Szia kvalcsi !
Most írtad, hogy a Koralli tulajdonosának Jorgosnak, magyar volt a felesége. Már nem az? Utoljára két éve jártunk arra, még találkoztunk a feleségével Katerinával is.
szunyi zsu- nak üzenem, hogy a medence használat valoban téritésmentes, és a DIA szupermarketben mikor mi voltunk beszéltek magyarúl is, illetve 15 vagy 20 euro felett kaptunk egy kis üveg uzót ajándékba.
juhi
Kvalcsi az nem a Dia, hanem a Zoi. ( most is adnak vásárláskor, általában egy doboz sört, bizonyos összeghatár felett) - minden másban tökéletesen egyetértek veled..
ja és Jorgo tényleg elvált.
A tesóm nála dolgozik a KoraLIBAN egész nyáron, úgyhogy én is kint leszek idén elég sokszor.
Ki mikor utazik? Én 19-én indulok útnaK és 2 hetet maradok.
Nem én mondtam, hogy adnak ajándékot a DIA-ban, csak annyit írtam, hogy kb. 50 méterre van a Stavros Beach apartmantól.
Juhi említette a kisüveges ouzót mint ajándék.
Szia Kvalcsi
tudom,hogy azt nem te irtad, én arra gondoltam hogy az a szupermarket amire te gondolsz, annak ZOI a neve. A DIA egy utcával beljebb van és kicsit meszebb a központ felé... na de mindegy is. Te is mész Stavrosba?
Nem megyek Stavroszba, mert már kétszer voltam ott nyaralni, egyszer pedig Vrasnából mentem át, meglátogatni Katit és Jorgoszt 2003-ban. Idén Zakynthos szigetére repülünk július 27-tõl augusztus 07-ig.
Köszönöm az infókat, aranyosak vagytok!
Biztos kipróbáljuk a Korali taverna ételeit és majd a szupermarketbe is benézünk.
És melyek azok a görög ételek amik nagyon finomak a gyroson kívül?
Szerintem érdemes a tengeri herkentyûket kipróbálni.
Nekem a kedvencem a rántott tintahal karikák természetesen görög salátával. Ezt az ételt több étteremben is kipróbáltam, de legjobban az izlett, amit Vasilis tavernájában kóstoltam /ez közvetlenül a tengerparton van, ahol a kék napernyõk. A sarkon van egy tel.fülke és ki van irva magyarul is ,mi mennyibe kerül./ itt minden étel frissen fogott halakból, tengeri kütyükbõl készül és minden nagyon finom, a tulaj pedig nagyon kedves. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg. Ugyanitt ettem grillezett polipot, az is isteni. És nem drága,5-8 euróból kijön egy fõétel. Ezt a többi étteremrõl is el tudnám mondani. A Gyros szendvics a Koraliban a legjobb. Szerintem... persze izlések és pofonok....
Nekem a rántott kagyló a kedvencem, és a Koraliban nagyon finoman készítik el. Ott ettem az egyik legjobb Galeos filét is. Ez egy hatalmas, ha jól tudom kardhal szelet, de nincs benne szálka, csak középen a gerince. Nagyon finom, ha szereted a halat érdemes megkóstolni. Én a görög salátánál sokkan jobban szeretem a tatzikit (egy reszelt uborka fokhagymával, joghurttal, pici olivával).
Mmm, a tzatzikit én is iiimádom!! Ahány étteremben jártam Stavrosban, mindenhol másképp készítették el. Van ahol még kaprot is szórtak bele, na az nekem egyáltalán nem ízlett. Mi ha kint vagyunk, mindig veszünka a DIA szupermarketben dobozos tzatzikit meg padlizsánkrémet, és azt esszük reggelire vmi kenyérrel. Nagyon finom!!!
Köszi hogy leírtátok a legjobb kajákat!
Én is imádom a tatzikit, tényleg jobb mint a saláta.
Már sokféle görög édességet ettem(baklava,görög fánk,sajtos rétes...), és persze gyrost is, de még nem mertem ilyen tengeri herkentyûket enni,(pedig a halat nagyon szeretem).
Úgyhogy az idén elhatároztam, hogy kiprobálom ezeket a tengeri ételeket.
Szunyi Zsu,
próbáld ki meglátod milyen finomak. Néhány évvel ezelõttig úgy gondoltam, soha nem leszek képes megenni egy kagylót vagy rákot, de erõt vettem magamon, és most már mindenfélét hajlandó vagyok megkóstolni. Persze az elején mindent csak rántva kértem, ne lássam még véletlenül se, hogy néz ki.... Ha már az ember Görögországban van, érdemes ezeket a tengeri ételeket kipróbálni, csirkét,disznót itthon is ehetsz eleget...
....ajajj, padlizsánkrém görögül..... gondolkodom, gondolkodom. De addig hátha beelõz valaki, annyian beszéltek itt görögül