Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11086
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208823 Üzenet linkje2013-08-13 13:02:47  Válasz a #208789. hsz-ra

Szia Judit!

Először is de örülök hogy rátaláltál a kérdésemre icon_smile.gif
Remélem nem gond ha akkor még kérdeznék tőled ?

Az egyik kérdésem az lenne hogy az apartmanba ami hűtők vannak, azokban található -e fagyasztó rész ? Na nem megy egész kacsát akarok lefagyasztani icon_biggrin.gif Jégakku szempontjából kérdezem.
A másik dolog még ami nagyon érdekelne, hogy wifi elérés valóban van az apartmanban ? Illetve ha igen, akkor azt díjmentesen lehet használni vagy nem ?

Előre is köszönöm szépen a választ !
icon_smile.gif

# 11087
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208824 Üzenet linkje2013-08-13 13:35:27 

Szia, hűtőnek átlagos kb. 15 literes fagyasztója volt. Wifit megkérdezem a családtól este, már nem emlékszem hogy volt-e. Azt tudom hogy a Caravelnél wifiztek a skacok amikor ott frappéztunk. Talán kijutunk idén az utolsó héten, még alig merem leírni visszamennék Paraliára szívesen.
# 11088
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208827 Üzenet linkje2013-08-13 13:58:48  Válasz a #208824. hsz-ra Előzmény #208824

Szia !

Örülök hogy van fagyó, ebben sajnos teljesen tanácstalan voltam icon_sad.gif
Bízom benne hogy wifi is megtalálható majd a Renában, a katalógusban fel volt tüntetve az biztos icon_smile.gif

Várom válaszod majd a wifivel kapcsolatban.
És köszönöm az eddigi információkat ! icon_biggrin.gif

Egyébként ott az utolján milyen időre számíthattok ? Olyankor is van lehetőség fürdőzni ?

# 11089
Szgi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208828 Üzenet linkje2013-08-13 14:06:40 

Üdv!
A /bal?/sors és az IBUSZ jóvoltából az idén Paraliára keveredtünk /09.02- Ermis ap./. A fanoktól kérdezném, hogy a környéken motorral bejárható távolságra milyen látnivalókat tudnának javasolni ill. kb. mekkora távra lehet köves, sziklás strandokat találni. Bulizás nem érdekel, "vén vagyok akár a föld", Ne Meteorázzunk meg Olymposozzunk, mert azokat én is tudom.
Tudom, hogy a hely egy "turistacsapda",de elfogadható helyi kajákat esetleg melyik tavernában lehet enni?
Vajon mennyi a nagyobb /125-ös/ motor bérleti díja?
Busszal megyünk és az előzetes infók alapján próbálnék vmi programot csinálni, mert én nem szeretem a homoksivatagban való punnyadást.
Esetleg ha vki akkor jön és autót bérelne, kooperálhatnánk is. Mi ketten megyünk.

# 11090
Afrodite30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208831 Üzenet linkje2013-08-13 15:07:52 

"Várom válaszod majd a wifivel kapcsolatban. "

Szia Yakumo!

Tavaly , mi is a Rena apartmanban voltunk , van ingyen wifi , ha jól emlékszem a tulajtól ( Kostas) kell elkérni a kódot . Nagyon jól beszél angolul , de ha ez nem megy , majd az idegenvezető segít .Az emeletiek panaszkodtak , hogy feljebb már szakadozik a wifi icon_sad.gif Az első emeleten laktunk , a szobája nem túl nagy , de a célnak megfelel . Viszont a terasza jó nagy , főleg a két szélső , a középső viszont amennyivel keskenyebb , annál hosszabb :-/ . Nyugati fekvésű , úgy hogy egész délután oda süt a nap , rekkenő forróság van . Kényelmesen ki lehet ülni , kint vannak a műanyag székek az asztallal és még bőven van hely a száradó ruháknak. Kostasnak van még 1 másik apartmanja a Blue Sea , de arról nem hallottam ennyi jót , mint a Rena-ról. Nagyon kedves , segítő kész és mindig ott van. Ő is takarítja az apartmant és mindig szép tiszta.Nagyon közel van a sárga közért és jók az áraik. Kb ,,, 200 méterre van a parttól , nem Olympic Beach irányában , hanem ellenkezőleg .Elég szellős a part , nem zsúfolt , csak nagyon zavaró , hogy sok az "árus" icon_sad.gif . A víz tiszta.
Mindenképp menjetek be Katerinibe , csodálatos hely , szerdán és szombaton van piac. Élelmiszer , zöldség , gyümölcs , hal , olíva bogyók és " Kínai ruha" töménytelen mennyiségben.
A busz a kisvasút helyéről indul , (a templommal szembeni utcából ) De sajnos csak elmondás alapján tudom , hogy 1-1és fél € az útiköltség !
Ha van még kérdésed , kérdezz nyugodtan.
Üdv : Afrodite

# 11091
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208834 Üzenet linkje2013-08-13 16:35:27  Válasz a #208831. hsz-ra Előzmény #208831

Szia Afrodite!

Nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ! icon_smile.gif
Megnyugodtam hogy van wifi elérés,az otthoniakkal így tudjuk a legkönnyebben tartani a kapcsolatot.
A nyugati fekvésnek viszont nem örülök icon_sad.gif Remélem mikor mi megyünk [ Szept.2. ] akkor már nem kell bekapcsolni a klímát. De ha éjszaka lehet aludni kellemesen, az tökéletesen elég. Bár azt nem tudom hogy szúnyogháló van -e ? icon_sad.gif
Viszont azt nem tudtam hogy a BlueSea is az övé, azt is néztük a katalógusban [ Apollon Travel ]
Örülök hogy szép állapotban van az apartman és tiszta is.
Viszont még egy valami nagyon felütötte a fejem!
"csak nagyon zavaró , hogy sok az "árus". "
Ezek az árusok, ugye nem azok a fajták akik a parton jönnek oda hozzád és tukmálják a portékájukat ?? Mert az nagyon nem szeretem... icon_sad.gif
Ha esetleg olyanok, akkor kivédhetők azzal hogy a központtól kicsit arább fürdik az ember ?
Majd ki ment a fejemből icon_biggrin.gif
Sünike illetve medúza mennyire volt gyakori ?
Mert direkt vásároltam búváruszonyt meg szemüveget hogy kicsit beljebb is tudjak úszni. Nyilván nem olyan látvány fogad merülés közben mint mondjuk Rodoszon, de a Tiszánál biztos vagyok benne hogy szebb és jobb élményt tud majd nyújtani Paráliánál a tenger icon_smile.gif

Várom válaszod icon_smile.gif
Szép Napot Kívánok !

# 11092
Afrodite30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208855 Üzenet linkje2013-08-13 21:14:50 

Szia Yakumo !
Sajnos elkeserítelek , mert igen , azokról az árusokról beszélek , akik már zavaróak icon_sad.gif Nem segít semmit , hogy nem a központban vagy , vagy sem , a tengerparton végig jönnek-mennek és addig nem állnak odébb , míg meg nem köszönöd és kész ! De nem kell izgulnod , mert néhány perc múlva jön 1 másik csapat és ez így megy nap hosszat icon_sad.gif . Talán , délután már nincsenek annyian , mert mindenki bemegy a szállásra és kisebb tisztálkodás után kiülnek a főutcára és ott kezdik árulni a portékájukat !
Ha emlékezetem nem csal , nincs szúnyogháló , csak toló ajtó és sötétítőfüggöny icon_sad.gif ! Mi a függönyt behúztuk félig éjszakára és az ajtót kitártuk , így elég hűvös volt éjszaka .
Egyetlen sünivel sem medúzával nem találkoztunk , azt mondták többen is , hogy Olympic Beach fele jobban vannak , sőt azon a részen el is van kerítve jó nagy területen hálóval , úgy hogy nem tudnak beúszni a part közelében ! Ha van kedvetek , csak 1-2 km. és kipróbálhatjátok az Olympic Beach részén is a fürdőzést. Egyébként , jó kis séta is Paralia és Olympic Beach közötti rész , mert sétáló utca van kiépítve , kivilágítva 3 km. és ha a vissza útra elfáradnátok , ott a kis vonat , ami oda -vissza visz 5-10€ között , attól függ , hogy csak 1 útra vagy vissza is azzal akartok e jönni ?
A vízre ne Sarti féle tisztaságra gondolj , mert az a víz ami Sartin van , kenterben veri az összes környékbeli víz tisztaságát icon_wink.gif , kristálytiszta és átlátszó. Erről nem igazán lehet elmondani !
Tömören ennyi .
Kellemes nyaralást és jó utat kívánok nektek !

Üdv : Afrodite.

# 11093
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208861 Üzenet linkje2013-08-13 22:19:53  Válasz a #208855. hsz-ra Előzmény #208855

Szia Afrodité!

Ez egy kicsit most elszomorított hogy szinte már "zaklató" árusok ott korzóznak majd. Mert mondom, mi kifejezetten nem kedveljük az olyat,és tényleg csak kikapcsolódni szeretnénk icon_smile.gif
Remélem azért nem csípnek szanaszéjjel minket a szúnyogok. Én még jobban kibírom.Gyerekek azok rosszabbul tűrik.
Több helyen olvastam,hogy sajnos itt tényleg nem olyan tiszta a víz és átlátszó mint Sartin. De bízom benne hogy azért itt sem lesz olyan rossz. És tudunk majd azért merülgetni is. icon_smile.gif
Huh még ez is csak most jut eszembe, és mi a helyzet lopással? Remélem ez nem gyakori mint itthon ? Sok pénzt nem viszünk le, de telefon, fényképezőgép az biztos lesz nálunk.
Nagyon szépen köszönjük a jó kívánságot,és az eddig hasznos válaszokat is!

És nektek is kellemes nyarat kívánok ! icon_smile.gif

# 11094
Afrodite30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208895 Üzenet linkje2013-08-14 14:54:58 

Szia Yakumo!

A szúnyogokkal kapcsolatban szeretném elmondani , hogy nem volt , illetve mi vittünk magunkkal elektromos szúnyog riasztót , ezt használtuk éjjel. Lehet , hogy ezért nem volt !?
A lopások nem jellemzők , de ne hagyjátok kint a törölközőket és a napernyőt sem a parton.
Az apartmanban egyáltalán nem kell félnetek a lopástól , mert mindig ott a tulaj , éjszaka is és kb...10-11- fele becsukja a bejárati ajtót , mindenkinek van hozzá kulcsa és tud közlekedni , viszont idegenek nem tudnak bemenni !
Én is köszönöm a jó kívánságokat. icon_smile.gif

Üdv : Afrodite.

# 11095
Wolfi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208902 Üzenet linkje2013-08-14 16:31:27 

A lopások nem jellemzők , de ne hagyjátok kint a törölközőket és a napernyőt sem a parton.

Üdv : Afrodite.[/quote]

Törölközök napernyők nyugodtan ,maradhatnak a parton amíg Ti felmentek sziesztázni senki nem fogja elrabolni icon_idea.gif icon_lol.gif
Értéket viszont nem szabad őrizetlenül hagyni mert hallani olyanokat icon_sad.gif
hogy lopnak, általában az albánok.

# 11096
Afrodite30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208905 Üzenet linkje2013-08-14 16:46:26 

Szia Wolfi2

Köszönöm a helyesbítést , de én cáfolnám , hogy "csak Albánokról" lenne szó , nekem van Paralián nagyon kedves albán ismerősöm , dolgozik és esze ágában sincs lopni !
Viszont van ott többféle nemzetiségű ember , sorolhatnám : Afrikából ,Dél Amerikából, Afganisztánból , Kínaiak is pl....

# 11097
Wolfi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208908 Üzenet linkje2013-08-14 16:55:17  Válasz a #208905. hsz-ra Előzmény #208905

Igazad van, nekem görög emberkék mondták, hogy az albánokat el kell kerülni mert" capcaráznak" és verekednek. icon_sad.gif

Hála istennek nem a saját tapasztalatomat írtam csak amit ott lent hall az ember.

Nekem is van albán barátom, minden évben összefutunk, semmi baj vele. icon_lol.gif

# 11098
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Fszeva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
203 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208911 Üzenet linkje2013-08-14 17:09:35  Válasz a #208861. hsz-ra Előzmény #208861

Szia Yakumo18!
Mindenképp vigyetek elektromos szúnyog irtót! Nekünk csak éjszakára kellett bekapcsolnunk és megúsztuk csípések nélkül. Attól meg ne tartsatok, hogy délután odasüt a nap a szobátokhoz! Mi is szeptemberben voltunk és nem volt vészes! Légkondit se kellett használnunk.

# 11099
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208924 Üzenet linkje2013-08-14 19:30:55  Válasz a #208911. hsz-ra Előzmény #208911

Afrodite,Wolfi2 ,Fszeva !

Köszönöm szépen a válaszokat, és a segítséget is egyben!
Rengeteg hasznos információt mondtatok már itt nekem, és ezért tényleg hálás vagyok nagyon ! icon_smile.gif
------
Fszeva !
Annyi kérdésem lehetne tőled hogy ti mikor mentetek Szeptemberben ? Akkor hány fokos volt kb. a víz és a levegő hőmérséklet?

Mi majd csak Szept. 2.-án utazunk. Ha akkor 30fokos lenne a levegő, annak már örülnék. Ha melegebb lesz, annak meg kifejezetten örülök icon_smile.gif

Üdvözletem Küldöm Mindenkinek !
icon_smile.gif

# 11100
Dtina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208928 Üzenet linkje2013-08-14 20:52:16 

Segítene valaki abban, hol találom meg Paralia időjárását? Az előrejelzés is érdekelne.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 739 740 741 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu