Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100735 Üzenet linkje2009-05-22 00:10:31 

Szintén útközben valahol azon a szakaszon... icon_smile.gif Remélem, mi is látunk majd ilyet! icon_smile.gif

(drea05 fotója)

# 452
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100736 Üzenet linkje2009-05-22 00:33:56 

arkadiko horio fotója:

# 453
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100737 Üzenet linkje2009-05-22 00:55:45 

Leonidio
(George Diamantakos fotója)

# 454
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100795 Üzenet linkje2009-05-22 12:56:17 

Kokszi írta:
A romok hajkurászása közben /ami persze szintén örök emlék / sok gyönyörű dolog mellett elmentem, és ezért késöbb mérges volta magamra.
...Akik ide készülünk, tudjuk, hogy ebből az árból akár egy trópusi nyaralás is kijönne,emiatt én nem tudok minden évben eljutni ide. Én ezt nagy kincsnek tartom, ezért rohadtul meg fogom becsülni minden percét. Egy út után évekig élek az emlékeimből.

Az utolós mondataid rám is vonatkoznak.
Az elsőhöz meg annyit, hogy a mauritiusi utazásunk olcsóbb volt, mint a három hetes peloponnészoszi körutazás. Tulajdonképpen életem eddigi legdrágább nyaralása volt az.

# 455
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100796 Üzenet linkje2009-05-22 13:00:36 

Haspók, nagyon szép képeket tettél fel. Nagyon szép kis falvak vannak arrafelé, amik nekünk is kimaradtak. Már odajuttattatok, hogy tegnap este óta a jövő évoi peloponnészoszi utunkat tervezem icon_smile.gif pedig még Mexikó sincs készre tervezve. icon_smile.gif
# 456
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100798 Üzenet linkje2009-05-22 13:24:57 

Szia Haspók!

Nagyon szép képeket találtál a Nauplion-Monemvasia útszakaszról. Remélem mi is megcsodálhatjuk majd élőben augusztusi nyaralásunkon.
Olvastam az utóbbi hozzászólásaidat és teljesen egyetértek veled abban, hogy előre meg kell tervezni hol kb. mennyi időt akarsz eltölteni. Mivel minden ember más természetes, hogy valakit nem érdekelnek annyira a romok, míg másvalaki lehet, hogy kíváncsi rájuk. Embere válogatja.

Szia: Anita

# 457
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100849 Üzenet linkje2009-05-22 19:47:56  Válasz a #100657. hsz-ra Előzmény #100657

azt megkoszonnem
Kriszta

# 458
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100852 Üzenet linkje2009-05-22 20:20:11 

A Hétvégén megpróbálkozom a térkép felrakásával. Segitséget viszont már most kérnék. Köszönöm szépen.
# 459
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100855 Üzenet linkje2009-05-22 20:49:42 

Szia Haspók ! Szerintem tuti Peloponnészosz megszállott leszel ! Nagyon szépek a képek , ennél csak a valóság lesz szebb! Gythion után Skála itt lehet eldönteni, hogy merre tovább Monemvassia felé. Olvastam egy beszámolót a Molai ,Elea, Asopos Útvonalról hatalmas narancs,citrom ligetekkel ,én ebben a picit hosszabb útban gondolkodom .Elafonisossal szemben ,egy hatalmas homokos part van , a beszámoló szerint . Azt írja hogy majdnem olyan szép a víz mint bent a szigeten. Szerintem a Vinglafia utáni partszakaszról lehet szó! Ha helyes volt a honlap adata , akkor a személyjegy 1 az autó 8 euró a szigetre. Mi egy egész napot szeretnénk eltölteni a szigeten strandolással, este egy vacsival a csöppnyi kis kikötőben . Amin meglepődtem hogy nem találtam a szigeten drágábbnak a szállásokat mint a szárazföldön. Üdv kokszi
# 460
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100857 Üzenet linkje2009-05-22 21:20:45 

Sziasztok, újra itt! icon_smile.gif

Kokszi,
melyik az a beszámoló? Belinkelnéd? Egyébként a hír igaz. icon_smile.gif Elafonissivel szemben is ugyanolyan gyönyörű homokos part van, ott is érdemes fürdeni! Találtam is róla képeket, úgy emlékszem, hogy tettem be ide a fórumra is. (Van egy Elafonissos topik is, oda is tettem be képeket.) Sőt, még az is lehet, hogy talán még jobb is az a szemben lévő part, mert biztosan még elhagyatottabb. A szigeten azért vannak a strandoknál vadkempingezők és hétvégén állítólag a görögök is előszeretettel mennek oda át. (Ezért én igyekeztem is hétköznapra időzíteni a mi ottlétünket.)

A Molai-Elea-Asopos útvonalon mi Elafonissos felé fogunk menni, aztán majd Elafonissos után megyünk Monemvasiára, és onnan pedig a tegnap feltett képek útvonalának mentén megyünk fel kb. Nafplionig. Illetve egészen addig szerintem nem, mert most úgy gondolom, hogy Kiveriben fogunk szállást keresni. Nagyon megtetszett nekem az a falu. Már eléggé közel van Argoshoz és Nafplionhoz (de azokon a helyeken lakni nem szeretnék), kicsi, kedves, nyugis, tengerparti, olyan barátságos és békés a kikötője, olyan jót lehetne ott sétálni... reggel pedig lehetne nézni a napfelkeltét Nafplion felett. icon_smile.gif Igazából minden este ilyen helyen lenne jó megszállni, valami vízparti házban vagy apartmanban... persze a sziget belsejében ez nehezen fog menni. icon_smile.gif

Mi is teljesen hasonló programot tervezünk Elafonissoson. icon_smile.gif Még egy naplementenézést fogunk beiktani valamelyik strandon, az is nagyon szép ott! icon_smile.gif

# 461
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100858 Üzenet linkje2009-05-22 21:24:45 

Itt van Mia beszämol´ja 2007-ből. A legfelső kép, ahol a parton sátál a fiú, az Elafonissivel szemben van - úgy emlékszem, ahogy mesélte.
# 462
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100859 Üzenet linkje2009-05-22 21:26:04  Válasz a #100796. hsz-ra Előzmény #100796

Andi,

ismerem ezt az érzést, én is szoktam elkalandozni és már a jövő (vagy azutáni icon_razz.gif) évre gondolva tervezgetni! icon_smile.gif Nem is baj, ha most teszed, mert télen úgysem lesz rá időtök Mexikó miatt! icon_wink.gif

Egyébként már lassan nem is merek semmilyen tájáról sem olvasni a Peloponnészosznak, mert eredetileg pl. ezzel az útvonallal is úgy voltam, hogy csak keresztülmegyünk rajta, hogy minél hamarabb elérjünk Monemvasiától Nafplionig, de mióta olvastam róla és végignéztem, már azon gondolkodom, hogy hogyan is tölhetnénk itt minél több időt. icon_smile.gif Nagyon tetszenek a tengerparti kis falvak errefelé!

# 463
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100861 Üzenet linkje2009-05-22 21:27:53  Válasz a #100858. hsz-ra Előzmény #100858

Igen, jól emlékszel! icon_biggrin.gif (Meg sem nézem, tudom, melyik kép az, mert annak idején én is lementettem magamnak a képet - a part miatt. icon_smile.gif )

Amikor szép képet találok, olyankor mindig lementem gyorsan, hogy később emlékezzek arra, hogy hová is szeretnék még elmenni. icon_smile.gif És ilyenkor olyan jó végignézegetni pl. a Peloponnészosz-gyűjteményt, és arra gondolni, hogy mindezeket a helyeket élőben is látni fogjuk! icon_smile.gif

# 464
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100862 Üzenet linkje2009-05-22 21:30:35  Válasz a #100798. hsz-ra Előzmény #100798

Anita,
minket minden érdekel! icon_smile.gif Ezért is nehéz szelektálni és ezért kell olyan gondosan tervezni! icon_smile.gif Néha gondolkodom rajta, hogy be kellene iktatni egy-egy napot, mikor csak egy helyen vagyunk és strandolunk egész nap, de aztán valahogy ezek a napok mindig telítődnek valamilyen programmal - és egyáltalán nem bánjuk. icon_smile.gif

# 465
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100912 Üzenet linkje2009-05-23 14:17:59 

Van egy másik Tolo a Peloponneszozs nyugati felén, Ilias kerületben, Tholo-nak írják:

Link

csodálkoztam, amikor ott elautóztunk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu