Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38944 Üzenet linkje2007-07-31 10:21:02 

Szia!
Igen SAJNOS itthon vagyok újra icon_sad.gif

Lesz beszámoló és fotóalbun is, csak egyszerüen olyan fáradt vagyok icon_redface.gif Csináltam vagy 2.500 fotót, elkezdtem feltölteni a gépemre, de közben bealudtam és valamikor éjfél körül keltem fel (addig persze befejezõdött a feltöltés is) de még így is csak a fele van rajta a gépemen... de legkésõbb a hétvégén...
Amúgy ez is "élmény", amit Pariról leírtam!!!
Idei tapasztalat, vélemény icon_confused.gif
Nagyon imádom a szakmámat, Görögországot nem kevésbé, és bár tudom - mint írtam is - van "létjogosultsága" az ilyen üdülõhelyeknek is (ha rajtam múlna én is létrehoznék hasonlót, bár nem túl sokat), viszont nagyon bánt, hogy sokaknak ennyi elég, mint nyralás, kikapcsolódás, élményszerzés...
Mondjuk tényleg nem akarok megbántani senkit és talán icon_question.gif én nézem túl kritikusan (szakmai szemmel) a dolgokat. Hiszen a házammal is meg lehetek elégedve, de ha eljön egy építész, lehet szörnyölködik, hogy lehetett ilyet építeni icon_smile.gif

# 152
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38959 Üzenet linkje2007-07-31 11:41:28 

Hasonlóan vélekedek én is, de mindenkinek szíve joga, hogy úgy nyaraljon, ahogy neki jól esik. Van aki csak a lábát akarja lógtni és semmi más nem érdekli, ha neki az jó, az õ baja. Legtöbbünknek azért ennél sokkal szélesebb az érdeklõdési köre icon_smile.gif
# 153
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38963 Üzenet linkje2007-07-31 12:06:39 

Sztem ez csak eleinte elég! Én is voltam kint többször, de alig láttam vmit, mivel akkor vhogy úgy alakult, hogy nem mentünk. icon_confused.gif Találkoztunk egy csomó ismerõssel kint és inkább velük múlattuk az idõt...már a kintiekkel...akkor az bizonyult nagyon nagy élménynek. Most viszont, ha sikerül elmenni, mindenképp bejárnék mindent, amit csak lehet adott idõn belül. icon_eek.gif Görögországhoz amúgy sem elég csak egy pár út.....csak vki a vendégszeretet miatt jár vissza, más meg azért meg szeretné is megismerni az egészet. A haramadik csoport meg mindkettõ miatt... icon_redface.gif
# 154
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38974 Üzenet linkje2007-07-31 13:15:57 

vojandi írta:
Hasonlóan vélekedek én is, de mindenkinek szíve joga, hogy úgy nyaraljon, ahogy neki jól esik. Van aki csak a lábát akarja lógtni és semmi más nem érdekli, ha neki az jó, az õ baja. Legtöbbünknek azért ennél sokkal szélesebb az érdeklõdési köre icon_smile.gif

Igazából nem a turistákkal van a gond! Inkább azokkal, akik ilyen "túl mesterséges", anyonzsúfolt és giccses dolgokat hoznak létre. A lényege Görögországnak és a lakóinak, hogy nagyon emberközeliek - általában. Na Parália (Katerini) pont az ellenkezõje. És hangsújozom, szerintem egyre rosszabb a helyzet. Ha beépítik azt a pár terecskét, ami még szabad, olyan lesz - a tengerpartot leszámítva - mintha Békásmegyern vagy a Józsefvárosban egy bérlakástömegben nyaralnál!!! se fa, se tenger, se levegõ... és iszonyatosan kellemes lehet azokban a szobákban nyaralni, mégha csak aludni is, amibe sosem süt a nap és csak a másik épület hátsó falát illetve "gazdasági" szárnyát látod, ahol ha szerencséd van, nem ott jön ki a taverna konyhájának szellõzõcsöve...

# 155
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38976 Üzenet linkje2007-07-31 13:19:25 

Ebben egyet értek veled Petros! Nekem is jobban "bejönnek" az olyan helyek, mint pl Makrigialos. Ott jobban érvényesül még az, ami igazán görög....
# 156
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38978 Üzenet linkje2007-07-31 13:23:57 

Hozzáteszem a pesti bérlakásos környékeken legalább sok fa van...
# 157
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39728 Üzenet linkje2007-08-04 23:06:20 

Paralia egy mesterségesen létrehozott üdülõhely, aki kitalálta, nagyon sok pénzt szakított vele, nah meg azok is, akik anno ott vettek vmi ingatlant.....

Szerintem egy hetet megér, mert közel van Szaloniki, Katerini, meteorák, kirándulni számtalan lehetõség van napközben, éjszakára meg ott vannak a bárok és a discok. Ebbõl a szempontból jó, bár nekem is elég volt egy hét belõle tavaly.

(idén nem is merült fel úticélként.)

Az biztos, hogy aki szép természetet, görög hangulatot akar, az ne oda menjen, de sztem akik Paraliara mennek kb 80%-ban bulizni akaró fiatalok.

# 158
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39733 Üzenet linkje2007-08-05 08:52:07 

Sziasztok!

Nekem is ez a véleményem.
Paraliában semmi "görög" nincs, nagyon mesterséges az egész.

# 159
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39755 Üzenet linkje2007-08-05 12:16:30 

Igazad van vojandi!
A kollegám most jött haza Tunéziából és ott áradozott, hogy milyen jó volt, hogy kijött a szállodából és ott voltak árnyékban a napágyak a hotel elõtt. Így telt az egy hete. Szíve joga, hogy úgy nyaraljon, ahogy neki tetszik, de engem nem elégítene ki az, hogy egy héten át ülök az árnyékos napágyban.
Kiakadt, hogy miért viszek ennyi eurót. Felvilágosítottam, hogy bizony mi megyünk kirándulni is, mert, ha már ott vagyok, szeretnék többet is látni az országból, ahhoz pedig pénz kell.
Nem vagyunk egyformák.

# 160
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39756 Üzenet linkje2007-08-05 12:25:52 

Szia Andra!
Ti mindjárt utaztok. Kiváncsi vagyok, hogy tetszik majd, de ahogy téged ismerlek, biztosan nagyon fog icon_smile.gif Várom a beszámolód. Mi holnap elutazunk, így most kívánok neked nagyon szép nyaralást. puszi: Andi

# 161
Miriam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40172 Üzenet linkje2007-08-07 21:18:56  Válasz a #39755. hsz-ra Előzmény #39755

Sziasztok!!
Én sem tudnám úgy elképzelni a nyaralásomat pláne nem Görögo-ban
hogy egyhelyben üljek és csak napozzak. Mi is O.B-re megyünk megszállni de onnan nagyon sok helyre készülünk kirándulni.
M. icon_razz.gif

# 162
Ildiko25
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81088 Üzenet linkje2008-09-16 12:03:43 

Sziasztok! Mi múlt héten kedden jöttünk haza Sartiról! Nagyon jól éreztük magunkat, sok helyre elmentünk autóval, szép öblöket láttunk! A Gyros az Ovelixnél volt a legfinomabb! Ettünk grillezett polipot, és garnéla rákot az Argirisben mivel mi befizettünk félpanzióra! De isteni volt náluk a rántott kagyló, és a tintahal is. Nagyon aranyossak a pincérek, kaptunk ajándékba többször sütit! A tenger az ófalunál elég hullámos ezért mi többször átjártunk a Beach részre mivel a kislányunk nem nagyon díjazta a nagy hullámokat! Kalamitsi is nagyon szép, nyugodt a tenger! Voltunk a Narancsparton is, rengeteg ember azon a kicsi helyen, de nagyon gyönyörû! Egyszer volt borús nap akkor körbeautóztuk Sithoniát, valami isteni élmény volt! Mindenkinek ajánlom! A Görögök nagyon kedvesek, fõleg az apartmanunk melletti öreg nénik, többször kedveskedtek sütivel , kekszel. Hazaindulásunk napján a kedvenc görög nénink még egy üveg cipuróval is megajándékozott!
Ja, még az útról, mi Bulgárián keresztül mentünk, és semmi gondunk nem volt, a határokon 5-10 perc allatt átmentünk!
Mindenkinek szép napot!

# 163
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82138 Üzenet linkje2008-09-29 19:20:23 

Csak beugrottunk Igoumenitsaba, hogy lássuk a kikötőt. Sétáltunk egyet a kikötő utáni sétányon is, a promenádon (vagy minek nevezzem). Beszélgettünk, s egyszer csak ránk szólt valaki: „Csak nem magyarok?” Visszafordultam és nem hittem a szememnek (nem is értem, hogy nem vettem észre, amikor elmentünk mellette); egy magyar (amint később kiderült, eredendően budapesti) „vándor”-cigányasszony a padon ülve gázpalackon „lecsós pörkölt”-et főzött. icon_eek.gif Remek illat terjengett mindenfelé! icon_biggrin.gif Mellette a padon „árukészlet”-ének egy része (illatszerek). icon_rolleyes.gif Ebből él, mondja. És miért éppen itt? – kérdezem. Itt békén hagynak, mondja, már ismer mindenki (beleértve a rendőröket is, akik szintén vevői icon_lol.gif ). Kiderül, hogy járt már – a sok egyéb hely mellett - Athénban is és látta az Akropoliszt, és javasolja, hogy azt feltétlenül nézzük meg, mert nagyon szép. icon_biggrin.gif Nekünk is kínálja a portékáit; nagyon udvariasan kitérünk, majd megengedi, hogy lefényképezzem…

# 164
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82148 Üzenet linkje2008-09-29 20:52:59 

H.apci! Kicsi ez a világ, ilyenkor is látszik! Jó ez a történet! icon_smile.gif
# 165
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83768 Üzenet linkje2008-10-25 21:01:58 

A körutazás vége.

Nem egy nagy sztori icon_redface.gif , csupán apró érdekesség…

Thassostól hazafelé Bulgárián át jöttünk. A három hét mégis csak három hét, nehezen szakadtunk el a tenger látványától, így mielőtt a főút végképp elhagyja azt, lementük a partra egy búcsúpillantásra. Elhagyatott rész volt. Valami kis üzem is volt ott, s kicsit odébb ólak, gondolom kecskéknek. Nem messze tőlük a parthoz közel egy nagyobbacska bódészerű építmény. Nem is foglalkoztunk volna vele, ha nem veszek észre előtte a parton valami hokedlifélét. Jobban megnézve a bódét, látom, hogy TV-antenna van rajta icon_eek.gif , mellette meg konyhakert. Valószínű, hogy a kecskepásztor „lakhelye” volt; láttunk már hasonlót a hegyekben, na de ilyen szép nagy saját stranddal…! icon_confused.gif icon_biggrin.gif

Nagy sóhajjal hagytuk el a tengerpartot Serres felé. icon_cry.gif Ránkült máris a nosztalgiahangulat, pedig még el sem hagytuk Görögországot… icon_rolleyes.gif Nem terveztük, hogy megállunk útközben, de szó szót követett, míg végül oda jutottunk, hogy az nem lehet, hogy elmenjünk innen egy búcsú-gyros nélkül! icon_evil.gif Az út szélén nem találtunk semmit, hát bementünk emiatt Serresbe. Nagyon kellemes meglepetés volt; egy tiszta, rendezett lüktető nagyváros a már megszokott csupaerkély házakkal. Nem volt könnyű gyrost találni, de a végén sikerült, s szerencsére szép nagy adag és finom volt. icon_smile.gif Jóllakottan sétáltunk egyet, és akkor láttunk egy érdekességet (de azt néhány percen belül kétszer is), ami lehet, hogy csak nekünk volt újdonság. Először azt hittük, hogy valamit javítanak, szerelnek a ház homlokzatán, mert olyan kosaras tolólétra állt ott. Jobban megnézve kiderült, hogy költözködnek, s ezzel juttatják fel az emeletre a bútorokat és egyéb cuccokat; így nem kell a liftben, lépcsőházban tornamutatványokba bonyolódni. Ügyes… icon_idea.gif icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 ... 10 11 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu