És nem tudnátok 2 napot szánni Kefalóniára? Fiscardo-ban megaludhatnátok és lenne egy egész napotok mászkálásra.
Persze nem akarok beleszólni a nyaralásotokba, ez csak egy ötlet.
Bottakati
Kafalónia talán legdrágább települése Fiscardo
Különben tényleg eszméletlen a komp menetrend; Kefalóniára még át lehet menni úgy, hogy aznap vissza jössz, de Ithakára már nem; onnan át kell menni Kefalóniára és este Fiscardóból tudsz vissza jönni.
Kb hány órakor ér visszafelé jövet Budapestre a busz? (tudom hogy ez sok mindentől függ mégis fontos lenne körülbelülre tudnom)
Mert úgy tűnik megszívtuk a dolgot. Nincs transfer Veszprémből, ezért úgy kell felutazni és hazautazni. De ha éjjel ér, 11 után már nincs haza buszunk. Nem tudtok olyan helyet ahol el lehetne csövezni 3-4-5 órát a hajnali buszig? Mert úgy tudom a Népligeti várótermet bezárják
Ja s mégegy kérdés, ha 14-én megyünk akkor a busz 21-én vagy 22-én ér haza?
Köszi Kakadu!
Akkor nem lesz gond mert délután vagy este jár a busz. Nem szervezek külön autót a hazaútra. Nem tudom miért gondoltam úgy hogy éjjel érünk haza.
Megnyugodtam.
Bocs, hogy beleszólok, mi tavaly átkompoztunk Kefalóniára, 1 óra 10 perc az út. Úgy emlékszem 9 órakor indul Vassilikiből a komp Fiscardóba, a jegy ára 6,90 €/fő. Vissza talán 17 óra 15 perckor indult Fiscardóból Vassilikibe.
Ha Meganissit meg szeretnéd nézni, a legcsodálatosabb utazási mód, ha bérelsz egy motorcsónakot. Mi tavaly Nidriben béreltünk egy 15 lóerős motorcsónakot, 35 euróért 1 napra plusz az üzemanyagot kellett még fizetni. Az útvonal kötött volt, amit a kölcsönzős pasi lerajzolt egy térképre. Útvonal: Madouri, Skorpio sziget megkerülése, Meganissin kikötöttünk Sprachtohoriban és Vathiban, ebéd után irány Lefkada Desimi öböl, délután 5-re vissza kellett vinni a csónakot. Ez hatalmas élmény volt, gyönyörű lakatlan öblöket láttunk, gyönyörű sziklafalakat, ott álltunk meg, ahol akartunk, lehorgonyoztunk és búvárkodtunk. Csak egy probléma van, mint már írtad, nem tudtok angolul, és mielőtt elindultok a csónakkal, kb fél óra elméleti és gyakorlati oktatás tart a görög pasi. Megtanítja kezelni a csónakot, és elmondja, hogy merre nem lehet menni a tengeren, mert nem mindegy, hogy milyen irányból fúj a szél, és nem lehet kimenni a nyílt vízre, mindig időre kellet lenni az adott helyen a szélirány miatt. Ezt mind meg kellene érteni angolul, ahhoz, hogy tudjatok csónakot bérelni. Kaptok egy térképet, amin be van jelölve, hogy merre kell menni, meg kell adni a mobolszámotokat egymásnak, hogy fel tudjátok hívni, ha gond van. Egyébként teljesen veszélytelen az egész, az élmény pedig páratlan. Ajánlom mindenkinek, aki az idén Lefkadára megy , ezt ne hagyja ki.
Sok szerencsét!
Babar
Úgy tűnik számomra, hogy mi más "programon" szoktunk résztvenni: kb 2 percben elmondják a 25 lovas csónak kezelését, adnak egy térképet, melyen be van jelölve mely területen szabad mozogni (erre a területre érvényes a biztosítás is), megadja a saját mobilszámát gond esetére és utána hajrá! Szélirányról és más finomságokról még soha nem volt szó.
A 7 személyes járgány ára reggel 8-zól este 7-ig 45 € + a benya .
Szia Kakadu!
Te egy szerencsés görögöt fogtál ki. Nekünk mindent a szánkba rágott, a horgony bevetését és kihúzását, a motor sztendert állasba történő helyezését, a hátramenetet, az előre haladást és a gázadást is szóval mindent többször be kellett mutatni. Még eljött velünk egy rövid körre, hogy lássa mit tudunk a gyakorlatban.Nekünk már nagyon felment a pumpánk, de ő állandóan azt mondta, hogy "Relax, Relax". Reggel 9-re kellett mennünk, de a "görög" fél 10-kor még öltözködött, majd rágyújtott egy cigire és vonalas telefonon(amit Nidri kikötőjébe húztak neki ki) felhívta a parti őrséget és érdeklődött a várható szélirányról és időjárásról. Mi beszéljük az angolt, de nagyon lefárasztott minket.
Babar
Segítséget szeretnénk kérni. Lefkadára szeretnénk menni, de Nidri-be a hallottak alapján semmiképpen.
A Sun Rise Apartmanra gondoltunk, mert az Perigali-ban van (jó, nem túl messze Nidri-től, de egyelőre jobbat nem találtunk).
Akkor most melyik a helyes? Mert azért van különbség... Vagy talán az egyik szoba ilyen, a másik meg olyan? Esetleg a kék bútorok egy régebbi képhez tartoznak és azóta újították a szobákat?
A másik kérdés, hogy a google-ban a műholdas kereső azt mutatta, hogy az apartman egy pici kikötőhöz közel van. Akkor hogyan lehet ott nyugodtan strandolni? És milyen a víz? Milyen a part? Mert erről is találtam fotót. Egyik képen ilyen Perigali strand 1. , a másik képen pedig ilyen Perigali strand 2.. Itt is látok erős eltérést.
Továbbá van, aki azt mondja, milyen jó a medencéje, van aki pedig 2009-ben azt állította, hogy még el sem készült teljesen.
Nem szeretnék zsákbamacskát, mert nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket. Nem is értem, miért nem képesek az utazási irodák megfelelően tájékoztatni az embert, ha már ennyit fizetünk érte.
Valaki tud infót, képeket, megerősítést adni azzal kapcsolatban, hogy mi és hogyan van??
Perigaliban - de tulképpen egész Nidriben - a strand egy viszonylag keskeny (5 -7 m.es) apró kavicsos sávból áll. Sok parti taverna tulajdonosa - nyilvánvalólag helyben fogysztás ellenében - megengedi a partra kihelyezett napernyők, napozó ágyak használatát, esetleg a WC-t is, de más lehtőség nem nagyon van, tussolásra sem.
A Sun Rise-ról nem tudok semmit (azon kívül, hogy eléggé kiesik), csak kívülről láttam.
A Sun Rise közelében akkor ez azt jelenti, hogy vannak éttermek? Vagy mindig be kell gyalogolni Nidri-be? Csak mert ez utóbbi a járda hiányában nem lenne nagy élmény....