Elolvasva Szekeres István beszámolóját meglepődve tapasztaltam az alábbiakat.
Ő leírta a beszámolóban, hogy Belgrádba a volt belügyminisztérium épületét ami oly csonka mint ismerjük 1999-ben a nátó bombázta le.
Ennek az infónak ellent mond az a tény, hogy kb 1 hónapja kaptam egy ismerősömtöl egy rakás dia képet amit a szülei fotóztak a görög nyaralásukrol még a 80-as évek közepe és vége felé, hogy digitalizáljam és irjam ki dvd-re.
A fotókon meglepődve tapasztaltam, hogy a nevezett épület már 1988-ban is így nézett ki.
Akkor most mi az igazság.
nagyimre64!
Szerintem legalább 10 évet tévedtek azokkal a fotókkal! Ami fontos, Steve beszámolójában nem a kérdéses épület bombázásának az ideje a lényeg!
Igen, ez volt szinte az első beszámoló, amit elolvastam. Teljesen jó, korrekt leírás. Még egy párszor elolvasva út előtt, már kívülről fújjuk majd a helyeket, haladási irányokat
Lassan összeáll a kép. Már csak egy centi hiányzik, amit lehet vagdosni.
#1286452010-03-12 10:02:40 Válasz a #128608. hsz-ra
BéZsé!
Az utikalauz.hu-n még találsz egyéb érdekes útleírásokat, útvonalterveket. Mi GPS-el mentünk 2008-ban Makrigialosra, tavaly Sarti-ra. Teljesen korrekt. Görögországon belül (a főutak kivételével) érhetnek meglepetések. Makri-ról Edesszába mentünk, de Edessza előtt kb. 15 km-rel már azt jelezte:megérkeztünk. Viszont nagyon részletesen kitáblázott minden.
#1286462010-03-12 10:11:05 Válasz a #128408. hsz-ra
Bocsi hogy bele szolok
de pl térképet csakis!! görögországban szabad venni
amit máshol lehet kapni az elég hiányos...
én vettem itthon drága volt és xar is...
kin lehet venni 12€ért atlast az tökéletes volt
Itthon is lehet jó görög térképet találni. Tavaly mi hála Vojandinak és Cserrobinak vettünk egy szuper Peloponésszosz térképet a német Freytag&Berndt kiadótól. Ajánlani tudom mindenkinek az ő általuk kiadott térképeket.
Nem kell megijedni, hiszen latin betükkel is ki van táblázva az út Görögországba!
Olyan problémákat feszegetünk, amik nem is léteznek, hiszen a görögbe utazók 99%-a csak a nemzetközi főutvonalakon halad, amin "nehéz" eltévedni. Én jártam már olyan helyen is Görögországban ahol szinte kizárólag csak görögök jártak (csodálkoztak is). Amikor nem volt GPS akkor papir térképpel mentünk. Csináltam az alábbi honlapot (segítség képpen) http:/web.t-online.hu/dobaki2/index.html hogy bárki könnyedén el tudjon jutni az uticéljához.
Ha GPS-hez van térképre szükségetek akkor a NAVIGÁCIÓ menűpontban le lehet tölteni a térkép frissítéseket.
Ha papír térképr van szükségetek akkor a TÉRKÉP menüpontban tudtok ingyen magatoknak görög térképeket készíteni (kinyomtatni).