Hát, aki nem találkozott szúnyoggal, az hálás lehet , engem zabáltak, gyakorlatilag napi 10 alatt nem úsztam meg. A Fenistilünknek jó hasznát vettük. Este nagyon csíptek.
Stalis... A part gyakorlatilag mindenhol jó, lassan mélyülő a strand és homokos. Mi minden nap elmásztunk a Mythos étterem strandjára. Az tetszett nekünk a legjobban. Elvileg szabad strand, de arra hely nincs, hogy a törölköződ letedd valahová . A végén már várt minket a lefoglalt garnitúra. A parton a két napágy, a napernyő és a mellékhelység használat 4E két főre. Egy helyen volt- egy Ír étteremnél, ahol 6E-ért adtak még hozzá ebédet is.
Az emberek nagyon kedvesek, persze mindenhová beinvitálnak, néha ez már kicsit fárasztó. Mondjuk ma itthon fura volt, hogy nem szólnak utánunk a boltokból .
A tömegközlekedést csak érzékeltük, hogy jó, gyakran járnak a zöld buszok, amivel a közeli városkák megközelíthetők. Ki nem próbáltuk.
Mi egy kiránduláson voltunk: Spinalonga, Agios Nikolaos. Nekem nem jött be, de persze ízlések és pofonok. Érdemes megnézni a kinti kis irodák ajánlatait.
Mi egyébként - tudom, hogy sokak szerint ez vétek - pihenni mentünk. Tengerparton feküdni, meleget érezni, sokat fürdeni. Ezt mind megkaptuk Stalistól. Az idő csodálatos volt, három napig még szél sem volt, egy nap volt, amikor kellemetlenebb volt a szél, és egy, amikor nagy hullámok voltak, de a parton csak kellemes szellő lengedezett.
Minden este elmentünk nézelődni, a "sétáló utca" nagyon hosszú, mindenki megtalálja, amit keres, ha bulizni akar, ha csak iszogatni, vagy nézni a tengert. Mi főként a korábban említett Mythos Étterembe mentünk, jól főznek, jók az édességeik, és jó a sörük /3E-0,5l/ (Férjem szerint). A másik kedvencünk a Nemo Bár volt. Volt egy harmadik hely is, ott fagyiztunk /3-5E/, de a nevét nem tudom. Nekünk volt reggelink és vacsoránk, így csak az ebédet kellett megoldani. Mikor mit ettünk, fánkot /1-2E/, gyümölcsöt, gyrost, hambit /5E krumplival/, jégkrémet /1-2E/.
Nekünk, akik tényleg pihenni vágytunk, nagyon bejött a hely. Már most visszavágyódunk.
Nem tudom mennyire sikerült válaszolnom, ha gondolod tegyél fel nyugodtan konkrét kérdéseket. Viszont az árakról nagyon nem tudok nyilatkozni, mert a bárlátogatásokon kívül nem nagyon költöttünk. (Ja a kinti autóbérlésnek horror árai vannak, és horror sztorikat hallottunk, szóval csak óvatosan!)
Egyébként a nappal is nagyon óvatosan, én kreol bőrű vagyok, és szoliztam is előtte, 30 faktoros naptejjel kentem magam, úgy, hogy csak a vízben voltam napon, a két vállam bőrét már elvesztettem :S.
Sziasztok!
Volt már valaki az Irini Hotelben (Gouves)??? Valóban 700 m a tenger? Kicsit távolinak tűnik, bár azt írja a katalógus, hogy a közelben van pér öböl is!? Segítsetek légysz, mert ha szimpi, akkor holna le is foglaljuk 2 hétre!
Mennyire szükséges vízicipőt vinni magunkkal? Vannak tengeri sünök Hersonissos környékén?
Azt olvastam, hogy szúnyoggal találkoztatok jópáran, úgyhogy erre mi is felkészülünk, mert engem nagyon szeretnek.
Sziasztok!
Mi szeptember 1-jén indulunk Krétára. Az az igazság, hogy aggaszt a görög helyzet, a csőd közeli állapot. Tudom, biztos volt már téma ez, de kérdezném, hogy tartanunk kell esetleg valamitől ezzel kapcsolatban?
dian77!
Éppen most hallottam az egyik rádió műsorvezetői arról beszéltek, hogy milyen üres mostanság a sziget. Se a parton, se a szórakozóhelyeken nincsenek sokan, sőt, alig lézeng pár turista. Bár ti előbb voltatok, de éreztetek ilyet? Vagy valaki, aki mostanában jött vissza: mit tapasztaltatok? Nem szeretnék pangó tengerpartra menni
Én is ma hallottam a rádióban, pont Krétáról beszéltek, hogy üres a sziget, alig lézengenek...ami mondjuk minket nem zavar, ha nincs éppen tumultus a partokon, ha ez nem jár azzal, hogy akkor az üzletek, éttermek sincsenek nyitva.
Igazából azért kérdeztem ezt tegnap, mert ha mégis csak csődöt jelentenek a görögök, akkor nagyon meg fog változni ott sok minden más.
Ugye tavaly is volt már válság, sztrájk, tüntetés, akkor Sartin voltunk, semmi nem érződött mindebből, de azért egy államcsőd mégis csak más.
Épp ma reggel ebben a rádióműsorban a kedves műsorvezetők azt hangoztatták, hogy senki ne menjen nyáron Görögországba nyaralni... ez azért ledöbbent, mert ha nem mennek a turisták, akkor még rosszabb helyzetbe kerül a gazdaságuk, ugye a turizmus ott az egyik legnagyobb húzóágazat.
Szeptemberig nagyon megváltozhat még minden, és épp ezért egy picit félünk, a nyaralásunkat meg még 2 hétig vissza tudnánk mondani minden probléma nélkül...ezért is kérdezősködöm...
Tudnál valami pontosabb adattal szolgálni az autókölcsönzéssel kapcsolatban? Mit jelent a horror? Mi vasárnap indulunk Krétára Stalisba. Előre is köszönöm.
Én ezt nehezen tudom elképzelni, hogy Krétán csak lézengenének! Amikor mi voltunk június elején rengetegen voltak. Mi éppen kifogtunk egy nagy holland csoportot, aki szinte az egész szállodát elfoglalta (majd jött utánpótlás is), pedig a Star Beach nem mondható kicsinek. Nagyon sok volt az orosz vendég is. Bár ez az időszak még szezon elejének mondható, már akkor sok turista volt pl. a fővárosban, de hogy példaként említsem a Knosszoszi palotánál is hosszú sor kanyargott a bejárat előtt.
Minden évben elhinti a média, hogy nem menjen senki Görögországba nyaralni a válság miatt, szerintem nem szabad hinni nekik.
Attól, hogy válság van, még nem áll meg Görögországban sem az élet. Viszont én csupán attól félek, hogy ha államcsőd lesz náluk, akkor pl. az állami kézben lévő szolgáltatások nem fognak működni. Gondolok itt: egészségügy, repülőtér, aki busszal v. kocsival megy annak a benzinkút és még ki tudja mi jöhet szóba. Náluk nagyon sok minden állami tulajdonban van, azért is olyan a gazdaságuk, amilyen. Na de remélem, hogy nem kerül sor ilyenre, vagy mire megyek augusztus végén v. szeptember elején már találnak valami megoldást a gondjukra.
Csodás képeket készítettetek Krétán, most még jobban vágyom oda
Erre csak jövőre mutatkozik esély, de már most elkezdtem belemélyülni a témába. Minél többet tudok a szigetről, annál jobban szeretném látni, és az albumod is igazán meggyőző Mivel még csak most ismerkedem a szigettel, sajnos nem ismerek fel minden helyet. Örömmel venném, ha amikor időd engedi, feliratoznád a képeket. Sokat segítene a tervezgetésben
A beszámolódra is kíváncsi vagyok, de türelmes is
Köszi az infókat, már nagyon izgulok.. Mi is pihizni megyünk, strandolni, feküdni a parton, élvezni a napsütést.. Nincs ebben semmi szerintem!
Kocsit nem bérelünk majd, 1-2 várost megnézünk majd busszal, már kerestem menetrendet is. Tavaly Korfun voltuk, Benitses-ben, ott bicót béreltünk, rengeteget mentünk, gyönyörű strandokat, öblöket találtunk az út mentén, most is maradunk majd ennél a felállásnál. Bár, ahogy néztem, elég dimbes-dombos a táj, de majd megoldjuk valahogy!
Megnézzük majd a Mythos strandját is, illetve az Ír étteremét is! 6€-ért ebéd, napernyő és ágy?? Ez komoly? És mi volt a kaja?
Ti hogy jutottatok be Stalisba a reptérről? Busszal mentetek? Azt írták a apartmanból, hogy be sem kell menni a városba, mert a Maliába tartó buszok a reptér felé közlekednek. Ez igaz, nem tudod véletlenül?