiatt nem igen adtak a strand állapotára. Sokszor mentünk át stoppal Paráliára fürödni.
Remélem azóta változott a helyzet, és kellemesebb élményekkel jöttök haza.

Szia orfeusz!

Jól lefikásztad Makrit. De valószínû, hogy 6 éve az volt amit láttál. A barátnõm volt 10-15 éve Paralián, az is pont ez mondta amit te, csak Paraliára, és tavaly egyik ábulatból a másikba esett, hogy mennyit és milyen szép lett abból ami akkor volt. Nos én néztem fényképeket Makriról, éppen az Anikóét, és a Sárkányét.
Bizony nagyon szép hely lehet, így fénykép alapján. Úgy láttam rendezett, és tiszta utcák, szép fõtere, és parkja van neki. A partot is úgy láttam, hogy tiszta. A vízben tényleg lehet hínár, hisz a kagylónak is kell valami fincsit ennie icon_lol.gif . Eddig ahol voltam, mindig volt hínár.
Az biztos, ha visszaértünk, akkor úgy is leírjuk, mit tapasztaltunk, és ha tényleg olyan vacak hely, én azt biztos leírom, nem kedvszegésnek, csak mihez tartás végett.
Igazából azthiszem itt Paralia vonzása miatt kezdek építeni, hogy kicsit túrista csalógató legyen a falucska.
De a másik dolog, ha tényleg olyan csendes is, akkor kocsival nem távolság nekünk, Paralia, és ott tényleg pezseg az élet!!
Én köszönöm amit leírtál, ha tényleg hasonló még ma is akkor legalább nem fogunk csalódni, kedvünket nem veheti el, hisz Görögországbna vagyunk!!! icon_lol.gif

szia

# 175
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7812 Üzenet linkje2006-06-01 15:16:17 

Nem rossz hely Makrigialosz, legalább is annak, aki szereti a nyugit, kiindulópontnak pedig tökéletes.
Mi 2003-ban voltunk itt egy hetet, nem sokat fürödtünk a tengerpartján (kékzászlós a strandja).
Éjszakai élet van, de nagyon gyér és turistaüzletek sem sokasodnak minden utcában. Persze azért van minden ami kell, tavernák töbnyire csak a tengerparti részen vannak. Nagyobb üzletek nincsenek, viszont van hetipiac (talán szombatonként). Motorkölcsönzõ is van.
Szóval Makrigialosz egy nyugodt falu, nincs még tele túristákkal.

# 176
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7819 Üzenet linkje2006-06-01 16:33:04 

Sziasztok! Valóban igaz, hogy Makrigialos nagyon csendes hely. Én is írtam mindenhol, épp azért, hogy aki nyüzsgõ helyre vágyik annak ne okozzon csalódást. De pihenésnek tökéletes. Az is igaz, hogy még tavaly is foglalkoztak a kagylótenyésztéssel, de a víz szerintem már nem volt piszkos, és a part sem elhanyagolt. Minden reggel tisztították a partot, a homokot, bár a víz tényleg elég hínáros néhány helyen, de a pydnai partrész, nincs messze, és az gyönyörû! Bár oda ajánlott robogóval, vagy autóval átmenni, mert kicsit messze van, de még gyalog is el lehet jutni. Szerintem gyönyörû hely, és mindenhez közel van. Mi két hétig ott voltunk, és egy percet sem unatkoztunk. A heti piac tavaly pénteken volt, és az is nagyon tetszett. Mind a két héten kimentünk, és vásároltunk is sok mindent.
Szerintem a piac pótolja egy kicsit, hogy nincs annyi üzlet, mint pl. Paralián. De hát ez sokkal kisebb hely, és sokkal falusiasabb jellegû, mint Paralia. De hát azért van annyi gyönyörû hely Görögországban, hogy mindenki megtalálja azt, ami neki a leginkább tetszik. Krisztának is igaza van, hogy csalódás már nem lehet, hiszen Görögország!!!!

# 177
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7827 Üzenet linkje2006-06-01 18:14:34 

Nagyon sok település az utóbbi pár évben kezdett fejlõdni. Pár éve még Vrasnában is sok apartmanház volt félkész állapotban, ma már ennek semmi jele. Számomra Makrigialos pontosan a nyugodtsága miatt volt vonzó, a kisebb távolságok nem okoznak problémát lévén autóval leszünk. Jó lesz ez! icon_lol.gif icon_lol.gif
# 178
Orfeusz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7841 Üzenet linkje2006-06-01 21:30:16 

Bocs, Kriszta, nem volt szándékomban "lefikázni" Makrigialost.
De akkor mi busszal mentünk, két kamaszodó nagy lánnyal. Nem igazán volt lehetõség bármerre is elvinni õket, ahol mozgalmasabb lett volna az élet. De igaza van az elõttem szólóknak abban, hogy hat év alatt rengeteget változhatott a falu.
Jó pihenést, jó nyaralást.

# 179
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#7999 Üzenet linkje2006-06-05 09:01:38 

Még pont három hét van az indulásig. Minden nap nézem milyen az idõ kinn és ha az ablakomon kinézek hihetetlennek tünik, hogy nem lesz cidri Makriban. icon_twisted.gif Most kicsit nem is bánom, hogy nem indulunk máris, mert a kinti hõmérõ sem veri a 30 fokot. icon_cry.gif icon_cry.gif Bár kíváncsi lennék hol is van elhelyezve az a bizonyos hõmérõ. Anikó remélem jó hírekkel ér haza, és boldogan újságolja, hogy ott már nyár van. Eddig nem sok meleg ruhát csomagoltam, az éjszakai utazáshoz egy pulcsit és egy hosszú nadrágot. Nyugtassatok meg, hogy ezen a szokásomon az idén sem kell változtatni.
# 180
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8030 Üzenet linkje2006-06-05 17:14:37 

Szia Rebeka! Örülök, hogy írtál, mert ez a fórum most egy kicsit leült. A többin nagyon pezseg az élet, itt meg nem. Nekem már csak 7 napom van. Nagyon várom, de én is félek egy kicsit az idõ miatt. icon_confused.gif
Remélem, hogy itt is csak kisüt a nap végre, és remélem, hogy ott igazi nyári meleg vár minket! Krisztának mondtam, hogy már sms-ben is tájékoztatom, ha odaértünk, hogy mi várt minket. Remélem megosztja veletek itt a fórumon, és akkor elõbb tudtok híreket, mint ahogy hazaérnénk. icon_wink.gif
Kicsit furcsa, mert nem nagyon érzem most az izgatottságot az utazás miatt, biztos azért mert semmi nyári idõjárás nincs, és még olyan, mintha késõbb kellene mennünk, közben pedig már rögtön itt van.

Addig még szorgalmasan gyûjtöm az infókat. Írjatok minél többen. Még megkérdezem, de már nem reménykedem, hogy jön valaki 12-én Görögországba? De már csak megszokásból, mert szerintem mindenki késõbb utazik.

sziasztok! Tartsatok ki! Majd írok még! icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu