Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105765 Üzenet linkje2009-06-22 14:40:33 

Sziasztok, vizsgaidőszakot letudtam, van időm most már némi fórumozásra... Először is Agni születésnapjáról lemaradtam, pedig számon tartottam. Azért utólag is minden szépet és jót kívánok, legalább még háromszor ennyi ideig...
Kérdésem volna hozzád, vagy Krisztakrisztához... a GrandTourssal megyünk augusztus 15-től Toloba az Eleana apartmanba 3 autóval, sokan. Parkolóhely mennyire van azon a részen, apósom aggódik, hogy nem tudunk majd hol parkolni... Ráadásul most visszaolvasva pár oldalt meg is említette valaki... Hydra fakultatív kirándulás mit tartalmaz a 34 euro?? Négy évesnek is fizetni kell? Számolgattam kis családom, 4 felnőtt 1 gyerek elég sokra jött ki... Hogy tudom a páromat rávenni, még nem tudom... pedig nagyon szeretném. Ráadásul Korinthoszt is szeretnénk, emiatt jön a nagy fiam velünk (hosszas rábeszélés után)... icon_wink.gif Válaszotokat előre is köszönöm!

# 3122
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105787 Üzenet linkje2009-06-22 16:59:14  Válasz a #105765. hsz-ra Előzmény #105765

Szia
Az Eleana apartmanhoz kulon parkolo nem tartozik de mellette az utcaban nyugodtan lehet parkolni ha van hely ha pedig nincs akkor a foutcan vagy a kornyezo utcakban ami mind 50 - 150 meter tavolsagot jelent illetve varosi parkoloban ami kb.200 meter onnan.
Toloban ebbol a szempontbol (meg a tobbibol is icon_lol.gif )nagyon jo a kozbiztonsag tehat nem kell a kocsi miatt aggodni akkor sem ha nem kozvetlenul a kapu elott all.
A Hydra -Spetses kirandulas a negyeves kisgyereknek ingyenes
ugyhogy azon valamennyit lehet sporolni kihagyni semmifelekeppen nem erdemes mert nagyon nagy elmeny!
Eloszor Hydran kot ki a hajo kb.2.5 oras hajokazas utan ahol kb. 3 orat marad majd tovabbi 1 oras hajout visszafele Spetses ahol kb. 1.5 orat marad a hajo.Utkozben gyakran lehet latni delfineket is(bar veluk nincs megbeszelve icon_razz.gif ) es kb este 7- re ertek vissza Toloba.
Ha van meg kerdes nyugodtan irj
Udv
Kriszta

# 3123
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105788 Üzenet linkje2009-06-22 17:09:39  Válasz a #105765. hsz-ra Előzmény #105765

A Korinthoszi csatornahoz van szervezett utunk amely az Argolida korut nevre hallgat es magaban foglalja Mukenet ,Epidavroszt es a Korinthoszi csatorna athajozasat ha egyenileg szeretnetek oda elmenni termeszetesen annak sincs semmi akadalya gyertek be ha megjottetek es segitunk utvonalat tervezni icon_razz.gif
A csalad azon reszet akit ra kell beszelni Hydrara egyebekre majd mi segitunk rabeszelni gyonyoru kepeink vannak a kirandulasokrol icon_razz.gif
Addig is kitartas
Kriszta

# 3124
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105793 Üzenet linkje2009-06-22 17:32:21  Válasz a #105726. hsz-ra Előzmény #105726

Sziasztok
hat igen....ezt hogy Athenban lemaradtatok az idegenvezetesrol igazan sajnalom ezzel kapcsolatban eleg sokan panaszkodtak mar ugyhogy a lehetosegekhez kepest elfogodottsag nelkul leirom hogy mit tudok (tudunk ) az uggyel kapcsolatban tanacsolni:
A mi Atheni kirandulasunk es az elobbiekben emlitett masik iroda altal szervezett kirandulas ara kozott van egy par euro kulnonbseg ami miatt tobben az utobbi idoben az o programjukat valasztottak .Ezert nem is lehet hibaztatni senkit mindenki probal ugy sporolni ahogy tud .
Ezert a par euro kulonbsegert csereben azonban naluk egyaltalan nincs Athenban idegenvezetes se az Akropoliszon se masutt.Tehat aki azert megy el Athenba kirandulni hogy ott tenylegesen megismerkedjen a varos es az Akrpolis tortenetevel es az ezekhez kapcsolodo kulturalis ,tortenelmi haterrel profi idegenvezeto segitsegevel (ugye Agi es en is vegigbeszeljuk a buszutat is az Akropoliszon var minket a csoport sajat magyarul beszelo gorog idegenvezetoje majd az orsegvaltast is egyuttt nezzuk meg )az valasszon minket akinek ez mind nem annyira fontos az pedig valassza a masik turat .
Szerintem kb. egy fagyi araert nem erdemes lemondani az idegenvezetesrol Europa legregebbi fovarosaban ahol rengeteg a latni es meselnivalo.
Udv
Kriszta

# 3125
Fodori
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105795 Üzenet linkje2009-06-22 17:45:17 

A másik fórumon olvastam,hogy a most nyíló Akropolis múzeumba 1 euró a belépő.Azt szeretném kérdezni,hogy ez igaz-e,és hogy az athéni fakultatív kirándulás keretében lesz-e mód a múzeum megtekintésére.
Előre is köszi a "segítséget"!

# 3126
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105797 Üzenet linkje2009-06-22 17:51:50  Válasz a #105795. hsz-ra Előzmény #105795

A hir igaz 2009 vegeeig 1 Euro a belepo, es az Akropolisz utani szabadido alatt be tudtok menni.
# 3127
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105819 Üzenet linkje2009-06-22 20:10:32 

Szia Berili! Hát ezen a a tájon ez nehéz ügy! Hova menjek el, mi maradjon ki? Mivel autóval mentek előnyben vagytok a buszosokkal szemben. Nem kell a buszosoknak kijelölt utat járni.Gondolok itt az általad felsorolt uticélok elérésére. Athént,és a romokat egy jó idegen vezetéssel/ ami itt Kriszta és Ági által adott/ érdemes kipróbálni. De nem biztos minden szinten be kell állni a sorba. Bunkó egy duma ,hogy olvass mán vissza . Ez sokszor megkapjuk itt a fórumon mi kezdők, de azért van benne valami. Ez a környék többet ad mint észak, vagy közép Görögország! Itt szárnyalhat az agyunk és a szivünk van miből válogatni, ha kinyitjuk a térképet,vagy bekapcsoljuk a gépet. Ha így teszel sokkal olcsóbban tudsz tartalmas kirándulásokat tenni. Amik egy részéhez toló jó kiinduló pont. Ha Verka visszajön 1 hét múlva biztos ,hogy rengeteg csudáról fog nekünk írni, hátha segit sokunknak össze állítani az idei programot. Ha 2 hétre mentek akkor én azt javaslom ,hogy bátran gondolj merészeket. Üdv kokszi
# 3128
Gugic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105830 Üzenet linkje2009-06-22 20:47:24  Válasz a #105726. hsz-ra Előzmény #105726

Szia!
Mostmár biztos, hogy Athént meglátogatjuk:) És Hydra szigetét is... Annyi szépet olvasni róluk. Tavaly Sartin volt Blue Lagoon túra és az első kikötés előtt a nyílt vizen is lehorgonyzott a hajó és lehetett ugrálni a hajóról, azt nagyon élveztük. A BBQ-nak is van ilyen eleme vagy csak a 2sziget?
Még két hét és megyünk:) Amúgy mi is az apollonnal utazunk de majd Ágiékat keressük a fakultatív programokért:)

# 3129
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

37
Utazás 37 nap múlva:
Torremolinos
#105860 Üzenet linkje2009-06-23 07:07:30 

Szia Gugic!

Athént én is csak ajánlani tudom Nektek. Mi párommal egyénileg voltunk még Nei Poriból 2 éve. Ő már előtte is volt Athénban így pótolta számomra az idegenvezetést. Mi ekkor voltunk Delphiben és a Korinthoszi csatornánál is.
Szerintem valóban úgy jártok a legjobban, ha felkeresitek Ágit és Krisztát és velük mentek el a fakultatívra. (az Apollon idegenvezetője Nei Poriban legalábbis nem volt megfelelő).
Az a 2 hét már hamar elrepül. Így előre is jó utat Nektek.

Üdv: Anita

# 3130
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105881 Üzenet linkje2009-06-23 08:50:28  Válasz a #105670. hsz-ra Előzmény #105670

Szia
az altalad emlitett idoszak mar kivul esik a hivatalos foszezonon viszont ilyenkor sok nyugateuropai csalad illetve idosebbek akik nem szeretik a nagy meleget jonnek nyaralni akik tobbet tudnak fizetni a szobakert mint az atlag turista .
Azonkivul szeptember 12 pont szombatra esik(bar nagyobb unnep nincs ebben az idoszakban ) es hetvegen mindig sok a gorog a faluban tehat az apartmantulajdonosok nem szivesen adjak ki a szobakat olcson mert egy gorog csaladtol 2 napra megkapjak azt az arat amit mas egy hetre tud kifizetni.
En azt javasolnam hogy azert legalabb egy hettel elore probaljatok meg szallast foglalni (tudunk segiteni ha kell )mert szombat este itt allni szallas nelkul vagy ugy hogy minden ami van dupla annyiba kerul nem kellemes.
Udv
Kriszta

# 3131
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105885 Üzenet linkje2009-06-23 08:56:40  Válasz a #105830. hsz-ra Előzmény #105830

Szia
BBQ hajorol lehet ugralni bar nem a nyilt vizen all meg hanem ott ahol kikot a sziget partjanal .A hajo oldalan van ugraloka es lehet bombakat ugrani meg hasasokat meg mindent a melyvizbe. icon_twisted.gif
Es a masodik megallonal van egy kis sziklaszirt is amire ki lehet biztonsagosan maszni es onnan is lehet ! icon_cool.gif
Udv
Kriszta

# 3132
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105911 Üzenet linkje2009-06-23 09:50:40 

Berili írta:
Sziasztok, vizsgaidőszakot letudtam, van időm most már némi fórumozásra... Először is Agni születésnapjáról lemaradtam, pedig számon tartottam. Azért utólag is minden szépet és jót kívánok, legalább még háromszor ennyi ideig...

Szia. Koszi szepen , a jokivansag soha nem jon rosszkor. Latom Kriszta mar megelozott a valasszal, de ha barmi egyeb felmerul....irj Udv. Agi

# 3133
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105914 Üzenet linkje2009-06-23 09:52:10  Re:

Gugic írta:
Szia!
Mostmár biztos, hogy Athént meglátogatjuk:) És Hydra szigetét is... Annyi szépet olvasni róluk. Tavaly Sartin volt Blue Lagoon túra és az első kikötés előtt a nyílt vizen is lehorgonyzott a hajó és lehetett ugrálni a hajóról, azt nagyon élveztük. A BBQ-nak is van ilyen eleme vagy csak a 2sziget?
Még két hét és megyünk:) Amúgy mi is az apollonnal utazunk de majd Ágiékat keressük a fakultatív programokért:)

Szia. Mar nem sokat kell aludni icon_smile.gif es jottok hozzank.... JO keszulodest!
Agi

# 3134
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105934 Üzenet linkje2009-06-23 10:26:49  Válasz a #105765. hsz-ra Előzmény #105765

Hogy hogy tudod rávenni.

Szerintem elég ha megnézi a képeket a Hydra fórumban,
ha nem megy el biztos meg fogja bánni.

Mondjuk egy négy éves gyerek lehet nyűgös lesz ilyen úttól, deha Tolóig kibirja a kocsiban akkor ez megse kottyan neki.

Esetleg az akit érdekel elmegy az akit érdekel addig ottmarad Tolóban megoldás is célravezető miis úgy csináltuk tavalyelőtt, nem kell ecsetelnem ki járt jobban.

Elég csak a Hydráról hazatérő hajó utasainak szinte átszellemül arcát megnézni icon_wink.gif

Viszont arról kevés szó esik hogy két hajó van és szerintem az egyik amin nagy felső fedélzet is kényelmes ülésekkel van sokkal jobb mint a másik.

# 3135
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105962 Üzenet linkje2009-06-23 12:09:01 

Sziasztok, mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat... (Krisztakriszta, Agnitolo, Kokszi, Breki1).

Breki1 két részletben megyünk, 1-2 nappal korábban indulunk, valahol Platamanos környékén megállunk 1-2 napra (még nem tudjuk pontosan mennyire) és hazafelé is így jövünk. Eddig sosem volt baj a kicsivel, este betettük az autóba, rendszerint 1-2 órán belül elaludt és végigaludta az utat. Így visszük már 1 éves kora óta...

Kriszta, én nagyon szeretném Hydrát, viszont szeptemberben esküvő lesz a nagylányoméknak, ami nem kis költség (milla körül van a vége), el sem akartunk menni az idén nyaralni, de a nagy család "erőszakot" vett rajtunk... Megfenyegettek bennünket, ha nem megyünk velük... így nyaralunk, de próbáljuk keretek közé szorítani a dolgokat. Majd meglátjuk, addig mit tudunk még tenni... Most már várom a nyaralást, jó újra tervezgetni, ilyenkor állandóan a könyveket, meg a netet bújom, szedem össze az infokat...

Athénban tavaly voltunk, nagyon jó volt, a kicsi a nagyszülőkkel maradt, hárman mentünk a középső lányunkkal, bejártuk elég jól, csavarogtunk sokat (már amennyire az időnk engedte) és mi is kaptunk egy jó vezetőt Bogobeát, végig mesélte az utat, ami nagy élmény volt, még a lányzó is élvezte nagyon! Athénba lehet, hogy a nagy fiamat küldjük el, ő még nem volt, s ha szeretné, akkor az idén elmehet. Majd nem tervezzünk aznapra semmit.

Kokszi, mi is rengeteget járunk "egyedül" mindenfelé, ahol megfordulunk olyan dolgokat keresünk, ami nem annyira turistalátványosság csak, hanem meghitt görög hangulat, érzés is.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 208 209 210 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu