Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142417 Üzenet linkje2010-07-04 16:30:00  Re:

balazsbea írta:
Melyik sziget tetszett a legjobban? Sikerült mindent megnézni, amit beterveztetek?

Szia!

Összességében az eddigi legjobb nyaralásunkon vagyunk túl, tele élményékkel és érzésekkel, de még ülepedni kell ennek az érzelmi töltetnek.
Santorinitől többet kaptam, mint amit vártam. Sikerült mindent megnézni, amit előre beterveztünk. Attól tartottam, hogy a tömegtől élvezhetetlen lesz a sziget, de az előszezonban még nem voltak olyan sokan, így nem befolyásolta semmi negatívan az ottlétünket. Másodszor (az utolsó előtti nap) komppal érkeztünk meg a szigetre és megállapítottuk, hogy így az igazi először megpillantani ezt a csodát. Egyszer tényleg látni kell ezt a szigetet.
Naxostól vártam a legtöbbet és tényleg gyönyörű sziget, de nem tudott úgy elvarázsolni a sziget sem a strandjaival sem a látnivalóival, mint ahogy a nyaralás előtt vártam. Valószínűleg előzetesen túl magasra tettem fel a mércét a szigettel kapcsolatban, de a fényképek és az élménybeszámoló piszkozatának átolvasása előtt nem akarok könnyelmű kijelentéseket tenni. Lehet, hogy itt (9 nap környékén) már a családunk is nagyon fáradt volt és ez is befolyásolta a szigetről alkotott képet.
Nekem Paros tetszett a legjobban. Anti Parost itt kihagytuk a programból. Nagyon jó strandokat fedeztünk fel és a falvak (Prodromos; Marmara; Marpissa; Lefkes ) is gyönyörűek voltak, vétek lett volna kihagyni ezt a szigetet a kombinációból.

Most megpróbálom rendszerezni a fényképeinket és egy rövid felsorolás jellegű összesítésben leírom a programunkat.

Jenike

Köszönöm mindenkinek a segítséget és az információkat a nyaralásunk megszervezésben!

# 317
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143769 Üzenet linkje2010-07-12 23:02:40 

Sziasztok!

Tegnap reggel szerencsésen hazaértünk. Nem kis mázlival mind a két komp sztrájkot sikerült pont elkerülnünk. Így viszont maradt az eredeti program. Örültünk ,hogy Milosról elindult a kompunk . Nem mertünk már megállni Serifoson. Ahol oda-vissza megálltunk és nagyon ,nagyon tetszett.
A hajóról láthattam:Serifost,Sifnost és Sikinost ,egy egy rövid pillanatra. Kimoloson és Santorinin 1- 1 napot töltöttünk.
Santorini nem tett rám akkora hatást mint amit vártam tőle. Talán ha csak oda mentünk volna akkor biztosan jobban tetszik. De Ios nagyon nagy hatással volt rám. Így alig vártam,hogy vissza érjünk. Sajnáltam azt az egy napot amit Santorini elvett Iostól. Felraktam egy albumot a szigetről, remélem,hogy tud visszaadni a szépségéből valamit. A második helyezett lett Folegandros. alig lemaradva Ios mögött. Itt a főváros és az é-k partok leírhatatlanul szépek.
Milos épített és szárazföldi részei Iosról és Foleganrosról odamenve bizony csúnyák. A tengerpartra leérve aztán beindul a csodagyár. A sirmatás partok is nagyon hangulatosak,és meseszépek. De a belső szárazföld és a turista gyár Adamas sokat ront nálam az összképen. Szerintem a szigetre elég 3 nap. Kimolos nagyon aranyos kis sziget. A kasztróban hangulatos utcákkal és szuper múzeummal. A strandjain jóval melegebb a víz mint Miloson. Bántuk ,hogy nem itt foglaltunk szállást . Tartalmas napot töltöttünk itt.
Dióhéjban ennyi . Holnap megpróbálok felrakni egy Folegandros,Majd egy Milos albumot. Aztán majd egy beszámoló is megszületik valamikor.
Jó tervezgetést mindenkinek.
kokszi

