Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11194 Üzenet linkje2006-07-12 09:34:32 

Nagyon jó, én már olvastam. icon_lol.gif
# 347
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11230 Üzenet linkje2006-07-12 17:19:04 

Üdvözlök mindenkit újra itthon! icon_lol.gif icon_cry.gif
Nagyon nem szeretnék itt most bele mélyülni a dolgokba, mert csak alig-alig tájékozódtam arról mik kerültek fel az oldalakra. Így még nem olvastam az élménybeszámolókat és a képeket sem nézegettem meg.
Nos ezért csak pár szó az olvasottakhoz. Makri mindent megadott számomra ami plusszt vártam tõle, de voltak itt megoldásra váró dolgok. Alapvetõen egy elfogadó ember vagyok, ha vannak gondok oldjuk meg!
Nos Makri tömören: érkezésünkkor hihehetlenül koszos part, és itt a koszon a szemetet értem. Késõbb volt takarítás, de már nem vett rá a lélek, hogy ott fürödjünk. Kocsival ez nem volt gond, sõt ennek okán hihetetlen partokat jártunk meg, de a legtisztább a Kriszta által említett strand, ill. a Cocus Disco elõtti part. Az idén több volt a vizinövény mint tavaly, az eddigi kedvenc részeken is át kellett vergõdnünk a hínáros szakaszon. Utána viszont a megszokott tisztaság. Volt két rész ahol csodás kagylókat gyûjtöttünk, hatalmas fekete kagylókat, sõt osztrigát. Ez utóbbit én nem eszem, de a férjem és a helyi pecások rettenetesen megörültek neki. Helyi pálinkával nagyon hamar lenyelték. icon_lol.gif Ez volt az a pont amikor nagyot nõttünk a szemükben. icon_wink.gif
A szállással nekünk picit nagyobb szerencsénk volt. A mi fürdõszobánkban nem volt igazán büdös csak egyszer, talán azért mert a miénk kifelé szellõzött közvetlenül, a lányokéban pedig volt elszívó. A mi studiónkban akkor is volt víz amikor a lányoknál nem, így oda jöttek õk is. Mivel nekünk három studiónk volt az edények is elegek voltak, pedig mi már jóbarátságban voltunk a helyi halboltossal icon_wink.gif , és többször fõztünk kagylót és mást is.
A kagyló partyn mi részt vettünk, végül is nem volt rossz, de mi is szóltunk többször, hogy talán inkább görög zenét szeretnénk. De mivel a résztvevõk döntõ többségét egy iskolás csoport alkotta inkább õk határozták meg a hangulatot. Nekünk inkább pozitív élmény volt, mivel imádjuk a kagylót, ami volt két módon elkészítve is, és a kicsi lányunk nyerte a táncversenyt. icon_wink.gif
Az idegenvezetõk valóban nem voltak a helyzet magaslatán, minket csak az üdvözlõ összejövetelre felejtettek el meghívni icon_wink.gif. Nem találtak meg minket a légkondi papírjával sem, de ez nem volt gond mert mi nem bírjuk, de ezek szerint mi büntetlenül használhattuk volna icon_question.gif icon_lol.gif Nekünk bármi kérdésünk volt az Évához és Jannishoz fordultunk fõleg, mindenben segítettek. A második hétre érkezett a Gábor(?) is, de a hétvégén az Éva hazajött. Na az õ hiányát érezni fogják!
És a sólepárló! Nekünk az elsõ élményünk tényleg megrázó volt, de ez a saját hülyeségünk következménye. Az elsõ napon enyhén sikerült rajtam kívül mindenkinek leégni. Na ez után délután mentünk iszapolni, ami nem igazán ápolta a piros bõrt. icon_wink.gif Nekem meg az elsõ estén megfázott kissé a derekam, és bár tudván tudom, hogy ilyenkor nem lehet meleg vízbe menni csak áztattam magam a sós vízben, ami hihetetlenül meleg volt. Be is lobbant az összes izület, napokig erõs gyógyszereken éltem, hogy mozogni tudjak. A második héten voltunk kétszer is és isteni volt. Meg kell keresni a legfeketébb és legbüdösebb iszapot, ezüstöt levenni és dagonyázni!!!!! Hihetetlenül fenntart a víz, az ember gond nélkül tud lebegni benne. Isteni!!!!
Azzal kezdtem, hogy csak tömören. icon_wink.gif icon_lol.gif Hát visszafogom egyenlõre magam, késõbb bõvebben. Mindenesetre haza felé jövet abban maradtunk: ide még eljövünk és tudom is már kit fogok ide hozni!!!! icon_wink.gif

# 348
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11287 Üzenet linkje2006-07-12 21:33:08 

Szia Rebi!

De jó látni az írásodat, nagyon hiányzott a fórumból!!

Örülök, hogy épségben megérkeztetek!

Remélem hamar tudunk beszélni, és sikerül kipihenni magatokat!

Puszilom az egész családot.

# 349
Mkati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11288 Üzenet linkje2006-07-12 21:41:06 

Sziasztok!

Ma találtam rá a fórumotokra, és konkrétan ezt a topikot sikerült még végig olvasnom. mi jövõ héten szombaton indulunk Görögországba, (alig várjuk már) elõször Tessaloniki-re terveztük, de valószínû, Makri lesz belõle.
Még nem volt idõm végigolvasni mindent, a beszámolóitok hátra vannak, de mi nyugalmasabb helyet keresünk, mert nekünk az való, és a leírások alapján ez annak tûnik. Segíségeteket szeretném kérni. Mi is autóval megyünk, de mi jobban szeretjük a kempinges- sátras megoldást. Arról tud valaki, hogy vannak- e ezen a környéken kempingek, illetve ha már szó volt róla, hol találom meg azokat a hozzászólásokat? Igyekszem végigolvasni az autóval... címû topikot is, de nem tudom, hogy mindenre lesz- e idõm.
Köszönöm elõre is a válaszotokat. Még kicsit olvasgatok, és holnap megpróbálom megnézni ismét a topikot.
Sziasztok.
szép estét Nektek!
Üdv.:Kati

# 350
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11291 Üzenet linkje2006-07-12 22:07:12 

Helló Rebeka, Zeusz !

Örülök, hogy megint látom az írásaitokat !

# 351
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11295 Üzenet linkje2006-07-12 22:36:08 

Szia Kriszta!

Olvastam az élménybeszámolódat.
Tetszett, biztos jó volt a nyaralásotok.

# 352
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11296 Üzenet linkje2006-07-12 23:04:15 

Sziasztok! Elõször is elnézést kérek mindenkitõl, hogy mostanában kevesebbet szólok hozzá, de sajnos nagyon el vagyok foglalva, vagyis nem az az oka, hogy már nem érdekel ez az oldal, mert már hazajöttem. Szó sincs róla!
Rebeka! Nagyon örülök, hogy hazaértetek, és ennyi sok szép élményetek akadt. Végül is Kriszta is mondta, hogy tetszett neki a hely a negatív dolgokat sikerült feledtetnie a sok szépnek, ami velük történt.
Remélem, hogy aki még odamegy szintén nem csalódik, hiszen Görögországban nem lehet, szerintem. Annyira szép és kedves hely, hogy ami itthon idegesítheti az embert, szerintem ott azt is jobban elnézi.
Legalábbis én így vagyok vele.
Mondtam Krisztának, hogy azért szólt valószínû magyar zene is a grill partin, mert az nem görög est végül is, hanem grill parti, de azért tényleg Görögországban azért szóljon görög zene! De a lényeg, hogy jól éreztétek magatokat!

Kriszta! Örülök, hogy ízlik a málna, még jöhettek, van belõle bõven, ha gondolod. Bocsi, hogy ritkán jelentkezem, de majd ha vége a málnaszezonnak.

Addig is jó nyaralást mindenkinek és szép idõt!

# 353
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11303 Üzenet linkje2006-07-13 07:30:36 

Szia Ferrari!

Köszi, édes vagy!

Puszi

Anikó!

Készül a málnaszörp már ezerrel, ha kell akkor még szólok.

Szia Kati!

Camping a következõ helyeken van: Methoni -Makrigialos között, Makrigialos után is van, de ott fõként kisebbségieket láttunk, azt annyira nem ajánlanám, de nézzétek meg. Korinos beach, és Paralia között. Olympic beacnél. Kalivia Varikou, Gritsa, Litochorou beachnél, Skontinas beachnél, Panteleimona beachnél

# 354
Mkati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11307 Üzenet linkje2006-07-13 08:12:09  köszi

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hazsnos infókat:)

Szép napot Mindenkinek!

Kati

# 355
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11374 Üzenet linkje2006-07-13 17:01:15 

szia Mkati!
Makriban is van egy kemping, ki is van táblázva, a templomos térnél kell balra fordulni. Szerintem jó a hely, árnyékos, medencéje és étterme is van. A part homokos, de a víz az ott sem tetszett. Ha oda akartok menni nyaralni szerintem szállásnak jó. 25€ volt egy éj 4 felnõtt+1 gyerek, sátor+autó elektromos áram nélkül. A medencéje nagyon klassz!

# 356
Mkati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11393 Üzenet linkje2006-07-13 20:08:38 

Sziasztok!

Ismét visszatértem Hozzátok, és nagyon köszönöm Mindenkinek a tippeket, tanácsoakt, infókat.
Megfontoljuk, hogy hova menjünk, igazából úgy indulunk, hogy megnézünk egy helyet, és ha nem tetszik tovább állunk, és persze a két hetet sem egy helyen tervezzük eltölteni. A leírásaitok alapján számomra már körvonalazódik az úticél. Meg hogy miket nézzünk meg, az is. Még olvasgatok, kicsit szétnézek az árak és a fotók között is. HA még kérdésem lesz, majd kérdezlek Benneteket.
Sziasztok.
Kati

# 357
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11410 Üzenet linkje2006-07-13 20:46:05 

Szia Rebeka!

Jókat írtál, örülök, hogy jó volt a nyaralás!

Andi

# 358
Vicca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11578 Üzenet linkje2006-07-15 22:21:29 

Sziasztok!

Nemsokára eljön a mi idônk is. Hétfôn indulunk Makrigialosra (!!!!), köszönöm mindenkinek a sok értékes tanácsot, és sok infot. Majd lehet, hogy még holnap is benézek ide.
Már nagyon várjuk az indulást, a lányom is be van sózva.
Igaz mikor említettem neki, hogy nem biztos hogy azon a strandon fogunk fürödni ami a legközelebb van, hanem talán majd túrázunk egy kicsit, na akkor egy picit elbizonytalanodott, mert ô úgy gondolja, hogy a turázás oly távol áll tôle.... Na majd meglátjuk.

Mindenesetre kinyomtatom még visszamenôleg is a számunkra fontos infokat. Azáltal, hogy itt tudtam veletek beszélgetni, már nem is félek annyira az úttól, annak ellenére sem, hogy nemsokára indulunk és hogy még sosem voltam. Mostmár tudom mire lehet számítani, hol érdemes ebédelni, mit érdemes megnézni, hol érdemes fürödni stb.... KÖSZI NEKTEK (Aniko, Kriszta, Rebeka s ki tudja még valahány név a naptárban)! javascript:emoticon('icon_lol.gif')

Remélem majd kellemes élményekkel térünk vissza, és talán majd én is beszámolhatok itt nektek az utunkról. Szerintem még a buszutat is ki fogjuk bírni, bár már nagyon sokan mondták akik busszal utaztak, hogy ôk soha többet... Ez sem tudja már kedvemet szegni, mert Görögország úgy gondolom egy gyönyör? ország ami nekünk még kezdô látogatóknak sok érdekeséggel és szépséggel fog adakozni. A lényeg, hogy meg kell valahogy közelíteni, ki így ki úgy...

Igyekszünk majd megkóstolni azokat a finomságokat, amikrôl itt olvastam...

Szeretnénk a minél büdôsebb és feketébb iszapban is egy kicsit dagonyázni.javascript:emoticon('icon_lol.gif')

Mindenkinek jó nyaralást aki még elôtte van. A többikenek is kívánom, hogy teljen jól a nyaruk!!!!!

