Sziasztok!!!!!!!
A nejem szeptember 26-tól megy Sartira az IBUSSZAL. Most hívták az irodától , hogy minden képpen meg kell kötni a BBP.-t ( mindegy hogy melyik biztosítónál ) és ezt fel is kell mutatni a macedon határon. Akinek ilyen nincs azt 4 euró megfizetésére kötelezik!
Hallottatok valamit errõl???????
Mondjuk mi mindig kötünk BBP is
Bocs, de ezt részleteznéd mert, nem értem! Mi mindig az EUB-nál kötjük a biztosítást, de ez a BBP nem rémlik és még soha, egyetlen macedón sem kérte a biztosításunkat.
Engem is felhívtak,hogy kell a biztosítási papír mindenképp Mi eu-s kártyát sosem viszünk, helyette kötünk biztosítást.
Csak mi van akkor,ha valakinek bankkártyához tartózó biztosítása van,mert ugye ahhoz nincs papír
BBP= Baleset Betegség Poggyász biztosítás.
Mind egy hogy melyik biztosítónál kötik a lényeg hogy legyen. Állítólag 10.-tõl lép életbe.
Akinek a bankkártyás biztosítása van annk kell egy igazolást kérni a banktól , hogy igen is létezik ilyen szolgáltatás a kártya tulajdonos és a bank között.
Mi szoktuk vinni az Eu TB kártyát is meg kötunk biztosítást is.
Ne legyen rá szükség , de erre sohasem sajnálom a pénzt.
Szia Gáborpapo! Mi is az Ibusszal megyünk szept. 26-tól. Minket nem hívtak az irodától, de kötünk biztosítást, csak nem az Ibusznál. Állítólag az AXA-t, EUB-t és az UNIQUÁT fogadják el. A többi is jó csak itthon fizeti ki a biztosító a költéségeket.
Szia. Atlasz biztositast kosson mindenki aki Toloba jon, mert akkor barmi tortenik itt nem kell az orvosnak fizetni!!!!! Nehany sunituske kiszedeseert is 150 Eurot ker a doki! Agi
Jaszasz! Mink nem olyan rég jöttünk haza és a makedonok tényleg kérték a biztositási papirt meg szöröztek vele visszafelé ,igy hát vagy 1 -2 orát szaroltak abuszok átengedésével.
Nade mint kiderült ., meg ne kérdezzétek milyen térség ahol átmentünk de alényeg, az az az utszakasz ahol a hegyen át vezet az ut. És most éppen javitják tehát., aszakadék szélétöl kb 50- 60 centi választ el jo esetben mink is nagyon lassan jöttünk el mellette és nem kis távon van igy !!!hogy ha lenézel olyan furcsaán látod mintha épp beleesnél. Elég meredek volt ott átevickéllni abuszoknak . Na gondolom ezek a munkálatok miatt is kell a biztositás. meg aztán afene tudja miért . eddig nem kérték de most piszkos modon fontos lett nekik. Mitagadás egysávu itt az ut jelen pillanatban fostunk is rendesen mikor kicsit megdölt a busz de nem volt semmi gond hála istennek..
Tegnap értünk haza Görögországból, kifelé (25-én) semmi gond nem volt, egyik határon sem kellett 15 percnél többet eltöltenünk. Viszont hazafelé a macedón határon vártunk rendesen (kb.2 órát), és szintén a biztosítással voltak elfoglalva. Ha jól emlékszem 5 magyar busz állt elõttünk, és mindegyiken ezzel szórakoztak a vámosok.
Nálunk összeszedette az EU-s kártyát, aztán úgy döntött mégsem kell neki, így visszaadatta a sofõrrel mindenkinek. Összeszedte az útleveleket, elvitte, a sofõr hozta vissza egy negyed óra után, de nem pecsételtek bele.
Szerintem már csak úgy szivattak minket, mert olyan kedvük volt.
A felújítások miatt (Macedóniában) szintén volt egy kis késés, de nem volt vészes. Nem kellett sokat várni sehol, csak lassabban haladt a forgalom, mert egy sávon lehetett menni.
Ami nagyon bosszantó volt, hogy már hajnal 6kor átléptünk a magyar határon, de csak 11.15-re értünk Pestre!!
Az útvonal: Szeged-Kecskemét-Szolnok!!-Budapest volt. Ez aztán szép szervezés a Zeusztól!
Sziasztok! Barátnõimtõl hallottam most reggel, hogy a Macedon határon megnézik a biztosításunkat? Érdekes. Aug. 22-én jöttem haza busszal Stavrosból, de addig semmi ilyet nem tapasztaltam. Nekem a bankomon keresztûl van biztosításom. Ezt a bankszámlakötésnél ajánlották. Éves díja van, ami nem megeröltetõ.
Nos a kártya sürgõsségi kártya és kizárólag külföldön, a kötvényben meghatározott szolgáltatások igénybevételére jogosít. ezt mindig nálunk kell tartani az utazás teljes tartama alatt. 24 órás magaar nyelvõ asszisztencia van és ez vonatkozik a káresemény bekövetkezésére is. Tehát nekem a banknál kell igazolást kérnem, hogy van ilyen biztosításom?