Akkor Te biztosan tudsz segíteni nekem. Athénba készülünk majd 1 napos kirándulásra, az a kérdés, hogy kocsival menjünk (nem ajánlották a parkolás miatt) vagy fakultatívba (igazából ezt azért nem szeretem, mert az egész egy rohanás szokott lenni), vagy helyi járattal induljunk neki? Te mit mondasz?
En autoval nem mennek, mert a parkolas tenyleg horror neha. A tomegkozlekedessel az a baj, hogy szinten nincs tul sok ido, a csatlakozasok es atszallasok miatt (Tolo-Nafplion, Nafplion -Athen, Athen kulvaros- Athen belvaros....) ... ha idegenvezetest is szeretnetek akkor mindenkeppen a fakultaiv a legjobb megoldas.
Nalunk van magyar nyelvu idegevezetessel kirandulas Athenba,
a program:egésznapos kirándulás Görögország fővárosába.
Útközben tartunk egy rövid pihenőt is a Korinthoszi csatornánál. Le Lehet nezni a hidrol...
Fő uticélunk, Athén legismertebb látnivalója az Akropolisz, ahol az ókori világ egyik legszebb épületegyüttesével ismerkedhetünk meg.
Az Akropoliszról látható többek közt a Dyonisos színház, a Herdes Atticus Odeon, az Aeroszpagosz, a Lykabettos domb, a Nimfák dombja és az Agora is. (magyar idegenvezetessel)
Az Akropolisz megtekeintése után, a szabadidős program keretében, kellemes időtoltést kínal a Plaka, a régi bazárnegyed, vendégcsalogató üzleteivel, éttermeivel, kávézóival.
Ez alatt az idő alatt meg lehet látogatni az Olympiai Zeusz templomot, és a Dyonisos színházat is. Ezekre a helyekre szintén érvényes az Akropoliszra váltott belépő, es persze meg is mutatjuk, hol talalhatoak...
A nap folyamán megnézzük az őrségváltást is a Parlamentnél, Az ismeretlen katona emlekműve előtt.
Az autóbusszal el fogunk haladni a Marvanystadion elott, az Akadémia, az Egyetem, és a Nemzeti könyvtár épulete előtt, majd elindulunk vissza Toloba.
Indulás : 07:45 Érkezés : 19:00
Ár: 35 Euro
Ez az ár nem tartalmazza a belépő árát
Az Akropoliszra is érvényes kombinált belépő: 12 €
19 eves korig ingyenes a belepo, es diakigazolvannyal 19 felett is.
Szupi! Mindenképpen megkeresnénk, ha ott leszünk, bár ez még soká lesz. Melyik napon van a kirándulás? Mi csak 1 hétig leszünk ott, de ezt semmiképpen nem szeretnénk kihagyni.
Megköszönném. Olyan izgi, már nagyon várom! Már többször jártunk Görögországban, eddig még csak jó tapasztalatokkal jöttünk haza, biztos vagyok benne, hogy ez idén is így lesz.
Ne feledkezzetek el a megfelelo biztositasrol (Atlasz) ...ennek a reszleteit elovashatod a biztositasok topikban. (es itt a "Toloban" is is 93421-es hozzaszolas)
(ha belenezel a blog-omba ott is talalsz infokat Athenrol es Tolorol is)
Legutóbb AgniTolo szerkesztette (2009-05-11 19:19:25), összesen 1 alkalommal
Sziasztok
buszken jelentem hogy ma megvolt az elso furcsi a tengerben
egy oroszlanszelidito batorsagaval felvertezve lementem a partra majd mindenre elszantan beledugtam a labam a vizbe majd belementem fellabszarig majd szegyen ide szegyen oda a jelenlevo szemtanuk (ket boldogan lubickolo norveg turista harom siraly es egy jopar helyi halasz ) kacajatol kiserve hazakullogtam....
holnap ujra probalkozom
ha minden jol megy lehet eljutok terdig