Sziasztok

Vicca

# 359
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11592 Üzenet linkje2006-07-16 07:27:24 

Vicca írta:
Sziasztok!

Nemsokára eljön a mi idônk is. Hétfôn indulunk Makrigialosra (!!!!), köszönöm mindenkinek a sok értékes tanácsot, és sok infot. Majd lehet, hogy még holnap is benézek ide.
Már nagyon várjuk az indulást, a lányom is be van sózva.
Igaz mikor említettem neki, hogy nem biztos hogy azon a strandon fogunk fürödni ami a legközelebb van, hanem talán majd túrázunk egy kicsit, na akkor egy picit elbizonytalanodott, mert ô úgy gondolja, hogy a turázás oly távol áll tôle.... Na majd meglátjuk.

Mindenesetre kinyomtatom még visszamenôleg is a számunkra fontos infokat. Azáltal, hogy itt tudtam veletek beszélgetni, már nem is félek annyira az úttól, annak ellenére sem, hogy nemsokára indulunk és hogy még sosem voltam. Mostmár tudom mire lehet számítani, hol érdemes ebédelni, mit érdemes megnézni, hol érdemes fürödni stb.... KÖSZI NEKTEK (Aniko, Kriszta, Rebeka s ki tudja még valahány név a naptárban)! javascript:emoticon('icon_lol.gif')

Remélem majd kellemes élményekkel térünk vissza, és talán majd én is beszámolhatok itt nektek az utunkról. Szerintem még a buszutat is ki fogjuk bírni, bár már nagyon sokan mondták akik busszal utaztak, hogy ôk soha többet... Ez sem tudja már kedvemet szegni, mert Görögország úgy gondolom egy gyönyör? ország ami nekünk még kezdô látogatóknak sok érdekeséggel és szépséggel fog adakozni. A lényeg, hogy meg kell valahogy közelíteni, ki így ki úgy...

Igyekszünk majd megkóstolni azokat a finomságokat, amikrôl itt olvastam...

Szeretnénk a minél büdôsebb és feketébb iszapban is egy kicsit dagonyázni.javascript:emoticon('icon_lol.gif')

Mindenkinek jó nyaralást aki még elôtte van. A többikenek is kívánom, hogy teljen jól a nyaruk!!!!!

Sziasztok

Vicca

Szia Vicca!

Tavaly mi is busszal mentünk, 24 órás útat tettünk meg, nem olyan rossz. Idén pl. Franciaországba voltunk busszal, és nagyon kibirható, én szereek úgy is utazni.
Vigyetek kispárnát, és takarót is, nagyon hasznos. Ha lehet kényelmes ruhába, és papucsba üljetek a buszon. Innivalót, ennivalót. Ha belefér, még egy törülközõ, és tusfürdõt is tegyél be, este ha megálltok jó esik megmosakodni. Reggel pedig már Makriba lesztek. Ja az innnivalót, próbáld a fagyasztóba betenni, kicsit megfagy, és egész úton hûtött italotok lesz.

A Makedón tavernát tényleg ajánlom, akár csak egy gyrosra ha mentek, az asztaloktól lehet látni a partot, a tengert, nagyon hangulatos. Olcsó, és finomakat csinálnak. Ide biztos érdemes betérni.

Képeket, és a beszámolót én várni fogom.

Nagyon jó utat, és kellemes nyaralást kivánok Nektek!

# 360
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11647 Üzenet linkje2006-07-16 20:33:12 

Vicca!
A nyaralásunk végére egész tiszta lett a part. Mármint a szeméttõl. A vizi növények sávja ne riasszon el benneteket, keresd meg a legkeskenyebb sávot, utána már tiszta a víz. Remélem mire leértek kitart a takarítás. icon_lol.gif Egyébként a környezõ strandok is hasonlóak, fõleg délután sodor ki a víz sok "zöldséget".
Másik tipp: van a településen egy "életmûvész", Themiss. Õ elõszeretettel viszi ki a turistákat gyöngyhalászatra. Na a gyöngy az övé, de a kagylót az utasnak adja. Szerintem mindenki talizik vele, eszméletlen pasi és mindenhol ott van. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu