Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 286
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88155 Üzenet linkje2009-01-20 19:32:48  Válasz a #88044. hsz-ra

Firkamano!

A Veletas apartman Adamasban 25€/nap árért kínál apartmant, igaz, hogy csak június 15-ig érvényes ez az ár. icon_lol.gif

# 287
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88164 Üzenet linkje2009-01-20 21:13:23  Válasz a #88155. hsz-ra Előzmény #88155

Köszi, meglesem, habár az útiköltségből még mindig nem tudok lefaragni, így amíg közvetlen olcsó járatot nem találok Athénba, addig tárgytalan icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
# 288
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89188 Üzenet linkje2009-02-02 09:40:02  Válasz a #87461. hsz-ra Előzmény #87461

Szia Babar!

Most néztem, hogy már biztos a milosi utatok, sőt, egy oldalon rábukkantam Elafonissire is, és most már értem, hogy miért lelkesedtél annyira, tényleg nagyon gyönyörű helynek tűnik, egyből mehetnékem lett nekem is! icon_smile.gif

Végül melyik apartmant választottátok Miloson (már ha nem titok icon_smile.gif )?

Majd teszel be néhány képet és infót a fórumra, ha visszajöttetek?

# 289
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89190 Üzenet linkje2009-02-02 09:47:46 

Ja, és kompügyben: szerintem később tudsz majd foglalni nyárra kompjegyet, amikor már meglesznek a nyári menetrendek minden komptársaságnál. (Gondolom, biztosabb, ha előre megvan, meg nektek is jobb érzés.)
# 290
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89207 Üzenet linkje2009-02-02 13:20:04  Válasz a #89188. hsz-ra Előzmény #89188

Elafonissi Krétán.. meseszép, bárcsak a wizz lejjebb vinné az árait, egyből mennék oda, és átkompolnék Kythirára vagy Milosra icon_smile.gif
# 291
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89223 Üzenet linkje2009-02-02 14:52:06  Re:

firkamano írta:
Elafonissi Krétán..

A krétai Elafonissi sem rossz, de ez most más. Elafonissi egy kis szigetecske Kythira felett, mindössze 12 km-re a szárazföldtől. Az egyik kedvenc oldalamon - ahol vannak fent egész Görögországból strandosztályozások - figyeltem fel rá, mert minden strandja 5-ös helyezést kapott, és a képeken is valóban nagyon szépnek tűnnek!

És utána jöttem ide a fórumra, mert rémlett, hogy Babar is ugyanezt írta be régebben, és tényleg! icon_smile.gif

A megközelítése egyébként inkább a szárazföld felől könnyebb, mint Kréta felől, Krétától már nagyon messze van. Hajh, egy kicsit irigylem is most Babart, hogy ők már biztos ilyen gyönyörű helyekre mennek majd nyáron, mint Milos és Elafonissi! icon_wink.gif

Gondolkodtam én is a példájukon felbuzdulva, de az a sok autózás nekem nem fekszik annyira... icon_smile.gif Pedig az az Elafonissi úgy láttam, hogy valóban a legésszerűbben csak autóval közelíthető meg.

# 292
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89224 Üzenet linkje2009-02-02 14:55:06  Re:

firkamano írta:
Elafonissi Krétán.. meseszép, bárcsak a wizz lejjebb vinné az árait, egyből mennék oda, és átkompolnék Kythirára vagy Milosra icon_smile.gif

Erre válaszolok a repülős topikban!

# 293
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89237 Üzenet linkje2009-02-02 15:33:33  Válasz a #89223. hsz-ra Előzmény #89223

Nekem a google ugyanazt dobja ki Elafonissi islandra... lehet hogy amit láttam képeket az nem is Krétán van hanem Elafonissin a szigeten? icon_smile.gif

Milos, Milos, Milos... Ha lenne sok-sok pénzem második nyaralásra, ezt választanám. Olyan szépek azok a természet által kialakított kőzetek, olyan egyedi ez a sziget, és a tenger... Egyfolytában nézem a repülőjegyeket hogy lehetne olcsón kihozni...

Mi csak új autóval vágnánk neki ennek az útnak, de az sajnos nincs, és nem is lesz egyhamar. Marad a repülő...

# 294
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89239 Üzenet linkje2009-02-02 15:37:08  Re:

firkamano írta:
Mi csak új autóval vágnánk neki ennek az útnak, de az sajnos nincs, és nem is lesz egyhamar. Marad a repülő...

Hm, én igazából a hosszú utat meg a gyötrődést nem szeretném, meg azt, hogy hullán érkezzünk meg, és azzal teljen az első nap, hogy kialusszuk magunkat... Tiszta időveszteség, de annyira már nem vagyok topon, hogy 48 órákat ébren legyek, és meg se kottyanjon... icon_smile.gif

# 295
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89891 Üzenet linkje2009-02-09 16:40:19  Válasz a #89223. hsz-ra Előzmény #89223

Szia Firkamanó!
Elafonissos a Peloponesosi félszigettől 570 m-re van, akár át is lehet úszni. A komp 30 percenként jár. A következő oldalon, gyönyörű fotókat láthatsz a szigetről: www.elafonissos.gr válts angol nyelvre, és válaszd a photography menüpontot. Álomszép képeket fogsz látni.

Még nem foglaltunk szállást Miloson, egyenlőre még nem tudtunk választani, de hamarosan választanunk kell, mert el kell utalnunk az előleget.

Nekünk olcsóbban jön ki autóval elmenni Milosra, mert így nem kell autót bérelnünk 14 napra, és hazafelé jövet ott állunk meg és azt nézünk meg, amit akarunk. Plussz rengeteg kaját ki tudunk így vinni, és ezen spórolunk. Inkább eszünk hazait, csak többet láthassunk. Persze azért néha elmegyünk egyszer- egyszer egy igazi görög vacsira.

Miloson állítólag 75 álomszép stand van. Remélem ez igaz, minden nap máshol fogunk fürdőzni.

Elafonissost semmiképpen nem hagyjuk ki, és valószínű Kythirán is eltöltünk pár éjszakát. Legalább is ez a terv.

# 296
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89904 Üzenet linkje2009-02-09 17:38:49 

Szia Babar!
Én a Google Earth-ön néztem végig az összes Panorámio pont alatt lévő fotót és valóban elképesztő strandok vannak. Az idén én is Milost választottam volna, ha Görögországba mennénk, de most elnapoltuk, az viszont biztos, hogy a következő görög célpontjaim között lesz és ezért nagyon várom majd, hogy írjál a tapasztalataidról.

# 297
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89945 Üzenet linkje2009-02-10 10:48:13  Válasz a #89891. hsz-ra Előzmény #89891

Babar!

Ezek a strandok gyönyörűek... úúúú bárcsak ott lennék.
És a komp mennyibe kerül egy autónak és a felnőtteknek?

Ha új autónk lenne, biztos így csinálnánk mint ti. De remélem hamarosan lesz, és jöhet az 1 hónapos görög nyaralás icon_biggrin.gif

Nagyon várom a képeidet és beszámolódat!!

# 298
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89998 Üzenet linkje2009-02-10 19:28:39  Válasz a #89945. hsz-ra Előzmény #89945

Firkamanó!

Elafonissos és a szárazföld között 570 m a távolság, ezért ennek a kompköltsége még autóval is elhanyagolható. (pontos árat nem tudunk)

Pireus-Milos oda-vissza egy 4,25 m-nél hosszabb autó és 2 felnőtt esetén 246 €, abban az esetben, ha oda-vissza jegyet veszel (a visszaútra kedvezményt ad) a G.A.Ferries társaság Marina nevű kompjára. Utazási idő 6-8-9 óra, de egy Speedrunner nevű gyorshajóval 4 óra alatt is megjárható, 350 €-ért.
Egy személy egy autóval csak odaútra egy másik társasággal(nem GA ferries) személynek 34€, autónak 76€.
Ezek az árak februári árak, és az utazás a komp fedélzetén történik.Ha kabint is akar valaki igénybe venni, mert éjszaka is járnak ezek a hajók, akkor az jelentősen megemeli az árat.
Mivel kb. 150€-ért az autót oda-vissza elviszik, Milos-on nem kell autót bérlni. Az autóbérlés több (pl.:4) napra(mivel a szigetet rendesen meg kell nézni) szintén 150-160€-ba kerül. Az autós utazás Így elgondolkodtató, ezért választottuk mi is.
Hajrá Görögország!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 299
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90018 Üzenet linkje2009-02-11 08:14:51  Válasz a #89998. hsz-ra Előzmény #89998

Nem semmi kompos áraik vannak... ez azért elég sok icon_sad.gif

VISZONT

Van itthon egy utazási iroda azt hiszem a Tensi, náluk vettem a TGV vonatra a vonatjegyünket tavaly, és mondta a csaj, hogy kompbérletet is lehet venni. (Vonatbérletet is)

Ezek arról szólnak, hogy mondjuk veszel egy 20 órás bérletet és azzal annyiszor kompolsz amennyiszer akarsz, de összesena kompolási út nem haladhatja meg a 20 órát.
Árakat nem tudok, érdemes lenne őket megkérdezni hogy most mi van icon_biggrin.gif
Nem jó ötlet? Lehet hogy olcsóbb lenne...

Nekem ő segített:

Értékesítés: Tanka Ágnes 345-1528
E-mail: info@tensi.hu

# 300
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90271 Üzenet linkje2009-02-14 16:27:15  Válasz a #90018. hsz-ra Előzmény #90018

Köszi az infót, meg fogjuk kérdezni ezt a kompbérletet. icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu