Szia!
Sajnos venni még nem sikerült, de tegnap voltam a Pireus Tavernában, ott lépet fel a Mydros is, és ott volt. Tegnap ráadásul, egyet fizet kettőt, kap akció volt, de nem tudom meddig tart ez az akció.
Én is imádom az olivát.Kár hogy nálunk az élelmiszer feldolgozó ipar nem használja vagy a pékségekben nem sütik a kedvencemet az " το ελιοψωμο " olivabogyós kenyeret. Isteni és nem is spórolják ki belőle a görögök a bogyót. Na szóval üdvözlöm a görögök olivás felvágottját. Az egészséges étkezés fontos lenne. Én is mint a görögök nagyon édes szájú vagyok. Feleségemnek mostanában sűrűn kell mondanom: -Már megint fogyóban a cukor meg a "μέλι" méz. Ö erre.- Most vettem nem rég. ....Én.- De kétszer csináltam mostanában "του μπακλαβά" baklavát és "λουκουμάδες" görög fánkot. "ESZI A CUKROT MEG A MÉZET". Na akkor,hogy is van? Cukor- nem= egészség. Inkább a méz. Az már inkább = egészség.
[quote="Jorgos"]
Az Amerikai Kardiologiai Tarsasag szerint, a gorog "εν ελλάδι" tipusu felvagott, az egeszsegesebb a vilagon!
Egyszeru az oka:
Zsir helyett, extra szuz oliva olaj van benne!
Szia
van egy tippem ha annyira hianyzik az olivas kenyer akkor sussel!
Kell hozza ugyan egy kenyersutogep de ez viszonylag olcson beszerezheto (15.000. Ft korul mar tok jot lehet kapni )es isteni kenyereket sut! Olivasat , oreganosat , amilyet csak kivansz! Ha erdekel az olivas kenyer receptje szivesen elkuldom!
Udv
Kriszta
Az Asztoriánál régebben volt egy görögbolt. Görög zászló is volt kitéve. Én elég régen jártam arra nem tudom most működik-e, és a profilja változott-e. Szerintem ha arra jársz nézd meg a kávézó oldalán.
Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy az Astoriánál már nincs meg a bolt, de az Alkotmány u.16.-ban van az Apollon görög csemege, és szerintem ott lehet, hogy van.
Azt nem tudom, hogy van-e eredeti görög joghurtjuk, de van a Juhi által említett bolton kívül a BP. VIII. ker. József körúton is egy görög csemeg bolt. Ez pont a Rákóczi téri villamosmegállónál van.