# 318
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143778 Üzenet linkje2010-07-13 06:49:59  Válasz a #143769. hsz-ra Előzmény #143769

Szia Kokszi! icon_smile.gif

Üdv itthon! icon_smile.gif Köszi a képeket és a gyors bejelentkezést! Az Ios albumot már egyszer átfutottam (még csak egy gyors átnézésre volt időm), de már abból is kitaláltam, hogy nagy hatással volt Rád az a sziget! Látszik a képeken. icon_smile.gif Így végül nagyon szerencsésen választottál előre is, hogy azon a szigeten sok napot töltöttetek el. Kíváncsi leszek majd a részletekere is.

# 319
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143817 Üzenet linkje2010-07-13 10:16:32  Válasz a #143769. hsz-ra Előzmény #143769

Szia Kokszi!
Teljesen lázba hoztál, máris repülök át a fotókhoz!
Medi icon_biggrin.gif

# 320
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143867 Üzenet linkje2010-07-13 14:05:23 

Szia Kokszi!

Üdv itthon. Már vártalak haza a hírekkel. Örülök, hogy minden jó volt, nekünk is, közben is sokat gondoltam rátok. Én is nézem rögtön a képeket.
Andi

# 321
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143955 Üzenet linkje2010-07-13 18:27:57 

Sziasztok !

Köszi mindenkinek a fogadtatást.
Fotók majdnem nem lettek. Az utolsó nap Miloson a Firiplakai strandról túráztam tovább a szines sziklafalak alatt. Itt van egy hatalmas szikla beszakadva a vízbe ami csak egy 40-50 centi széles átjárót hagy szabadon. Ide viszont becsapkodnak a tajtékzó hullámok. A víz csak combközépig ér. Felhúztam a nadrágom szárát és átpréseltem magam. átérve vettem észre,hogy nincs meg a gép ami a zsebemben volt. Tehetetlen dühömben mint egy őrült kezdtem keresni. Persze,hogy a szűk átjáróban találtam meg a víz alatt. Kb. 5 perc után ,mert a tajtéktól semmit nem lehetett látni a szűk átjáróban.
Rohanás Adamasba, itt van egy profi fotós hölgy aki kiírta a képeket egy dvd-re. Már itt észre vettük,hogy nem elég színesek és élesek a képek, ahoz képest amit a gép tudott. A fényképező persze kuka.
Így rohanva kurtán hagytuk ott a firiplakai strandot pedig gyönyörű szép.
Azt az érzést ami bennem kavargott amíg meg nem láttam,hogy megvannak a képek nem kívánom senkinek.
Felraktam a Folegandrosi albumot is , a Milosival is igyekszem majd.
Folegandroson megismerkedtünk Petrossal aki kint dolgozik a szigeten . Söröztünk, beszélgettünk. A fórumnak hála, jó hogy ilyen dolgok is megtörténhetnek.

Sziasztok: kokszi

# 322
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143965 Üzenet linkje2010-07-13 19:04:45  Válasz a #143955. hsz-ra Előzmény #143955

Szia Kokszi!

Üdv itthon! majdnem egyszerre jöttünk icon_lol.gif

Fényképezőgép-mizériát átérzem, velünk is hasonló történt, mikor Kakovatoson fotóztam a kölket a térdig érő vízben és jött egy nagy hullám icon_lol.gif nekünk csak kicsit lett vizes, de nem bírta ki... vettünk új gépet, így lettek fotók az utána következő időszakról is icon_wink.gif

Fotóidat nézem mindjárt icon_lol.gif

# 323
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143975 Üzenet linkje2010-07-13 19:52:15 

Szia Kokszi!
Petrost akartam is kérdeni. icon_smile.gif
Uhh, a fényképező nagyon gyenge pontom, megértelek. Ez mikor volt, mennyi nap volt még hátra? Mert gondolom, utána már nem fényképeztetek. Én mindig a nyakamba akasztom, ha vizes a hely, még nejlonzacsiba is csomagolom vagy a fogaim közé veszem a tokjával...icon_smile.gif Nagyon sajnálom. icon_sad.gif

# 324
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143999 Üzenet linkje2010-07-13 22:02:29 

Szia Andi !

Ez az utolsó nap volt, teljesen tele memória kártyával. Mindig két gépet viszünk,így hazafelé a másodikat használtam. A gond az volt,hogy a memória kártya is picit beázott,emiatt izgultam nagyon. A gép az nem érdekelt,csak az a tudat,hogy elveszhettek a képek. Nyomogattam ,ütögettem a memória kártyát és pici víz jött belőle. Na ekkor nagyon beparáztam.
Az utolsó napunk így picit furcsán ért véget Miloson.
Petrossal jót dumcsiztunk ,örülök, hogy megismerhettem. Sok Görög kérdésről egyformán gondolkodunk. Jó volt ezeket kibeszélni,úgy hogy közben senki nem hurrogott le a fórumról. Ezen röhögtünk is .

Szia:kokszi

# 325
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144007 Üzenet linkje2010-07-13 23:44:40 

Ezt én is megerősítem! icon_lol.gif

És nem "tömjénezés", de örülök, hogy személyesen megismertem Kokszi-t a családjával együtt! Akik két igen kedves, bájos hölgy! velük még nagyobb és szebb élmény az utazás, azt hiszem! És az utazási szokásik... mintha az én családom és gyermekkorom köszönne vissza!

Minden jót!

# 326
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144109 Üzenet linkje2010-07-14 18:27:31  Válasz a #143999. hsz-ra Előzmény #143999

Szia Kokszi!

Üdv. újra itthon! Örülök, hogy sikeres volt az utazás és szép élményekkel tértetek haza. Remélem az útbaigazításaim nem okoztak csalódást, mindent megtaláltál amit kerestél. Pl.:" Bakery" Folegandroson
Sokat gondoltunk rátok és irigykedtünk is egy picit.
Ami a fényképezőt illeti. Mi állványról, automata önkioldóval fotóztuk magunkat, tavaly Miloson Paleochori beach-en. Szépen mosolyogtunk, amikor a Meltemi felborította az állványt és a géppel együtt a nagy kavicsos partnak csapta. A vigyor gyorsan lehervadt, rohantam a géphez, de megúsztuk. Egy biztos, a tengervíz nagyobb kárt tud okozni. Szerencséd volt. Ezek a dolgok megismételhetetlenek! Én megőrültem volna, ha nem sikerülnek a képek egy ilyen eset miatt. Egyébként mi is mindig két gépet viszünk.
Nézem a képeidet!!!!!!!!!!

Üdv.: Babar

# 327
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144141 Üzenet linkje2010-07-14 22:07:52 

Szia Babar!

Én is közel voltam a megőrüléshez ,amíg Adamasban a számítógép monitorján meg nem jelentek a fotók.
Ezt az érzést tényleg nem kívánom senkinek. Voltunk öt szigeten rengeteg fotó és a végén majdnem mindet elcsesztem.
Az útmutatásod mindenhol halál pontos volt. Teljesen úgy volt minden ahogy írtad. A pékség persze megvolt. Be engedett a pékbácsi a belső részekbe is, aranyos volt. Csak ámultam ahogy a jó dagi felesége dobálta a szó szerint gazzal-kóróval fűtött kemencébe a vekniket.
Ios a hatalmas és zöldellő virágzó völgyeivel hatalmas élmény volt. Ezekben nagy sétákat tettünk. Reggel kakasszóra ébredtünk. Esténként pedig együtt ordítottam a szamarakkal . Kint voltunk egy illatos állatokkal teli környezetben. Itt a sziklák és hegyek nagyon szép vöröses barnás színűek. Még virágzott az oregano és minden tele volt állatokkal. Ezzel a picivel nyert Ios Folegandros elött.
Milos viszont elég nagy csalódás volt. Szívem szerint már a kompról sem szálltam volna le amikor Megláttam Adamas esti pompáját.
A sok szépséges strandon kívül eddig senki sem írt a csúnyácska városokról, az itt nem létező kikládi hangulatról,az unalmas szárazföldi részekről. Ez picit furcsa volt Folegandrosról odaérve. Még egyszer nem mennék el Milosra.
Iost viszont nagyon tudom ajánlani, olyan egyszerű manusoknak való hely.
Ha nem segítesz Medivel együtt olyan sokat, akkor szürkébb lett volna a nyaralásunk. Szerintem a fórum erről kell, hogy szóljon, köszönet érte. Ha egyszer a Peloponnészoszra vágysz akkor talán megtudom hálálni a sok segítséget.

Szia:kokszi

# 328
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144150 Üzenet linkje2010-07-14 22:34:42 

Szia Kokszi!

Most néztem végig a képeidet, nagyon gyönyörű helyeken jártatok és igazán jó fotókat készítettél! Tényleg nagy kár lett volna, ha elvesznek, és biztos pokoli rossz érzés, de azért azt az élményt, hogy ott voltál és láttad, nem pótolhatja semmi sem, és szerintem ez a lényeg. icon_smile.gif Viszont azért persze nagyon-nagyon örülök, hogy szinte a csodával határos módon sikerült a képeket megmenteni, mert így nektek is emlék marad és mi is láthatjuk. icon_smile.gif

Nagyon tetszenek azok a folegandrosi képek, amelyeken lehet látni, ahogy felfelé kígyózik a templomhoz az út... amikor kb. két évvel ezelőtt először feltámadt bennem vágy, hogy erre a szigetre menjek, ez a kép fogott meg, aztán ahogy egyre többet láttam a neten, egyre inkább kíváncsi lettem a sziget többi részére is, a szamárösvényekre, a chorára stb. Ide biztosan el fogok egyszer menni, mert nekem is nagyon tetszik. icon_smile.gif

Majd még írok, de most félbe kell szakítanom... icon_confused.gif

# 329
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144157 Üzenet linkje2010-07-15 00:01:37 

Idézet:
Milos viszont elég nagy csalódás volt. Szívem szerint már a kompról sem szálltam volna le amikor Megláttam Adamas esti pompáját.
A sok szépséges strandon kívül eddig senki sem írt a csúnyácska városokról, az itt nem létező kikládi hangulatról,az unalmas szárazföldi részekről. Ez picit furcsa volt Folegandrosról odaérve. Még egyszer nem mennék el Milosra.

Első pillantásra tényleg nem sok jót néz ki az ember Milosból. Adamas sem a leghangulatosabb város ahol jártam, viszont annyira nem is elrettentő

Milosnak igenis van hangulata!

Nekem tetszett Milos...de a legszebb helyekért tényleg meg kell küzdeni egy kicsit...ez a sziget nem adja könnyen magát...

Örülök, hogy ezeket élőben láthattam!

# 330
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144160 Üzenet linkje2010-07-15 06:38:57  Válasz a #142417. hsz-ra Előzmény #142417

Szia Jenike!

Ezer bocs, de csak most vettem észre ezt a hozzászólást... mentségemre legyen mondva, hogy éppen útközben voltam és nem tudtam napi szinten követni a hozzászólásokat...

Érdekes, amit Naxosról írsz, mert valahogy egy szóban én sem tudnék róla elsöprő érzéseket megfogalmazni, de összességében véve, ha mindent átgondolok, akkor mégis örülök, hogy nem hagytuk ki.

Paros nekem is a falvai miatt tetszett, azért is mentünk oda, a strandokra pedig igazán kíváncsi vagyok, mert én igazán nagyon jót ott a képek alapján nem találtam. Ha a valóságban mégis volt, akkor lehet, hogy elmulasztottunk valamit, és "kénytelenek" leszünk egyszer visszamenni? icon_wink.gif

Nagyon várok majd minden infót, amit írsz még! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu