#1252242010-02-03 20:14:45 Válasz a #125189. hsz-ra
Szia Andi!
Na megnéztem a linkeket, nagyon jó ajánlatok vannak még augusztusra is, köszi! Az Economy Car Rentals . Comot már tavaly kipróbáltuk (http://www.economycarrentals.com/), Paros szigetén tőlük béreltünk autót. Velük csak jó tapasztalataink voltak, így nagy eséllyel idén is őket fogjuk választani. (Bár ők csak közvetítők, tehát helyi kölcsönzőhöz irányítanak, de ezzel semmi gond nem volt tavaly sem, jól működött minden.)
De a második linken is jó árban van a kocsi, még 20 euróval olcsóbb is a legkisebb kategória, mint az Economy-nál.
Ti milyen kocsit fogtok bérelni? Most mi is nagyobbat fogunk, mint tavaly, hogy beférjenek a csomagtartóba a bőröndök kényelmesen, és ne látszódjon, hogy van-be benne csomag vagy nincs.
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a szigeten napközben milyen étkezési lehetőségek vannak. Gondolok itt gyros, hamburger, hot-dog vagy akármi. Fagyizni lehet?
#1253522010-02-05 22:00:16 Válasz a #125347. hsz-ra
Fagyira nem esküszöm meg, de van a kikötőben egy nagyon jó giroszos, kézbe is lehet kérni, csomagolnak is és le is lehet ülni vele, normál étterem amúgy, persze kifejezetten giroszokra építve. Többféle húsból is van giroszuk, nagyon finom a kaja és nagyon kedvesek a nénik, akik ott dolgoznak. Hamburgert nem tudok, de van pizzás is, mintha kiszállítós motort is láttam volna és van egy hely, ahol többek között grillcsirkét is sütnek. Ott is csomagolnak kaját, sokfélét. Mondjuk a grillcsirke nem volt nagy ász, de valami nagyon fincsi tésztát evett ott az egyik kölyök. Ezenkívül vannak még az éttermek is (vagyis pontosabban ezeken helyeken be is lehet ülni). Haléttermek többek között, továbbá jó pékséget is találtunk. Teljesen megoldható a napközbeni kajálás. Nem beszélve az estiről
#1253572010-02-05 22:38:46 Válasz a #125355. hsz-ra
Nemigen láttam kagylókat, csigákat, egy-két aprótól eltekintve, de attól még lehet. Pici csíkos halakkal találkoztunk, mint szinte mindenhol, de mással nem. Mondjuk nem is nagyon keresgéltünk.
#1253622010-02-06 08:15:56 Válasz a #125355. hsz-ra
Sziasztok!
Elafonisos-on a Simos beach-en rengeteg kagyló és csigaház van a homokban kint a parton, csak le kell érte hajolni. Sok található a felszínen, de a homok alatt is.
Szia bopis.
Elafonisoson nem láttam sem fagyizót,sem fagyit evő embert.
A Sarakiniko beach-en rengeteg kagyló-csigaház van. De érdekes módon csak sávokban.Van ahol alig ,majd pár méter múlva marokszámra.
Ha a pici hídon átsétáltok a templomhoz, akkor a hídnál és a játszótér melletti sziklás tengerfenéken rengeteg rákot láttunk. A legnagyobbak elérték a tenyérnyi nagyságot.Itt szép kagylókat is szedett a lányunk.
A pizzás az a belső fő utcán /ami merőleges a kikötőre/van. Ahogy Szirom írta van házhoz szállítás is. Az apartmanunkban le volt rakva a szórólapjuk ,erre emlékszem.Amit szirom írt ,hogy grill csirke ,meg tészta ,na szerintem ez a tuti hely A pizzás után felfelé az utcában,ugyan csak a bal oldalon.
Annyira kicsi az egész város ,hogy 1-2 óra alatt be fogjátok lakni. Azt a kevés boltot,éttermet ami van hamar meg fogjátok találni.
Üdv .kokszi
A bal oldali íves kék ablakos épület az étterem .A mellette lévő üres telken is vannak asztalok felállítva. Ha bemész az étterembe ki vannak rakva az ételek,meg lehet nézni a választékot.Vele szemben a kocsma, itt kártyáznak ,dominóznak a helyiek, ettől ,picit feljebb pedig a bolt. A kék korlátos rész előtt lefelé a tenger felé van a pizzéria.
Sarakiniko bech. Ha nem akartok rajta a Simos bech felől végigsétálni/jó hosszú/ akkor az északi végéhez autóval is el lehet jutni.
#1253912010-02-06 15:56:28 Válasz a #125347. hsz-ra
Szia!
A főutcán, Elafonnisos városban van egyetlen egy fagyizó, de csak csavaros fagyot árultak. Úgy emlékszem finom volt. Egy pékséggel van egy légtérben a fagyizó.
Babar
Megírnátok nekem a szállásotok nevét ha tetszett nektek és szívesen ajánljátok másoknak is. Rettentő módon foglalkoztat a gondolat hogy idén nyáron ellátogassunk erre a picike szigetre(csak ne paráznék ennyire a hosszú autóúttól!)
#1253952010-02-06 16:57:50 Válasz a #125392. hsz-ra
Szia Zitaa!
A mi szállásunk egy magánháznál volt, amit véletlenül találtunk meg. Egy idős néni volt a tulaj, még a nevét sem tudjuk. Nem tudott egy néma hangot sem angolul, így kommunikálni csak mutogatással tudtunk. A néninek nincs még e-mail címe sem, nyilván számítógépe sincs. De nagyon aranyos volt, a szállás is tágas és tiszta volt. Az árból tudtunk vele alkudni, de úgy, hogy a falra írtuk a számokat. A mama végig olasznak nézett minket, csak az utolsó napokban értette meg, hogy magyarok vagyunk. Éppen kép az van a szállásról, úgy esetleg meg tudod találni. De a főutcán számtalan szállás lehetőség van, nem nehéz találni. 35€-tól vannak már jó szállások. Mi június legvégén voltunk, hogy főszezonban mire lehet számítani azt nem tudom.
Köszi a válaszokat. Ezek szerint, ha napközben enni akarunk, akkor be kell menni a városba? Vagyis nem lehet egész nap valamelyik strandon lenni. Egyébként milyen az időjárás a szigeten? Mivel egész lent van délen, gondolom melegebb van, mint Görögország más részein. Vagy rosszul gondolom?
Szia bopis!
Miért ne lehetne egész nap a strandon lenni? Visztek szendvicset, vagy friss pékárut vagy sütit. De szerintem nem is rossz az, ha a déli nagy hőségben az ember egy kis szünetet tart és bemegy a városba enni, meg egy jó kis frappét szürcsölni.
Szirom itt már ajánlotta korábban a szállását, Verkáé is szerepel a beszámolójában, és Kitty is ajánlotta (igaz nem itt, hanem máshol, de azt meg én linkeltem be pár nappal ezelőtt - nekem tetszik).
Szia Babar !
Nálad a pont! Az a klasszikus NDK fagyi gép tényleg ott volt.
Szia zitaa!
A hosszú autóút csodaszép,nem kell félni tőle. Viszont csak Elafonisos kedvéért szerintem kár elmenni idáig. Ha a Peloponnészoszon találsz még neked tetsző úti célokat akkor nem is lesz olyan hosszú az az út. Mi július közepén 40 eurót fizettünk egy tengerre néző apartmanért. Hasonló volt a foglalás menete mint babarnál.